Zdziwko polityczne - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-18, 21:05   #31
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dot.: Zdziwko polityczne

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
I kto zamordował Jezusa ?
Tak ściśle rzecz ujmując to zdaje się, że Rzymianie...
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-18, 22:28   #32
DopplegangerEddarda
BAN stały

Nie mówię o kacie.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-18, 23:00   #33
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Konto usunięte

Wydaje mi sie, ze ''lewactwo'' dlatego stalo sie takim popularnym okresleniem, ze w wielu krajach w Europie nie ma juz duzych roznic miedzy partiami postrzeganymi jako 'lewicowe' albo 'prawicowe'. W Niemczech partia chrzescijansko-demokratyczna bedaca u wladzy zawiodla spoleczenstwo, narazajac na je na niebezpieczenstwo poprzez niekontrolowany przyjazd duzej grupy ludzi (juz nie mowmy uchodzcow z Syrii, bo Syryjczykow jest tam garstka), w zwiazku z czym nie bylo mozliwosci przeprowadzenia kontroli umozliwiajacych rozpoznanie wsrod nich terrorystow panstwa islamskiego. Tysiace z tych ludzi po prostu ''zniknely''. Sa gdzies w Europie, nie wiadomo, gdzie. Tego dokonala partia (w duzym przyblizeniu, bo przeciez nie dokonala tego sama), ktora ukierunkowana jest raczej prawicowo i od ktorej oczekiwaloby sie nie stawiania dobra innych ludzi ponad dobrem obywateli. Konsekwencja: liczne zamachy terrorystyczne we Francji i w Niemczech (nie bede sie tutaj dalej wdawala w dyskusje, nie neguje pomocy uchodzcom, neguje jej wykonanie a wlasciwie chcialam tu tylko zilustrowac nastroje spoleczenstwa europejskiego, nie jestem rasistka itd., zamachy terrorystyczne MIALY MIEJSCE, wiec nie piszcie, ze nie mozna oceniac na podstawie marginesu itp., bo nie o to tu chodzi) Te i inne sytuacje doprowadzaja do tego, ze w wielu krajach Europy rozwijaja sie ugrupowania skrajnoprawicowe, ktore powoli osiagaja coraz wyzszy pulap, a rozwijaja sie dlatego, ze ci, ktorych uwazano za prawice, nie zachowuja sie tak, jak by tego od nich oczekiwano.

Ale potem wychodza rozne kwiatki. PiS jest tak bardzo prawicowy, ze wrecz sarmacki . Na jakiej podstawie ustala, kto jest ateista i kogo wywiezc w sina dal? Trzeba sie bedzie meldowac w kosiele co miesiac, czy wystarczy chrzest?
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-18, 23:34   #34
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hiiroko Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze ''lewactwo'' dlatego stalo sie takim popularnym okresleniem, ze w wielu krajach w Europie nie ma juz duzych roznic miedzy partiami postrzeganymi jako 'lewicowe' albo 'prawicowe'. W Niemczech partia chrzescijansko-demokratyczna bedaca u wladzy zawiodla spoleczenstwo, narazajac na je na niebezpieczenstwo poprzez niekontrolowany przyjazd duzej grupy ludzi (juz nie mowmy uchodzcow z Syrii, bo Syryjczykow jest tam garstka), w zwiazku z czym nie bylo mozliwosci przeprowadzenia kontroli umozliwiajacych rozpoznanie wsrod nich terrorystow panstwa islamskiego. Tysiace z tych ludzi po prostu ''zniknely''. Sa gdzies w Europie, nie wiadomo, gdzie. Tego dokonala partia (w duzym przyblizeniu, bo przeciez nie dokonala tego sama), ktora ukierunkowana jest raczej prawicowo i od ktorej oczekiwaloby sie nie stawiania dobra innych ludzi ponad dobrem obywateli. Konsekwencja: liczne zamachy terrorystyczne we Francji i w Niemczech (nie bede sie tutaj dalej wdawala w dyskusje, nie neguje pomocy uchodzcom, neguje jej wykonanie a wlasciwie chcialam tu tylko zilustrowac nastroje spoleczenstwa europejskiego, nie jestem rasistka itd., zamachy terrorystyczne MIALY MIEJSCE, wiec nie piszcie, ze nie mozna oceniac na podstawie marginesu itp., bo nie o to tu chodzi) Te i inne sytuacje doprowadzaja do tego, ze w wielu krajach Europy rozwijaja sie ugrupowania skrajnoprawicowe, ktore powoli osiagaja coraz wyzszy pulap, a rozwijaja sie dlatego, ze ci, ktorych uwazano za prawice, nie zachowuja sie tak, jak by tego od nich oczekiwano.

Ale potem wychodza rozne kwiatki. PiS jest tak bardzo prawicowy, ze wrecz sarmacki . Na jakiej podstawie ustala, kto jest ateista i kogo wywiezc w sina dal? Trzeba sie bedzie meldowac w kosiele co miesiac, czy wystarczy chrzest?
Ja lubię czasem określenie "lewactwo". Dla mnie to taka lewica, ale mniej. Albo taka lewica, która udaje, że nią nie jest. Albo taki lewak-cwaniak.
W ogóle trochę w języku polskim brak określenia dla osoby o lewicowych poglądach. Jest komunista albo socjalista. No i lewak. Nigdy się nie spotkałam z określeniem "lewicowiec", ani z niczym podobnym. A jeśli jest, to trochę to za długie.

PiS ma takie prawicowe poglądy, że 500+, mieszkanie+, itd.
Zapisz
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-18, 23:36   #35
Konto usunięte

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67687911]PiS ma takie prawicowe poglądy, że 500+, mieszkanie+, itd.
Zapisz
[/QUOTE]

Te akcje maja na celu tylko i wylacznie przyciagniecie / utrzymanie wyborcow i wyciszenie innych spraw, tak mysle.

PS A okreslenie ''lewactwo'' zaczyna denerwowac wtedy, kiedy uzywany jest przy braku argumentow.
Osoba A: Sprawa wyglada tak, ze (argument jeden) oraz (argument dwa) i (argument trzy)
Osoba B: Ty lewaku (argumentow brak).

Edytowane przez 763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Czas edycji: 2016-11-18 o 23:38
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-18, 23:44   #36
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Te akcje maja na celu tylko i wylacznie przyciagniecie / utrzymanie wyborcow i wyciszenie innych spraw, tak mysle.

PS A okreslenie ''lewactwo'' zaczyna denerwowac wtedy, kiedy uzywany jest przy braku argumentow.
Osoba A: Sprawa wyglada tak, ze (argument jeden) oraz (argument dwa) i (argument trzy)
To działa tak samo z określeniami typu nacjonalista, rasista, faszysta, itd.

Nie ma znaczenia, jaki jest cel, ma znaczenie, że to robią całkiem na serio. I to nie jest jedna akcja ani dwie.
Zresztą wątpię, żeby to chodziło tylko o przyciągnięcie wyborców. Odkąd pamiętam PiS miał takie zapędy.
Zapisz
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 06:14   #37
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha. Jasne. Bo w drugą stronę to w cale nie działa, nie?

Osoba A: Sprawa wygląda tak, ze (argument jeden) oraz (argument dwa) i (argument trzy)
Osoba B: Ty faszysto (argumentów brak).

A PiS prawicowy jest tylko ideologicznie. Gospodarczo to socjalizm pełną gębą. Jakkolwiek źle by to nie zabrzmiało, to prawda jest taka, że to jest narodowy socjalizm (tylko niech mi nikt nie wyjeżdża z NSDAP, bo żeby być narodowym socjalistą, nie trzeba być nazistą, gdyż to są dwie zupełnie inne rzeczy).
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-19, 09:02   #38
Wolfman
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
A PiS prawicowy jest tylko ideologicznie. Gospodarczo to socjalizm pełną gębą. Jakkolwiek źle by to nie zabrzmiało, to prawda jest taka, że to jest narodowy socjalizm (tylko niech mi nikt nie wyjeżdża z NSDAP, bo żeby być narodowym socjalistą, nie trzeba być nazistą, gdyż to są dwie zupełnie inne rzeczy).

Wolę narodowy socjalizm niż zachodni socjalizm. Ostatnio czytałem o wolnorynkowych reformach Mussoliniego we Włoszech i muszę stwierdzić, że gdyby nie jego imperialistyczne ambicje, które wepchnęły Włochy do II wojny światowej, pewnie miałby tam pomniki.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 09:06   #39
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

PiS to narodowy socjalizm pełną gębą. Kobieta według PiS to: kinder-kuche-kirche (przepraszam omlautów nie mam w klawiaturze). No i umiłowanie wodza plus zakaz aborcji plus Wielka Polska. Hm.....jakby tak się dokładniej przyjrzeć to wypisz-wymaluj...

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 14:35   #40
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
PiS to narodowy socjalizm pełną gębą. Kobieta według PiS to: kinder-kuche-kirche (przepraszam omlautów nie mam w klawiaturze). No i umiłowanie wodza plus zakaz aborcji plus Wielka Polska. Hm.....jakby tak się dokładniej przyjrzeć to wypisz-wymaluj...
Wypisz - wymaluj to też poglądy Prezydenta Trumpa a mimo to głosowała na niego znacząca większość białych kobiet w USA. Na pewno nie są to poglądy tożsame z ideologią większości amerykanek,ale dziwnym trafem jakoś im to nie przeszkadza. Myślę,że w Polsce jest podobnie.
Stary 2016-11-19, 14:50   #41
Wolfman
BAN stały

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Wypisz - wymaluj to też poglądy Prezydenta Trumpa a mimo to głosowała na niego znacząca większość białych kobiet w USA. Na pewno nie są to poglądy tożsame z ideologią większości amerykanek,ale dziwnym trafem jakoś im to nie przeszkadza. Myślę,że w Polsce jest podobnie.

Trump narodowym socjalistą? Wówczas Clintonowa jest internacjonalistyczną komunistką. To na nią głosowały slumsy i klienci państwa amerykańskiego (np. 88% Murzynów). Trump chce obniżyć podatki i wydatki związane z szeroko pojętym socjalem, a Clintonowa chciała upodabniać USA do Europy.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 14:55   #42
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wolfman Pokaż wiadomość
Trump narodowym socjalistą? Wówczas Clintonowa jest internacjonalistyczną komunistką. To na nią głosowały slumsy i klienci państwa amerykańskiego (np. 88% Murzynów). Trump chce obniżyć podatki i wydatki związane z szeroko pojętym socjalem, a Clintonowa chciała upodabniać USA do Europy.
Pożyjemy,zobaczymy co zrobi. Obamacare też miał likwidować,ale już wiadomo,że pozostawi.
Stary 2016-11-19, 15:34   #43
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

W Niemczech Chadecja to jest tylko z nazwy, ja nie widze roznicy miedzy CDU a SPD

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67687911]
PiS ma takie prawicowe poglądy, że 500+, mieszkanie+, itd.
Zapisz
[/QUOTE]

Zalezy jak na to patrzec, 500+ jest wg klucza demograficznego, a nie socjalnego, wiec roznie to mozna interpertowac

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67688006]To działa tak samo z określeniami typu nacjonalista, rasista, faszysta, itd.

Nie ma znaczenia, jaki jest cel, ma znaczenie, że to robią całkiem na serio. I to nie jest jedna akcja ani dwie.
Zresztą wątpię, żeby to chodziło tylko o przyciągnięcie wyborców. Odkąd pamiętam PiS miał takie zapędy.
Zapisz
[/QUOTE]

Zgadza sie, race card czy pisanie o faszyzmie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Co Ty w ogole za bzdury pleciesz ?
PiS to zaden narodowy socjalizm, bo to ani narodowcy, ani socjalisci. Maja elementy pro narodowe i gospodarczo skrecili w lewo, ale pisanie o nich jako o NS swiadczy o ingnoracji nt. chocby programu NSDAP ?

Podobnie z pogladami dzieci - kuchnia - kosciol - pierwsza sprawa, RP ma kobiete premiera z PiS, druga sprawa, jestes w stanie podac jakiekolwiek rozwiazania prawne, ktore zmiejszaja wybor kobiet na te sprawy? Bo 500+ to akurat ten wybor zwieksza

Cytat:
Bez obrazy, ale to juz nie ma kompletnie sensu, czy Ty masz jakiekolwiek pojecie o pogladach Trumpa? Mozesz podac jakies przyklady popierajace Twoj poglad ?

Cytat:
Pożyjemy,zobaczymy co zrobi. Obamacare też miał likwidować,ale już wiadomo,że pozostawi.
Oczywiscie, ze zlikwiduje, nie wiem skad pomysl, ze bedzie inaczej.
Obamacare kompeltnie nie dziala, nie ma szans ze nie bedzie ruszony
Czy to znaczy usuniecie wszystkich czesci ACA - niekoniecznie, jesli cos dziala, to pewnie bedzie zostawione, ale Obamacare zniknie, tj. wysokie skladki z ogromnymi deductibles przejda do historii, a sam ACA zostanie zlikwidowany albo w calosci, albo w duzej czesci.
Bez obrazy, ale jak dla mnie nie wiesz o czym piszesz

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 15:52   #44
Konto usunięte

Cytat:
Nie mówię o kacie.
Dlaczego nie? A Piłat to kto BTW?

Ale dobrze, zakładając, że to Żydzi to... zabili Żyda, prawda? I dlatego ich "nienawidzimy"?

Czyli analogicznie jeżeli Polacy zabijają Polaka to nienawidzimy Polaków, zbiorowo?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 17:53   #45
Konto usunięte

Cytat:
Aha. Jasne. Bo w drugą stronę to w cale nie działa, nie?

Osoba A: Sprawa wygląda tak, ze (argument jeden) oraz (argument dwa) i (argument trzy)
Osoba B: Ty faszysto (argumentów brak). .
''Aha. Jasne.'' Czemu od razu zmieniasz ton na ofensywny?

Jasne, ze w druga strone to tez tak dziala. Ale teraz mamy po prostu jeden epitet wiecej,ktory jest w dodatku w modzie.

Tak jak juz mowilam: moim zdaniem ''lewackie'' reformy pisu to przykrywka dla pozyskania wyborcow. Dla mnie to partia prawicowa, a nawet, jak juz mowilam: sarmacka - ksenofobiczna, przekonana o wielkosci Polski, stawiajaca ja w epicentrum.

Ktos napisal, ze Trump skreca w lewo - b z d u r a. Trump przez caly czas krytykowal Clinton za to, ze chce rozwijac struktury pomocy socjalnej, w trakcie gdy on tworzy miejsca pracy (co jej nigdy sie nie udalo). I to najlepiej go charakteryzuje i moze sprawic, ze bedzie najlepszym prezydentem USA. Wielu krytykuje go za delikatniejszy ton wzgledem Rosji - ja osobiscie uwazam, ze proba osiagniecia lepszych stosunkow miedzy USA a Rosja moze nam w obecnych czasach tylko pomoc.

Kampania wyborcza w USA to cyrk i kandydaci tez czesto zachowuja sie jakby byli jego czescia. Chyba nie wierzycie, ze pierwsze, co Trump zrobi, to zbudowanie muru z Meksykiem? On ma wiecej pomyslow niz sie ludziom wydaje.

PS Trump docenil i zaznaczyl, ze Polska to jeden z niewielu krajow NATO, ktory stosuje sie do umow o przekazywaniu 2% PKB na zbrojenia. Na spotkaniu z Polonia Trump zapowiedzial, ze zajmie sie nareszcie kwestia wiz. Zobaczymy

PS2 A tak ze smieszniejszych, widzieliscie, jak beda rozlokowane nowe bazy NATO ? Jedna na wschodzie Polski, reszta na niemieckiej granicy. Tak, zeby mogli szybko uciec, jak Polska zostanie zaatakowana
Stary 2016-11-19, 17:56   #46
Wyrak
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6770595 6]Dlaczego nie? A Piłat to kto BTW?

Ale dobrze, zakładając, że to Żydzi to... zabili Żyda, prawda? I dlatego ich "nienawidzimy"?

Czyli analogicznie jeżeli Polacy zabijają Polaka to nienawidzimy Polaków, zbiorowo? [/QUOTE]

Bez kitu, te dywagacje typu "nie lubie Zydow bo zabili Jezusa", to jakies ciezkie nieporozumienie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 21:32   #47
DopplegangerEddarda
BAN stały

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6770595 6]Dlaczego nie? A Piłat to kto BTW?

Czyli analogicznie jeżeli Polacy zabijają Polaka to nienawidzimy Polaków, zbiorowo? [/QUOTE]

Piłat to taki trybunał konstytucyjny :P

Nie powiedziałem, że nienawidzimy. Ale lubienie żydów bo Jezus był żydem ma tyle samo sensu co nienawidzenie żydów bo zamordowali Jezusa.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
''Aha. Jasne.'' Czemu od razu zmieniasz ton na ofensywny?

Jasne, ze w druga strone to tez tak dziala. Ale teraz mamy po prostu jeden epitet wiecej,ktory jest w dodatku w modzie.

Tak jak juz mowilam: moim zdaniem ''lewackie'' reformy pisu to przykrywka dla pozyskania wyborcow. Dla mnie to partia prawicowa, a nawet, jak juz mowilam: sarmacka - ksenofobiczna, przekonana o wielkosci Polski, stawiajaca ja w epicentrum.

Ktos napisal, ze Trump skreca w lewo - b z d u r a. Trump przez caly czas krytykowal Clinton za to, ze chce rozwijac struktury pomocy socjalnej, w trakcie gdy on tworzy miejsca pracy (co jej nigdy sie nie udalo). I to najlepiej go charakteryzuje i moze sprawic, ze bedzie najlepszym prezydentem USA. Wielu krytykuje go za delikatniejszy ton wzgledem Rosji - ja osobiscie uwazam, ze proba osiagniecia lepszych stosunkow miedzy USA a Rosja moze nam w obecnych czasach tylko pomoc.

Kampania wyborcza w USA to cyrk i kandydaci tez czesto zachowuja sie jakby byli jego czescia. Chyba nie wierzycie, ze pierwsze, co Trump zrobi, to zbudowanie muru z Meksykiem? On ma wiecej pomyslow niz sie ludziom wydaje.

PS Trump docenil i zaznaczyl, ze Polska to jeden z niewielu krajow NATO, ktory stosuje sie do umow o przekazywaniu 2% PKB na zbrojenia. Na spotkaniu z Polonia Trump zapowiedzial, ze zajmie sie nareszcie kwestia wiz. Zobaczymy

PS2 A tak ze smieszniejszych, widzieliscie, jak beda rozlokowane nowe bazy NATO ? Jedna na wschodzie Polski, reszta na niemieckiej granicy. Tak, zeby mogli szybko uciec, jak Polska zostanie zaatakowana
PIS w sprawach gospodarczych jest lewacki. A to, że dostosowuje Swoje reformy tak by jak najwięcej ludzi na nich zagłosowało to już inna sprawa.

Jeżeli PIS stawia Polskę w epicentrum to bardzo dobrze. Od tego są by stawiać Polskę w epicentrum a nie interes niemców, francuzów itp.

Nie lubię PIS ale na pewno łatwiej mi ich przełknąć gdy mam wrażenie (prawdziwe bądź nie), że to polski rząd i mamy prezydenta który w sposób godny potrafi nas reprezentować za granicą pomimo tego, że przecież ze strony Kaczyńskiego ma z pewnością wielkie naciski. A jednak wydaje się traktować Swoją robotę na poważnie, z szacunkiem do urzędu który pełni.

Wygraną Trumpa uważam za skręt w dobrą stronę. Tym bardziej, że tak jak piszesz jest przyjaźnie nastawiony do Polaków.

Nie kocham go, nie wiem czego się po nim dokładnie spodziewać ale każda przegrana liberalnego lewactwa mnie cieszy i sprawia, że mi ciepło na serduszku :P

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2016-11-19 o 21:35
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 21:44   #48
zakonna
Naczelna Nastolatka

Serio? Prezydent który podpisuje wszystko co mu naczelnik podsunie, to prezydent godnie pełniący urząd? Prezydent, który reprezentuje partię rządzącą i.jawnie popiera jej linię działania, to godna głowa państwa???

wysłane telepatycznie
Stary 2016-11-19, 22:24   #49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Jeżeli PIS stawia Polskę w epicentrum to bardzo dobrze. Od tego są by stawiać Polskę w epicentrum a nie interes niemców, francuzów itp.
Jest roznica miedzy niestawianiem obcych interesow ponad polskie a stawianiu Polski w centrum Europy. Nie jestesmy zawieszeni w prozni, wiaza nas umowy miedzynarodowe i zasady dyplomacji, jak bedziemy fikac, to sie po prostu kiedys obudzimy z reka w nocniku, z Rosja na karku (ktora w koncu sie zdenerwuje, jak jej sie po raz 500 glosno powie, ze byl zamach, mimo ze zamachu nie bylo) i bez pieniedzy z Unii Europejskiej. Fajne bylo wypowiadanie swojego zdania w kwestii uchodzcow i obrona przed wmuszaniem ich nam, bo cala ta sytuacja byla wywolana przez Pania M. i zagrazala naszemu bezpieczenstwu w tej formie, ale parcie z Trybunalem Konstytucyjnym mimo tego, ze wszystkie organizacje miedzynarodowe nas za to krytykuja (ostatnio ONZ), to juz tak troche Erdoganem zajezdza..

Cytat:
mamy prezydenta który w sposób godny potrafi nas reprezentować za granicą
serio? gdzie na przyklad zachowal sie tak godnie?
Stary 2016-11-19, 22:36   #50
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Jest roznica miedzy niestawianiem obcych interesow ponad polskie a stawianiu Polski w centrum Europy. Nie jestesmy zawieszeni w prozni, wiaza nas umowy miedzynarodowe i zasady dyplomacji, jak bedziemy fikac, to sie po prostu kiedys obudzimy z reka w nocniku, z Rosja na karku (ktora w koncu sie zdenerwuje, jak jej sie po raz 500 glosno powie, ze byl zamach, mimo ze zamachu nie bylo) i bez pieniedzy z Unii Europejskiej. Fajne bylo wypowiadanie swojego zdania w kwestii uchodzcow i obrona przed wmuszaniem ich nam, bo cala ta sytuacja byla wywolana przez Pania M. i zagrazala naszemu bezpieczenstwu w tej formie, ale parcie z Trybunalem Konstytucyjnym mimo tego, ze wszystkie organizacje miedzynarodowe nas za to krytykuja (ostatnio ONZ), to juz tak troche Erdoganem zajezdza..

serio? gdzie na przyklad zachowal sie tak godnie?
No ładnie się uśmiecha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Sofiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 22:39   #51
Konto usunięte

I poprawił się - znaczy, przynajmniej jednemu Polakowi jego prezydentura służy
Stary 2016-11-20, 04:50   #52
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Co Ty w ogole za bzdury pleciesz ?
PiS to zaden narodowy socjalizm, bo to ani narodowcy, ani socjalisci. Maja elementy pro narodowe i gospodarczo skrecili w lewo, ale pisanie o nich jako o NS swiadczy o ingnoracji nt. chocby programu NSDAP ?

Podobnie z pogladami dzieci - kuchnia - kosciol - pierwsza sprawa, RP ma kobiete premiera z PiS, druga sprawa, jestes w stanie podac jakiekolwiek rozwiazania prawne, ktore zmiejszaja wybor kobiet na te sprawy? Bo 500+ to akurat ten wybor zwieksza

Jakiego kobietę premiera? Mamy kukułkę, która wykonuje i klepie to, co jej wódz nakaże. A czym jest 500+ w efekcie, skoro tyle kobiet rezygnuje z pracy zawodowej i co potem będzie z tymi kobietami, jak już 500+ przestanie napływać (a przestanie bo to tylko do chwili ukończenia przez dziecko 18 lat)? Kto zatrudni taką kobietę z kilku/kilkunasoletnią przerwą, bez doświadczenia i aktualnej wiedzy z zakresu wyuczonego zawodu? I z czego emerytura?

W którym miejscu wspomniałam o NSDAP?

Wyboldowane: a to jest w ogole bardzo ciekawe zdanie. PiS ma w programie elementy pro narodowe, gospodarczo skręcają w lewo ale w życiu nie są narodowymi socjalistami! Kurczę, ciekawa logika. Bo dla mnie jeśli coś wygląda jak łajno, pachnie jak łajno i ma konsystencję łajna to jest to łajnem. Nie wiem, jak można się upierać, że to jednak nie łajno a kiełbasa. Nie, nie odpowiadaj mi.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 06:49   #53
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Serio? Prezydent który podpisuje wszystko co mu naczelnik podsunie, to prezydent godnie pełniący urząd? Prezydent, który reprezentuje partię rządzącą i.jawnie popiera jej linię działania, to godna głowa państwa???

wysłane telepatycznie
Faktycznie niebywałe, że prezydent wywodzący się z danej opcji politycznej popiera jej rządy. Normalnie sprawa bez precedensu w skali światowej, a polskiej to już w ogóle (bo Bronek wcale nie realizował interesów PO czy Kwachu analogicznie - SLD)...
Ciekawe czy ktoś ośmieliłby się nazwać np. Obamę marionetką za realizowanie polityki demokratów?

Stary 2016-11-20, 07:06   #54
zakonna
Naczelna Nastolatka

Może nie wiesz ale prezydent jest prezydentem Polski i wszystkich Polaków. Tak w teorii bo niestety długopis nie dba o interesy narodu czy kraju tylko o interes Pis.

wysłane telepatycznie
Stary 2016-11-20, 07:42   #55
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Może nie wiesz ale prezydent jest prezydentem Polski i wszystkich Polaków.
Super. Szkoda, że to nie działa w drugą stronę.
Poza tym nie ma czegoś takiego jak prezydent WSZYSTKICH obywateli. Kimś takim może być jedynie dyktator, a w systemie demokratycznym zawsze będzie grupa ludzi o odmiennych od prezydenta poglądach, która nie będzie zadowolona z jego rządów.

Stary 2016-11-20, 07:44   #56
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Super. Szkoda, że to nie działa w drugą stronę.
Poza tym nie ma czegoś takiego jak prezydent WSZYSTKICH obywateli. Kimś takim może być jedynie dyktator, a w systemie demokratycznym zawsze będzie grupa ludzi o odmiennych od prezydenta poglądach, która nie będzie zadowolona z jego rządów.

Bzdury opowiadasz.

Stary 2016-11-20, 08:00   #57
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sofiax Pokaż wiadomość
Bzdury opowiadasz.

Aha.

Stary 2016-11-20, 08:26   #58
Konto usunięte

Cytat:
Poza tym nie ma czegoś takiego jak prezydent WSZYSTKICH obywateli.
Aha, a jak to się ma do obietnic Twojego guru?

29 grudnia 2015

Cytat:
- To jest rola prezydenta? Prezydent - notariusz rządu? Ja takiej prezydenturze mówię "nie" - zapewniał podczas lutowej konwencji wyborczej Andrzej Duda, wówczas jeszcze kandydat PiS na urząd. Podkreślał, że "ma w sobie za dużo energii", aby tylko siedzieć pod żyrandolem. - Miliony ludzi, miliony Polaków miały oczekiwanie, wobec dzisiaj rządzących i prezydenta. Czy prezydent ich przyjął? Czy rozmawiał? Czy szukał z nimi dialogu? Nie. Zawsze tylko podpisywał te ustawy, które przyniesiono mu z Sejmu, które przeprowadzał rząd Donalda Tuska, a teraz przeprowadza rząd pani premier Ewy Kopacz. To jest rola prezydenta? Prezydent – notariusz rządu? Ja takiej prezydenturze mówię "nie" - oceniał Andrzej Duda.

Andrzej Duda zapowiadał w lutym, że jego prezydentura będzie otwarta na sprawy społeczne. - Pałac prezydencki nie będzie zamknięty. Prezydent nie będzie siedział pod żyrandolem. Ja mam za dużo energii, by w jednym miejscu siedzieć - mówił. - To nie będzie prezydentura obaw i politycznego kunktatorstwa, obaw przed społeczeństwem, które protestuje przeciwko niekorzystnym zmianom - zapewniał. "To będzie prezydentura aktywna" 7 lutego w Warszawie Andrzej Duda, kandydat PiS na prezydenta zapewniał, że jego prezydentura będzie aktywna i nie będzie tylko strzegł żyrandola. (http://www.tvn24.pl)

- (Będzie to - red.) prezydentura, która będzie korzystała z konstytucyjnych możliwości i która będzie realizowała swoje konstytucyjne obowiązki. Jestem co do tego przekonany, dlatego, że wiem, jak dzisiaj wygląda państwo polskie i znam treść tych obowiązków - zapewniał ówczesny kandydat na najwyższy urząd w państwie. - Podstawowym obowiązkiem prezydenta Rzeczypospolitej jest dbanie o naród, jest dbanie o społeczeństwo. Dlatego, że to prezydent, jako jedyny w Polsce otrzymuje od narodu swój mandat - zaznaczył. - To jest mandat dany przez całe społeczeństwo i z tym mandatem wiążą się nie tylko uprawnienia dla prezydenta konstytucyjne, ale także i rozległe obowiązki. Tym podstawowym obowiązkiem prezydenta jest dbanie o sprawy społeczeństwa, jest otwartość na sprawy społeczeństwa, jest uważanie na krzywdę ludzką, jest bronienie społeczeństwa przed wszystkimi niekorzystnymi zmianami, także takimi niekorzystnymi zmianami, które chcą wprowadzić rządzący, które przechodzą przez parlament - przekonywał kandydat PiS. - To jest wielki obowiązek prezydenta, obowiązek, który wymaga odwagi - podkreślił Duda.
30.03.2015

Cytat:
Jeżeli Polacy mnie wybiorą, to będę prezydentem wszystkich obywateli Rzeczpospolitej.
04.05.2015

Cytat:
Będę prezydentem dialogu; prezydentem, który ten dialog inicjuje, który słucha ludzi i jest mądry ich mądrością - pisze w liście do wyborców kandydat PiS na prezydenta Andrzej Duda.
"Uczynię wszystko, by być prezydentem całego narodu, wszystkich Polaków. Będę działał na rzecz dobra wspólnego, a nie tej czy innej partii politycznej. Będę działał na rzecz silnego, niepodległego państwa, które szanuje swoich obywateli i ich konstytucyjne prawa"
Stary 2016-11-20, 08:40   #59
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772209 1]Aha, a jak to się ma do obietnic Twojego guru?

29 grudnia 2015

30.03.2015

04.05.2015

[/QUOTE]
Skąd wzięłaś pomysł, że to mój guru?
A co do cytatów, no to chyba nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić, że to typowo przedwyborcze lanie wody, uskuteczniane przez wszystkich polityków. Chyba nie spodziewałaś się, że powie, że będzie prezydentem tylko wyborców PiS?
I już naprawdę skończcie ten lament. Skoro ja przeżyłem Bolka, Kwacha i Bronka, to wy wytrzymacie jeszcze te 4 czy 9 lat z Andrzejkiem.

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2016-11-20 o 08:41
Stary 2016-11-20, 08:51   #60
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Skąd wzięłaś pomysł, że to mój guru?
A co do cytatów, no to chyba nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić, że to typowo przedwyborcze lanie wody, uskuteczniane przez wszystkich polityków. Chyba nie spodziewałaś się, że powie, że będzie prezydentem tylko wyborców PiS?
I już naprawdę skończcie ten lament. Skoro ja przeżyłem Bolka, Kwacha i Bronka, to wy wytrzymacie jeszcze te 4 czy 9 lat z Andrzejkiem.

Wiesz tylko żaden z wyżej wymienionych nie zaglądał pod spódnicę i nie zmuszał do bycia katolikiem od subtelna różnica.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości