![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zdziwko polityczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Nie mówię o kacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Wydaje mi sie, ze ''lewactwo'' dlatego stalo sie takim popularnym okresleniem, ze w wielu krajach w Europie nie ma juz duzych roznic miedzy partiami postrzeganymi jako 'lewicowe' albo 'prawicowe'. W Niemczech partia chrzescijansko-demokratyczna bedaca u wladzy zawiodla spoleczenstwo, narazajac na je na niebezpieczenstwo poprzez niekontrolowany przyjazd duzej grupy ludzi (juz nie mowmy uchodzcow z Syrii, bo Syryjczykow jest tam garstka), w zwiazku z czym nie bylo mozliwosci przeprowadzenia kontroli umozliwiajacych rozpoznanie wsrod nich terrorystow panstwa islamskiego. Tysiace z tych ludzi po prostu ''zniknely''. Sa gdzies w Europie, nie wiadomo, gdzie. Tego dokonala partia (w duzym przyblizeniu, bo przeciez nie dokonala tego sama), ktora ukierunkowana jest raczej prawicowo i od ktorej oczekiwaloby sie nie stawiania dobra innych ludzi ponad dobrem obywateli. Konsekwencja: liczne zamachy terrorystyczne we Francji i w Niemczech (nie bede sie tutaj dalej wdawala w dyskusje, nie neguje pomocy uchodzcom, neguje jej wykonanie a wlasciwie chcialam tu tylko zilustrowac nastroje spoleczenstwa europejskiego, nie jestem rasistka itd., zamachy terrorystyczne MIALY MIEJSCE, wiec nie piszcie, ze nie mozna oceniac na podstawie marginesu itp., bo nie o to tu chodzi) Te i inne sytuacje doprowadzaja do tego, ze w wielu krajach Europy rozwijaja sie ugrupowania skrajnoprawicowe, ktore powoli osiagaja coraz wyzszy pulap, a rozwijaja sie dlatego, ze ci, ktorych uwazano za prawice, nie zachowuja sie tak, jak by tego od nich oczekiwano.
Ale potem wychodza rozne kwiatki. PiS jest tak bardzo prawicowy, ze wrecz sarmacki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle trochę w języku polskim brak określenia dla osoby o lewicowych poglądach. Jest komunista albo socjalista. No i lewak. Nigdy się nie spotkałam z określeniem "lewicowiec", ani z niczym podobnym. A jeśli jest, to trochę to za długie. PiS ma takie prawicowe poglądy, że 500+, mieszkanie+, itd. ![]() Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67687911]PiS ma takie prawicowe poglądy, że 500+, mieszkanie+, itd.
![]() Zapisz [/QUOTE]Te akcje maja na celu tylko i wylacznie przyciagniecie / utrzymanie wyborcow i wyciszenie innych spraw, tak mysle. PS A okreslenie ''lewactwo'' zaczyna denerwowac wtedy, kiedy uzywany jest przy braku argumentow. Osoba A: Sprawa wyglada tak, ze (argument jeden) oraz (argument dwa) i (argument trzy) Osoba B: Ty lewaku (argumentow brak). ![]() Edytowane przez 763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 Czas edycji: 2016-11-18 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma znaczenia, jaki jest cel, ma znaczenie, że to robią całkiem na serio. I to nie jest jedna akcja ani dwie. Zresztą wątpię, żeby to chodziło tylko o przyciągnięcie wyborców. Odkąd pamiętam PiS miał takie zapędy. Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osoba A: Sprawa wygląda tak, ze (argument jeden) oraz (argument dwa) i (argument trzy) Osoba B: Ty faszysto (argumentów brak). ![]() A PiS prawicowy jest tylko ideologicznie. Gospodarczo to socjalizm pełną gębą. Jakkolwiek źle by to nie zabrzmiało, to prawda jest taka, że to jest narodowy socjalizm (tylko niech mi nikt nie wyjeżdża z NSDAP, bo żeby być narodowym socjalistą, nie trzeba być nazistą, gdyż to są dwie zupełnie inne rzeczy). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wolę narodowy socjalizm niż zachodni socjalizm. Ostatnio czytałem o wolnorynkowych reformach Mussoliniego we Włoszech i muszę stwierdzić, że gdyby nie jego imperialistyczne ambicje, które wepchnęły Włochy do II wojny światowej, pewnie miałby tam pomniki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Wypisz - wymaluj to też poglądy Prezydenta Trumpa a mimo to głosowała na niego znacząca większość białych kobiet w USA. Na pewno nie są to poglądy tożsame z ideologią większości amerykanek,ale dziwnym trafem jakoś im to nie przeszkadza. Myślę,że w Polsce jest podobnie.
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
Trump narodowym socjalistą? Wówczas Clintonowa jest internacjonalistyczną komunistką. To na nią głosowały slumsy i klienci państwa amerykańskiego (np. 88% Murzynów). Trump chce obniżyć podatki i wydatki związane z szeroko pojętym socjalem, a Clintonowa chciała upodabniać USA do Europy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67687911] PiS ma takie prawicowe poglądy, że 500+, mieszkanie+, itd. ![]() Zapisz [/QUOTE]Zalezy jak na to patrzec, 500+ jest wg klucza demograficznego, a nie socjalnego, wiec roznie to mozna interpertowac ![]() [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67688006]To działa tak samo z określeniami typu nacjonalista, rasista, faszysta, itd. Nie ma znaczenia, jaki jest cel, ma znaczenie, że to robią całkiem na serio. I to nie jest jedna akcja ani dwie. Zresztą wątpię, żeby to chodziło tylko o przyciągnięcie wyborców. Odkąd pamiętam PiS miał takie zapędy. Zapisz [/QUOTE]Zgadza sie, race card czy pisanie o faszyzmie Cytat:
![]() PiS to zaden narodowy socjalizm, bo to ani narodowcy, ani socjalisci. Maja elementy pro narodowe i gospodarczo skrecili w lewo, ale pisanie o nich jako o NS swiadczy o ingnoracji nt. chocby programu NSDAP ![]() Podobnie z pogladami dzieci - kuchnia - kosciol - pierwsza sprawa, RP ma kobiete premiera z PiS, druga sprawa, jestes w stanie podac jakiekolwiek rozwiazania prawne, ktore zmiejszaja wybor kobiet na te sprawy? Bo 500+ to akurat ten wybor zwieksza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Obamacare kompeltnie nie dziala, nie ma szans ze nie bedzie ruszony ![]() Czy to znaczy usuniecie wszystkich czesci ACA - niekoniecznie, jesli cos dziala, to pewnie bedzie zostawione, ale Obamacare zniknie, tj. wysokie skladki z ogromnymi deductibles przejda do historii, a sam ACA zostanie zlikwidowany albo w calosci, albo w duzej czesci. Bez obrazy, ale jak dla mnie nie wiesz o czym piszesz ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale dobrze, zakładając, że to Żydzi to... zabili Żyda, prawda? I dlatego ich "nienawidzimy"? Czyli analogicznie jeżeli Polacy zabijają Polaka to nienawidzimy Polaków, zbiorowo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jasne, ze w druga strone to tez tak dziala. Ale teraz mamy po prostu jeden epitet wiecej,ktory jest w dodatku w modzie. Tak jak juz mowilam: moim zdaniem ''lewackie'' reformy pisu to przykrywka dla pozyskania wyborcow. Dla mnie to partia prawicowa, a nawet, jak juz mowilam: sarmacka - ksenofobiczna, przekonana o wielkosci Polski, stawiajaca ja w epicentrum. Ktos napisal, ze Trump skreca w lewo - b z d u r a. Trump przez caly czas krytykowal Clinton za to, ze chce rozwijac struktury pomocy socjalnej, w trakcie gdy on tworzy miejsca pracy (co jej nigdy sie nie udalo). I to najlepiej go charakteryzuje i moze sprawic, ze bedzie najlepszym prezydentem USA. Wielu krytykuje go za delikatniejszy ton wzgledem Rosji - ja osobiscie uwazam, ze proba osiagniecia lepszych stosunkow miedzy USA a Rosja moze nam w obecnych czasach tylko pomoc. Kampania wyborcza w USA to cyrk i kandydaci tez czesto zachowuja sie jakby byli jego czescia. Chyba nie wierzycie, ze pierwsze, co Trump zrobi, to zbudowanie muru z Meksykiem? On ma wiecej pomyslow niz sie ludziom wydaje. PS Trump docenil i zaznaczyl, ze Polska to jeden z niewielu krajow NATO, ktory stosuje sie do umow o przekazywaniu 2% PKB na zbrojenia. Na spotkaniu z Polonia Trump zapowiedzial, ze zajmie sie nareszcie kwestia wiz. Zobaczymy ![]() PS2 A tak ze smieszniejszych, widzieliscie, jak beda rozlokowane nowe bazy NATO ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6770595 6]Dlaczego nie? A Piłat to kto BTW?
Ale dobrze, zakładając, że to Żydzi to... zabili Żyda, prawda? I dlatego ich "nienawidzimy"? Czyli analogicznie jeżeli Polacy zabijają Polaka to nienawidzimy Polaków, zbiorowo? ![]() Bez kitu, te dywagacje typu "nie lubie Zydow bo zabili Jezusa", to jakies ciezkie nieporozumienie ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6770595 6]Dlaczego nie? A Piłat to kto BTW?
Ale dobrze, zakładając, że to Żydzi to... zabili Żyda, prawda? I dlatego ich "nienawidzimy"? Czyli analogicznie jeżeli Polacy zabijają Polaka to nienawidzimy Polaków, zbiorowo? ![]() Piłat to taki trybunał konstytucyjny :P Nie powiedziałem, że nienawidzimy. Ale lubienie żydów bo Jezus był żydem ma tyle samo sensu co nienawidzenie żydów bo zamordowali Jezusa. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Jeżeli PIS stawia Polskę w epicentrum to bardzo dobrze. Od tego są by stawiać Polskę w epicentrum a nie interes niemców, francuzów itp. Nie lubię PIS ale na pewno łatwiej mi ich przełknąć gdy mam wrażenie (prawdziwe bądź nie), że to polski rząd i mamy prezydenta który w sposób godny potrafi nas reprezentować za granicą pomimo tego, że przecież ze strony Kaczyńskiego ma z pewnością wielkie naciski. A jednak wydaje się traktować Swoją robotę na poważnie, z szacunkiem do urzędu który pełni. Wygraną Trumpa uważam za skręt w dobrą stronę. Tym bardziej, że tak jak piszesz jest przyjaźnie nastawiony do Polaków. Nie kocham go, nie wiem czego się po nim dokładnie spodziewać ale każda przegrana liberalnego lewactwa mnie cieszy i sprawia, że mi ciepło na serduszku :P Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-11-19 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Naczelna Nastolatka
|
Serio? Prezydent który podpisuje wszystko co mu naczelnik podsunie, to prezydent godnie pełniący urząd? Prezydent, który reprezentuje partię rządzącą i.jawnie popiera jej linię działania, to godna głowa państwa???
wysłane telepatycznie
![]() |
#49 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Ale dobrze, zakładając, że to Żydzi to... zabili Żyda, prawda? I dlatego ich "nienawidzimy"? Czyli analogicznie jeżeli Polacy zabijają Polaka to nienawidzimy Polaków, zbiorowo? ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
I poprawił się - znaczy, przynajmniej jednemu Polakowi jego prezydentura służy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
W którym miejscu wspomniałam o NSDAP? Wyboldowane: a to jest w ogole bardzo ciekawe zdanie. PiS ma w programie elementy pro narodowe, gospodarczo skręcają w lewo ale w życiu nie są narodowymi socjalistami! Kurczę, ciekawa logika. Bo dla mnie jeśli coś wygląda jak łajno, pachnie jak łajno i ma konsystencję łajna to jest to łajnem. Nie wiem, jak można się upierać, że to jednak nie łajno a kiełbasa. Nie, nie odpowiadaj mi.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe czy ktoś ośmieliłby się nazwać np. Obamę marionetką za realizowanie polityki demokratów? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Naczelna Nastolatka
|
Może nie wiesz ale prezydent jest prezydentem Polski i wszystkich Polaków. Tak w teorii bo niestety długopis nie dba o interesy narodu czy kraju tylko o interes Pis.
wysłane telepatycznie
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym nie ma czegoś takiego jak prezydent WSZYSTKICH obywateli. Kimś takim może być jedynie dyktator, a w systemie demokratycznym zawsze będzie grupa ludzi o odmiennych od prezydenta poglądach, która nie będzie zadowolona z jego rządów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
29 grudnia 2015 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772209 1]Aha, a jak to się ma do obietnic Twojego guru?
29 grudnia 2015 30.03.2015 04.05.2015 ![]() Skąd wzięłaś pomysł, że to mój guru? A co do cytatów, no to chyba nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić, że to typowo przedwyborcze lanie wody, uskuteczniane przez wszystkich polityków. Chyba nie spodziewałaś się, że powie, że będzie prezydentem tylko wyborców PiS? I już naprawdę skończcie ten lament. Skoro ja przeżyłem Bolka, Kwacha i Bronka, to wy wytrzymacie jeszcze te 4 czy 9 lat z Andrzejkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2016-11-20 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.