Mam wątpliwości co do ślubu. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-01-04, 15:59   #31
magda0302
BAN stały

Dot.: Mam wątpliwości co do ślubu.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
To dla Was odmianą będzie usiąść na tyłkach i pograć w chińczyka, albo monopoly. Ale to co macie, to też rutyna (przyzwyczajenia, mini tradycje) - rutyna to w związku nic złego, o ile nie zaczyna ciążyć i rządzić związkiem.

Bawienie się w terapeutę jest mega obciążające. Sama wiem, że zwierzenia pewnej koleżanki w pewnym momencie zaczęły się odbijać na moim związku. Nie daj się. Niczego nikomu nie jesteś winna.
Hm czy rzeczywiście aktywnie spędzany czas w przeróżny sposób deska wyjazdy tańce siłownia pewnie znajomi razem i osobno to taka rutyna . No spierałabym się , dla mnie praca dom jeden telewizor drugi to rutyna. Każde ich wyjście to randka bo jest to bardzo urozmajcone , każda wycieczka jest inna itp. Muszą się ubrać i relaksują się spędzając czas razem . Dla mnie bajka podobne zainteresowania. Czasem wspolny wyjazd czy wyjście jest problemem bo jeden lubi to a drugi to.

W drugiej kwestii z tobą się zgadzam że obarczanie siebie przez dłuższy czas czyimiś poważnymi problemami a tu chyba takie były rozwody itp może wpłynąć destrukcyjnie na nasz związek. Całe historie koleżanki wniosłam w swój związek aż się rozpadł. Zanimsię zorientowałam to było za póżno.

Uważam że autorka powinna odsunąć się od problemów innych a żyć swoim szczęśliwym życiem. Ch ciała ślub czekała na pierścionek a teraz gdy może realizować ma wątpliwości czy aby dobrze zrobi bo może dojść do rozwodu tak jak u znajomych , żyła tyle miesięcy ich sprawami rozwodami aż sama w kręciła się w to że ją to też może czekać .
magda0302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-04, 19:46   #32
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magda0302 Pokaż wiadomość
Hm czy rzeczywiście aktywnie spędzany czas w przeróżny sposób deska wyjazdy tańce siłownia pewnie znajomi razem i osobno to taka rutyna . No spierałabym się , dla mnie praca dom jeden telewizor drugi to rutyna.
(...)
Uważam że autorka powinna odsunąć się od problemów innych a żyć swoim szczęśliwym życiem. Ch ciała ślub czekała na pierścionek a teraz gdy może realizować ma wątpliwości czy aby dobrze zrobi bo może dojść do rozwodu tak jak u znajomych , żyła tyle miesięcy ich sprawami rozwodami aż sama w kręciła się w to że ją to też może czekać .
Jasne, że też, inny jej rodzaj. Jeżeli coś robimy ciągle, to jest to rutyna (definicja słownikowa). Czasami dobrze się z niej wybić - jak się ciągle jest w ruchu, to usiąść na d... i mieć czas na relaks, rozmowę lub pomilczenie razem, a jak się głównie jest w domu, to z niego wyjść. Każdy związek ma jakąś swoją dynamikę i rutynę. Nie da się też ciągle szukać rozrywek i urozmaiceń - to również może być męczące, bo każda atrakcja się w końcu znudzi. Nie one powinny też tworzyć związek. Moja starsza, z dużym stażem małżeńskim koleżanka (również lubią aktywnie spędzać czas) mi to kiedyś bardzo fajnie opisała: siedzę i czytam książkę, w pokoju obok mąż sobie majsterkuje, coś tam do siebie zagadujemy i jest fajnie, po prostu jest fajnie, jest poczucie że jesteśmy razem.

Masz całkowitą rację, że powinna się odsunąć od problemów innych.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-04, 20:03   #33
Oliwka789
BAN stały

Autorko zajmij się swoim życiem a problemy przyjaciółek zostaw bo za chwile ty bedziesz potrzebować pomocy dotyczącej kryzysu bądz rozpadu związku
Oliwka789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości