![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaburzenia odżywiania - dylemat co do sprzedania gitary, by wydać pieniądze na
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- [1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;76077856]oby nie proponuje, żeby im zabrać przywileje to się ogarną. Chociaż dziewczyny z wątku o depresji byłyby wdzięczne za te metody wychowawcze, może nie wiedzą, że są po prostu rozpuszczone.[/QUOTE] O tym, że Autor robi na mnie wrażenie rozpuszczonego pisałam w kontekście stosunku do pieniędzy...
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaburzenia odżywiania - dylemat co do sprzedania gitary, by wydać pieniądze na
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez mellitus Czas edycji: 2017-08-08 o 05:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
BAN stały
|
Cytat:
istnieje coś takiego że depresję traktuje się jak świętą krowę, nic od siebie nie wymagaj tylko leż gap się w sufit i czekaj na cudowne leki a jak powiesz że należy pracować nad sobą i dążyć do odmiany sytuacji i zmiany myślenia w pierwszej kolejności samemu bo człowiek wiele jest w stanie wypracować i zmienić na lepsze samemu to jest tylko zamknij się ale chłopak ma zaledwie 15 lat i trudno od niego wymagać jakiegokolwiek poukładania w temacie emocjonalnych zawirowań. tutaj niestety wszystko tak naprawdę zależy od rodziców. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-08-08 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Przecież Ci napisałam, że mam doświadczenie z osobą, która wyszła z ciężkiej depresji i to przy moim dużym wsparciu. Z doświadczenia wiem, że podejście: połóż się i choruj- samo przejdzie, nie działa.
Podkreślam ponownie- nie wiemy czy Autor ma depresję, pisał tylko, że tak mu się wydaje. Twoja ocena mojej ignorancji jest całkowicie nietrafiona.
![]() Edytowane przez mellitus Czas edycji: 2017-08-12 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Uważam, że powinieneś poszukać psychologa. Jeśli za bardzo nie wiesz jak napisz skąd jesteś na pw, coś ogarniemy. Piszę to już chyba trzeci raz w tym wątku, ale zawsze gdy widzę ten temat i przypominam sobie o Tobie, to wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem. Trzymaj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma sensu, są osoby które wmawiają innym że aby zmienić życie potrzebny jest wyłącznie mentor bez którego nie masz szans odwalić cięzkiej pracy. Nie każdy ma na tyle siły i mądrości (a raczej przede wszystkim samozaparcia) by poradzić sobie bez przewodnika, więc uznaje, że to dotyczy każdego bez wyjątku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Jeżeli mogę Ci coś doradzić, bo znam osobę, która była w takiej samej sytuacji- ubrania nie poprawią Ci samooceny.
Wcześniej miałeś dopasowane do sylwetki ubrania i zachorowałeś, więc dlaczego uważasz, że tym razem coś się zmieni...?Nie zmieni. To, czego potrzebujesz, to terapia. Sama jestem psychologiem i wiem, że może Cię ona mocno wesprzeć, Nie wahaj się także przed pójściem do psychiatry - czasem dobry lek potrafi zmienić sposób myślenia, z czym walczysz od lat. Znam przypadek mężczyzny walczącego przez 5 lat z bulimią, która po 2 miesiącach brania antydepresantów zaczął się pozbywać problemu i z tego co wiem, już problem nie wrócił. Skoro rodzice Ci nie pomagają, musisz liczyć na siebie. Weź swoje życie w swoje ręce. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Nie wiemy, co dolega autorowi i oceną tego powinien się zająć LEKARZ. Jeżeli uzna, że nie ma potrzeby leczyć farmakologicznie, to tego nie zapisze, a autor może przez takie "rady" stracić okazję na wyzdrowienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.