![]() |
#31 |
zuy mod
|
Dot.: Płacę bo miałam za dobre serce
Dziwię Wam się jak możecie żyć nikomu nie ufając i zakładając od razu najgorsze...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Ja swojemu facetowi ufam, bo on nie majaczy o "płaceniu rentu", po czym nie pożycza kasy na jechanie do swojego dziecka. Czytałaś poprzedni wątek? Koleś po prostu wydaje się być bardzo mało wiarygodny jeżeli chodzi o pieniądze i zobowiązania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
zuy mod
|
Czytałam jej poprzedni wątek i wynikało że ona nie potrafiła mu wprost powiedzieć o co chodzi. Dlatego nie widzę aż takiego problemu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Na końcu wątku facet dostał klucze do mieszkania i pytał "kiedy płaciMY rent". Więc mocno jej zasugerował, że zamierza się dołożyć. A nagle mu się trafia wyjazd i musi kasę na tenże pożyczyć. Co za zgranie w czasie. Autorka ewidentnie zawaliła nie wyjaśniając pewnych spraw od razu lub jak tylko zaczęło się robić dziwnie i nie wymagając od faceta pewnych rzeczy wprost, ale to, że on na niej w pewnym momencie zaczął najzwyczajniej na świecie żerować jest niestety teraz już jasne. Bo dodać dwa do dwóch dorosły człowiek potrafi i wie mniej więcej co należy. Facet się po prostu za... ustawił. Źle to o nim świadczy, nie o niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Jeden czuły sms i cały problem znika... Magia...
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Dokładnie. I w jaki sposób miał się dołożyć do czynszu skoro nie miał na bilet ? Wystarczy wnikliwie poczytać oba wątki, żeby dojść do takich wniosków: 1) Autorka płaciła za mieszkanie i za jedzenie. On tylko pomieszkiwał. 2) Zwolnił się z pracy, aby pojechać do dziecka na koszt Autorki. 3) Wcześniej pojechał na koszt matki do dziecka i pił z kuzynem. 4) Kiedy wyjeżdża ucina kontakt. No rzeczywiście nic tylko ufać bezgranicznie.
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;76471346]Na jakiej podstawie piszesz tak ostro o kimś kogo kompletnie nie znasz i nie masz o nim zbyt wielu informacji
![]() Np. na takie, że w pewnym wieku, szczególnie mając dziecko wypadałoby mieć odłożone na tzw. czarną godzinę te kilka euro, czy jaka tam waluta obowiązuje, chociażby na bilet na samolot. Gościu przesiaduje u swojej dziewczyny, za nic praktycznie nie płaci, a jeszcze pożycza kasę, bo się wyjazd do rzekomo chorego dziecka trafił (wcześniej już taka sytuacja była, że od innej pożyczał, a skończyło się na "dzień dobry" na piciu z kuzynem, więc krętacz). Określenie "życiowym przegrywem" jest jak najbardziej trafne. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-08-21 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Kobieta z klasą
|
Jak wróci to nic się nie zmieni. Będzie szukał nowej pracy, więc znowu z płacenia nici
![]() ![]()
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;76473821]Wszystko ok, ale nie zapominajmy, że znamy jedynie subiektywne zdanie jednej strony. Uważam, że to za mało, żeby kogoś aż tak mocnymi słowami nazywać.[/QUOTE]
Kasa jest jak najbardziej realna, a nie subiektywna. Przesiadywanie u niej i nie płacenie za nic też subiektywne nie jest. Facet jest pijawka i jak dla mnie przegryw, skoro w tym wieku nawet żadnych oszczędności nie ma. Dla Ciebie być nie musi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kolejny watek, w ktorym autorka placi i placze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzeniona
|
Dziwne, że facet ma dziecko, które na dodatek jest w innym kraju, a zupełnie nie oszczędza na wszelkiego rodzaju wypadki losowe. To nawet nie musi być bilet na samolot - niech się okaże, że dziecku potrzebna jest operacja, aparat na zęby (obecnie baaardzo częste), wyrwanie ósemki w trybie pilnym, lekarstwa - i niech matka dziecka poprosi go o wsparcie finansowe. Co wtedy? Naprawdę Twój facet autorko żyje tak beztrosko mając dziecko? Nie wyobrażam sobie być ojcem dziecka, a więc nie ponosić pelnych kosztów utrzymania, bo jedynie płacąc alimenty (nie oszukujmy się, to na ogół kropla w morzu potrzeb) i nie mieć kilku tysięcy oszczędności na zwyczajnie wszelki wypadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;76482056]pożyczy od matki lub swojej dziewczyny.[/QUOTE]
Albo od innej sponsorki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwoli ścisłości - dziecko to jeszcze niemowlak, urodził się kilka miesięcy temu. Co oczywiście nie zmienia faktu, że powinien mieć odłożone jakieś pieniądze na sytuacje awaryjne. Kiedy się o tym dowiedziałam przeprowadziłam z nim rozmowę i zasugerowałam, że mając dziecko powinien zachowywać się bardziej dojrzale i odpowiedzialnie a nie rozturmaniać wszystko na bierząco. Generalnie obiecał, że jak zmieni pracę i stanie na nogi tak właśnie będzie. Chłopak jest generalnie młody, młodszy ode mnie, więc to pewnie to też kwestia wieku, że nie pochodzi jeszcze do zobowiązań wystarczająco - na moje rozumowanie - dojrzale. Anyway, wraca dziś w nocy, nie odzywa się, nadal ma klucze, ale nie sądzę, że przyjedzie prosto do mnie coś wyjaśniać i rozmawiać. Nie ten typ. Przykro mi jest strasznie, ale może tak miało być. Niestety nie pójdę za radę niektórych z Was, które sugerowały, że mam go przepraszać za swoje zachowanie, choć może było przesadzone. Przeproszę go, jeśli on przyjdzie pierwszy wyjaśnić mi co się stało i jeśli jego powody naprawdę będą trzymały się kupy - choć na litość boską naprawdę nie wiem co go powstrzymało przed 2-minutowym kontaktem ze mną.
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Twoj TZ jest Polakiem i jego byla mieszka w Polsce, czy to jakis inny kraj? Zrozumialam, ze oni sa z tego samego kraju czy nawet miasta, bo jak odwiedza ja i dziecko to obok ma swojego kuzyna. I ten mlody wiek TZta to ile dokladnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
I bardzo dobrze. Autorko czas postawić granice i wymagać konkretów. Naprawdę faceci od tego nie umierają. Pamiętaj, że to zweryfikuje Wasz związek pod względem lojalności i prawdziwości. Związek z mężczyzną, który ma dziecko nie jest łatwy to prawda, ale mądry facet potrafi zadbać o wszystkie strony. Jesteś tak samo ważna jak jego dziecko i nie powinnaś cały czas mu pomagać. To on ma zapewnić Tobie bezpieczeństwo i być dla Ciebie oparciem. Czas dorosnąć - powiedz to panu zdecydowanie. Aha i zabierz mu klucze. ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
nie widzę powodu abyś miała go przepraszać
wszystko by zależało od rozmowy, co się okaże póki co cię olał i to nie jest fair jedynie chodziło mi o to żebyś na przyszłość nie wpadała od razu w histeryczne reakcje . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Jego podejście do dziecka, powinno być dla Autorki papierkiem lakmusowym jaka jakość "wkładu" w relację ten Pan będzie w stanie zapewnić.
Rozsądny facet buduje poduszkę finansową nawet jak nie ma dziecka, bo to zawsze daje poczucie bezpieczeństwa, jak o to nie zadbał do tej pory, to myślę że z jego stosunkiem do pieniędzy szybko jej mieć nie będzie, i nie wiele zmieni wysokość jego zarobków, obawiam się. Doris ma rację, kasa jest zero-jedynkowa, nie ma tu za bardzo o czym dywagować, dług musisz wyegzekwować a z tym Panem pogadać i coś na przyszłość ustalić. Jak będzie chciał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzeniona
|
Autorko, do kilku miesięcy życia dziecka dodaj okres ciąży, kiedy to facet powinien był coś jedbak w swoim życiu przewartościować. Jak widać nie stało się - teraz wymówką jest kolejna praca, potem będzie coś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O finanse dużo związków się rozwala, bo wymagają dużo większych umiejętności w wspólnych rozmowach, niż etap randek czy wyjazdów za granicę, gdzie wszystko jest opłacone i Pani sprząta w hotelu. Tu już widać że to jest punkt zapalny. Z doświadczenia wiem że zarówno duża rozrzutność i duże skąpstwo jest trudne do wykorzenienia. Ja byłem człowiekiem skąpym, mimo dużych zarobków, właściwie podwyżki nie podnosiły mojego komfortu życia bo po prostu odkładałem więcej. Parę obiecujących relacji z kobietami się przez to popsuły. Przyjrzałem się sobie, z dużym wstydem i zacząłem racjonalniej podchodzić do pieniędzy, tak bym był w tym temacie partnerem, a nie wieczną beczką prochu jak tylko ten temat się zaczyna. Długa droga przed tym Panem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Autorko, daj znać jak poszło. Jesteśmy z tobą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój eks na szczęście płaci regularnie alimenty, a raczej jego mama. Ale dostaję co miesiąc tyle ile zasądził sąd... i się cieszę z tego. Wiem jakie problemy mają znajome, koleżanki, itd. "Tatuś" się nie interesuuje dzieckiem, nie płaci, komornik nie ma z czego ściągnąć bo szanowny eks pracuje na czarno a z funduszu się nie należy bo samotna mamusia pracuje uczciwie. Serio, takie to łatwe i czarno białe jest ![]() Ale jakoś sobie nie wyobrażam poprosić eks-a o dołożenie do aparatu na zęby dla córki którego koszt to kilka tysięcy zapewne. Bym się dowiedziała "mam alimenty to mam sobie z tego radzić, on daje tyle ile może". Nie wspominając już o chwilowym pobycie w szpitalu z wysoką gorączką i infekcją. Łaskawca po prostu ![]() I tak żyje wielu ojców, którzy nie są w związku z matką dziecka. I szczerze wątpię że mój eks ma jakiekolwiek oszczędności a już szczególnie na "wypadek". Fakt to nieodpowiedzialne i też to neguję, ale co zrobić? trzeba pracować i tyle. Alimenty to kropla w morzu to również fakt. Autorko, ja bym się również wściekła na Twoim miejscu, ba, nie chodzi o pożyczone pieniądze nawet, ale o to że napisać/zadzwonić to nie trwa cały dzień. Można nawet siedząc w kibelku przekręcić i kogoś poinformować co i jak.
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.