![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki a poped seksualny
Cytat:
Wiesz ja tez nigdy ich brac nie chcialam, ale okazuje sie , ze musze...:| Pierwsze opakowanie i mam niezle skutki uboczne... no i swiadomosc, ze faszeruje sie jakimmis chemikaliami... nie wiem czy mi pomoga. Mam do nich negatywne nastawienie... szit |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam kobitki!
Może któś się podzieli ze mną odczuciami (może któraś też tak ma). Brałam przez ponad 2 lata Diane 35 i ostatnio kompletnie nie mialam ochoty na seks. Z moim chlopakiem nie kochalismy sie chyba z 3miesiace, bo albo mialam bolesne stosunki (brak odpowiedniego nawilzenia), albo poprostu nie mailam ochoty. Teraz zmnienilam na Stediril 30, ale narazie dosc krotko biore (ochota troche powraca). Stosunek jest lepiej nawilzony ale nadal dosc bolesny (takie tarcie). Lekarz to mi rozne rzeczy przepisywal, ale nie skutecznie. Pozatym nie mialam jeszcze orgazmu a wspozyjemy 2 lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki anty, brak ochoty na seks
Ten temat był już wałkowany na forum wiele razy. Poczytaj starsze wątk, npi:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=libido http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=libido http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=libido http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=libido
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
z mojego dosiawdczenia sadze ze wina tabletek a chec sexu to bardzo maleo prawdopodobienstwo ja tez bralam diane i to okolo 2 lat.. owszem moze nawilzenie zmniejsza.. tez sadzilam ze przez nie mam brat ochoty na sex zla bylam chcialam rzucac tabletki.. ale z czasem doszlam ze to nie jest wcale wina tabeltek moze sie ma zadziej chote niz bez nich ale nie do rpzesady... chec sexu rodzi sie w glowie a nie przez tabletki a tabletki chyba na swiadomosc nie wyplywaja moim zdaniem.. ja bym ravczej pooxperymentowala w lozku... i mowie dosc powaznie ja dopiero z czasem z partnerem doszlam ze po prostu nie potrafil mnie rozbudzic tak bym miala na sex ochote.. kazda kobieta jest inna innych podzcow ptorzebuje my nie jestesmyw zrokiowcami jak facet ze spojrzy na kobiete i mu " sie chce" nam potrzeba bodzca dotyku itp.. moze pokaz chlopakowi jak chcesz byc pieszczona kochana jak sobie wyborazasz wasz sex... warto od tego sprobowac.. druga sprawa to psychika... moze masz jakas bareire pdoswiadoma.. czegos sie boisz.. np ciazy.. bolu bo ja np bardzo balam sie bolu bardzo czesto go odczuwalam.. prawie za kazdym stosunkiem sadzilam ze mam zla budowe po czym elakrz stwierdzil ze ze mna wszystko dobrze.. dopiero po dlugim czasie bol znikal bo przestalam sie bac i stressowac.. a co do orgazmu.. to jesli wspolczyjesz pierwszy dopiero dwa lata to nic zlego.. kazda kiedy indziej uczy sie dostawac orgazmu bo nie wiem jak to napisac.. a rpawdopodobnie nie masz go co spowodowane jest tym ze chlopak nie moze cie odpowiednio : nakrecic: i boisz sie.. to moje zdanie
![]() aha co do bolu podczas stosunku moge dac jedna rade do wyprobowania moze postarajcie sie zeby twoj parner " wchodzil" kiedy nie ebdzie mial pelnego wzwodu.. wtedy wydaje mi sie bol sie zmniejsza to taka rada ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-01-18 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki anty, brak ochoty na seks
dokladnie jest tak jak napisala RAY wszystko zalezy od faceta znam to z doswiadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
hej, apropo obnizenia libido i tabletek - mialam podobny problem. bralam przez kilka lat jednofazowe tabletki i poziom libida spadl praktycznie do zera (teoretycznie tabletki nawet juz nie byly potrzebne).
Libido spadało powoli wiec minelo troche czasu zamin zapytalam o to mojego ginekologa. Pani ginekolog doradzila zmiane tabletek i przypisala mi trojfazowe (nie wiem czemu ktos napisal ze sa to tabletki starej generacji - na moich jest napisane zupełnie co innego ![]() ![]() ![]() Innych skutkow ubocznych raczej nie zauwazylam (czasem zdaza mi sie bol glowy ale to srednio raz w miesiacu - na poczatku miesiaczki) lecz niestety bardzo wazna role odgrywa tu ginekolog - jak sie zle trafi to potem takim niedoinformowanym sie zyje ![]() Dopiero jak zamieszkalam w innym miescie zaczelam chodzic do przychodni gdzie poznalam Wspaniala pania doktor - nie jest to gab.prywatny ale podejscie do pacjenta "indywidualne". I tu sie tez dowiedzialam (nie wiem czy ktos tez o tym slyszal - dlatego prosze o weryfikacje) - ze po jakis 10 latach przyjmowania tabletek non stop nalezy zrobic 2,5 roku przerwy????oczywiscie nie licza sie 1-2miesieczne przerwy przez te 10 lat.... Moze ktos ma podobne informacje???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
A czy ktoś się przestawił z tabletek na plastry? Jestem na tabletkach od kilku lat i chyba już zapomniałam, co to libido
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam wszystkie odpowiedzi i chciałam tylko poruszyć kwestię, która była omawiana jedynie raz lub 2 razy. Chodzi o ból głowy. biore od kilku miesięcy tabletki Regulon. moja ochota na sex nie zmniejszyła się, moge powiedzieć, że pozostała raczej w normie. jak każda kobieta mam róze dni. ale przy zasypianiu często mam mogreniwe bóle głowy, przechodza po 20-30 minutach i znów powracaja po kilku dniach. ze skokami nastrojów równiez mam problemy, potrafie popadac ze skrajnosi w skrajnosc - raz jestem bardzo szczesliwa, za chwile mam ochote płakać z byle powodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tabletki czy plastry efekt ten sam i te same skutki uboczne poza narażaniem na uszkodzenie wątroby i żołądka co przy plastrach rzecz jasna nie grozi.
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej,hej ![]() ![]() Uff, rozpisałam się ale chciałam żebyś miała pełny obraz mojego "przypadku". Na pewno nie każda kobieta tak zareaguje jak ja, ale znam takie przypadki, odwrotne od mojego też, kiedy koleżanka odstawiła tabletki, nie dostała miesiączki przez 3 miesiące! Wiele jest przypadków komplikacji po antykoncepcji hormonalnej, a żaden lekarz tak naprawdę do końca sam nie wie, jakie będą skutki długotrwałego przyjmowania hormonów. Ja myślę, że te jednofazowe są nawet gorsze od tych trójfazowych, bo po nich nic mi się nie działo, może dlatego że one naśladują naturalny cykl hormonalny kobiety....Już sama nie wiem. Mam nadzieję, że odpowiedziałam wyczerpująco na Twoje pytanie. A powiedz, czy w ciągu tych 6 lat Twój lekarz zlecił Ci jakieś badania kontrolne? Bo rzadko który to robi. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, bardzo dziekuje za tak wyczerpujacy opis. Ja przyjmowalam przez 3 lata jednofazowy microgynon, ale wlasnie tak opadlo mi libido ze juz nie byly mi teoretycznie tabletki potrzebne. Wtedy lekarz przypisal trojfazowe: Tri-Minulet. Czuje sie po nich dobrze, czasem zdarzaja mi sie bole glowy ale to raz na miesiac w pierwszy lub drugi dzien miesiaczki. Moj lekarz zleca mniej wiecej co roku cytologie, badania krwi, probe watrobowa itp. Nigdy natomiast nie mialam badanego poziomu hormonow, nawet w celu dobrania tabletek hormonalnych - robili tzw. na czuja albo beda oki albo zmieni sie na inne ![]() Ostatnio przez to ze studiowalam w innym miescie niz mieszkam udalam sie do innego lekarza. Pani przemila, poinformowala mnie iz branie ciagle prez tak dlugi okres czasu nie jest niebezpieczne, lecz po 10 latach bede musiala zrobic przerwe na 2,5 roku. W sumie pierwszy raz w życiu spotkalam sie z takim zaleceniem. Moj "domowy" lekarz ginegolog nigdy nic taiego mi nie mowil i oczywiscie pytany stwierdzal ze nie ma nic zlego w przymowaniu przez taki dlugi okres czasu i nie musze sie martwicno i ze nie ma potrzeby robic "przerw w braniu hormonow. Pewnie jak wielu lekarzy tak i tyle opinii. Jak na razie ani nie planuje dziecka,ani zycia w celibace a stosowanie prezerwatyw jest dla nie niewystarczajaca metoda. Choc moj teraznejszy partner bardzo sie martwi ze tak dlugo przyjmuje hormony, naczytal sie roznych rzeczy i nasluchal i mial mala obsesje, lecz w obliczu niewielu rozwiazan.... Niestety nie znam zadnych przypadkow jak to jest po odstawieniu lekow. Ja po moim Tri-Minulecie czuje sie dobrze. Zdarzylo mi sie raz czy dwa odstawic na 2 miesiace tabletki i okres byl jak w zegarku prawie (no ale to bardzo mala przerwa byla) Na razie bede brac dalej ale powaznie rozwazam sugestie pani doktor o tej przerwie 2,5 letniej Pozdrawam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
KWC
|
kochanie, kup INTIMEL w aptece. Jest to delikatny żel nawilżający dla kobiet. Kosztuje 10 zł i wierz mi, jest to najlepsza rzecz pod słońcem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ja od roku biorę Microgynon21. jedynymi skutkami ubocznymi jest to, że czasami mam troszkę większe niż zazwyczaj hustawki nastroju. lae nie nie jest to, az tak odczuwalne, aby było uciążliwe. Jeśli chodzi o libido to jets na bardzo wysokim poziomie nie wiem czy nie wyzszy niz zanim zaczelam je brac (ale w sumie nie do konca mam z czym porownac, bo prawie od poczatku wspolzycia je biore). A jeśli chodzi o nawilżenie to czasem aż za dużo go jest!! Ja radzę po prostu poszukać odpowiednich dla siebie pigułek i jeśli sie nie uda to wtedy pomyśleć o innych metodach. Może plastry? I przypominam, że czas, w którym organizm się przyzwyczaja do tabletek to 3 miesiące. Dopiero jesli objawy nie znikają po 3 opakowaniu można myśleć o innych pigułkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Dot.: ozieblosc
miejcie wyrozumiałość!! nie każdy może wiedzieć żę libido to jest to o czym myślały, niby proste słowo a potrafi wylecieć z głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Czytałam w jakims artykule(ktorego nie moge teraz znalezc)ze libido zmniejsza sie w wyniku za duzej ilości jakiegos hormonu(nie pamietam ktorego) w poszczególnych tabletkach. Jak ten poziom owego hormonu "dopasuje sie" do organizmu taki mamy efekt (np. obniżenie libido). Więc nie zgadzam się ze wystarczy podejscie partnera.
Postaram się ten artykuł poszukac i wkleić. Pozdrawiam
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Zmianilam tabletki (ze Stedirilu30 na Regevidon) i poped mi wrocil
![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Odrzucenie Tabletek A Popęd Sexualny
WITAM
Wiem że to jest troche dziwne ale ok 2 miesięcy temu rzuciłam tabletki i doznałam dziwnego uczucia (choć nie powiem że nie jest to przyjemny objaw ![]() Pozdrowienia Edytowane przez asia8 Czas edycji: 2007-08-23 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Chyba juz nie bede zazywac tabletek
![]() ![]() Edytowane przez asia8 Czas edycji: 2007-08-23 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odrzucenie Tabletek A Popęd Sexualny
heheh, ja odkad przyjmuje tabletki anty, mam zwiekszone libido
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
przez branie tabletek Cilest w moim przypadku libido jakby wzrosło
![]() ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja balam tabletki antykoncepcyjne przez 5 lat. Niestety teraz cierpie przez to. Nie biore anty od poltora roku i nadal nie mam swojego naturalnego okresu, co gorsza musze brac progynove21 zeby wywolac okres i jajeczkowanie a do tego duphaston albo luteine. Jesli chodzi o libido - nie mam problemu z nawlzeniem itd, ale z orgazmem tak
![]() Gdybym teraz jeszcze raz miala wybrac metode zabezpieczenia wybralabym prezerwatywe. Obecnie stosunek przerywany z dwoch wzgledow. Jak bede w ciazy to bedzie radosc dla nas obojga. Dwa - ginio powiedzial ze narazie nie zansi sie abym w ciaze mogla zajsc.
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
To zależy wiesz słyszy sie ,że u niektórych libido spada a u niektórych wręcz przeciwnie ( ja tak mam przy stosowaniu plastrów evra)
asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam problem z sama checia na sex, bo jak juz chetka jest to wszystko ok....
Powoli wracam do normy... a moze to tylko chwilowe ? ![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Jeju ja stosuje plastry i dokładnie czuję to co Ty ciągle mam ochote i w ogóle tez mam przed oczami brzydki e rzeczy.Wzmozony popęd
asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to lepiej jest mieć wzmożony apetyt na seks niz nie mieć go wogóle
![]() watek na temat popędu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Odkąd biorę tabletki odczuwam raczej spadek libido....niestety....
Muszę jednak przyznać że na samym początku moje zainteresowanie sexem wzrosło, ale sądzę że było to wywołane raczej komfortem psychicznym a nie hormonami, obecnie choć wciąż interesuje mnie sex, to raczej to mój chłopak jest inicjatorem aniżeli ja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.