|
|
#31 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że dużo zalezy od dziecka, ale u mojej siostry córka przestała korzystać z wózka w wieku 19 miesięcy, a u brata męża dwójką dzieci też porzuciła wózki przed 2 rokiem życia. Wszędzie chodzili pieszo, nie chcieli jezdzic w wózku. Nieśmiało liczę że u nas tez tak będzie i wystarczy taka podkladka do wózka, żeby drugie dziecko mogło stanąć albo usiąść Ale pewnie życie zweryfikuje mi plany. Planujemy niedlugo rozpoczac budowę domu wiec trzeba optymalizować koszty Nieśmiało liczę, że jeden wózek wystarczy Najwyżej sprzedam stary i kupię nowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero nadrabiając wątek zobaczyłam , ze się skończył . A nikt linku nie wkleił :p
Kopiuję wiadomość z tamtej części co by się już nie powtarzać Dziewczyny, jak wy to robicie , ze tak pedzicie ? jeszcze mam do nadrobienia 21 stron w apce :pMiałam teraz dwa dni wolnego nawet nie miałam chwili zajrzeć ... Dostałam dwa dni wolnego... i oczywiście zdycham. Wypluwam krtań i tchawicę, zatoki zatkane, oddychać nie mogę, stan podgorączkowy... a jutro do pracy , nie wiem jak ja dam radę ![]() Dwa dni w chorobie tez nie miałam kiedy wyleżeć , od dwóch dni latam po mieście bo ... kupujemy mieszkanie ! Przenosimy się z wynajmowanych 40 M, na 60 M. Mieszkanie tanie nie jest, spluczemy się totalnie , dodatkowo jest do odświeżenia, ale to już będzie takie swoje ... może damy jakos radę. Dodatkowo od wczoraj mam wrazenie, ze mały delikatnie zaczął pukać . Szczerze to wierzyć mi się nie chce, ale szukałam informacji, ze to całkiem możliwe. Bardzo nie regularnie, może takie leciuteńkie ruchy czuje Max 3-4 razy na dzień... w sobotę zaczynam 15 tc. No nic, gdyby ktoś się pytał to obstaję przy wersji, że to są "chyba" ruchy a nie "na pewno" ![]() Gratuluje Wszystkim udanych wizy t ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny...przez was upiekłam szarlotkę; P godzina 21 a ja właśnie zjadłam kawałek...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie to dobrze!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mieszkania - ale ekstra! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli! ![]() Co do ruchów - od 4 dni też się zastanawiam czy to dziwne, delikatne uczucie w brzuchu to nie dzidzia. Tez czuje tak 2-3 razy dziennie, głównie jak się położę Może to już? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
A ja zajadam zapiekankę z pieczarkami i serem
zgrzeszyłam! |
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja zjadłam kilka chipsów, no, ale mecz jest
![]() Za chwilę zjadłam mnóstwo winogrona, żeby nie było chyba mi nie fajnie teraz po nim. Po chipsach nic by mi nie było ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Widzę, że zaczynamy okres wczuwania się w pierwsze ruchy Nie wiem, jak wy, ale u mnie ciągle takie wzdęcia, że maluch nie ma szans, musi chyba mocniej kopnąć, żeby matka się zorientowała Doświadczenie na razie nie bardzo pomaga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A muszę się "pochwalić", dzisiaj znaleźliśmy telefon, okazało się, że zgubiła jakaś dziewczynka, ale wszystko dobrze się skończyło, powiem Wam, że cały czas mi się buzia uśmiecha...
wiem głupie, ale jakoś tak mi fajnie, że tak się sprawy potoczyły. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- U mnie to samo...
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dziś 15+5, niby czytałam, że przeważnie ruchy się czuje kolo 20 tygodnia, ale niektórzy czują juz kolo 15 - zwłaszcza osoby, które mają już dzieci albo osoby szczupłe. Ja ważę aktualnie 63 kilo przy 175 cm wzrostu wiec w tą drugą grupę może mogłabym się załapać tak na styk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nie mam wzdęć bo teraz nie czuje smaku i zapachu i mało jem ... Hmm ... tez czuje to jak leżę ... hehe
nie wczuwam się jeszcze w to tak bardzo. Jeszcze będę miała tego dosyć jak będzie po wszystkim kopać i się rozpychać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam buleczki czosnkowe, mniam
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma 20mcy i juz z wozka praktycznie nie korzystamy od dobrych 4 mcy. Ale pewnie gdybym musiala sie z nia przemieszczac czesto po miescie sama to wozek bylby nadal w uzyciu.
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli, nie czuję jeszcze żadnych ruchów, buuuu
Wczoraj brałam Apap, nie chcę go dużo brać zresztą nie pomaga
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz mam ochotę na coś słodkiego. A nic nie mamy bo nie kupujemy.
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pelen barek slodyczy, a ochoty nie mam wcale i nie jem
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Mnie tez boli glowa od jakiegos czasu. Apap nigdy mi nie pomagal, jedynie paracetamol, a najlepiej ibuprom, ktorego teraz nie moge. Na wizycie mialam podwyzszone cisnienie, moze to jest przyczyna. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My bedziemy mieszkać w malutkim mieście, gdzie wszędzie są dwa kroki, wiec to na pewno dla nas na plus. Pewnie wszystko wyjdzie w praniu za 2 lata. Teraz mogę sobie planować a życie i tak wszystko zweryfikuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór w nowym wątku
skitrana jestem przed jutrem, musze wstac o 5 zeby na 8 na wizyte dojechac mam 100km do pokonania.Ehh wozki. Temat rzeka. A czy wybor byl udany okaze sie w trakcie uzytkowania :p Juanana okres letni zwrocilabym tez uwage na wentylacje budki. Niektore wozki maja fajne rozwiazania np. Bebetto co daje ulge dzieciaczkom w cieple dni to takie moje spostrzezenia z lat wczesniejszych
|
|
|
|
#52 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I zgadzam sie z tym, ze duzo zalezy od stylu zycia. W mojej malej miejscowosci, jak sie przemieszczam z mala to na rowerze, na co dzien w foteliku, jak jakas wieksza wycieczka czy zakupy to z przyczepka. A jak po prostu na plac zabaw, czy do najblizszego sklepu to i na piechote albo z rowerkiem biegowym. Ale jesli jedziemy same do miasta bez samochodu (a pociagiem jest czesto szybciej niz samochodem), to bez wozka nie ryzykuje, choc juz niedlugo beda 3 latka Cytat:
![]() A co do cisnienia... ostatnio bardzo mi slabo i czesto kreci mi sie w glowie. Cisnienie mam dosc niskie, jak zawsze, tylko puls jak szalony. Zelazo kazali brac i biore. Musze chyba z kims skonsultowac, czy aby na pewno wszystko ok. Sprobuje umowic sie na dodatkowa wizyte u poloznej w przyszlym tygodniu, bo ostatnia wizyte z badaniami krwi robili mi w 10 tygodniu, a na kolejne jestem umowiona dopiero pod koniec listopada, w 26 tygodniu...
|
||
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się ważyłam przed kąpielą i od początku ciąży mam +0,4. Mam nadzieje, że dużo nie utyję jak w poprzedniej ciąży. Wtedy w 20tc miałam już 11 kg na plusie.
O wózku jeszcze nie mysle, przy naszych wydatkach pewnie kupię go bliżej porodu a może nawet po ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BRILLIANT GiRL powodzenia jutro, mocne kciuki
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
Jutro usg. Nie mogę już sie doczekać Dobranoc :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello w nowym wątku
Cytat:
Z pierwszym dzieckiem gondola służyła nam 6 mcy- dopóki nie siedział samodzielnie. Jak usiadł- nie było opcji jazdy w gondoli, a ponieważ to był wózek 3w1 zmieniliśmy na spacerówkę która była po prostu koszmarnie niewygodna. Więc i tak trzeba było kupić osobną. Ja uważam, że na 1 wózek można naprawdę mało wydać, za to spacerówka musi być wypasiona, lekka, długa (żeby spokojnie 3 latka położyć spać łącznie z nózkami i żeby nic nie zwisało poza wózek), no i jak dla mnie koniecznie musi mieć budę przedłużaną- taką pod którą całe dziecko sie schowa przed słońcem. Dobry wywietrznik z tyłu i jak największy kosz pod spodem (aha i waga do 10 kg bo pewnie będę to targac na 3 piętro bez windy). Natomiast gondolę zamierzam zostawiać na klatce schodowej na parterze więc na wadze mi nie zależy. Ma być duża, dobrze zamortyzowana i ze skretnymi kołami. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
60 metrów akurat przy 2 dzieci. Ile pokoi? Ja nie chciałam pisać że czuję coś jak ruchy bo u mnie też dopiero 15 tc...ale ewidentnie takie coś czułam w pierwszej ciąży tyle że ok 20 tc, także może jednak to są ruchy ?! Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są dwa duże pokoje i duża kuchnia z jadalnia ... wcześniej to były 3 pokoje ale babka zburzyła ścianę i zrobiła jadalnie także można coś w przyszłości pokombinować .... ale mała będzie miała pokój z 5 razy większy niż ma teraz także w końcu spokojnie się pomieścimy Co to ruchów, to całkiem możliwe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apap też ma paracetamol, aczkolwiek zaczęłam się wczoraj zastanawiać w jakiej dawce. Bo może Paracetamol by silniej działał. Dzisiaj mnie jeszcze ćmi a pies szaleje i tupie
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2017-09-14 o 07:31 |
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
O matko, ledwo dobilam do tego nowego wątku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Chciałam się tylko przywitać. Zaraz zaczynam (właściwie już zaczęłam) dzień w pracy. Masę roboty 😭😭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Ja byłam gadula poprzedniego wątku???!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#60 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za wizytę... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

juz przy kilku firmach wózków (nie pamietam jakich) ludzie narzekali na spacerówki z wózków 2w1/3w1 ze dzieci sie "topią" albo spadają bo za duze i zalecają to sprawdzić w sklepie przez włożenie jakiegoś plecaczki czy cos
cos czuje ze z wózkiem to bedzie większa przeprawa 
Zaraz usiadła i już na siedząca jeździła. Więc mimo dużej gondoli w baby design wcześniej się przesiedliśmy Wysłane z 

Tobie to dobrze!
zgrzeszyłam! 

Wczoraj brałam Apap, nie chcę go dużo brać zresztą nie pomaga
13.03.2008