T. Mugler, Angel Garden of Stars - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-15, 11:30   #31
Kajol
Zadomowienie

Dot.: Angel garden of stars- ROSE ANGEL

Mnie bardzo rozczarował ten zapach. Testowałam ostatnio w GC w Krakowie. Na początku powąchałam korek- urzeczona pierwszym wrażeniem obficie spryskałam nadgarstek, czego baaardzo potem żałowałam (zwłaszcza że zapach trzyma się bardzo mocno, nawet pod prysznicem). Rozwija się na mnie bardzo nieprzyjemnie, róży nie czyję w ogóle tylko taką nieznośną lepką słodycz zmieszaną z jakimś dziwnym nieciekawym aromatem. Angela też w tym mało, który mimo słodkości pozostaje szlachetny i intrygujący. Jego różana wersja zalatuje mi juz tandetą. Ale tak jest tylko na moim nadgarstku , korek pachnie uroczo.
Obok testowały ten sam zapch dwie babcie i były zachwycone.
Kajol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 16:05   #32
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Mnie też rozczarował. Nudy i brak oryginalności, pazura, intrygującej nuty, jakkolwiek to nazwiemy. Darowali by sobie tworzenie kolejnych ogrodowych wersji, doprawdy.
Stary 2006-07-20, 22:59   #33
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

Mi sie za to spodobal, czy raczej to jak sie na mnie rozwija i to chyba najbardziej ze wszystkich dotychczasowych. Na pewno bedzie jeszcze intensywnie testowany
Pierwszy psik to uderzenie konfitury z dzikiej róży.. jakies skojarzenia z pączkowym nadzieniem i Tumulte.. Potem podbija coraz bardziej jakas cierpko - kwasna nuta (wrecz kojarzaca sie z kwaskiem cytrynowym) opozycyjna do troche ulepnej slodyczy. Ogolnie zapach jadalny - tak moglaby smakowac spalona konfitura z płatków dzikiej roży - zwlaszcza iz dodatkowo w tle coraz silniej pobrzmiewa klasyk z ładnie wyexponowaną nuta palonogo karmelu.

W sumie perfumy nieco barokowe pod wzgledem slodyczy - mowiac delikatnie Trudno powiedziec czy urzekajcy ale jednak majace to cos co karze mi do nich wracac, moze te opozycyjne nutki?

Typuje iż fanki Hynotic Poison beda zachwycone - zapach jadalny, slodki ale z mrocznym podtextem. Nawet kolorystycznie tak sobie go tak wyobrazam - czerń (tu spalona, smolista) i rozgrzewajaca, wyolbrzymiona czerwien. Czuje sie coraz bardziej zauroczona - chyba bedzie to[moj zimowy typ.

Co do porwnania do Viotlet - przeciwienstwo . Na drugim nadgarstku pachnie zimny, delikatny Fiołek - chłod, kulki na mole i jeszcze raz chłód.

Edytowane przez leeloo
Czas edycji: 2006-07-20 o 23:34
leeloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 11:21   #34
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez lalesia Pokaż wiadomość
wachalam dzisiaj to cudo (jak zwykle z lekkim opoznieniem ) i do tej pory siedzi mi w glowie pytanie "gdzie ja to juz wachalam" jestem pewna, ze gdzies, pare ladnych lat temu spotkalam sie z niemal identycznym zapachem - ta gorycz koncowej nuty do zludzenia mi cos przypomina

tak sobie teraz pomyslalam, po odtworzeniu przez moj malutki mozdzek wszystkich wachanych przeze mnie zapachow, czy to przypadkiem nie przypomina mi pleasures estee lauder nie mialyscie takiego wrazenia? a moze nasuniecie mi na mysl inny zapach, ktory moze sie z nim kojarzyc strasznie mnie to meczy nie wiem, czy znacie to uczucie, jak nie mozecie sobie przypomniec, gdzie ja juz to wachalam/widzialam/slyszalam
Lalesiu, może amor amror cacharela ????
Bo ja drogie dziewczyny po raz pierwszy dziś powąchałam to cudo. Czuję w nim po prostu mieszankę angela i amore amore, przynajmniej na mojej skórze tek to wygląda. Sama nie powiem czy mi się podoba czy też nie. Wiem że zauroczył mnie ostatnio dzięki kochanej wizażance le lys i to własnie koło niego ostatnio się kręcę (oczywiście w oczekiwaniu na pure poison elixir )

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 12:24   #35
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
Lalesiu, może amor amror cacharela ????
Bo ja drogie dziewczyny po raz pierwszy dziś powąchałam to cudo. Czuję w nim po prostu mieszankę angela i amore amore, przynajmniej na mojej skórze tek to wygląda. Sama nie powiem czy mi się podoba czy też nie. Wiem że zauroczył mnie ostatnio dzięki kochanej wizażance le lys i to własnie koło niego ostatnio się kręcę (oczywiście w oczekiwaniu na pure poison elixir )
tak, tak, to wlasnie Amor Amor lub Romance Ralph Lauren Oba zapachy moja ta sama dominujaca nute, ktora rowniez obecna jest w Angel la Rose... dziekuje Ci bardzo, bo dlugo mnie to meczylo a Twoja podpowiedz wlasnie uswiadomila mi, do czego La Rose jest podobny

Wiecie, co jest niewiarygodne - wyciagnelam wlanie z miejsca, gdzie odkladam zapsikane paseczki perfum ten, na ktorym byl Angel i ze zdziwieniem stwierdzam, ze on caly czas dosc intensywnie pachnie a minely juz 3 miesiace od testu ten zapach jest niesamowicie trwaly, az nabralam na niego ochoty
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 14:03   #36
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Polecam, posiadam i liliowego i rozanego, oba to strzaly w 10
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 14:19   #37
sylwia.gda
Wtajemniczenie

A ja ustrzeliłam jakieś 2 tyg temu Violette 100 ml i teraz niczym innym nie pachnę
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 14:28   #38
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
no własnie zastanawiam się na który skusić się na poczatek , muszę zrobić jeszcze jedno podejście. Violette na mnie pachnie nieprzyjemnie niestety

Stary 2006-09-15, 14:30   #39
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
no własnie zastanawiam się na który skusić się na poczatek , muszę zrobić jeszcze jedno podejście. Violette na mnie pachnie nieprzyjemnie niestety
Bardziej zdecydowany i charakterystyczny jest jak na moj nos Rose jesli mialabym wybierac, to na niego bym postawila. Wiecie, ze chyba po malu zaczynam przekonywac sie do Angeli jeszcze pare podejsc, a moze sie zakocham mimo tej chlebowej nuty podobna wyczuwam w Coco Mademoiselle i jakos mi w nich nie przeszkadza.
Stary 2006-09-15, 15:58   #40
majolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Obydwa zapachy bardzo, bardzo mi się podobają. Są przepiękne i niesamowicie trwałe. Teraz mam poważny dylemat który z nich kupić. Różany bardziej przypomina mi klasyka i chyba skuszę się ostatecznie na niego.
majolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 16:23   #41
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez majolka Pokaż wiadomość
Obydwa zapachy bardzo, bardzo mi się podobają. Są przepiękne i niesamowicie trwałe. Teraz mam poważny dylemat który z nich kupić. Różany bardziej przypomina mi klasyka i chyba skuszę się ostatecznie na niego.
a ja po kolejnych testach bardziej skłaniam się do le lys , dam sobie jeszcze ciut czasu na decyzję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 19:01   #42
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Chyba z ogródka Angelów najlepszy jest Liliowy. Rózy nie lubie wiec tak jakoś obojetnie przejdę obok. W pivoni i fiołku sa jakies takie ogrodowo kompostowe nuty które mnie odstraszają.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 22:13   #43
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
A ja ustrzeliłam jakieś 2 tyg temu Violette 100 ml i teraz niczym innym nie pachnę
Ja sprawiłam sobie wersję 25 ml i jak na razie mogę ten zapach nosić, co jest dużym osiągnięciem /patrz wątek: Nos mówi tak, ciało mówi nie/.
Spotkałam sie kilka razy z opinią, że to smutne perfumy, ciekawe dlaczego

---------------
Tak na marginesie, zauważyłam, że używamy albo używałyśmy tych samych zapachów: Fragile EDT, L'Eau par Kenzo

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 05:47   #44
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Chyba z ogródka Angelów najlepszy jest Liliowy. Rózy nie lubie wiec tak jakoś obojetnie przejdę obok. W pivoni i fiołku sa jakies takie ogrodowo kompostowe nuty które mnie odstraszają.
no i będzie liliowy Eenax

Stary 2007-01-23, 21:41   #45
dominikaha
Zadomowienie

Dot.: Pivonia? Co to za nowość Thierry Mugler?

Wybaczcie, że wyciągam taki stary wątek ale nie chcę zaśmiecać forum zakładaniem nowego, a nurtuje mnie jedna rzecz w związku właśnie z piwoniowym Aniołkiem. Zakupiłam swojego na Allegro - zdj. 1 (jeszcze nie przyszedł), ale potem porozglądałam się jeszcze i wszystkie Aniołki miały zupełnie inne pudełka, jak na zdj. 2.
No i tu nasuwają się moje wątpliwości w związku z oryginalnością perfum. Może ktoś się z czymś takim spotkał i mógłby mi to wyjaśnić?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 157437502.jpg (32,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 159929064.jpg (79,0 KB, 14 załadowań)
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-23, 22:15   #46
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Napisane przez dominikaha Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że wyciągam taki stary wątek ale nie chcę zaśmiecać forum zakładaniem nowego, a nurtuje mnie jedna rzecz w związku właśnie z piwoniowym Aniołkiem. Zakupiłam swojego na Allegro - zdj. 1 (jeszcze nie przyszedł), ale potem porozglądałam się jeszcze i wszystkie Aniołki miały zupełnie inne pudełka, jak na zdj. 2.
No i tu nasuwają się moje wątpliwości w związku z oryginalnością perfum. Może ktoś się z czymś takim spotkał i mógłby mi to wyjaśnić?
a czy przypadkiem nie jest to zdjecie tego samego pudelka zrobione z drugiej stony?

wydawalo mi sie, ze wersje Ogrodkowe Angel nie sa podrabiane wiec chyba mozesz spac spokojnie ale moze dziewczyny jeszcze sie wypowiedza
Stary 2007-01-23, 22:21   #47
dominikaha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lalesia Pokaż wiadomość
a czy przypadkiem nie jest to zdjecie tego samego pudelka zrobione z drugiej stony?

Aż mi wstyd, że na to nie wpadłam Pewnie masz rację, a ja jak zwykle niepotrzebnie panikuję No ale wolałam się upewnić, dziękuję bardzo za odpowiedź
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 22:24   #48
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Aż mi wstyd, że na to nie wpadłam Pewnie masz rację, a ja jak zwykle niepotrzebnie panikuję No ale wolałam się upewnić, dziękuję bardzo za odpowiedź
jest dokładnie tak jak pisze lalesia

Stary 2007-01-23, 22:30   #49
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
nie masz co sie wstydzic, z nerwow kazdy traci glowe ja rowniez zawsze stresuje sie kupujac cos na allegro i z niecierpliwoscia czekam, az wpadnie wreszcie w moje lapki i bede mogla potwierdzic osobiscie jego oryginalnosc na pewno bedzie wszystko w porzadku
Stary 2007-01-24, 07:38   #50
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam to, co napisały wyżej dziewczyny

Sama mam Peony Angel i pudełko wyglada dokładnie tak jak na zamieszczonych przez Ciebie fotkach - tył i przód róznią się grafiką.

p.s. Gratuluję zakupu Ja bardzo tego aniołka polubiłam
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 20:36   #51
ropuszka
Zakorzenienie

Angel Violette

Dzis testowalam i prosze Was o pomoc w sprawie tego przedziwnego zapachu. Wiem, ze wszystko jest kwestia reakcji zapachu ze skora, ale ciekawi mnie jka na Was uklada sie aniolkowy fiolek? Dzis bylam w szoku, wachajac swoja reke... To cos niesamowitego! Na tyle niesamowitego, ze nie wiem co mam o Violette myslec! I najlepsze jest to, ze nie wiem co nim myslec nie dlatego, ze jest nijaki, wrecz przeciwnie. Zmienia sie z uplywem czasu, wibruje, ale do rzeczy. Na poczatku kojarzy mi sie z fiolkiem zroszonym deszczem i zmieszanym z ... blotem. Czuje w nim zielonosc, trawe, łąke o poranku i slodycz, ale zupelnie inna niz znana z Angela, Euphorii albo banalnych slodziaczkow. Ten zapach jest gleboki, raz mroczny, raz lekki... Dobry na zime i na wiosne, wilgotny, jak wspomnialam wczesniej - blotny. Co o nim myslicie, bo ja czegos takiego jesczez nie wachalam. Mysle nad zakupem, ale ciekawa jestem co mysla o tym wyrobione nosy, czyli Wasze nosy
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 20:41   #52
maja79
Wtajemniczenie

Dot.: Angel Violette

Dla mnie kompletnie nie do strawienia . Najpierw czuje fiolki - ale nie takie kwiatowe, tylko jakies metaliczne, a potem jest juz tylko spalony cukier. Dla mnie zbyt sztuczny, przeslodzony i monotematyczny...
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 23:31   #53
Etiuda
Raczkowanie

Violette...Pierwsze i ostatnie moje 'zetknięcie' miało miejsce z do połowy pełnym (i pustym) testerem o brązowo żółtym odbarwieniu płynu...widok po prostu obrzydliwy. Wbił mi się w pamięć i wywarł w połączeniu z samym zapachem wstrząsające przeżycie. A ten jawi mi się traumatycznie, także w takim kolorze choć i barwa denaturatu całkiem pasuje do obrazu psującego się przypalonego trupa całego naleconego białymi cukrowymi muchami. Brrr. Przyciągał mnie ciągle aby wąchać papierek póki go miałam i wciągał w swój grób. Coś okropnego. A Le Lysa bardzo lubię.

Etiuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-20, 02:40   #54
Basia39
Zakorzenienie

Moim zdaniem Violette to najmniej udana kompozycja z całej linii angelowych gardenów. Przesłodzony i nijaki. Jeśli musiałabym cos z tej linii wybrać to byłby to Angel Lily. Ten mi się podoba
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 06:14   #55
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Violette to najmniej udana kompozycja z całej linii angelowych gardenów. Przesłodzony i nijaki. Jeśli musiałabym cos z tej linii wybrać to byłby to Angel Lily. Ten mi się podoba
oooo Basiu, miód na me serce wylewasz Dokładnie tak. Violette z całego ogrodu najmniej chyba im sie udał. Lily natomiast...poezja.... .
Wiem natomiast że Neonka uwielbia violette..może ona też dorzuci tu swoje trzygrosze... bo ja tam fiołka w violette nie czuje...chyba samo to błoto

Stary 2007-02-20, 10:04   #56
neonka28
Zakorzenienie

Neo dorzuca trzy grosze.
Niechwaląc się ale właśnie używając Angel Violett zbieram najwięcej komplementów od płci przeciwnej. Zdarzylo się rowniez pare zauroczeń i fascynacji nad tym zapachem u moich koleżanek w pracy. Jednakże po testach" na sobie "koleżanki stwierdzaja że na mnie pachnie on inaczej.
Nie wiem czy wizerunek ma wpływ na to jak zapach pachnie na danej osobie. Wyglądam jak anioł to fakt,falujące dlugie wlosy, duże niebiesko-szare oczy,zamglone spojrzenie więc i fiolki uaktywniaja się inaczej he he
Szcególnie kiedy mijam księdza Victora na korytarzu w szkole

Tak naprawde to wciąż poszukuje fiolkowego zawrotu glowy. W Angelu towarzystwo"cukru" mi nie przeszkadza. Anbelowe lilie też kocham ale róże w niestety nie
Stary 2007-02-20, 11:50   #57
homyk
Zakorzenienie

Homyk dorzuca czwarty grosz

Violette mają fajny nieco mroczny klimat. Ropuszko trafnie je opisałaś - wilgotne fiołki, błotko i cukier

Na mojej skórze akord fiołkowy jest akurat bardzo mocno i długo wyczuwalny. Fiołek jest wilgotny, ale i duszny, taki parujący i nieco pudrowy. Jakieś w nim widzę nawet podobieństwo do My Queen

Z drugiej strony przebijają w Violette angelowe nutki jadalne. Jednak zapach jest zupełnie inny niz klasyk - nie tak słodki, nie tak piwniczny i nie tak esencjonalny. Znajduję w nim zdecydowanie więcej przestrzeni, jednak nie jest to przestrzeń krystalicznie czysta, nieskazitelna, tylko właśnie taka wilgotna i dusznawa, jak powietrze nad bagnem

Lubię ten zapach. Otacza mnie trochę dekadencką aurą, tworzy ciekawy nastrój, jest melancholijny. Nie wieje jednostajnością, dobrze się nosi, jest bardzo trwały i wyglada na to, że będzie doskonały również w ciepłe dni
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 14:54   #58
aga79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja79 Pokaż wiadomość
Dla mnie kompletnie nie do strawienia . Najpierw czuje fiolki - ale nie takie kwiatowe, tylko jakies metaliczne, a potem jest juz tylko spalony cukier. Dla mnie zbyt sztuczny, przeslodzony i monotematyczny...
Zgadzam się z Mają Na mnie pachnie strasznie metalicznie, wręcz nie do zniesienia Robiłam do niego kilka podejść i musze stwierdzić,że jest to najmniej udana kompozycja z Ogórdków Muglera
Stary 2007-02-20, 17:12   #59
vanilia72
Raczkowanie

mnie Aniol fiolkowy sie bardzo podoba, ale bardziej peoniowy
vanilia72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 20:31   #60
ropuszka
Zakorzenienie

Nooo, zgadzam sie z Homyczkiem Chyba skora nam podobnie na niego reaguje. Przy wachaniu korka rok temu czulam Angela, a na wlasnej skorze mega fiola, ktory choc w zadnych perfumach nigdy nie bedzie zywym fiolkiem, tu jest NIESAMOWITY. Ciesze sie, ze na mnie tak ciekawie wypada... No ale zanim kupie, zobaczymy, czy przejdzie pozytywnie druga probe
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości