![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Angel garden of stars- ROSE ANGEL
Mnie bardzo rozczarował ten zapach. Testowałam ostatnio w GC w Krakowie. Na początku powąchałam korek- urzeczona pierwszym wrażeniem obficie spryskałam nadgarstek, czego baaardzo potem żałowałam (zwłaszcza że zapach trzyma się bardzo mocno, nawet pod prysznicem). Rozwija się na mnie bardzo nieprzyjemnie, róży nie czyję w ogóle tylko taką nieznośną lepką słodycz zmieszaną z jakimś dziwnym nieciekawym aromatem. Angela też w tym mało, który mimo słodkości pozostaje szlachetny i intrygujący. Jego różana wersja zalatuje mi juz tandetą. Ale tak jest tylko na moim nadgarstku
![]() Obok testowały ten sam zapch dwie babcie i były zachwycone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Killing me softly
|
Mnie też rozczarował. Nudy i brak oryginalności, pazura, intrygującej nuty, jakkolwiek to nazwiemy. Darowali by sobie tworzenie kolejnych ogrodowych wersji, doprawdy.
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Mi sie za to spodobal, czy raczej to jak sie na mnie rozwija
![]() ![]() Pierwszy psik to uderzenie konfitury z dzikiej róży.. jakies skojarzenia z pączkowym nadzieniem i Tumulte.. Potem podbija coraz bardziej jakas cierpko - kwasna nuta (wrecz kojarzaca sie z kwaskiem cytrynowym) opozycyjna do troche ulepnej slodyczy. Ogolnie zapach jadalny - tak moglaby smakowac spalona konfitura z płatków dzikiej roży - zwlaszcza iz dodatkowo w tle coraz silniej pobrzmiewa klasyk z ładnie wyexponowaną nuta palonogo karmelu. W sumie perfumy nieco barokowe pod wzgledem slodyczy - mowiac delikatnie ![]() Typuje iż fanki Hynotic Poison beda zachwycone - zapach jadalny, slodki ale z mrocznym podtextem. Nawet kolorystycznie tak sobie go tak wyobrazam - czerń (tu spalona, smolista) i rozgrzewajaca, wyolbrzymiona czerwien. Czuje sie coraz bardziej zauroczona ![]() Co do porwnania do Viotlet - przeciwienstwo . Na drugim nadgarstku pachnie zimny, delikatny Fiołek - chłod, kulki na mole i jeszcze raz chłód.
Urtica dioica ![]() Edytowane przez leeloo Czas edycji: 2006-07-20 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja drogie dziewczyny po raz pierwszy dziś powąchałam to cudo. Czuję w nim po prostu mieszankę angela i amore amore, przynajmniej na mojej skórze tek to wygląda. Sama nie powiem czy mi się podoba czy też nie. Wiem że zauroczył mnie ostatnio dzięki kochanej wizażance le lys i to własnie koło niego ostatnio się kręcę (oczywiście w oczekiwaniu na pure poison elixir ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie, co jest niewiarygodne - wyciagnelam wlanie z miejsca, gdzie odkladam zapsikane paseczki perfum ten, na ktorym byl Angel i ze zdziwieniem stwierdzam, ze on caly czas dosc intensywnie pachnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Polecam, posiadam i liliowego i rozanego, oba to strzaly w 10
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
A ja ustrzeliłam jakieś 2 tyg temu Violette 100 ml i teraz niczym innym nie pachnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
no własnie zastanawiam się na który skusić się na poczatek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Chyba z ogródka Angelów najlepszy jest Liliowy. Rózy nie lubie wiec tak jakoś obojetnie przejdę obok. W pivoni i fiołku sa jakies takie ogrodowo kompostowe nuty które mnie odstraszają.
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spotkałam sie kilka razy z opinią, że to smutne perfumy, ciekawe dlaczego ![]() --------------- Tak na marginesie, zauważyłam, że używamy albo używałyśmy tych samych zapachów: Fragile EDT, L'Eau par Kenzo ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pivonia? Co to za nowość Thierry Mugler?
Wybaczcie, że wyciągam taki stary wątek
![]() ![]() No i tu nasuwają się moje wątpliwości w związku z oryginalnością perfum. Może ktoś się z czymś takim spotkał i mógłby mi to wyjaśnić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawalo mi sie, ze wersje Ogrodkowe Angel nie sa podrabiane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama mam Peony Angel i pudełko wyglada dokładnie tak jak na zamieszczonych przez Ciebie fotkach - tył i przód róznią się grafiką. p.s. Gratuluję zakupu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Angel Violette
Dzis testowalam i prosze Was o pomoc w sprawie tego przedziwnego zapachu. Wiem, ze wszystko jest kwestia reakcji zapachu ze skora, ale ciekawi mnie jka na Was uklada sie aniolkowy fiolek? Dzis bylam w szoku, wachajac swoja reke... To cos niesamowitego! Na tyle niesamowitego, ze nie wiem co mam o Violette myslec! I najlepsze jest to, ze nie wiem co nim myslec nie dlatego, ze jest nijaki, wrecz przeciwnie. Zmienia sie z uplywem czasu, wibruje, ale do rzeczy. Na poczatku kojarzy mi sie z fiolkiem zroszonym deszczem i zmieszanym z ... blotem. Czuje w nim zielonosc, trawe, łąke o poranku i slodycz, ale zupelnie inna niz znana z Angela, Euphorii albo banalnych slodziaczkow. Ten zapach jest gleboki, raz mroczny, raz lekki... Dobry na zime i na wiosne, wilgotny, jak wspomnialam wczesniej - blotny. Co o nim myslicie, bo ja czegos takiego jesczez nie wachalam. Mysle nad zakupem, ale ciekawa jestem co mysla o tym wyrobione nosy, czyli Wasze nosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Angel Violette
Dla mnie kompletnie nie do strawienia
![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Violette...Pierwsze i ostatnie moje 'zetknięcie' miało miejsce z do połowy pełnym (i pustym) testerem o brązowo żółtym odbarwieniu płynu...widok po prostu obrzydliwy. Wbił mi się w pamięć i wywarł w połączeniu z samym zapachem wstrząsające przeżycie. A ten jawi mi się traumatycznie, także w takim kolorze choć i barwa denaturatu całkiem pasuje do obrazu psującego się przypalonego trupa całego naleconego białymi cukrowymi muchami. Brrr. Przyciągał mnie ciągle aby wąchać papierek póki go miałam i wciągał w swój grób. Coś okropnego. A Le Lysa bardzo lubię.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem Violette to najmniej udana kompozycja z całej linii angelowych gardenów. Przesłodzony i nijaki. Jeśli musiałabym cos z tej linii wybrać to byłby to Angel Lily. Ten mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem natomiast że Neonka uwielbia violette..może ona też dorzuci tu swoje trzygrosze... bo ja tam fiołka w violette nie czuje...chyba samo to błoto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Neo dorzuca trzy grosze.
![]() Niechwaląc się ale właśnie używając Angel Violett zbieram najwięcej komplementów od płci przeciwnej. Zdarzylo się rowniez pare zauroczeń i fascynacji nad tym zapachem u moich koleżanek w pracy. Jednakże po testach" na sobie "koleżanki stwierdzaja że na mnie pachnie on inaczej. Nie wiem czy wizerunek ma wpływ na to jak zapach pachnie na danej osobie. Wyglądam jak anioł to fakt,falujące dlugie wlosy, duże niebiesko-szare oczy,zamglone spojrzenie więc i fiolki uaktywniaja się inaczej ![]() Szcególnie kiedy mijam księdza Victora na korytarzu w szkole ![]() Tak naprawde to wciąż poszukuje fiolkowego zawrotu glowy. W Angelu towarzystwo"cukru" mi nie przeszkadza. Anbelowe ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Homyk dorzuca czwarty grosz
![]() Violette mają fajny nieco mroczny klimat. Ropuszko ![]() ![]() Na mojej skórze akord fiołkowy jest akurat bardzo mocno i długo wyczuwalny. Fiołek jest wilgotny, ale i duszny, taki parujący i nieco pudrowy. Jakieś w nim widzę nawet podobieństwo do My Queen ![]() Z drugiej strony przebijają w Violette angelowe nutki jadalne. Jednak zapach jest zupełnie inny niz klasyk - nie tak słodki, nie tak piwniczny i nie tak esencjonalny. Znajduję w nim zdecydowanie więcej przestrzeni, jednak nie jest to przestrzeń krystalicznie czysta, nieskazitelna, tylko właśnie taka wilgotna i dusznawa, jak powietrze nad bagnem ![]() Lubię ten zapach. Otacza mnie trochę dekadencką aurą, tworzy ciekawy nastrój, jest melancholijny. Nie wieje jednostajnością, dobrze się nosi, jest bardzo trwały i wyglada na to, że będzie doskonały również w ciepłe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
mnie Aniol fiolkowy sie bardzo podoba, ale bardziej peoniowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Nooo, zgadzam sie z Homyczkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.