|
|
#31 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy jeśli myślę o rozwodzie to znak że czas na rozwód?
Cytat:
Ale niektóre wypowiedzi lepiej po prostu przemilczeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Yo wroc do domu wczesniej i przetrzep mu laptopa a jak wroci to tez telefon.
Dziwie sie ze tego nie zrobilas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Tak bardzo nie chcesz być zaborcza, zazdrosna i wścibska, że wpadasz w drugą skrajność - przymykasz oko, tłumaczysz, że to nic złego, bo być może nie zdradza.
Nie mam nic przeciwko temu, że mój facet ma koleżanki i utrzymuje z nimi kontakt. Nawet nie mam nic przeciwko temu, że poznaje nowe koleżanki, ale on nie ukrywa tego przede mną, bardzo szybko poznaję te kobiety przy pierwszej lepszej okazji. Jednak nie zniosłabym, gdyby poznawał jakieś dziewczyny w klubach i pubach, brał od nich numery, kontaktował się z nimi za moimi plecami. No nie, po prostu nie. I to, że nie dochodziłoby do zdrady, to żadna okoliczność łagodząca. Bo po co pisałby z innymi w tajemnicy przede mną? Żeby połechtać jego męskie ego, że podoba się dziewczynom? Ja jestem od łechtania, nikt więcej. Jeśli ja nie dawałabym rady i jeśli ja nie łechtałabym wystarczająco, to do widzenia. To, że zaszłaś z nim w ciążę mimo niepokojących sygnałów jest według mnie nieco egoistyczne. Co innego, gdy para się rozchodzi albo nie jest ze sobą, bo tak się losy potoczyły, że jednak musieli się rozstać i kiedy faktycznie dla dziecka lepiej, że jego rodzice nie mieszkają pod jednym dachem. Jednak świadome wchodzenie w związek, w którym coś nie gra jest niezbyt mądre, a dalsze brnięcie i decydowanie się na dziecko w takim związku jest już zwyczajnie głupie i nieodpowiedzialne. |
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;78103766]
(...) Jednak nie zniosłabym, gdyby poznawał jakieś dziewczyny w klubach i pubach, brał od nich numery, kontaktował się z nimi za moimi plecami. No nie, po prostu nie. I to, że nie dochodziłoby do zdrady, to żadna okoliczność łagodząca. Bo po co pisałby z innymi w tajemnicy przede mną? Żeby połechtać jego męskie ego, że podoba się dziewczynom? Ja jestem od łechtania, nikt więcej. Jeśli ja nie dawałabym rady i jeśli ja nie łechtałabym wystarczająco, to do widzenia. (...)[/QUOTE] Do-kła-dnie. |
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Przyczajenie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;78103766]Tak bardzo nie chcesz być zaborcza, zazdrosna i wścibska, że wpadasz w drugą skrajność - przymykasz oko, tłumaczysz, że to nic złego, bo być może nie zdradza.
Nie mam nic przeciwko temu, że mój facet ma koleżanki i utrzymuje z nimi kontakt. Nawet nie mam nic przeciwko temu, że poznaje nowe koleżanki, ale on nie ukrywa tego przede mną, bardzo szybko poznaję te kobiety przy pierwszej lepszej okazji. Jednak nie zniosłabym, gdyby poznawał jakieś dziewczyny w klubach i pubach, brał od nich numery, kontaktował się z nimi za moimi plecami. No nie, po prostu nie. I to, że nie dochodziłoby do zdrady, to żadna okoliczność łagodząca. Bo po co pisałby z innymi w tajemnicy przede mną? Żeby połechtać jego męskie ego, że podoba się dziewczynom? Ja jestem od łechtania, nikt więcej. Jeśli ja nie dawałabym rady i jeśli ja nie łechtałabym wystarczająco, to do widzenia. To, że zaszłaś z nim w ciążę mimo niepokojących sygnałów jest według mnie nieco egoistyczne. Co innego, gdy para się rozchodzi albo nie jest ze sobą, bo tak się losy potoczyły, że jednak musieli się rozstać i kiedy faktycznie dla dziecka lepiej, że jego rodzice nie mieszkają pod jednym dachem. Jednak świadome wchodzenie w związek, w którym coś nie gra jest niezbyt mądre, a dalsze brnięcie i decydowanie się na dziecko w takim związku jest już zwyczajnie głupie i nieodpowiedzialne.[/QUOTE] Pewnie masz rację. Muszę to przemyśleć na spokojnie i z pewnością podejmę jakieś kroki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Jest mi w tej sytuacji źle, coraz częściej myślę o rozwodzie. I to jest chyba ten moment kiedy powinnam podjąć jakąś decyzję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Doris, wymiotłaś!
![]() Ostatnio widzę wysyp męskich trolli na wizażu. Zakładam ,że partner Zamyślonej też może założyć tu konto , a także bez konta mieć kontrolę nad tym, co Zamyślona myśli lub chce poczynić. Nie oceniam Cię źle, Zamyślona. Nigdy w życiu nie chciałabym być w sytuacji, że jestem w ciąży, a partner sobie romansów szuka. Jednak uważam, że może masz ideały humanistyczne, że starasz się być kulturalną, życzliwą kobietą, a gracza - zapewniam Cię - masz daleko mniej humanitarnego. Jeżeli chodzi o rozwody, wyroki, to, co wyprawia Twój "mąż" (bo tak mężowie nie powinni się zachowywać) podchodzi pod rozwód z orzeczeniem o jego wyłącznej winie. Czy daje Ci to do myślenia, że jednak to on postępuje bardzo nie ok w stosunku do Ciebie? Seksoholizm to nie tylko stosunki fizyczne, to romanse, czaty, intrygi pseudoromantyczne, podrywy itd. Osobiście wolałabym być zdradzona fizycznie niż mieć "uczuciowego " cwaniaka bajerującego dziesiątki kobiet . Ciekawe czy one wiedzą i czy interesuje je to, że Twój mąż ma ciężarną żonę. Nie, nie jestem moralistką, ale naprawdę śmieszy mnie ,gdy ktoś komuś podkłada świnię i to jest ok, ale gdy inny temu pierwszemu ktosiowi robi świństwo, wtedy jest lament, hałas i podłość. Bardzo spodobało mi się to, co napisała natalia_t - super tekst. Ty poznajesz te dziewczyny, jest to jawne i tak ma być! Dla mnie autorka wątku ma poprzesuwane granice i jest nieźle zmanipulowana, ale nie mam ochoty na robienie wiwisekcji na cudzej psyche. Po porodzie może być autorce gorzej. Dla mnie miłość to nie cuktanie, że ktoś chce mieć dziecko, a potem kolejne . Dla mnie miłość to pomoc przy dziecku, masowanie piersi przy nawale mlecznym (boli bardzo, zapewniam), noszenie malucha, kiedy godzinami będzie się darł przez kolkę. Zamyślona, Ty poniesiesz konsekwencje, także zaniechania . Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-10-22 o 18:52 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że powinnaś coś z tym zrobić. Na serio, szukanie dowodów, trzepanie telefonów/laptopów jest conajmniej żenujące. Twoje odczucia są wystarczającym powodem.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Powodem i wskazówką.
Jeżeli Zamyślona uzna za potrzebne, może wystąpić z różnymi wnioskami do sądu, może wynająć informatyka . Jeżeli Zamyślona zechce, może pójść po poradę do prawnika. Nie zawsze polubowny wyrok jest dobrym rozwiązaniem, ale nie interesuje mnie to namawianie kogokolwiek do takiego czy innego postępowania. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-10-22 o 15:10 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#40 |
|
lokalna gwiazda
|
Tak sobie myślę, że gdybym zdradzała męża, to nie byłabym taka głupia, by mieć jakieś pogrążające mnie rzeczy w telefonie czy laptopie.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie interesuje mnie prowadzenie wątku w strone dowodów. Jeśli Zamyślona będzie miała świetnego prawnika, super dowody i sprzyjajacego sędziego, położy wszystko, jeśli będzie współczuć komuś, kto ją oszukuje i gra na jej uczuciach. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-10-22 o 14:33 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
1. Owa zdrada jest dla autorki głównym problemem i powodem, dla którego miałoby dojść do rozstania. Nie pisała o żadnych innych problemach, więc jeśli to jest ten główny, warto by było wiedzieć, czy jednak go sobie nie wymyśliła (nie specjalnie oczywiście, ale czasem coś sobie wmówimy niechcący). 2. To się może przydać w sądzie. Jednak kiedy jest już rozwód z małym dzieckiem w to zaangażowanym, bardzo często pojawiają się problemy i ludzie po prostu nie rozchodzą się w przyjaznej atmosferze. Trzeba ustalić kto gdzie mieszka, kto i ile płaci alimentów. Wina to wtedy ważny czynnik. Można się unosić honorem, ale na tym się zwykle wychodzi jak Zabłocki na mydle. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Orzeczenie o winie jest przydatne w 1 tylko sytuacji. Gdy osoba pokrzywdzony znajduje się przez rozwód w niedostatku. Moze wtedy przez 5 lat dostawać alimenty. ALE! Orzeczenie o winie trudno uzyskać, nawet przy dowodach zdrady. Alimenty na współmałżonka trudno uzyskać, bo musiałby pozostawać w skrajnym niedostatku.
Na resztę spraw wina NIE MA WPŁYWU. A z doświadczenia - rozwód polubowny jest bezcenny. |
|
|
|
|
#45 | ||
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Wyłączna wina jest niesłychanie trudna do udowodnienia. Masz gdzieś tam paragrafy na pozostawanie w niedostatku?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma paragrafu na niedostatek, przyjmuje się, że jest stan, w którym nie da się zaspokoić swoich podstawowych potrzeb. Mało prawdopodobne przy zdrowej osobie w wieku produkcyjnym.
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
To samo mi adwokat mówił. Ze rozwód z orzekanie nie jest wart zachodu, pieniędzy i nerwów
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko jakim typem faceta był Twoj mąż przed slubem? Bajerant, błyszczacy w towarzystwie, flirtujacy, przebojowy ? Tacy sie nie zmieniaja. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-10-19 o 20:31 |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka jest w ciąży, burza hormonalna po porodzie będzie większa... Ja bym wolała teraz pogadać szczerze z chłopem, bo z doświadczenia wiem, że pierwszy okres po porodzie może być trudny. |
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#53 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jasne, to zawsze facet jest zły. Tylko że autorka nigdy chyba tak naprawdę nie wyartykułowała, że jej to pisanie i "tylko" koleżeńskie pogadanki i flirty jej przeszkadzają. Bo nie chciała się narzucać. Wcale nie jest wykluczone, że facet myśli, że jej taki układ odpowiada. Że zdrada to dopiero penis w obcej pochwie, a zaczepianie dziewczyn na imprezach jest ok. Nie mówię, że tak musi być. Ale warto i taką opcję wziąć pod uwagę. Może i facet jest manipulantem i namieszał jej w głowie. Ale może też namieszała sobie sama. Bo chciała być taka nowoczesna, otwarta i partnerska, że aż zapomniała powiedzieć, że preferuje monogamię. Autorka pisze, że takie "dziwne" sytuacje były przed ślubem, a więc widziały gały do brały. Zignorowała te sygnały z własnej nieprzymuszonej woli. Cytat:
Edytowane przez megamag Czas edycji: 2017-10-19 o 22:21 |
||
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7811962 1]Ja w takiej sytuacji nawet nie zastanawialabym sie tylko przetrzepala jego wiadomosci, zrobila sceeny pikantych rozmow i wydrukowala jako dowody w sprawie o rozwod. Nie rozumiem kontrolowania wiadomosci, ale w wyjatkowych przypadkach nie ma wyjscia, inaczej wiele osob nigdy nie dowiedzialoby sie albo nie mialo 100% pewnosci, ze maja rogi az tynk z sufitu skrobia.
[/QUOTE] Zgadzam się. Jest duża różnica między koleżankami faceta które SMSują do niego raz na ruski rok, a co innego rozpisywanie się. A już "tęsknię za tobą" to zupełne przegięcie.
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), nie mam problemu ze znajomymi, wyjściami solo etc. Może dlatego, że mój TŻ nie ma potrzeby nawiązywania nowych damsko-męskich relacji. W mojej ocenie zachowanie TZ Autorki jest hmm...mocno podejrzane, w najlepszym przypadku.
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7811962 1]Ja w takiej sytuacji nawet nie zastanawialabym sie tylko przetrzepala jego wiadomosci, zrobila sceeny pikantych rozmow i wydrukowala jako dowody w sprawie o rozwod. Nie rozumiem kontrolowania wiadomosci, ale w wyjatkowych przypadkach nie ma wyjscia, inaczej wiele osob nigdy nie dowiedzialoby sie albo nie mialo 100% pewnosci, ze maja rogi az tynk z sufitu skrobia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zgadzam sie z ta wypowiedzia. Nie ma co dumac i myslec a raczej nie myslec i sama siebie uspokajac, gdy niepokojace zachowanie meza obserwujesz, juz od dawna, plus donosy znajomych. Skoro nic z tym nie robisz, nie probujesz a facet ma cos na sumieniu, to tym bardziej uspilas jego czujnosc i przyzwyczajony do Twojej biernosci nie bedzie sie jakos specjalnie ukrywal. Cos w tym jest, gdy mowia, ze pod lampa najciemniej. Zrob cos dla siebie i sprawdz go. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

), nie mam problemu ze znajomymi, wyjściami solo etc. Może dlatego, że mój TŻ nie ma potrzeby nawiązywania nowych damsko-męskich relacji. W mojej ocenie zachowanie TZ Autorki jest hmm...mocno podejrzane, w najlepszym przypadku.