![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Faux pas w święta? Mój niesmak
Cytat:
![]() Z rocznym terminem rozpatrzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu definitywnie nie zerwiesz kontaktu ze znienawidzoną osobą? Tak raz na zawsze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
To nie ja uzylam tego idiotycznego sformułowania.
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- A co ja miałam powiedzieć? Pierwsza wspólna wigilia zapraszam wszystkich oprócz siostry narzeczonego bo jest głupia? Liczyłam na to że ma rozum i ogarnie coś takiego jak umawianie się na coś. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Regulator reniferów
|
Powiedz jej to, wygarnij jej, tak prosto w twarz.
Będziesz mieć problem z głowy. Ona przy okazji też.
![]() |
#35 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Nie, pytam czemu raz na zawsze nie zerwiesz kontaktu ze szwagierką, ktorej nie znosisz. Czemu ją zapraszałaś. Czemu miałaś zamiar łamać się opłatkiem z osobą, która wzbudza w Tobie furię. Co masz zrobić? No właśnie zerwać z nią kontakt, tylko tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Nie zerwę z nią kontaktu bo ona mnie tak po ludzku po prostu irytuje. Nie zabiła mi dziecka, nie wylała specjalnie barszczu na suknie ślubną. Po prostu zachowuje się jak dzikus co mnie irytuje ale nic poza tym, to chyba nie jest powód do zrywania kontaktów z siostrą narzeczonego, mogę co najwyżej wyznaczyć granice...
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Regulator reniferów
|
Spokojnie możesz przez telefon.
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykopywanie prezentu pod choinkę ![]()
![]() |
#41 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
A rozmawialiście bezpośrednio ze szwagierką w sprawie tej Wigilii, czy zaproszenie zostało przekazane przez jej rodziców? Skoro pytała, czy może przyjść, to sytuacja chyba jednak nie była dla niej jasna.
W opisanej sytuacji nie widzę nic złego. W końcu nie przeprowadziła ze sobą menela, o którym wspominasz, tylko swojego partnera, bliską sobie osobę. Dla mnie faux pas jest proszenie kogoś, by przekazał prezent byłemu chłopakowi. Po co? Jak się przyjaźnicie, to sami wyślijcie, jak jedynym czynnikiem łączącym była szwagierka, to jaki sens ma dawanie mu podarków? Większość ludzi jednak nie ma ochoty się kontaktować z exem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;79952826]A rozmawialiście bezpośrednio ze szwagierką w sprawie tej Wigilii, czy zaproszenie zostało przekazane przez jej rodziców? Skoro pytała, czy może przyjść, to sytuacja chyba jednak nie była dla niej jasna.
W opisanej sytuacji nie widzę nic złego. W końcu nie przeprowadziła ze sobą menela, o którym wspominasz, tylko swojego partnera, bliską sobie osobę. Dla mnie faux pas jest proszenie kogoś, by przekazał prezent byłemu chłopakowi. Po co? Jak się przyjaźnicie, to sami wyślijcie, jak jedynym czynnikiem łączącym była szwagierka, to jaki sens ma dawanie mu podarków? Większość ludzi jednak nie ma ochoty się kontaktować z exem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pierwsze pytanie - tak, rozmawialiśmy z nią Druga sprawa - jaka bliska osoba jak ona miesiąc temu jeszcze za granicą z innym facetem mieszkała a tu wyskakuje z kimś innym. Ja nie traktuję poważnie takiego stwierdzenia, że to bliska osoba bo oni są ze sobą... krótko Trzecia sprawa - ale ten facet nie przyjeżdża po prostu do polski, nie czaję co ty się czepiasz? On też nam przekazywał jakąś czekoladę czy życzenia przez siostrę, to było pudełko domowych ciasteczek już też nie róbmy z tego jakiejś filozofii żeby DHLem do Holandii wysyłać ![]() Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2017-12-26 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Że chciałaś jej coś przekazać, i chcesz to powiedzieć na świeżo, bo wolałabyś, żeby sytuacja w przyszłości się nie powtórzyła. Możesz opisać, jak się czujesz i na jakich zasadach przyjmujesz gości oraz czego oczekujesz. Powinno rozwiązać sprawę.
![]() ![]() |
![]() |
#46 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bez świadków... jezu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym zebrała całą rodzinę i to powiedziała przy wszystkich. Głośno i wyraźnie, co sądzisz o szwagierce i jej zachowaniu. Rodzina będzie wiedzieć, szwagierka będzie wiedzieć, koniec chorej sytuacji.
Może wreszcie cała rodzina, w tym szwagierka, zrozumie, że się z nią nie dogadasz. Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2017-12-26 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
No i w sumie jaką aferę? Jakie mogą być skutki takiej afery?
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza w święta. Im gwarniej tym weselej. Poza tym: jeśli ktoś niespodziewanie pojawia się u mnie na wigilii, to znaczy że nie miał gdzie jej spędzić, wiec cieszę się że dzięki wizycie u mnie nie jest samotny w święta. Doświadczenie takich niespodziewanych gości wynioslam z rodzinnego domu i podobnie jak rodzina mam w zanadrzu zawsze jakaś kawę, ptasie mleczko na prezent. Dorośli ludzie nie robią problemu z tego że jakiś prezent pod choinka został czy z tego że jakiś został pozniej podlozony. Goście w domu to radość, wyluzuj, ciesz się chwilą i możliwością poznania, rozumowy z ludźmi, których byś inaczejdzie nie poznała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Patusia, z każdego Twojego posta bije to samo - złość na cały świat, nerwowość, zaślepienie negatywnymi emocjami, zero refleksji na temat swojego zachowania, przekonanie o swojej nieomylności i za☠☠☠istości, wywyższanie się i ocenianie wszystkich z góry. Polecam czasem spojrzeć na siebie samą z boku. Może i Twoja szwagierka nie jest święta, ale Tobie też wiele brakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Nie każdy lubi mieć gości i akurat tutaj nie ma czego współczuć, ani czym się szczycić. Żaden to wyznacznik czegokolwiek.
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Na pismie, zeby miec swiadkow?
Powaznie, powtorze, co pisalam poprzednio: jesli facet jest taki jak jego rodzina z opisu (radosni, serdeczni, otwarci), to Ty ze swoim jadem, malostkowoscia, intryganctwem niezle im zryjesz psyche. Dobra rada: moze jakas terapia rozwiazalaby problem nagromadzonych w Tobie kompleksow i wynikajacej z tego nienawisci i zlosci. Troche mi szkoda i Ciebie, ale i ludzi wokol. |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać wyraźnie po tonie wypowiedzi jak dużo zła jest w tej kobiecie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Uważam inaczej, bo cenię sobie w ludziach otwartość i szczodrość. Sama staram się być taka więc wybieram ludzi, którzy odzwierciedlają te wartości. Ty oczywiście masz prawo mieć inne zdanie.
#59 |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
śledziłam poprzedni wątek i czytam ten i mam tylko jedno pytanie - po co chcesz facetowi zepsuć życie? Znajdź kogoś, kogo będziesz mogła ustawiać po kątach i pluć bogatymi złożami jadu, ale nie psuj życia tej rodzinie
![]() (wyobraźcie sobie wątek - szwagierka założyła jasną sukienkę na mój ślub, mój niesmak!) Okej, koniec żartów. Mleko się wylało, wigilia już była, po co roztrząsać i kisić jad? Samej sobie szkodzisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- No dokładnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.