Zwi±zek bez przysz³o¶ci. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-02-03, 10:53   #31
don_roberto
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57
Dot.: Zwi±zek bez przysz³o¶ci.

Jeste¶ m³oda i chcesz je¼dziæ na wycieczki, poznawaæ ¶wiat.
Tylko za co, skoro nie zarabiasz?
Ano rodzice ³o¿± ju¿ od 24 lat, to wypada odci±¿yæ i poznaæ kasiastego partnera.
Faktycznie oznaka zaradno¶ci
don_roberto jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:00   #32
9848198ceafc75373689018f1c5708ad8ca8cef1_608746413ed8e
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 540

Idealny w±tek dla wizazowych mizoginów. Mog± sobie pou¿ywac do woli i w swoim ulubionym temacie czyli "te g³upie baby tylko na kase lecoo "
9848198ceafc75373689018f1c5708ad8ca8cef1_608746413ed8e jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:15   #33
Beniak
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 181

Co to za podwójne standardy. Ja nie pracujê bo studiuje wymagaj±cy kierunek, czas na dobr± pracê bêdzie po studiach. Mój facet ma mieæ dobr± pracê tu i teraz, bez studiów Mnie utrzymuj± rodzice, facet siê sam utrzymuje, pracuje 10h i stara radziæ sobie na studiach - niezaradny jaki¶ jest no Ja nie mam samochodu bo po co, ale mój facet nie ma samochodu - obiach A po co mu samochód obecnie (je¿eli ma dobry dojazd komunikacj± miejsk±)? Przecie¿ samochód to wiêkszy wydatek ni¿ bilet miesiêczny/na d³u¿szy okres. Nie tylko chodzi o koszt "upfront" ale te¿ utrzymanie. Chyba, ¿e ciê boli ¿e nie ma samochodu bo nie ma kto ciê woziæ Sam nie mam samochodu ani prawa jazdy i nie zamierzam mieæ, bo po prostu nie czujê siê jako kierowca, nie lubiê prowadziæ a akurat w Poznaniu komunikacja je¿eli chodzi o tramwaje jest na 5. Jaki ze mnie okropny facet

Moja rada jest jedna - rozstañcie siê, bo do siebie nie pasujecie. Ale raczej nie dopatrywa³bym siê winy tylko w facecie

Kojarzysz mi siê z ksiê¿niczkami które tworz± takie rzeczy:

Beniak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:16   #34
flexi_88
Recenzentka Miesi±ca - Listopad 2020 , Pa¼dziernik 2017

Wiadomo¶ci: 5 312

Nie no pewnie, przecie¿ ³atwiej wymagaæ od kogo¶ zamiast od siebie, bo to wymaga odrobiny wysi³ku, a tego kole¿anki z ustawionymi facetami ju¿ nie skumaj±. Co za kwas..

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

KWC
IG
flexi_88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:16   #35
don_roberto
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

[1=9848198ceafc75373689018 f1c5708ad8ca8cef1_6087464 13ed8e;81075156]Idealny w±tek dla wizazowych mizoginów. Mog± sobie pou¿ywac do woli i w swoim ulubionym temacie czyli "te g³upie baby tylko na kase lecoo "[/QUOTE]

Ja tam kobiety uwielbiam.
Póki co pojazd jest g³ównie od kobiet
Niemniej ch³opak jest w patowej sytuacji póki co. Wiem, bo sam tak mia³em kiedy¶. W ten sposób ani siê nie dorobi, ani nie zdobêdzie do¶wiadczenia (tak, przerzucanie paczek ciê¿ko nazwaæ umiejêtno¶ci±, skoro po krótkim przeszkoleniu "co, gdzie" ka¿dy mo¿e to robiæ), a tylko zawali studia. Lub zda, ale nic nie wyniesie.
Ale jeszcze mo¿e z³apaæ drug± m³odo¶æ.
don_roberto jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:17   #36
Beniak
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 181

A, ¿eby nie by³o, ¿e jad plujê tylko na autorkê - nigdy w ¿yciu nie zwi±za³bym siê z kim¶ takim jak twój facet, który pracuje ca³y dzieñ a pozosta³a czê¶æ dnia wegetuje. Tak siê nie da ¿yæ.
Beniak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:20   #37
flexi_88

Cytat:
Napisane przez don_roberto Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tam kobiety uwielbiam.
Póki co pojazd jest g³ównie od kobiet
Niemniej ch³opak jest w patowej sytuacji póki co. Wiem, bo sam tak mia³em kiedy¶. W ten sposób ani siê nie dorobi, ani nie zdobêdzie do¶wiadczenia (tak, przerzucanie paczek ciê¿ko nazwaæ umiejêtno¶ci±, skoro po krótkim przeszkoleniu "co, gdzie" ka¿dy mo¿e to robiæ), a tylko zawali studia. Lub zda, ale nic nie wyniesie.
Ale jeszcze mo¿e z³apaæ drug± m³odo¶æ.
Masz racje. No nijak niezdara. Pracuje a i ze studiów gów.no wyniesie. Rzeczywi¶cie lepiej braæ od rodziców, przynajmniej dziewczyna by³aby zadowolona, a i mo¿e na wycieczkie by starczy³o co by nie jecha³a sama. Przecie¿ zawsze lepiej siêgaæ ni¿ej, ni¿ wy¿ej prawda?

KWC
IG

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2018-02-03, 11:23   #38
9848198ceafc75373689018f1c5708ad8ca8cef1_608746413ed8e
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 540

Ka¿dy w zwi±zku ma jakie¶ standardy. Jedna osoba chce, by jego partner by³ oczytany, druga by by³ fit, a trzecia, by mia³ pieni±dze, chocia¿by tyle, by by³o go staæ na imprezê. Nikt mi nie wmówi,¿e ¿ycie z partnerem, który du¿o pracuje,a mimo to nie staæ go na imprezê czy jakie¶ wyj¶cie jest takie super.
9848198ceafc75373689018f1c5708ad8ca8cef1_608746413ed8e jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:28   #39
flexi_88

Dobre. A bycie z tak± lask± to te¿ nie przypa³?

Która nie umie wydusiæ z siebie grama empatii, bo wycieczki, kole¿anki sama siedz±c na dupie.

KWC
IG

Edytowane przez flexi_88
Czas edycji: 2018-02-03 o 11:29
Stary 2018-02-03, 11:28   #40
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 10 463

Jeste¶ materialistk± i to okropn±. Stosujesz podwójne standardy, a¿ w oczy kole.
Sama studiujesz dziennie, rodzice daj± pieni±dze. Pó³ roku sobie popracowa³a¶ w weekendy, ale zrezygnowa³a¶, bo brak czasu i zapewne nie by³o takiej konieczno¶ci. Za pieni±dze rodziców siê utrzymujesz, je¼dzisz na wakacje, wychodzisz z kole¿aneczkami. Nie widzisz w tym nic z³ego, bo masz wymagaj±cy kierunek, a po dostaniu dyplomu czeka na ciebie ¶wietlana przysz³o¶æ, dobre zarobki i w ogóle cuda.

Ch³opak pracuje i studiuje. To co zarobi akurat wystarcza mu na podstawowe utrzymanie. Pracuje 10h dziennie, dodatkowo weekendy ma zajête. Pada na twarz, nie ma ochoty nic wiêcej robiæ ani nie staæ go na niektóre rozrywki. Nic nie piszesz o tym, co studiuje, jakie ma perspektywy po skoñczeniu studiów. Nic nie piszesz o tym, dlaczego pracuje. Czy gdyby studiowa³ dziennie jego rodzice pomogliby mu finansowo? Czy jednak wybra³ tak± drogê, bo nie móg³ liczyæ na ¿adn± pomoc?

Podsumowuj±c ty jeste¶ ok, bo studiujesz wymagaj±cy kierunek, bo mo¿esz, bo rodzice ci to umo¿liwiaj± - nie musisz pracowaæ, wiêc mo¿esz studiowaæ dziennie. Masz wolne weekendy na rozrywki albo dodatkow± naukê. On jest fu, bo utrzymuje siê sam, bo siê uczy, bo nie ma czasu ani pieniêdzy na nic wiêcej. To, co jego studia mu dadz± siê nie liczy, bo liczy siê dla ciebie tylko to, co robi i co ma teraz i ¿e kto¶ ma lepiej.

Spójrz w lustro i pomy¶l, jak± zaradno¶æ ty prezentujesz, a dopiero potem jego siê czepiaj. Nauka za pieni±¿ki rodziców to nie jest ¿adna zaradno¶æ. ¯ADNA!
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 11:41   #41
megamag
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 7 488

A¿ jestem ciekawa, co studiuje autorka. Bo wiecie, po wielu takich "przysz³o¶ciowych" kierunkach ¿ycie potrafi wiele zweryfikowaæ. Nagle siê okazuje, ¿e wcale nie taki presti¿, ¿e o pracê nie tak ³atwo i kasa nie taka super.

Ale to nie jest tak, ¿e ja siê ogólnie autorki czepiam. Czepiam siê, ¿e siedzi z ch³opakiem, a za jego plecami tak o nim my¶li. Ludzie maj± prawo wchodziæ w zwi±zki z bardzo ró¿nych powodów, tak¿e materialistycznych. Tylko trzeba uczciwie. I powinna¶ te¿ pamiêtaæ, ¿e to siê wi±¿e z pewnymi konsekwencjami. Je¶li Ty wybierzesz faceta po portfelu, to siê po prostu nie zdziw, ¿e on z kolei mo¿e wymagaæ, ¿e bêdziesz dobrze wygl±da³a i bêdziesz dobra w ³ó¿ku, a niekoniecznie, ¿e poprowadzi z Tob± ciekaw± rozmowê.
megamag jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-03, 11:52   #42
Mojwa
zuy mod

Wiadomo¶ci: 23 352
GG do Mojwa

Mo¿esz sobie mieæ wymagania jakie chcesz. Ten facet ich nie spelnia to przestañ go dreczyc.
Facet bez prawka i samochodu to przypal... kurczê, za takiego wysz³am za m±¿ i dopiero po ¶lubie poszed³ na prawko, ca³y czas ja prowadzê i mia³am swoje auto ;-)

Zarabianie oko³o 2000 netto maj±c 24 lata to ¿adna ujma. Tym bardziej, ¿e on studiuje czyli chce siê rozwijac.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 12:40   #43
limonka1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 255
GG do limonka1983

Mo¿e na pocz±tku by³a tu jaka¶ mi³o¶æ, ale teraz Autorka chce siê tylko "pokazaæ". Faceci kole¿anek mo¿e maj± wiêcej, mo¿e lepiej zarabiaj±, maj± auta, co chwilê co¶ im kupuj± (do dzi¶ pamiêtam w±tek laski w podobnej sytuacji - studiuje, ale nie zarabia - która pyta³a, co faceci kupuj± Wiza¿ankom na miesiêcznice, wszelkiego rodzaju rocznice, urodziny, imieniny, ¶wiêta i przeró¿ne niezrozumia³e dla mnie "okazje". Ona wymienia³a, co dostaje - a nawet fajne to by³y rzeczy - i by³a oburzona, bo powinna dostawaæ co¶ dro¿szego, wiêkszego, jakiego¶ tam. Zawsze za tanio, za ma³o, itd.) i tak trochê siara mieæ faceta, który nawet wakacji nie zasponsoruje i nie zap³aci za wynajmowane mieszkanie dla nich obojga.... Ale takie my¶lenie maj± ludzie chowani pod kloszem, którzy zawsze bez wysi³ku wszystko maj±, zakupów nie robi± i nie wiedz±, co ile kosztuje. Wszystko pod nos bez rozejrzenia siê dooko³a. Jeszcze niedawno je¼dzi³am autobusem (prawko w wieku 33 lat, mrrr) i pamiêtam jak wsiad³a taka panna z gimnazjum. Pe³en makija¿, w³osy jak od fryzjera, pazury zrobione... Kole¿anki z klasy zdziwione, bo ona zni¿y³a siê do jazdy autobusem. Powiedzia³a, ¿e ojcu popsu³ siê samochód (zawsze j± podwozi³) i teraz musi jechaæ do szko³y autobusem jak ten plebs.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2018-02-03 o 12:45
limonka1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 14:16   #44
adult90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 700

Nie ma to jak zazdrosne, zaharowane kobiety które wmawiaj± innym kobietom ¿e te nie zas³uguj± na zaradnych, bogatych mê¿czyzn którzy sie nimi opiekuj± wizaz - tego nie pomalujesz
adult90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 14:25   #45
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Przecie¿ nie chodzi o to, ¿e ona nie zas³uguje, tylko o to, ¿e nazywa swojego faceta niezaradnym, kiedy ten utrzymuje siê sam i studiuje.

Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 14:29   #46
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez adult90 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma to jak zazdrosne, zaharowane kobiety które wmawiaj± innym kobietom ¿e te nie zas³uguj± na zaradnych, bogatych mê¿czyzn którzy sie nimi opiekuj± wizaz - tego nie pomalujesz
Cytat:
Przecie¿ nie chodzi o to, ¿e ona nie zas³uguje, tylko o to, ¿e nazywa swojego faceta niezaradnym, kiedy ten utrzymuje siê sam i studiuje.
W³a¶nie. Tym bardziej, ¿e nie wiemy te¿, dlaczego jej facet poszed³ tak± drog± - bo musia³, bo nie móg³ liczyæ na pomoc rodziców, czy bo chcia³ z jakich¶ powodów. I sama autorka pewnie nie wie, czy te auta i kawalerki ch³opaków jej kole¿anek przypadkiem nie zosta³y sprezentowane przez rodziców tych ch³opaków. Ocenia zaradno¶æ facetów po tym, co widaæ, a to nie wszystko.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 14:33   #47
kalor
Gazela inteligencji

Wiadomo¶ci: 6 371

Cytat:
To niech autorka sobie takiego znajdzie a nie zmienia kogo¶ na si³ê

Wpadasz czasem na w±tek i piszesz rzeczy tak od czapy, ¿e mam wra¿enie, ¿e trollujesz. Podziwiam, ¿e tak dobrze siê maskujesz, ¿e dotrwa³a¶ w ten sposób do 1540 postów.

Edytowane przez kalor
Czas edycji: 2018-02-03 o 14:35
kalor jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 14:41   #48
felixindahouz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 719

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;81080161]W³a¶nie. Tym bardziej, ¿e nie wiemy te¿, dlaczego jej facet poszed³ tak± drog± - bo musia³, bo nie móg³ liczyæ na pomoc rodziców, czy bo chcia³ z jakich¶ powodów. I sama autorka pewnie nie wie, czy te auta i kawalerki ch³opaków jej kole¿anek przypadkiem nie zosta³y sprezentowane przez rodziców tych ch³opaków. Ocenia zaradno¶æ facetów po tym, co widaæ, a to nie wszystko.[/QUOTE]

Prawda, ma³o kto obiera tak± ¶cie¿kê (praca+zaoczne) bez potrzeby. Mo¿e ciê¿ka sytuacja rodzina. Wiêc wrêcz w drug± stronê - nale¿y siê ch³opu niesamowity szacunek za to. A co do m³odych ch³opaczków cwaniaczków i wylaszczonych panienek - ogromna czê¶æ z nich to jest zawód syn/córka. Nawet je¶li taki ch³opak pracuje i zarabia - no spoko, ale jak mia³ zapewnion± pe³n± pomoc, opiekê i wsparcie rodziców, ba, mo¿e nawet dosta³ od nich mieszkanie (s³ysza³em to ju¿ nieraz, szczególnie rodzice dziewczyn kupuj± im mieszkania) - to to jest zupe³nie inna sytuacja.
Stary 2018-02-03, 17:28   #49
ruda_beksa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 823

Cytat:
Uwielbiam takie eufemizmy "opiekowaæ siê" = ³o¿yæ na wszystkie wymys³y nieogarniêtej ja¶nie panienki, która le¿y i pachnie. A do zwi±zku taka kobieta wnosi co, oprócz zadka i wymagañ?

A w w±tku o emigrantkach plujesz na "niezaradnych". Hipokryzja level ekspert

Dla mnie kobieta, która sama nie zarobi³a na nic, ale od faceta oczekuje "opieki" i "zaradno¶ci" - prezencików, auteczka, wycieczek, i ¿eby by³o siê czym pochwaliæ przed kole¿ankami to ¿yciowe zero i roszczeniowa nieudacznica.

I klasyka Wiza¿u - PEWNIE ZAZDRO¦CISZ O, kochana, ja gloryfikowanym utrzymankom nie zazdroszczê. Ale t³umaczenie niektórym satysfakcji, któr± daje bycie doros³±, niezale¿n± osob±, jest równie produktywne jak t³umaczenie mojemu kotu teorii strun.

Cytat:
Napisane przez kalor Poka¿ wiadomo¶æ
To niech autorka sobie takiego znajdzie a nie zmienia kogo¶ na si³ê

Wpadasz czasem na w±tek i piszesz rzeczy tak od czapy, ¿e mam wra¿enie, ¿e trollujesz. Podziwiam, ¿e tak dobrze siê maskujesz, ¿e dotrwa³a¶ w ten sposób do 1540 postów.
Te¿ czasami czujê, ¿e to troll, a je¶li nie troll, to gra¿yna jakich ma³o.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 17:36   #50
Olcia2402
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 185
GG do Olcia2402

Ale Autorka w±tku zebra³a... ciê¿ko siê z tym nie zgodziæ. Ciekawe czy jeszcze siê wypowie tutaj

Tak jak kto¶ napisa³, spróbuj i¶æ do pracy i po³±czyæ to ze studiami i mo¿e trochê Ci to w g³owie "rozja¶ni",¿e nie ma nic za darmo - nawet Twoi rodzice, którzy "Ci pomagaj±" musz± te pieni±dze zarobiæ, choæ mo¿e trudno w to uwierzyæ :P

Mam porównanie - pierwszy stopieñ studiów robi³am dziennie i pracowa³am tylko w wakacje, a drugi stopieñ robiê teraz zaocznie, pracuje i wynajmuje mieszkanie. Utrzymuje siê sama. Spróbuj, mi to wysz³o na zdrowie ¿ycie sta³o siê o wiele bardziej wymagaj±ce, ale te¿ o wiele bardziej prawdziwe, tak bym to nazwa³a. Daje wiêksz± satysfakcje A poza tym... ¿ycie pod dyktando rodziny w pewnym wieku staje siê nie do zaakceptowania :P
Olcia2402 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 18:05   #51
niepewny123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 251

Cytat:
ja jestem na 4 pomimo ¿e jestem rok m³odsza.
O widzisz, ja od 4-go roku pracujê na 3/5 etatu. Niektórzy moi koledzy pracuj± do 3-go (te¿ na czê¶æ etatu). ¯aden z nas nie ci±gnie kasy od rodziców ju¿. I tak studiujemy dziennie. I wierz mi, nie masz ani w po³owie tak trudnych studiów jak my. Wiem, ¿e brzmi jak buta, to po prostu prawda.

Nie mów wiêc proszê o zaradno¶ci bo jak nie pracujesz jeszcze nawet na czê¶æ etatu to swojego ukochanego nie zrozumiesz.

10h i nie ma na nic si³y ?
Ja po 8h godzinach pracy umys³owej (a czasami rozwi±zujê problemy tak trudne, ¿e nie wiem jak siê nazywam) jestem wykoñczony, a co dopiero po 10h pracy fizycznej.

Co to za trudny kierunek ? Mo¿e trudny, ale tylko dla Ciebie ? Powiedz jaki, szybko Ciê na ziemiê sprowadzê.

Cytat:
Ch³opak mojej najlepszej kole¿anki - studiowa³ informatykê, jeszcze w czasie studiów zacz±³ sta¿ jako bodaj¿e informatyk czy co¶ pokrewnego - ogólnie bran¿a IT. Nie wiem ile zarabia ale jest w podobnym wieku co mój ch³opak a powodzi mu siê naprawdê nie¼le. Wynajmuj± razem ³adne, spore mieszkanie, 2 razy w roku je¿d¿± zagranice, chwali³a mi siê, ¿e daje jej kosztowne prezenty.
A to tutaj boli, bo ch³opak kole¿anki jest informatykiem i daje jej drogie prezenty...

Ja Ci powiem ile mo¿e zarabiaæ, bo sam jeszcze nie skoñczy³em studiów a jako programista wyci±gam niebotyczne pieni±dze - my¶lisz, ¿e programowanie jest proste? Zapewniam, ¿e zgubisz siê na pierwszej stronie, cokolwiek to znaczy.

Jedyne co cieszy to to, ¿e wiele postów tutaj prezentuje zdrowe podej¶cie.
niepewny123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 18:11   #52
wejherka1234
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Moje drogie bardzo mnie zabola³y wasze s³owa, czy na waszym forum wszystko musi sprowadzaæ siê do obra¿ania? Mo¿e troszkê obiektywizmu?

Po 1 - nigdzie nie napisa³am, ¿ê facet to ma byæ sponsor, który daje prezenty, p³aci za wszystko i funduje mieszkanie. Nigdzie tak nie napisa³am kropka. Wiêc przestañcie mi zarzucaæ ¿e szukam bogatego i ³atwego ¿ycia bo wcale tak nie jest.

Ja po prostu chce aby facet by³ ambitny i mia³ potencja³ na przysz³o¶æ a nie aby by³ sponsorem. Mnie staæ na wycieczki, ciuchy i imprezy, staæ mnie na wynajmowanie mieszkania. Wiêc nie wymagam od faceta aby za mnie p³aci³, ma³o tego nie chcia³abym naci±gaæ ¿adnego faceta ani wymagaæ aby mnie "utrzymywa³", jestem w stanie sama o siebie zadbaæ.

TakaSamaInna - wcale nie zazdroszczê kole¿ankom. Po prostu nie chcê aby mój facet odstawa³ na tle innych tak znacz±co. Jest mi po prostu przykro, ¿e nie staæ go na podstawowe rzeczy. Nie chce aby mi stawia³ czegokolwiek, tylko ¿eby jego by³o staæ na utrzymanie samego siebie. Aby by³ w stanie sam za siebie p³aciæ. On skoñczy studia za 3 lata przy dobrych wiatrach a ja za rok wiêc raczej nietrafiony argument. Owszem utrzymuje siê sam i studiuje ale co z tego skoro nie ma na nic czasu i musi siedzieæ w domu bo go nie staæ aby gdzie¶ wyj¶æ i co¶ zrobiæ?

enviee - to nie jest kwestia tego czy ja jestem zaradna czy nie, ja wymagam dla jego dobra a nie dla w³asnych korzy¶ci. Ma 24 lata studiuje i pracuje ale jakie to ma znaczenie skoro po odciêciu kosztów zostaj± mu grosze i musi siedzieæ w domu, liczyæ ka¿d± z³otówkê i czêsto wybieraæ co ma kupiæ a czego sobie odmówiæ? Co mu z tego skoro przybywa mu tylko do¶wiadczenia w noszeniu paczek a nie rozwija siê na innych p³aszczyznach przez s³ab± prace?

Dla mnie zaradny facet to taki, który d±¿y do zmiany swojego ¿ycia na lepsze i staæ go na podstawowe potrzeby. To taki facet u którego dzia³ania widaæ efekty. On przez 2 lata zwi±zku nie by³ w stanie zmieniæ nic. Dalej pracuje w tej samej pracy za t± sam± kasê i umiejêtno¶ci mu nie przyby³o. Za kilka lat bêdzie dok³adnie w tym samym miejscu - bo jak skoñczy studia bêdzie mia³ 27 lat i zero do¶wiadczenia zawodowego i kto go wtedy we¼mie do pracy maj±c do wyboru 24 letniego faceta z do¶wiadczeniem?

phideaux dziêkuje ¿e mnie rozumiesz.

limonka1983 ale ja na niego narzekam ani nie dokrêcam ¶ruby tylko chce go zmotywowaæ do pracy, chce aby w koñcu co¶ zrobi³ ze swoim ¿yciem bo za chwile obudzi siê z rêk± w nocniku.

MissChievousTess co to znaczy, ¿e nie znasz wielu przypadków takich jak on. To znaczy ¿e wiêkszo¶æ facetów w jego wieku nie pracuje czy jak? Moim zdaniem kompletnie nie masz racji. Wiêkszo¶æ facetów w jego wieku ma ju¿ skoñczone studia, sta¿e, kursy i pracuje w zawodzie za dobr± stawkê. Posiada kawalerke na kredyt czy samachód za kilka tysiêcy w gazie. W moim otoczeniu takich jak mój ch³opak jest naprawdê ma³o a wiêkszo¶æ radzi sobie znakomicie.

ruda_beksa chcesz siê dowarto¶ciowaæ cisn±c po mnie bez podstawnie? Nawet mnie nie znasz a wypowiadasz siê o mnie negatywnie przekszta³caj±c moje s³owa tak aby mi za przeproszeniem na si³ê dopierniczyæ.

Nigdzie nie napisa³am ¿e chce aby facet by³ sponsorem który spe³ania moje zachcianki!!! Chcê aby facet by³ ambitny i by³o go staæ na utrzymanie samego siebie i aby nie musia³ wybieraæ pod koniec miesi±ca czy kupiæ ¶rodki do prania czy jedzenie. Od ¿adnego faceta nie chce i nie bêdê w ¿yciu wymaga³a aby cokolwiek mi kupowa³.
Sama sobie zarobie.

Od rodziców te¿ kasy nie chcê i nigdy o nic ich nie prosi³am. Gdyby by³a tak potrzeba to sama bym siê utrzymywa³a i zmieni³a kierunek na mniej wymagaj±cy oraz posz³a do pracy. Ale rodzice sami zaoferowali mi pomoc i zadeklarowali siê op³aciæ mi studia bo ich na to staæ i chc± dla mnie jak najlepiej. Sami powiedzieli ¿e wol± abym zrobi³a sobie wymarzony kierunek z ich pomoc± ni¿ posz³a od razu do byle jakiej pracy, sami stwierdzili ¿e na pracê mam jeszcze czas i ¿ebym przez te 5 lat solidnie siê uczy³a i wyci±gnê³a ze studiów ile siê da.
Oczywi¶cie powiecie ¿e nie muszê braæ kasy od rodziców i sama harowaæ ale skoro dla nich to ¿aden problem bo ich staæ i kochaj± mnie, chc± dla mnie jak najlepiej, oferuj± pomoc to co jest z³ego w tym ¿e korzystam? Skoro dosta³am tak± szansê to korzystam i skupiam siê na nauce, biorê udzia³ w ró¿nych dodatkowych organizacjach, mam wype³niony ca³y dzieñ.

Wiêc jak widzisz nie jestem obrzydliwym paso¿ytem za którego mnie macie. No chyba ¿e zaraz znowu przekrêcisz moje s³owa aby siê dowarto¶ciowaæ a mnie poni¿yæ.

A co do twojego faceta - to chyba wiesz, ¿e zawód informatyk i ogólnie IT to najbardziej presti¿owy zawód obecnie? Najwy¿sze zarobki, mo¿liwo¶æ pracy z domu, pracodawcy bij±cy siê miêdzy sob± o pracowników powiedz mi gdzie takie rzeczy s± spotykane w innych bran¿ach? Wychodz±c za swojego partnera pracuj±cego ju¿ jako informatyk mia³a¶ ¶wiadomo¶æ ¿e jest ambitny i wkrótce bêdzie zarabia³ du¿e pieni±dze. Twój partner nie pracowa³ na magazynie za marne grosze wiêc to jest zupe³nie inna sytuacja bo ka¿dy wie, ¿e w informatyce jest kasa wiêc kwestia jego zarobków to by³a tylko kwestia czasu.

I ja do tego samego d±¿ê - chce aby mój partner by³ dok³adnie taki jak twój czyli zaradny, obrotny. Aby by³o widaæ po nim ¿e osi±gnie jaki¶ ¿yciowy sukces. A po moim tego nie widaæ. Od 2 lat zero podwy¿ki, zero nowych umiejêtno¶ci. I zamierza jeszcze kilka lat pracowaæ tam jak nic siê nie zmieni.

Pafrotka no w³a¶nie ale rozmowy nic nie daj±. Bo on ci±gle twierdzi, ¿e dopiero po studiach ma szansê na lepsz± prace i musi wytrzymaæ te kilka lat. Gdyby nie ja to nawet nie wys³a³by tych g³upich CV i nie spróbowa³ gdzie indziej.

Candy_lips
on pracuje 200 godzin w miesi±cu dlatego zarabia 2000, gdyby pracowa³ normalnie to dosta³by 1600. Nie wiem mo¿e ¼le siê wyrazi³am ale chodzi³o mi o to, ¿e w tym wieku ludzie wynajmuj± ju¿ w³asne kawalerki albo mieszkania dla par. Ewentualnie bior± w kredycie. Na w³asno¶æ to rzeczywi¶cie ma³o kto ma. On Skoñczy studia w najlepszym wypadku maj±c 27 lat bez do¶wiadczenia zawodowego. W±tpiê aby mia³ szansê konkurowaæ z innymi, którzy skoñczyli 3 lata wcze¶niej lub dostali siê na sta¿.

White_Dove tak siê sk³ada ¿e studiujê medycyne. Je¶li my¶lisz, ¿e wystarczy przyj¶c i posiedzieæ to zapraszam, wylecia³aby¶ po 1 semestrze. Medycyna to jeden z najtrudniejszych i wymagaj±cych kierunków, wiec je¿eli twierdzisz, ¿e ³atwo jest go pogodziæ z prac± to widocznie masz ma³e pojêcie w tym temacie.

_Tinkerbell on nie ma auta dlatego ze nie chce tylko dlatego ze go nie staæ. Sam mi siê ¿ali³ ze wola³by je¼dziæ do pracy autem ale nie mo¿e od³o¿yæ kasy bo zawsze mu co¶ wypadnie. Choæby ostatnio - musia³ leczyæ zêba kana³owo i zap³aci³ kilka stów, rozwali³y mu siê buty - kolejne kwoty. To siê tylko tak wydaje.
Kolejny raz powtarzam - studiujê medycynê. To nie jest kierunek taki jak kulturoznawstwo czy europeistyka, ¿e nie trzeba nic robiæ i siê zdaje. U mnie na roku prawie nikt nie pracuje bo ciê¿ko po³±czyæ ten kierunek z prac±. Jest to wykonalne ale wtedy ³atwo mo¿na co¶ zawaliæ.

felixindahouz
Jeden semestr 6 miesiêcy - 2400. 2 semestry czyli rok to ju¿ 4800
kazleto
nie mam ale ma³o która dziewczyna ma jaki¶ samochód. Natomiast wiêkszo¶æ facetów ma ju¿ przynajmniej prawko po 18 zrobione. On tego nie ma maj±c 24. W dodatku jego koledzy te¿ to zauwa¿aj± i nie uwa¿aj± tego za normalne w tym wieku nie mieæ jakiegokolwiek auta i prawka i nie podoba im siê to, ¿e gdy siê spotykaj± to oni go zawsze wo¿±. Od faceta zawsze wymaga³o siê wiêcej ni¿ od kobiety wiêc nie trafiony argument.
wejherka1234 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 18:17   #53
yoona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 032

Ciebie staæ czy Twoich rodziców?

Blogowy ¶wiat

yoona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 18:19   #54
niepewny123
Raczkowanie

Cytat:
Medycyna to jeden z najtrudniejszych i wymagaj±cych kierunków,.
To nie jest prawda. Co powiesz o fizyce, matematyce, informatyce, chemii, energetyce, mechanice, lotnictwie,......

Tam nie wystarczy, ¿e wykujesz na blachê i wyrecytujesz. Prawd± jest stwierdzenie: Je¶li kto¶ daje radê na kierunkach ¶cis³ych poradzi sobie te¿ na medycynie. W drug± stronê to ju¿ nie dzia³a.
Stary 2018-02-03, 18:24   #55
Konto usuniête

Cytat:
On skoñczy studia za 3 lata przy dobrych wiatrach a ja za rok wiêc raczej nietrafiony argument.
Jak ty chcesz skoñczyæ medycynê za rok, skoro jeste¶ na 4 roku?
Stary 2018-02-03, 18:25   #56
niepewny123
Raczkowanie

Cytat:
Kolejny raz powtarzam - studiujê medycynê. To nie jest kierunek taki jak kulturoznawstwo czy europeistyka, ¿e nie trzeba nic robiæ i siê zdaje. U mnie na roku prawie nikt nie pracuje bo ciê¿ko po³±czyæ ten kierunek z prac±. Jest to wykonalne ale wtedy ³atwo mo¿na co¶ zawaliæ.
Nie da siê pogodziæ z prac±. Ale na prawdê s± znacznie trudniejsze kierunki, co¶ o tym wiem.
Cytat:
Natomiast wiêkszo¶æ facetów ma ju¿ przynajmniej prawko po 18 zrobione
A czy prawko jest darmowe ? Przecie¿ tym super facetom te¿ to zasponsorowali rodzice. Skoro nie sponsoruj± mu studiów to jasne jest, ¿e najpewniej nie staæ ich bylo na sponsorowanie prawa jazdy.

Podsumowuj±c, wybacz ale zachowujesz siê jak ksiê¿niczka. Chcia³a¶ dostaæ porady, ¿e s³uszne s± Twoje pogl±dy ? Szuka³a¶ tutaj akceptacji ? Jak widzisz jest zupe³nie na odwrót.

Cytat:
A co do twojego faceta - to chyba wiesz, ¿e zawód informatyk i ogólnie IT to najbardziej presti¿owy zawód obecnie? Najwy¿sze zarobki, mo¿liwo¶æ pracy z domu, pracodawcy bij±cy siê miêdzy sob± o pracowników powiedz mi gdzie takie rzeczy s± spotykane w innych bran¿ach? Wychodz±c za swojego partnera pracuj±cego ju¿ jako informatyk mia³a¶ ¶wiadomo¶æ ¿e jest ambitny i wkrótce bêdzie zarabia³ du¿e pieni±dze. Twój partner nie pracowa³ na magazynie za marne grosze wiêc to jest zupe³nie inna sytuacja bo ka¿dy wie, ¿e w informatyce jest kasa wiêc kwestia jego zarobków to by³a tylko kwestia czasu.
My¶lisz, ¿e te pieni±dze s± oferowane za piêkne oczy ? Zdajesz sobie sprawê z trudno¶ci materii, z któr± programista spotyka siê na co dzieñ w pracy?
Stary 2018-02-03, 18:26   #57
Olcia2402
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 185
GG do Olcia2402

Czemu Twój facet utrzymuje siê sam? Co z jego rodzicami i czemu mu nie pomagaj±? Jaki mia³ start? Czemu zabra³ siê za studia pó¼niej ni¿ wiêkszo¶æ osób czyli zaraz po liceum/technikum?
Olcia2402 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-03, 18:27   #58
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Je¶li Ci nie pasuje taki nieambitny ch³op, to go zostaw.
Z twojego posta niestety bije takie "ja jestem na medycynie, mnie staæ, a on tyra w magazynie, plebs" mimo, ¿e wcale nie u¿ywasz tych s³ów.
Nie chcia³abym byæ z kim¶, kto wewnêtrznie czuje, ¿e jestem od niego gorsza.
Bo on jest gorszy - nie zaliczy³ roku, nie ma pieniêdzy, ma wujowa pracê,na nic go nie staæ, musi siedzieæ w domu. Nie to co ty.

Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-03, 18:27   #59
niepewny123
Raczkowanie

Cytat:
Jak ty chcesz skoñczyæ medycynê za rok, skoro jeste¶ na 4 roku?
Faktycznie! Przecie¿ czeka Cie sta¿, rezydentura. Wszystko to za g³odow± pensjê (a nawet za darmo je¶li bêdzie Ciê interesowaæ oblê¿ona specjalizacja, a Twoje wyniki w nauce nie s± najlepsze).

¯e tak powiem, ja ju¿ rozumiem wszystko.
Stary 2018-02-03, 18:33   #60
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez niepewny123 Poka¿ wiadomo¶æ
Faktycznie! Przecie¿ czeka Cie sta¿, rezydentura. Wszystko to za g³odow± pensjê (a nawet za darmo je¶li bêdzie Ciê interesowaæ oblê¿ona specjalizacja, a Twoje wyniki w nauce nie s± najlepsze).

¯e tak powiem, ja ju¿ rozumiem wszystko.
Zaraz siê oka¿e, ¿e medycyna to niekoniecznie lekarski, tylko jaka¶ dietetyka czy inne zdrowie publiczne.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-02-09 17:13:40

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.