![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pakowanie - pomóżcie :)
Zrobię "małą" listę.
1. Produkty higieniczne: szczoteczka i pasta do zębów, płatki i patyczki higieniczne, wkładki higieniczne, tampony. 2. Produkty do włosów: szampon, odżywka (mniej miejsca zabierze produkt 2w1), pianka i lakier, szczotka do włosów. 3. Coś do oczyszczania twarzy (pianka, mleczko, żel), chusteczki do szybkiego demakijażu, tonik, krem z fitrem i każdy inny, który jest potrzebny. 4. Coś do opalania i po opalaniu lub zwykły balsam. 5. Mydło/żel pod prysznic, preparat do higieny intymnej, golarki, kremy do depilacji itp. 6. Antyperspirant, perfumy, chusteczki odświeżające w indywidualnych opakowaniach. 7. Pumeks, krem do stóp, coś na poparzenia soneczne i na owady. 8. Woda termalna. 9. Nożyczki do paznokci, pilniczek, krem do rąk. 10. Kosmetyki kolorowe. 11. Okulary przeciwsłoneczne, kapelusz na głowę. Najlepiej wybierać produkty w małych opakowaniach np. po 50 ml i saszetkach ![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
ojej, dziękuję za taką wyczerpującą listę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Konfitura już podała wyczerpującą listę
![]() Mam też dostęp do próbek szamponów, kremów, maseczek więc korzystam z tego i zabieram próbki. To jakieś rozwiązanie problemu z niedomykającą się kosmetyczką (kosmetyczkami ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podróż i co zapakować
Dobrze, że natrafiłam na ten wątek, bo sama za tydzień wyjeżdzam
![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Jak się efektownie spakować w podróz?
Robie sobie liste na biwak, same ubrania jak narazie i kosmetyki, jak myślicie o czym zapomniałam?
Biwak - Ustka 2006... KOSMETYKI: - Krem Naturals Aloe Face Crem with wheatcerm -Krem Dove - Krem Nivea - deodorant Nivea w kulce. -Dwa błyszczyki: jabłkowy i pomarańczowy. -Cienie cantare - perfumy ode a lanivea -lusterko - wazelina kosmetyczna -krem na zajady -patyczki do uszu -deodorant shelley - antyperspirant - Rexona -odżywka do włosów eva - szczotka i grzebień - szampon do włosów - szczoteczka do mycia zębów - pasta Ubrania: -5 par majteczek;D -5 par skarpetek;D -dwa polary - czarny rozpinany, jasnoniebieski. koszulki: -Sok Sports (granatowa) - czarna z łapkami - czarna z cyferką 5 - różowa 3/4 z kwiatkami -fioletowa I love new york -różowy top - różowa z serduszkiem Bluzki: -Look at me now (zielona) -Ngasi (kwiatki z brokatu) -różowa w paski Spodnie: - dzinsy ciemne - dzinsy jasne (2 pary) - rybaczki -Strój kompielowy -Ręcznik mały i duży. Buty: -adidasy czarne - sandały
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biwak? Co wziąć?
przede wszytskim to dobry humor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ja mysle, ze nie ma najwazniejszego: mydla
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
O wlasine! Mydło! wiedzialam ze o czyms zapomniałam. A krótkich spodenek nie biore ale jakiś kremek, też. Mam okropne nogi wiec spodniczki, odpadają;D
Edit: bedzie padac;/
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli będzie to ktoś za Ciebie nosić to myśle, że lista jest ok.Ale jesli sama będziesz taszczyć plecak to możesz zminimalizowac troche bagaż.Np zamiast mydła i szamponu-sam szampon w końcu szamponem tez się można umyć(sama praktykuje takie rozwiązanie na wyjazdach)
Kosmetyki kolorowe też można zostawić w domu no chyba, że bardzo nie możesz się bez nich obejść. Nie wiem na ile dni jedziesz.Ubrania też można jakoś ograniczyć, żeby nie nosic tyle tego Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2006-06-02 o 15:22 Powód: błąd ort |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
-Ja zamiast 2 dezodorantów i 1 antyperspirantu zdecydowałabym sie na jedną rzecz, np. tylko antyperspirant,
- pomyślałabym też o ewentualnej miesiączce, czyli jakieś podpaski i wkładki, -jak makijaż to oczywiście mleczko do demakijażu i płatki kosmetyczne, - balsamy!!! po kąpieli w słonej wodzie moja skóra była dosyć mocno przesusona, -koniecznie coś do opalania/ po opalaniu, - chusteczki odświeżające (w podróży mogą się przydać) -klapki pod prysznic-koniecznie!!!!
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że jak na biwak,to troszkę przesadziłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
ja bym zmieniła liste kosmetykow. Zamiast 3 kremów -1, zamiast 2 dezodorantów i perfum - 1 antyperspirant, zamiast błyszczyków wzaelinke lub na odwrót
![]() i radze zabrać jeszcze balsam do opalania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
aha i jeszcze jak napisala kuki9 szampon i odżywke można na czas wyjazdu zastąpić czyms uniwersalnym np żelem do mycia, albo łagodnym szamponem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Stanowczo zmiejszyłabym ilość kosmetyków
![]() Dodałabym do listy wapno musujące i witaminkę B ![]() Mnóstwo dobrego humoru koniecznie ze sobą zabierz, a reszta jest już mniej ważna ![]() Miłej zabawy życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jesli nie to oprocz blyszczykow i cieni do slepi nie zapomnij wziac: - sztormiaka - latarki, - namiotu ![]() - spiwora - noża, menazki, czegos do gotowania, widelca, noza lyzki - srodkow do mycia naczyn uegajacych biodegradacji - środkow przeciwko komarom i kleszczom - kurtke przeciwwiatrową - zapomnij o białych spodniach - wez wiecej cieplych rzeczy - wieczorami na dworze jest chlodno - zapalki - okulary przeciwsloneczne - apteczke, a przynajmniej: panthenol na oparzenia, spirytus, bandaze, jakies tabletki przeciwgorączkowe milego biwaku ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Po co tyle kosmetykow matko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Jak się efektownie spakować w podróz?
Hej
![]() ![]() Albo w ogole np. wezmę za duzo bluzek, a brakuje mi pary spodni...no roznie to bywa. Wiec jak się pakować? Wakacje idą, wiec myslę, ze jakies wskazowki się przydadzą. Mozecie mi doradzic co zabrac ze sobą na: - 3-4 dniowy wyjazd - wyjazd 10 dniowy Pozdrawiam ![]() Ups mała literówka ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się efektownie spakować w podróz?
3-4 dniowy wyjad (uznaje, ze bedzie cieplo):
- cos cieplego (ulubiony sweter, polar, kurtka) - 2 bluzki z krotkim, jedna na ramiaczkach - dzinsy - krotkie spodenki - moze spodniczka - wygodne letnie buciki (ja sandalki sportowe ![]() - bielizna ![]() Powinno starczyc. Na dluzszy wyjazd turystyczny: http://wypoczynek.turystyka.pl/tatry.html tylko zwiekszyc ilosc spodni do 2 par + inne 2 doły. No i o pare bluzek więcej ![]()
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2014-08-06 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Podepnę się pod pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Myslę, że Nati02 powiedziała wszystko
![]() ![]() Poza tym, na 3-4 dni starczą jedne długie spodnie i jedna krótkie, może jakaś sukienka i 4 koszulki ![]() Na 10 dni : - 2 jakieś długie bluzy - 2 pary długich spodni - 2/3 krótkich - sukienka/spódniczka - bielizna na każdy dzień ![]() That`s all ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ważne jest przede wszystkim gdzie jade(nad morze czy w góry) gdzie będe mieszkać(pensjonat czy namiot) i kto nosi bagaż(ja czy jakiś facet
![]() I w zależności od tego jakoś się pakuje.Jak juz się spakuje to patrze czy na 100% będzie mi wzystko potrzebne i jak mam wątpliwości czy na pewno szesnasta podkoszulka i suszarka do włosów będą przydatne to wywalam. A tak poza tym to trudno ustalic ile czego biore na 3 albo 10 dni.Zależy od różnych czynników |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Odkąd pamiętam, przed każdym wakacyjnym wyjazdem robię listę potrzebnych rzeczy. Pakowanie sprawniej wychodzi, jak wiem co wrzucić do torby. Poza tym jak mamsz napisane czarno na białym - łatwiej odrzucić rzeczy niepotrzebne. U mnie to działa.
Jeśli chodzi o kosmetyki - polecam mini opakowania - można dostać bez probemu szmpony, żele pod prysznic i balsamy w małych butelkach (próbki w saszetkach tez są fajnym rozwiązaniem i prawie nie zabierają miejsca)
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Hmm... a ja sie zastanawiam, co ze soba wziac na oboz jezykowy... jade na 3 tygodnie (
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
A wlasnie w jakiej torbie mam to wszystko zabrac?
Jakas duza czy wiekszy plecak...?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.