![]() |
#1 |
Nutka nie gryzie!
|
![]() Podróż i co zapakować
Jak wiecie (bo się chwaliłam
![]() MOżna mleczko+tonik w jednym ![]() MOzna płyn do kąpieli taki co można myć i wlosy ![]() Krem na dzień i na noc uniwersalny ......................... . co dalej.................. Pomocy kobiety co robić ???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Daj bagaz do spakowania jakiemuś facetowi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do płynu, którym wymyśliłaś, ze umyjesz głowę, to polecam inne rozwiązanie ![]() ![]()
Gdzieś tam, jest ktoś ![]() Edytowane przez wanilla Czas edycji: 2005-05-20 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Podróż i co zapakować
byłam w tunezji w lipcu i było bardzo ciepło w dzien ok 45 stopni w nocy 42, więc jeśli chodzi o buty to klapki, wygodne sandały... a ciuchy - bawełniane t-shirty, topy i przewiewne sukienki. konieczym jest też kapelusik lub coś głowę: czapka, chustka. jeśli chodzi o kosmetyki to wysokie filtry!!!! i balsamy nawilżające!!!
w tunezji było ok tylko za ciepło i trzeba dużo pić. razem z mężem wypiliśmy wody, coli, soków za 500 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nutko dzięki za ten wątek - łącze się w cierpieniu. Jutro lece na Kretę, i wstępnie się już spakowałam, tylko bagaż waży ok.15kg a poza bagażem zostało jeszcze mase rzeczy do zabrania
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dasz radę Nutka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ciuchami chyba się przejmować nie musisz. Taka tam pogoda, że wystarzą jakieś zwiewne szmatki uszyte z małej ilości materiału
![]() Ach zazdroszczę wyjazdu. Ja nawet uwielbiam się pakować. Co do kosmetyków to także polecam wzięcie szamponu i mycie się nim ponieważ sama tak robiłam w czasie wyjazdu ![]() Ja zawsze także zabieram próbki kosmetyków.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak jeszcze na cos wpadnę, to dopiszę.
![]() |
![]() |
#8 |
Nutka nie gryzie!
|
ojej
![]() ![]() Może jeszcze jakieś rady??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nutka! Super wyprawy Ci zycze!
![]() A co do porad przedpodrozowych... Hmmm, pomysl tak na trzezwo (!) ![]() w jakich ciuchach z tych, ktore chcesz zapakowac czujesz sie najlepiej, NA PEWNO bedziesz ich uzywac, a nie tylko zabierasz bo wiadomo lepiej 3 pary dzinsow niz jedna (to taki przyklad z tymi dzinsami, ja tak mam :haha: zawsze zabiore wiecej bluzek niz trzeba, albo spodni, a potem i tak przez tydzien chodze w tym samym... ![]() Wez tylko te rzeczy uniwersalne, wygodne, niezastapione. Po prostu te, bez ktorych po prostu NIE MOZESZ sie obejsc. Z kosmetykami tak samo - niezbednik najniezbedniejszy. No i tak powoli wszystko ogranicz do niezbednego minimum. W domu, pakujac sie, wydaje sie, ze potrzeba nam wszystkiego, jesli by istniala tak wielka walizka to i pewnie caly nasz dom bysmy ze soba wziely - kobiety tak maja... ![]() A potem, na miejscu, okazuje sie, ze polowe z tych zapakowanych rzeczy wogole nawet nie ruszylysmy... ![]() To tyle na razie, jak sobie cosik przypomne z porad przedpodrozowych - dopisze. ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
Pomysł z mleczkiem,szamponem bardzo dobry
![]() Życzę udanej podrózy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze staram się brać ubrania w jednej gamie kolorystycznej
![]() Jasne, że nie "wszystko zielone od majtek po czapeczkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Chusteczki do demakijażu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ubrań to rad dawać nie będę,bo ja jestem z gatunku ludzi,którzy nawet jak jadą w upalny miesiąc na wakacje to najchętniej zabaraliby kalosze i parasol,bo zawsze może padać ![]() ![]() Poza tym obojętnie czy wyjeżdżam na 2 dni czy na 7 to bagaż jest takiej samej wielkości ![]()
![]() |
#13 |
Nutka nie gryzie!
|
nati znowu mi podpowiedzialaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze coś-jak już bierzecie butleki,żele czy coś to zapakujcie je w woreczki,bo zawsze mogą się wylać
![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
A ja za tydzień wyjeżdżam do Hiszpanii,też mam problem z bagażem-nie mam ojęcia jak się zmieszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ufff a ja już po pakowaniu
![]() na pewno wzięłam wszystkiego za dużo ale na moment zamykania torby nie potrafiłam z niczego zrezygnować, a jutro........ zaczynają się "wakacje" do zobaczenia za 2 tyg. ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Nutka nie gryzie!
|
Jeju dzisiaj bylam na zakupach: sandały (córka kupila tzn ja ...identyczne), kremy Dax Cosmetics 40, balsam po opalaniu,saszetki z szamponem i odżywką,kapelusik
![]() ![]() ide sie powiesic ..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Rzeczywiscie ostatnio Dove wyprodukowal male szampony i odzywki ![]() Wez filtry,krem po opalaniu do ciala i cos mocno nawilzajacego do twarzy. Mozesz zaoszczedzic troche miejsca na kosmetykach kolorowych,wez luzniejsze rzeczy,nie wiem ile teraz jest stopni w Tunezji,ale nie sadze zebys potrzebowala 3 par dzinsow ![]() Mozesz wziasc szampon 2w1,niektore firmy produkuja szampon razem z zelem pod prysznic ![]() Jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to napisze. Nie bierz tez mnostwa butow-jakies na plaze,adidasy do zwiedzania etc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
jaki fajny wątek Nutko!!!! ja mam zamiar przełożyć sobie troszkę kremu pod oczy do pudełeczka po próbka z sephory-bez kremu pod oczy nie dam rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spójrz tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=51945 co napisała Sylwia w odpowiedzi na moje pytanko ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i lepiej wziąć jakieś sprawdzone bo najgorzej jest kupowac jakieś spcjalnie na wyjazd... po pierwszym założeniu zazwyczaj bywa tak że całe stópki są ponacierane i urlop zepsuty... ![]() trzeba dokładnie wszystko przemysleć... popytać siebie: na jak długo jadę? czy będę chodzić po mieście czy leżeć na plaży? w czym lubie chodzić? w czym najwygodniej... bo zazwyczaj rzeczywiście jest tak, że bierzemy niepotrzebnie "dziesiątki" bluzeczek i całą szafę spodni a potem ubieramy prawie że "non stop" to samo ![]() ![]() ![]() no i nie wiem jak z reakcją na wodę w Tunezji... w tym wątku kilka osób pisało o reakcji na egipską wodę http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=egipt Udanych wakacji! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
调解人
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.kato.pl/index.php?lek=1
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja przedewszystkim polecam kremy z wysokimi filtrami bo tak jak dziewczyny pisaly slonko tam pada pod innym stopniem a szkoda by bylo zebys zmarnowala swoj urlop leczac poparzenia sloneczne.
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Tylko 15 kilo? Hmm, w Lufthansie w Economy jest to 20... a ja zwykle mam 24 i puszczaja bez problemu
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Nutka nie gryzie!
|
Svenja dzieki
![]() ![]() Faceci to maja dobrze:majty, krotkie gatki kilka koszulek i gotowi!!! A my biedne kobiety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
To ja podzielę się moim patentem na ręcznik (jeśli ktoś zabiera
![]() ![]() ![]() Aha, nie są to specjalne ręczniki z flaneli, tylko kupuję materiał z metra, przyszywam pętelkę i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Jak się efektownie spakować w podróz?
Nigdy nie pamiętam co mam ze sobą spakować na wyjazd z kosmetyków i różnych przydatnych drobnostek... Może podrzucicie jakieś wasze pomysły? Wyjeżdżam na 3 tygodnie na Krym i trochę złapał mnie już "stres wyjazdowy"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.