![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018- część V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Mnie te zdjęcia nie wzruszyły. Mam mieszane uczucia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nawet specjalnie kupiłam prostownik, w obawie przed mrozami, bo pierwszy raz mamy samochód nie garażowany. Ale auto pali na zawołanie. Oby tylko nie było innych problemów. Ale to raczej nic poważnego. No i chyba tak zrobimy, najpierw pomierzymy i zdecyduję na 100 % co chcę. Pod koniec kwietnia sie kupi, jak juz sie ogarniemy. Cytat:
Mnie przeraziły te zdjęcia, gdzie dzieci patrzą na poród matki. Dla mnie to byłaby trauma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu z oglądaniem takich zdjęć i jak na razie w żaden sposób mnie to nie przeraża. Na pewno miło nie będzie ale damy radę.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#35 |
Zakorzenienie
|
W temacie galerii z porodów. W ogóle do niej nie zajrzałam. Nie interesują mnie porody innych, nie widzę w tym nic pięknego.
Cud narodzin - dla mnie cudem jest, że z plemnika i jajeczka powstaje mały człowiek ![]() Ale to moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Gdzie moje maniery ![]() Witam się w nowym wątku i jak zawsze podziwiam pierwszą stronę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8187215 6]Jak na czerwono to już lipa. Ja nawet specjalnie kupiłam prostownik, w obawie przed mrozami, bo pierwszy raz mamy samochód nie garażowany. Ale auto pali na zawołanie. Oby tylko nie było innych problemów. Ale to raczej nic poważnego. No i chyba tak zrobimy, najpierw pomierzymy i zdecyduję na 100 % co chcę. Pod koniec kwietnia sie kupi, jak juz sie ogarniemy. No cos w tym jest. Chociaż i tak bardziej się boję cesarki. Mnie przeraziły te zdjęcia, gdzie dzieci patrzą na poród matki. Dla mnie to byłaby trauma.[/QUOTE] Pewnie, że tak. Masz jeszcze trochę czasu na decyzję. My się też z tym nie spieszymy ![]() Ja inaczej patrzę na ten ból porodowy. Jest inny niż ból zęba, czy złamanie ręki itp. Poprzednio podczas umierałam z bólu, ale cieszyłam się, że jest, bo wiedziałam, że zaraz spotkam synka - i pomagało ![]() Wszystko zależy od nastawienia. To jest coś naturalnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Edyta_13 - cesarki tez bym sie w sumie bała- na pewno znieczulenia w kręgosłup, no i pozniej dochodzenia do siebie i bólu po
![]() A porod rodzinny z dziećmi - dla mnie masakra, w ogóle nie wiedziałam ze cos takiego sie praktykuje 😱 ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Jowitazz - Używam balsamu na rozstępy firmy Sylveco. To taka firma produkująca kosmetyki naturalne. Tez mi sie wydaje, ze to kwestia indywidualna i balsamy za bardzo nie pomogą, nawet te najdroższe :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Nie no po prostu ktoś to źle wymyślił, mogłoby bolec mniej.
Założę się, że jakby to mężczyźni rodzili, to cesarka byłaby na życzenie, a znieczulenie byłoby obowiązkowe. I tak mamy trochę lepiej niż te 20-30 tal temu. Można męża wziąć ze sobą i jednak są jakieś metody łagodzenia bólu. Oglądam te wózki i mam już dosyć. Czy nie można napisać w ogłoszeniu co to za firma i model? Byłoby łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam tę firmę i lubię ![]() Może spróbuj masła do ciała z Nacomi? W składzie jest m.in. masło shea. [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8187328 6]Nie no po prostu ktoś to źle wymyślił, mogłoby bolec mniej. Założę się, że jakby to mężczyźni rodzili, to cesarka byłaby na życzenie, a znieczulenie byłoby obowiązkowe. I tak mamy trochę lepiej niż te 20-30 tal temu. Można męża wziąć ze sobą i jednak są jakieś metody łagodzenia bólu. Oglądam te wózki i mam już dosyć. Czy nie można napisać w ogłoszeniu co to za firma i model? Byłoby łatwiej.[/QUOTE] No jest lepiej, choć o łagodzenie bólu trzeba się prosić. Najgorsze jest to, jak położą rodzącą plackiem i nie pozwolą jej chodzić - to opóźnia poród. Albo jest wiele niepotrzebnych nacięć krocza i często brak możliwości rodzenia w pozycjach wertykalnych, które ułatwiają poród i chronią krocze. Też oglądam na olx i też nie rozumiem, czemu ludzie nie piszą firmy wózka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Co do rozstępów kiedyś mamaginekolog pisała nawet że jak ktoś ma skłonności to nawet najdroższe balsamy nie pomogą I grunt żeby po prostu dobrze nawilzyc skórę. Ja jestem przygotowana na brzuch niczym u tygrysa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może teraz tez nie ma szału, ale chyba trochę się zmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8187328 6]Nie no po prostu ktoś to źle wymyślił, mogłoby bolec mniej.
Założę się, że jakby to mężczyźni rodzili, to cesarka byłaby na życzenie, a znieczulenie byłoby obowiązkowe. I tak mamy trochę lepiej niż te 20-30 tal temu. Można męża wziąć ze sobą i jednak są jakieś metody łagodzenia bólu. Oglądam te wózki i mam już dosyć. Czy nie można napisać w ogłoszeniu co to za firma i model? Byłoby łatwiej.[/QUOTE] Pamiętałam, że gdzieś to widziałam i znalazłam u słynnej mamy ginekolog: https://mamaginekolog.pl/o-porodzie/ Chodzi o fakt, że kobiety mają cięższy poród niż zwierzęta. |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
edyta znam problem tych wózków i jak tak dalej pójdzie i będzie z tego więcej nerwów niż zysku to kupię coś w sklepie ;/
ej moje wyniki glukozy 77,5-85,2-82.10 Jakoś mało ![]() Zjadłam właśnie 5 kawałków pizzy ![]() Ja się jeszcze nie boje bólu i będę zapewne z myślami, że coraz bliżej do spotkania z Synusiem ![]() Idę zaraz na face obczaić zakupki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Kusicie tymi zdjęciami brzuszków itd., może w końcu dołączę do grupy facebookowej, załapię się jeszcze? ![]() Jeeej, ale piękne historie miłosne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agugus90 świetna selekcja ![]() Victoria910001 ale miło ze strony męża ![]() tanzanka mam nadzieję, że wyniki są w porządku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Współczuję Ci takiej sytuacji w pracy, niestety ludzie nie są zbyt wyrozumiali... Ale zlecą szybko te dwa tygodnie i odetchniesz na L4 ![]() misiol super łowy, nie przejmuj się gadaniem TŻta. Czasem w lumpku można fajniejsze rzeczy kupić niż w niejednym super sklepie. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o fryzurę to ja też myślałam o oddaniu włosów na fundację, ale jednak mi trochę szkoda się ich pozbywać. No i mąż na wspomnienie o ścięciu włosów na długość do ramion robi smutną minkę ![]() Zdjęcia z porodów piękne, łezki mi w oczach stanęły, ale zarazem strach mnie ścisnął, ostatnio mam fazę na strach przed porodem - zgadzam się, że mogłoby mniej boleć ![]() Też raczej nie chciałabym, aby moje dziecko w przyszłości było przy porodzie kolejnego, jakoś straszne mi się to wydaje... Oglądanie mamy w takim stanie to moim zdaniem średni pomysł. Ja mam jakiś zarys negry. Nie jest jakoś mocno widoczna, ale coś jest. Rozstępów na brzuchu na razie nie mam, choć dziś swędzi mnie brzuch i obawiam się, że niebawem ukażą się rozstępy. Na razie mam na biodrach i piersiach. Co do samochodu to mój ostatnio też daje do wiwatu. Takie zimno, a tu się silnik gotuje ![]() Dobrej nocy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Melduje się i ja
![]() Będę dzisiaj zaczynać watek. Syn dzisiaj kończy 23 miesiące, akurat zachciało mu się dzisiaj do mnie przyjsc do łóżka o 2:40 i siadł koło mnie i mama mama i tak w kolko. Mąż go próbował przetransferować do swojego pokoiku to zapałki w oczach i w końcu śpi ze mną. Znaczy on śpi, a ja nie także ten teges uwielbiam wczesne godziny. Przytulił się do mnie i co się przesunęła kawałek to on ze mną. Wszystko mama mama musi być nie wiem czy nie zaczynają się u niego jakieś leki separacyjne. Bo mnie nie ma chwilę moment i juz lata i mnie woła i szuka. Jeszcze się cały zafajdal, także pielucha do wymiany. Wczoraj cały dzień na wsi byliśmy i mały się wybrykal z dziadkiem na całego. Gadałam wczoraj o tym remoncie i jestem przerażona, a mój małż w ogóle. Czeka nas po świętach rozpierdziel całkowity nasza kuchnia i pokój idą do generalnego remontu. Dom lata 60, stare drewniane podłogi do zerwania, wylanie posadzek, położenie płytek i paneli, podwieszanie sufitów, usunięcie starych płytek ze ścian i starego pieca kaflowego. Meble w pokoju są w miarę w sumie były wymieniane, ale coś koło lata jeszcze musimy wymienić meble w kuchni. Dobrze że łazienka była z 5 lat temu robiona, chociaż kabinę trzeba zamontować nowa bo szyba w starej poszła. Takze z jednych wykonczeniowek w naszym mieszkaniu rok temu wyszliśmy, rok przerwy i od nowa. Aż mnie telepie na samą myśl.
#47 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry w niedzielny poranek, w nowej czesci, w 27tc
![]() Wczoraj nadrobilam reszte poprzedniej czesci - alez sie zdzwilam jak wchodze a tam 5002 posty ![]() Ja wczoraj troche dom ogarnelam, dzis jeszcze podlogi machne na mokro bo nie chcialam wczoraj za duzo robic. Zauwazylam ze jak np. odkurze dom i potem umyje podlogi, to po tym duecie juz chodzic nie moge, tak kregoslup daje w kosc. Takze podzielilam to sobie choc przyznaje ze nie lubie myc na mokro nastepnego dnia bo juz kupa kurzu ciagnie sie pod mopem :/ Ale lazienke mam czysciutka, dwa prania zrobione (gdyby nie pelna suszarka to jeszcze trzecie bym zrobila). Dolaczam do e-par - my dla odmiany z fotki ![]() Tam bylo cos takiego jak zaczep czy pusc oczko - no to ja pierwsza zaczepilam, potem maz, i potem chyba juz odezwal sie na gg. Przegadalismy prawie caly dzien, nastepny tez, i kolejnego juz sie umówiliśmy. Swoja droga do dzis dziwie sie mojej mamie ze puscila mnie samochodem z obcym facetem - przeciez spokojnie mogl mnie wywiezc gdzies do lasu ![]() ![]() To byl 2005 r. wiec troche juz czasu za nami, slub w 2011. Dzis maz z corka jada na basen, tam spotykaja sie z naszymi przyjaciolmi i po basenie wszyscy przyjezdzaja do nas na kawe. Zaraz musze jeszcze galaretke zrobic do kawki. A ze to juz bedzie taka obiadowa pora to tez jakies kotleciki na wszelki wypadek przygotuje. Milej niedzieli! Pewnie zajrze dopiero wieczorem. Albo jutro w pracy ![]()
#48 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Mnie opętała mania sprzedawania. Mamy kilka starych rzeczy które nadają się do użytku i już miejsce robię przed remontem 😀 Agnesssa wspolczuje ciężkiej nocy i nerwów przed remontowych, ale jak trzeba to trzeba, remonty są nie za fajne ale jak już się skończą to satysfakcja. Sama siebie tak pocieszam. Aaby mnie tez plecy bolą po odkurzaniu i notowaniu ale mam za to satysfakcję jak czysto dziś. 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony rozumiem, ze bronią się przed tymi co mierzą w sklepach a kupują na necie, ale kurczę czasem trzeba wiele fotelików przymierzyć w różnych sklepach, żeby dobrać ten właściwy i jednak trochę to wtedy może kosztować :/ Cytat:
![]() [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8187328 6]Nie no po prostu ktoś to źle wymyślił, mogłoby bolec mniej. Założę się, że jakby to mężczyźni rodzili, to cesarka byłaby na życzenie, a znieczulenie byłoby obowiązkowe. I tak mamy trochę lepiej niż te 20-30 tal temu. Można męża wziąć ze sobą i jednak są jakieś metody łagodzenia bólu. Oglądam te wózki i mam już dosyć. Czy nie można napisać w ogłoszeniu co to za firma i model? Byłoby łatwiej.[/QUOTE] Może nie wiedza jaki model? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My prawdopodobnie nosidło weźmiemy od szwagra bo wczoraj mówił że im leży więc chociaż tyle odpadnie ![]() Co rano czuje się gorzej, więc dziś chyba przeleze cały dzień pod kocykiem z herbatka. Do tego od wczoraj mam wyższe ciśnienie niż normalnie i oczywiście już się stresuje... choć liczę się z tym że to kwestia tego przeziębienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#51 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie dzisiaj stogi mróz ale przepiękne słoneczko! Od rana gadam z Tadziem żeby się zaczął ruszać porządnie, bo wczoraj wieczorem miał jakąś pauzę i już zaczełam odchodzić od zmysłów. ![]() Dzisiaj dla odmiany spaliśmy w dużym pokoju na kanapie, było naprawdę wygodnie i już mnie nie przeraża wizja przenosin tutaj za jakiś czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zaznamy spokoju w tych ciążach 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana...z choroba😔
Zuzia całą noc kopala bo chyba czuła że coś jest nie tak...coś mi się flegma w oskrzelach zbiera..siedzę pod inhalatorem i robię z soli fizjologicznej może uda mi się to przeczyscic.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#54 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pracowicie!! Szalona no i leci czas, leeeci ![]() Cytat:
Oddaj motywacje do sprzedawania ![]() Cytat:
Mama najlepsza, wiadomo! A remontów nie lubię bardzo, ale jaki będzie efekt! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
A mnie dziś pierwszy raz złapał skurcz łydki m a s a k r a ! Myślałam że tym razem mnie to ominie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Robię zdjęcie czy dwa, szybki opis i wrzucam na olx. Duzo ludzi się odezwalo po moich trzech nowych ogłoszeniach, ale kto faktycznie przyjedzie te rzeczy odebrać to się okaże. Czasem kupujący są niesłowni słyszałam. Ciekawe czy uda mi się coś sprzedać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Uśmiałam się jak nigdy na wczorajszym spektaklu więc nie żałuję wydanych pieniędzy a bilety tanie nie były. Właśnie zjedliśmy pyszne śniadanko, jadłam halibuta wędzonego ![]() Staram się was nadrabiać na bieżąco. Widziałam, że pisalyscie o linea negra ja też nie mam, rozstępów też jeszcze nie chociaż mam skłonności. Póki co dopadł mnie wstrętny cellulit na nogach, ale też widzę, że trochę kg mi właśnie poszło w biodra i uda. Mam nadzieję, że po porodzie szybko to zrzuce ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Hejka!
U malej z rana goraczka, az sie zestresowalam. Trzeci raz w tym roku ![]() A zaraz do pracy. Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tez niestety mam mnóstwo rzeczy do sprzedania. Zastanawiałam się czy by tego do jakiegoś komisu nie oddać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.