![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy opalone dziewczyny...
Może to staroświeckie
![]() Oczywiscie można nosek na brąz przypudrowac ale bez przesady. Moim zdaniem kazda kobieta jest piękna, trzeba tylko owe wartości dostzec, kazda z Nas jest wyjątkowa ![]() Nie ma tu znaczenia kolor skory. Aczkolwiek fajnie jest miec ciemną karnacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wracając do tematu: ja osobiscie lubie siebie opaloną, wtedy czuje się ładniej i atrakcyjniej, niż taki zimowy bladzioch, hehe. chociaż musze przyznać, ze niektórym kobitkom bardziej pasuje ich bladosc i nie ma co na siłe sie przyciemniać
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje że opalona skóra jest ładniejsza od takiej bladej,aczkolwiek nie trzeba się odrazu spiekać
![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dla mnie również ślicznie opalona, brązowiutka i złocista jest lepsza od takiej białej jak trup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A ja się dzisiaj opalałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
to zależy od typu urody,koloru włosów itp
Ja się zle czuje jak jestem blada
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z natury bladzioch, ale cale szczescie szybko opalam sie na zloty brazik
![]() ![]() ![]() wszystko zalezy od indywidualnego podejcia do sprawy jak juz dziewczyny pisaly wyzej, trzeba jednak pamietac zeby nie przesadzic w zadna strone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
No właśnie wszystko zależy od typu urody, koloru włosów, ust, oprawy oczy itd. aczkolwiek mi bardziej podobają się te opalone dziewczyny, wyglądają zdrowiej i jakoś tak fajniej. Sama też lubie być złocisto brązowa, czuję się wtedy atrakcyjniejsza, szczuplejsza i fajnie jasne ciuszki wyglądają na takiej skórze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
tak jak pisały dziewczyny wcześniej-zalezy co komu pasuje...mi osobiscie teraz podoba sie blada cera i nie zamierzam się opalać,ale nie mówię,że opalenizna(delikatna,natu ralna)jest be
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wszystko zależy od typu kolorystycznego. Na przykład podobają mi się bardzo blade jesienie i klasyczne zimy - jesienie wyglądają uroczo, a zimy tak królewsko. Z kolei świetnie wyglądają bardzo opalone zimy południowe
![]() Ogólnie jestem jak najbardziej za, za opalenizną. Jednak myślę, że lepsza największa bladość niż pomarańczowa opalenizna ze źle dobranego samoopalacza, albo z przesadzonego solarium. Myślę, że wszystko zależy od osoby i trudno jest jednoznacznie stwierdzić czy lepiej z czy bez opalenizny ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mnie się podoba ładnie i ZDROWO opalona skóra, a nie wysmażona na solarium. Taka odpada już na starcie.
Złocista, dobrze nawilżona - cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Są dwa takie wątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez i starannie ja pielęgnuję, chroniąc się (a nie unikając) przed słońcem.Jednoczesnie to rzecz gustu- kiedyś uwielbiałam sie opalac, wydawało mi sie, że dziewczyna opalona wygląda atrakcyjniej, dziś nieco inaczej na to patrzę( co nie znaczy , że opalone dziewczyny uwazam za nieatrakcyjne!) Dla mnie ideał wyglądu to taki jak na fotce ( wyglądu, a nie urody czy kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a opalenizna , ma cieplutkie odcienie , postarza czasmi to fakt ![]() ja uwielbiam średnio opalone ciałko , z natury jestm blada ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zgodzę się , ze to normalne, to raczej kolejna moda, wytwór naszych czasów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Killing me softly
|
Cytat:
Jednym kojarzy się to z chorobą, innym z klasą. Niektórzy jasną skórę kojarzą z arystokracją, zaś opaleniznę z chłopskim brudem. Kwestia gustu. Mariti dobrze to ujęła: opalenizna to moda naszych czasów. Kiedyś ideałem była jasna, delikatna i wypielęgnowana skóra. Wszystko się zmienia, także kanony piękna. Pozwolę sobie stwierdzić, że w kulturze Zachodu dużo jest wulgarności, prymitywizmu, mało wysublimowania. Ideał opalonej blondynki narodził się chyba w Stanach- królestwie kiczu i tandety ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
podoba mi sie to co napisala Lukrecja i zgadzam sie z tym jak najabrdziej
![]() opalona OK,ale lekko a nie przesadnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie opalona !
... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Lukrecja...
nie mam takiej opini jak sądzisz... Sama jestem blada jak nie wiem co... nie opalam się, mogę leżeć 3 tygodnie na plaży, a po powrocie i tak wszyscy myślą, że cały czas spędziłam w czterech ścianach... Przepraszam, jeśli uraziłam kogoś określenie "bladzioch"...Ale wiele osób tak na mnie mówi, i dlatego użyłam takiego wyrażenia... Zgadzam się, że wszystko zależy od gustu, panującej mody, kanonu... Ja lubię opaleniznę, chciałabym się opalać szybko...ale cóż...nie wszystko można mieć. Ja jestem biała, i trudno...taka moja "uroda"... Lub jej brak ![]() ![]() Pozdrawiam...
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
według mnie opalona skóra jest sto razy atrakcyjniejsza niz blada (nawet osoby "okrągłe" wyglądają lepiej jesli są musniete słonkiem)
natomiast blada, nieskazitelna, porcelanowa twarz z perfekcyjnym makijażem - tez niczego sobie. trzeba tylko umiec wyeksponowac swoją cerę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
oki, jeszcze dekolt biały ujdzie. to jest też kwestia ciuchów, ubierz się w kieckę z XIX wieku to i nóżka biała ujdzie ostatecznie. ale obstaję przy tym, że ciało lepiej wygląda nie-całkiem-blade, i że moda na opaleniznę zaczęła się z odsłanianiem rąk i nóg oraz reszty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Skóra muśnięta słońcem, zdrowo opalona sprawia wrażenie właśnie zdrowia a tak to już jest, że osoby zdrowe są jakby atrakcyjniejsze. Czytałam, że poprosty takie "osobniki" mogą dać zdrowe potomstwo itp dlatego są akrakcyjne... nio taka jest trochę dosłowna prawda...
Sama mam ciemniejszą karnację i ciemne włosy i myślę, że to poprostu ładnie wygląda jak ktoś jest lekko opalony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Lukrecja_Borgia. Po waszych wypowiedziach można stwierdzić że ludzie poddają się ogólnie panującym "trendom"... trochę to przykre...ja uwielbiam swoją bladą karnację.. !teraz! nie zwracam uwagi na opinie innych... kiedyś trochę krzywdziły albo raczej wkurzały mnie wypowiedzi typu " bladzioch" "opal się" "wyglądasz jak..ściana" ..trochę tolerancji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ja wole opalona skore
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety modę mamy jaką mamy - ludziom podoba się opalenizna i nie da się z tym nic zrobić. Niektorzy oczywiście przesadzają i wyglądają jak skwarki lub piece kaflowe, a to już ładne nie jest. ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Są gusta i guściki ale mi bardziej podoba sie opalona skóra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.