|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak czasu TŻ, wątpliwości co do związku....
Cytat:
też myśle, że może powinnam z nim być przy takich zwyklych, codziennych obowiązkach..hmm macie rację, chociaż już pisałam, że nie żyjemy samymi randkami, bez przesady jeśli chodzi o przyszłość to rozmawialiśmy już chyba o tym ze dwa razy tak bardzo poważnie i mamy bardzo podobne spojrzenie na dalsze życie ja ide na studia, ale zamierzam po skończeniu ich wrócić jeśli dalej będziemy razem, bo akurat w tym kierunku, w którym chce studiować prace tutaj spokojnie znajde wiec z tym nie ma problemu. Akceptuje też to, że TŻ bedzie rolnikiem i zamieszkałabym z nim nawet teraz wiadomo, że na czas tych studiów(3 lata) bede mieszkać gdzie indziej, ale jeśli po studiach będziemy chcieli wiązać ze sobą przyszłość to jestem gotowa na zamieszkanie z nim, bo do mnie też sie nie przeprowadzi z całym gospodarstwem
Edytowane przez Misia452 Czas edycji: 2018-06-17 o 15:00 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli z niego zrezygnujesz, to może za 3-4 lata jeszcze takiego faceta będziesz szukać, gdy studia będą się kończyć i będziesz szukała stabilizacji, ale to znowu wynika z różnicy w potrzebach między osobą zaczynającą studia a osobą kończącą studia. Edytowane przez cotusie Czas edycji: 2018-06-17 o 15:07 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie żyłam na wsi, ale mam koleżankę, której rodzice na wsi mieszkają i odkąd pamiętam, ona pod koniec maja do września pomieszkiwała u nich, by im pomagać, stąd mniemam, że okres wakacyjny jest bardzo gorącym okresem i jest praca, której po prostu nie można zostawić na potem. Sesje zdawała dopiero we wrześniu, bo przed wakacjami nie miała czasu. No więc są rzeczy ważne i ważniejsze i albo się z tym pogódź albo poszukaj chłopaka, który takich zobowiązań nie ma.
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ten problem odpada a poza tym moj kierunek studiow będzie wymagał dużo nauki i czasu, więc wątpie, że w wolny weekend będe miała ochote na ostry melanż wole wracać do domu czy do TŻ tu też mogę sie zabawić ze znajomymi i przede wszystkich z chłopakiem![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
bo też jak miałam 5-6 lat chodziłam pomagać choćby przy sianie nie musisz mi tego tłumaczyć i nie mów tak jakby każde gospodarstwo było takie samo, bo tak nie jest, zależy od tego co jest chodowane czy uprawiane.
Edytowane przez Misia452 Czas edycji: 2018-06-17 o 15:13 |
||
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy byłam, na pewno nie aż tak bardzo jak on. Jego tata od dawna nie żyje, TŻ mieszka tylko z mamą jego wieś jest raczej spokojna, podoba mi się tam, jest tak cicho
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
To skoeo wiesz ze facet nie jest od tego by ciagle zapewniac Ci rozrywki to dlaczego sama nie znajdziesz sobie jakiegos zajecia podczas gdy on bedzie zajmowal sie samochodem?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8423060 1]To skoeo wiesz ze facet nie jest od tego by ciagle zapewniac Ci rozrywki to dlaczego sama nie znajdziesz sobie jakiegos zajecia podczas gdy on bedzie zajmowal sie samochodem?[/QUOTE]
Potrafie sobie znalezc zajęcie, nie zrozumiałas o co mi chodzi zresztą widze, że macie inny pogląd na tą sprawe i musze niektórym przyznać racje |
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
A on grzebie przy tym samochodzie bo cos sie popsulo czy po prostu tak dla rozrywki? I kiedy spedziliscie ostatnio dziebn razem?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że to nie było zbyt zabawne
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- [1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8423068 6]A on grzebie przy tym samochodzie bo cos sie popsulo czy po prostu tak dla rozrywki? I kiedy spedziliscie ostatnio dziebn razem?[/QUOTE] Musiał wymienić kilka rzeczy ostatnio dzisiaj, właśnie niedawno pojechał a jeszcze wcześniej to w piątek.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Czyli nie siedzial caly dzien przy samochodzie? A ogolnie czesto sie widujecie?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8423074 1]Czyli nie siedzial caly dzien przy samochodzie? A ogolnie czesto sie widujecie?[/QUOTE]
Nie, po prostu troche mu to zajęło, ale ogólnie nie jest mechanikiem samochodowym. To zależy od jego pracy zarówno tej w domu jak i poza nim, zazwyczaj kilka razy w tygodniu, czasami zdarzy się tydzień, że widzimy się tylko w weekend. No ale tak 3-4 razy, rzadko kiedy tylko 2 razy na tydzień
Edytowane przez Misia452 Czas edycji: 2018-06-17 o 23:08 |
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Precyzując, o co mi chodziło - mój kierunek studiów też wymagał odpowiedniego nakładu pracy (może nie tak dużego, jak zakładałem, ale jednak) i nie chodzi mi absolutnie o upijanie się do upadłego i ciągłe imprezowanie, bo sam tego nie lubię ![]() Widzę po związkach znajomych, którzy przez całe studia byli razem, że albo są podwójnie zadowoleni, biorą (lub planują) śluby i cieszą się sobą, albo się rozchodzą i są podwójnie zirytowani, bo z ich obserwacji wynika, że odpuścili trochę znajomości, poświęcili trochę okazji do wspólnej zabawy, a po rozstaniu nie mają jak tego nadrobić, bo coraz więcej znajomych w związkach, przy okazji z obowiązkami w pracy. Obyś dołączyła do tej pierwszej grupy i na koniec była podwójnie zadowolona |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Inez
|
Cytat:
po prostu dużo jest takich sytuacji, związki młodych ludzi często się rozpadają. Widzisz, skoro Ty po studiach chcesz wrócić na wieś, to całkiem co innego. Ja nigdy sobie czegoś takiego nie wyobrażałam - stąd moje pytanie. W jednej z ostatnich wiadomości piszesz, że widujecie się kilka razy w tygodniu. To jest na prawdę spoko wynik! Nie wiem czy znalazłabym tyle czasu żeby 3 razy w tygodniu spędzać czas z chłopakiem (no chyba że razem w mieszkaniu, ale to co innego). Jak pojedziesz na studia, tego czasu będzie jeszcze mniej. Niby nie chcesz imprezować, ale wystarczy chcieć czasami spędzić wieczór z koleżankami przy winie i komedii romantycznej, nie trzeba się upijać do nieprzytomności. W każdym razie o znajomych też trzeba dbać, czasem chce się posiedzieć z kimś innym niż chłopak. I w konsekwencji tego wspólnego czasu jest niewiele. Podsumowując, moim zdaniem wcale nie spędzacie ze sobą mało czasu. Jeśli mimo wszystko coś Ci nie pasuje, to zawsze warto jest porozmawiać i zobaczyć, jak widzi to druga strona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
znajomych nie zaniedbujei na razie mam mnóstwo czasu i to nie jakiś duży problem, a gdy będe dalej to wszystko się zmieni ale dziekuje za zrozumienieEdytowane przez Misia452 Czas edycji: 2018-06-18 o 09:33 |
||
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tz spędzam 2-3 razy w tygodniu. Zwykle 2
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje, już zrozumiałam pewnie kwestie i wiem, że przesadzałam tymbardziej, że TŻ to wszystko by dla mnie zrobił(oczywiście ja dla niego tez)
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- My podobnie, jak TŻ ma ranną zmiane to jest lepiej, teraz akurat pracuje od 14 do 22, a rano musi w domu poogarniać ale zobaczymy się może w czwartek na chwilkę i pózniej w weekend |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Mówcie co chcecie, ale dla mnie to też byłby zbyt ograniczony kontakt.
Jestem z moim chłopakiem jakieś 3 lata, ale dalej jestem strasznie zakochana i nie wyobrażam sobie spotykać się tylko 2 razy w tygodniu. Oczywiście, rozumiem, że niektórym takie związki pasują i że dla nich to codzienność, ale ja bym się z taką osobą nie związała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#51 |
|
lubi eks swojego męża
|
A ja zwykle 5, choć preferuję 7.
Doceniam pracowitość chłopaka, ale też rozumiem, że nie dla każdego wystarczający jest taki związek z doskoku.
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, że musze wytrzymać i dzięki temu zatęsknie mocniej
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te codzienne spotkania wole zostawić na właśnie wspólne zamieszkanie, jeszcze będziemy mieli siebie dosyc nawzajem
Edytowane przez Misia452 Czas edycji: 2018-06-19 o 13:47 |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
No ja też nie chciałabym spotykać się codziennie. Jestem osobą, która potrzebuje mieć też czas dla innych ludzi i dla siebie, ale rozumiem, że ktoś może mieć inaczej
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubie się spotkać z przyjaciółką, jechać gdzieś z rodziną oczywiście czas z TŻ też jest dla mnie ważny
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej potrzebowałam pouczyć sie, odpocząć (był czas, że pracowałam i studiowałam). Głupio czułabym się, gdyby chłopak siedział obok bez potrzeby. Ja lubię niektóre rzeczy robić sama. Nie rozumiem takiego wiszenia na sobie. Mam koleżankę, która jest chyba przylepiona do faceta. Nawet czytają wspólnie smsy... Nie mogłam niczego powiedzieć tylko jej, bo oni nie mają tajemnic. Relacje się rozluzniły.
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubie towarzystwo, ale niektóre rzeczy musze robić sama, nie lubie jak ktoś wtedy patrzy(np. jak sprzątam) taki głupi przykład, ale u mnie trafny
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

też myśle, że może powinnam z nim być przy takich zwyklych, codziennych obowiązkach..hmm macie rację, chociaż już pisałam, że nie żyjemy samymi randkami, bez przesady
jeśli chodzi o przyszłość to rozmawialiśmy już chyba o tym ze dwa razy tak bardzo poważnie i mamy bardzo podobne spojrzenie na dalsze życie
ja ide na studia, ale zamierzam po skończeniu ich wrócić jeśli dalej będziemy razem, bo akurat w tym kierunku, w którym chce studiować prace tutaj spokojnie znajde
wiadomo, że na czas tych studiów(3 lata) bede mieszkać gdzie indziej, ale jeśli po studiach będziemy chcieli wiązać ze sobą przyszłość to jestem gotowa na zamieszkanie z nim, bo do mnie też sie nie przeprowadzi z całym gospodarstwem 

otóż chodzi o związek z moim TŻ, jesteśmy razem prawie rok, ja mam 19 lat, a on 23. Chodzi o to, że nie wiem co mam myśleć o naszej sytuacji, gdyż TŻ ma gospodarstwo, w którym pracuje, dodatkowo ma jeszcze inną prace. Był ze mną szczery od samego początku, poinformował mnie o tym(i dzięki temu miał u mnie duży +), bo nic nie ukrywał. Oczywiście na początku naszego związku, jak to zawsze jest różowe okulary, TŻ też baaardzo się starał(randki, spędzaliśmy ciekawie czas, był kreatywny) no po prostu mój wymarzony związek
otóż chodzi o to, że ma dla mnie coraz mniej czasu(!), stara się żebyśmy widywali się czesto, ale jak mówiłam ma gospodarstow, w którym praktycznie nikt mu nie pomaga i musi ogarniać sam wszystko
(gospodarstw o jest jego), wiem też, że z tego nie zrezygnuje(tez o tym rozmawialiśmy), jednak dla mnie to też nie jest łatwe, a jeszcze ta druga praca, mówi, że z niej zrezygnuje żeby mieć więcej czasy dla mnie(juz to widze

ale dziekuje za zrozumienie