|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drugie śniadanie w szkole- jakie ?
Cytat:
Ja dziś wzięlam sobie serek ziarnisty. Mniam Ale można też np. brać (wcześniej inwestyjąc w plastikowe pojemniczki) jedzonko, które wymaga większego wysiłku niż sięgnięcie do lodwki, np:-sojoburger (grahamka + ulubione warzywa + kotlet sojowy + ketchup) -sałatka owocowa, czyli jogurt naturlany do którego wrzucamy ulubione (pokrojone) owoce -sałatka warzywna Ja osobiście zamierzam sobie robić kanapki z chlebem żytnim i warzywami. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ja czasami zabieram ze sobą dwie grahamki z szynką i warzywkami lub jedną grahamkę + dużą garść orzechów (jako drugi posiłek)
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Tweeto - bo niektórzy są ograniczeni. jak nie zachowujesz sie jak reszta jedząca czipsy, tylko wyciągasz serek albo jogurt to patrzą jak na aliena. wiem, bo sama też tak miałam XD
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lo?
|
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do liceum brałam serki/jogurty/kanapki/marchewki ale czesto kupowalam cos w bufcie, jakies salatki np
![]() na studiach nie nosilam nic ze soba oprocz jablka czasem ale to inna historia ![]() ja bym nie patrzyla,ze ktos sie ze mnnnie smieje tylko jadla, na zdrowie
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) "itd. Albo ona ci nie zje batonika tylko pewnie swój dziwny serek... brak komentarza...nie rozumiem takich uwag i ludzi
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
*koniecznie codziennie jogurt naturalny. W domu niekoniecznie jem, w szkole musi być
![]() * do tego obowiązkowo pieczywo : byłka żytnia lub chleb żytni z szynką i warzywami lub z twarogiem i warzywami * coś słodkiego czasami - staram się, żeby to nie był snickers (260kcal) , tylko coś mniej kalorycznego *W malutkim pojemniczku biorę często sałatkę, którą robię dzień wcześniej : kroję warzywa, na przykład : paprykę, pomidora,szczypior i rzodkiewkę i zalewam kefirem lub jogo naturalnym, posypuję białym pieprzem i oregano ![]() Do picia woda 0,7 l plus herbata w termosie. Jak widać trochę dźwigam
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#39 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a no to tez takie dziwne jest... w szkole sie nei je... bo co? jak jestem glodna to jem...;/ tez tak bywalo,ale jak juz 1 osoba zaczynala jesc to kazdy od niej chcial "gryza"
|
||||
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
tak w lo.
a apropos tego "gryza"najgorzej sie czułam jak chciałam przytyć i zaczynałam jeść w szkole jakieś bułki czy drożówki to najpierw patrzyli na mnie jak na idiotke a potem zaczęli objadać :P
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie to samo... denerwują mnie te komentarze typu-o Iza coś je, wreszcie się wzięłaś za siebie itp... i wogóle ten wzrok... eh, a co się będę przejmować:P (jak nic nie jadłam mieli mnie w dupie...) |
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta..teraz mnie juz to wali bo wiem ze musze jesc(jak mam odn 8 do 20 to bym padla trupem tak chyba;/) nosze wiec salate, marchewki, obowaizkowo jogobella light i wiesniak :d no i mleko swoje tez nosze...streropian..owoce ... co chce to jem i mam gdzies innych. nie stac mnie na bufet w uczelni wiec wole sobie swoje przyn9iesc i miec ![]() przynajmniej zdrowo ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
dlatego jak poszlam do nowej szkoly to od razu wolalam jesc ![]()
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
U mnie każdy je co chce i nikogo nie dziwi, że jedna przyniosła sobie marchewki, inna chipsy, jeszcze inna salatkę, albo ktoś inny mega piernika
![]() Ostatnio sobie jadłam serek ziarnisty, to mi się tylko jedna dziewczyna psytała co jem i jak jej odpowiedziałam, to powiedziała, że też lubi sobie zjeśc, ale jakiejś innej firmy ;P Nie rozumiem wogóle co komu do tego co kto je. Jego ciało, jego jedzenie, jego żołądek :P |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
ja albo nic nie jem albo jem jabłko/banana/nektarynkę ; p
w tamtym roku miałam zawsze zestaw Grześki + Kubuś bananowo jakiś tam ; p albo Lu Go ! ;d
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym wszystko tez zalezy od tego ile sie w tej szkole siedzi...
bo wiadomo ze jak 4-5 godzin to polowy lodowki sie nie bedzie ibralo;p
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Hej wizażanki
![]() A ja mam tu takie nietypowe pytanie: jakaś zdrowsza alternatywa zamiast bułek na drugie szkolne śniadanie i pochłaniania kalorycznych batoników? Jakieś pomysły? Produkty?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: drugie śniadanie?
Hm . może joghurty ? są czasem w sklepach już od razu z plastikowymi łyżeczkami a jak nie to trza nosic swoją .
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
sałatka zrobiona wcześniej, może być też serek wiejski np
jabłko, banan itp
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest podobny wątek, połączę wieczorem jak go wygrzebię ![]() ps. wyszukiwarka nie gryzie
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
wystarczy spojrzeć na "podobne wątki"
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę wątki o podobnej tematyce
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: II śniadanie
ja przewaznie do szkoly biore jablko i ciastka LuGo! . czasami tez jogurt pitny
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: II śniadanie
ja w szkole jadam kanapki z bułki pszennej a w środek sałatka kiedyś nawet wzięłam do szkoły makaron w pudełeczku(uwielbiam zimny makaron) i wszyscy się na mnie patrzyli jak na jakiegoś dziwka ale ja ich olewałam nie przejmowałam się nimi nie sobie patrzą popatrzą i przestaną bo ile można tak patrzeć na kogoś
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój kolega kupował bochenek chleba i śledzie w wiaderku i nikt się nie śmiał. Najzdrowsze są kanapki własnej roboty z razowego pieczywa lub mieszanego. Chleb lub bułka ziarnista do tego jakiś twarożek, ser biały (żółty jest tłusty i niezdrowy), sałatka, pomidorek, chuda wędlinka. Jogurtem i płatkami na długo się nie nasycisz zresztą w szkole jesteś 7, 8 godzin więc powinnaś zjeść pełnowartościowy posiłek który doda ci energii. Jak twoja mama upiecze schab to możesz sobie włożyć plasterek do bułki ziarnistej lub grahamki do tego jakieś warzywa. To o wiele zdrowsze od batonów, drożdżówek itp. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Ale można też np. brać (wcześniej inwestyjąc w plastikowe pojemniczki) jedzonko, które wymaga większego wysiłku niż sięgnięcie do lodwki, np:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wystarczy Marzena