![]() |
#31 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
Dot.: Rozstanie z ch³opakiem po 2 latach. Brak wiary w przysz³o¶æ
To dopiero kilka dni po rozstaniu. To on Ciê zostawi³, to by³a jego decyzja. Wiadomo, ¿e bêdziesz to ciê¿ko przechodziæ jeszcze przez jaki¶ czas. Daj sobie czas na prze¿ycie tego, wyp³akanie siê, z³o¶æ, smutek i co tam jeszcze czujesz. Jak to wszystko minie, spróbuj przeanalizowaæ wasz zwi±zek - wyci±gn±æ wnioski na przysz³o¶æ, mo¿e naprawiæ co¶ w swoim zachowaniu i podej¶ciu do partnera.
Kwestia indywidualna ile bêdziesz dochodziæ do siebie. Jak mnie kiedy¶ zostawi³ partner, z którym mieszka³am i mia³am plany na przysz³o¶æ, zajê³o to parê miesiêcy. Pierwsze dwa tygodnie by³y najgorsze. Bardzo mi pomog³o ca³kowite zerwanie z nim kontaktu, co i Tobie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 860
|
Odniose siê do swojej sytuacji je¶li pozwolisz. By³am w zwi±zku 8 miesiêcy i gotowa by³am oddaæ za partnera wszystko. Rozstali¶my siê fatalnie. Bo w sumie ani dziêkujê ani poca³uj mnie w dupê. W zasadzie bardziej rozsta³a siê ze mn± jego przyjació³ka.
Teraz wróciæ? Do czego? Mój partner tak samo jest uparty i dumnym tym bardziej ¿e ma milion doradców. Wróciæ i znowu siê szarpaæ? Przed³u¿yæ o kolejny miesi±c czy dwa? A pó¼niej znowu siê nakrêcaæ i g³owê nabijaæ? Nie my¶l ¿e nie kocha³am partnera bo zaledwie kilka dni po rozstaniu tak mi wszystko jedno. Je¶li by obie strony kocha³y i chcia³y byæ w zwi±zku to by walczy³y o siebie, uczucie. A tak. Co jednak strona mo¿e zrobiæ? Nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 859
|
Rozstania zawsze s± trudne,takie powiedzmy,z dnia na dzieñ to zwalaj± ¶wiat na g³owe.Choc wiadomo,¿e zazwyczaj to jest cegie³ka do cegie³ki,co¶ siê zbiera i wybucha
Zbieranie siê wg mnie zale¿y od nas samych.Jak nie bêdziecie mieæ kontaktu,jak nie bêdziesz analizowaæ ca³ymi dniami, skupiaæ siê jedynie na tym,to bêdzie pro¶ciej.Zastanów siê czy ten zwi±zek faktycznie by³ satysfakcjonuj±cy, dojrza³y i dobry.Czêsto po czasie wychodzi,¿e nie.¯e p³aczemy i têsknimy za wizj± czego¶ Pó³ roku temu sama to przerabia³am, zwi±zek by³ bardzo d³ugi, pojawi³a siê druga kobieta.Wtedy my¶la³am,¿e to koniec ¶wiata.Dzis wiem,¿e by³o ró¿nie,nie tak mi³o jak mi siê wydawa³o,do tego siê okaza³o,¿e wcale nie zna³am tak dobrze swojego ówczesnego partnera, który po prostu mnie ok³ama³ po ca³o¶ci Jasne,¿e masz prawo p³akaæ, byæ za³amana,ale nie ton w tym w nieskoñczono¶æ,bo znarnujesz czas na co¶, czego ju¿ nie ma,a mo¿esz go przeznaczyæ na swoj± osobê, pracê nad sob± Co do przyj¶cia go¶cia z mam±,to totalnie tego nie rozumiem.Nie rozumiem jej roli.Dwoje doros³ych ludzi powinno rozwi±zywaæ takie kwestie miêdzy sob±,bez wci±gania osób trzecich Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#34 | |
sentimental animal
Wiadomo¶ci: 2 297
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88614151]Tre¶æ usuniêta[/QUOTE]
Moim zdaniem to juz lepiej byc nowoczesnym i zerwac smsem niz z przyjsc z mamusia. Jak dochodzilo do jakis wiekszych spiec, to faktycznie lepiej sie przestac widywac. Moze dobrym pomyslem bylby psycholog? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 549
|
Mnie pozbieranie siê po porzuceniu zajê³o kilka miesiêcy. W dodatku facet mnie drêczy³ okresami uprzejmo¶ci i zwodzenia, co przed³u¿y³o ca³y proces. Naprawdê ciê¿ko by³o piszesz pierwsze 2-3 miesi±ce, potem coraz lepiej. Po pó³ roku zaczê³am kolejny zwi±zek, który przetrwa³ prawie 3 lata.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Przera¿a mnie to wszystko
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 504
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
No i to jest to czego ja nie pochwalam. Byliscie tyle ze sob±, macie wspólne wspomnienia wiêc mimo wszystko jakie¶ wyja¶nienie Ci siê nalezy. Ale niestety. Naj³atwiej mieæ wszystko w dupie. Nied³ugo modne siê stanie zrywanie przez rodzinê, przyjació³, SMS, rozmowê telefoniczn± czy go³êbia pocztowego. Ludzie serio maj± zero poczucia odpowiedzialno¶ci i dojrza³o¶ci do zwi±zku i bycia z kim¶.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Widocznie ch³opak nie ma jaj i w³asnego zdania. A to nie wiem czy nie jeszcze gorsze jak samo rozstanie. Bo w ka¿dej ¿yciowej sytuacji mog³oby byæ podobnie.
Sta³o siê. Ale nie rób ¿adnej analizy z tego. Nie zadrêczaj siê, nie rozpamiêtuj, nie my¶l co gdyby. Bo sama wpedzisz siê w chorobê i zaczniesz my¶leæ najgorzej o sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Nie zdziwilabym sie gdyby sie okazalo, ze matka faceta jest samotna kobieta i zla autorka probowala zabrac jej jedyny skarb.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Autorko,odpowiedz sobie w duchu czy chcia³aby¶ ca³e ¿ycie spêdziæ z facetem, który podejmuje ¿yciowe decyzje (a mo¿e i takie drobne) w porozumieniu z mam±.
Nawet sobie nie umiem wyobraziæ jak ta kobieta przysz³a i siedzia³a jak pi±te ko³o u wozu, wcinaj±c siê do rozmowy.To jest sytuacja oderwana od rzeczywisto¶ci Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#51 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Nie czyta³am innych wypowiedzi.
Pozwól sobie na cierpienie, na p³acz. Daj sobie czas. Po rozstaniu prze¿ywamy etapy takie jak w prze¿ywaniu ¿a³oby. Doskonale Ciê rozumiem, bo sama prze¿ywa³am rozstanie w wieku 26 lat. Te¿ nie wyobra¿a³am sobie ¿ycia z kim¶ innym. Têskni³am, p³aka³am, krzycza³am, prosi³am o powrót. My¶la³am, ¿e nikogo nigdy ju¿ nie poznam. Ale to minê³o. U Ciebie te¿ minie. To ciê¿kie chwile, ale naprawdê nie bêd± trwa³y wiecznie. Je¶li chcia³aby¶ porozmawiaæ, napisz do mnie wiadomo¶æ prywatn±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 306
|
Cytat:
Skoro tak siê u nich sprawy maj±, to zawsze by³aby¶ "t± trzeci±". Miêdzy "mama jest dla mnie wa¿na" a "mama idzie zrywaæ ze mn± z moj± dziewczyn± i mówi mi co mam robiæ" jest jednak jaka¶ przestrzeñ normalno¶ci.
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 306
|
Tre¶æ usuniêta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 03:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Czy uda³o Ci siê u³o¿yæ sobie ¿ycie po tym? Czy czujesz siê ca³kiem wyleczona? Czy mia³a¶ przez ten rok kontakt z ex?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 306
|
Tre¶æ usuniêta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 03:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88614971]Tre¶æ usuniêta[/QUOTE]Te¿ mam zamiar pój¶æ na terapiê, ¶rednio sobie radzê z sam± sob±.
A jakie by³y etapy przechodzenia tego rozstania? Co najbardziej oprócz terapii pomog³o? Ja jestem na etapie niedowierzania, ¿e to koniec. Gdzie¶ w g³êbi liczê, ¿e on siê odezwie a z drugiej strony wiem, znam go i wiem ¿e jak siê zawe¼mie to ju¿ nigdy go nie zobaczê. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 306
|
Autorko, ale serio: daj sprawie czas. Ilu by¶ osób nie zapyta³a o to jak sobie poradzi³y, to pewnych spraw nie przyspieszysz. Ani w umy¶le, ani w sercu. Musisz to po prostu przej¶æ.
![]() |
#60 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.