Rozstanie z ch³opakiem po 2 latach. Brak wiary w przysz³o¶æ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2021-03-30, 19:52   #1
Kwietniowa05
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Rozstanie z ch³opakiem po 2 latach. Brak wiary w przysz³o¶æ

Jestem 5 dni po rozstaniu. Ko³ysz± mn± ró¿ne emocje. Bardzo kocha³am swojego partnera, nie by³am idealna, ale stara³am siê, okazywa³am wsparcie, by³am szczera. Pewne wydarzenia z ¿ycia wp³ywa³y na moj± nerwowo¶æ. Mój partner zostawi³ mnie i nie da³ mi szansy na naprawê b³êdu, na psychologa, na wspóln± terapiê zwi±zkow±, mimo ¿e dzieñ wcze¶niej mówi³, ¿e jest ze mn± szczê¶liwy i nie wyobra¿a sobie ze mn± ¿ycia. Sporo namiesza³a jego mama. To z ni± przyszed³ do mnie, by porozmawiaæ o rozstaniu. Wyrazi³ nawet chêæ pój¶cia na terapiê. Jego mama by³a przeciwna a ja nastêpnego dnia otrzyma³am SMS, ¿e to nie ma sensu, ¿e przeze mnie sta³ siê nerwowy, nie by³ sob±. To koniec na zawsze. Okropnie mnie to zabola³o. Ju¿ kiedy¶ rozstali¶my siê w podobny sposób.

Póki co nie wyobra¿am sobie ¿ycia z kim¶ innym, nawet nie przychodzi mi to do g³owy, ale z tego co czytam na forach i internecie o rozstaniach, wszyscy faceci albo zdradzaj±, albo maj± dodatkowe konta na tinderze, albo oszukuj±, krêc±.
Przez to mam wra¿enie, ¿e mój eks by³ idea³em. Mam 26 lat i mam wra¿enie, ¿e nie znajdê nigdy mi³o¶ci, ¿e nie znajdê kogos kto mnie pokocha bezwglêdnie, i w tych dobrych chwilach i tych z³ych. To mnie dobija, bardzo cierpiê.

Druga sprawa nie mo¿e do mnie dotrzeæ, ¿e to koniec. Niby wiem, znam go, wiem jaki jest zawziêty, wiem ¿e u niego koniec to koniec, ale mam w sobie jak±¶ g³upi± nadziejê, ¿e powie tak jak jeszcze kilka dni temu, ¿e nie mo¿e beze mnie ¿yæ. Ale znam go i wiem, ¿e to niemo¿liwe.

Jak sobie to u¶wiadomiæ? Jak zakoñczyæ to w g³owie

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kwietniowa05 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-30, 22:09   #2
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 308
Dot.: Rozstanie z ch³opakiem po 2 latach. Brak wiary w przysz³o¶æ

Musisz daæ sobie czas - na emocje, na p³acz, na z³o¶æ, na ró¿ne etapy ¿a³oby po tym zwi±zku. Czas leczy rany. Facet Ciê rzuci³ zaledwie 5 dni temu. To jest ¶wie¿a rana. Jeszcze nawet krew nie zaczyna krzepn±æ. Niestety, trochê musi poboleæ. Czas czas i jeszcze raz czas.

A gdy odpowiednia ilo¶æ tego czasu minie, dotrze do Ciebie jak kijowy, chwiejny i s³aby musia³ byæ to zwi±zek, ¿e facet jednego dnia deklarowa³ szczê¶cie, a drugiego zrywa³ z Tob± z pomoc± matki. No chyba, ¿e w opowie¶ci u³adzasz fakty i ta Twoja nerwowo¶æ, to tak naprawdê by³a jaka¶ agresja i chore akcje.
Stary 2021-03-30, 22:27   #3
Overcooked
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 504

Cytat:
Napisane przez Kwietniowa05 Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem 5 dni po rozstaniu. Ko³ysz± mn± ró¿ne emocje. Bardzo kocha³am swojego partnera, nie by³am idealna, ale stara³am siê, okazywa³am wsparcie, by³am szczera. Pewne wydarzenia z ¿ycia wp³ywa³y na moj± nerwowo¶æ. Mój partner zostawi³ mnie i nie da³ mi szansy na naprawê b³êdu, na psychologa, na wspóln± terapiê zwi±zkow±, mimo ¿e dzieñ wcze¶niej mówi³, ¿e jest ze mn± szczê¶liwy i nie wyobra¿a sobie ze mn± ¿ycia. Sporo namiesza³a jego mama. To z ni± przyszed³ do mnie, by porozmawiaæ o rozstaniu. Wyrazi³ nawet chêæ pój¶cia na terapiê. Jego mama by³a przeciwna a ja nastêpnego dnia otrzyma³am SMS, ¿e to nie ma sensu, ¿e przeze mnie sta³ siê nerwowy, nie by³ sob±. To koniec na zawsze. Okropnie mnie to zabola³o. Ju¿ kiedy¶ rozstali¶my siê w podobny sposób.

Póki co nie wyobra¿am sobie ¿ycia z kim¶ innym, nawet nie przychodzi mi to do g³owy, ale z tego co czytam na forach i internecie o rozstaniach, wszyscy faceci albo zdradzaj±, albo maj± dodatkowe konta na tinderze, albo oszukuj±, krêc±.
Przez to mam wra¿enie, ¿e mój eks by³ idea³em. Mam 26 lat i mam wra¿enie, ¿e nie znajdê nigdy mi³o¶ci, ¿e nie znajdê kogos kto mnie pokocha bezwglêdnie, i w tych dobrych chwilach i tych z³ych. To mnie dobija, bardzo cierpiê.

Druga sprawa nie mo¿e do mnie dotrzeæ, ¿e to koniec. Niby wiem, znam go, wiem jaki jest zawziêty, wiem ¿e u niego koniec to koniec, ale mam w sobie jak±¶ g³upi± nadziejê, ¿e powie tak jak jeszcze kilka dni temu, ¿e nie mo¿e beze mnie ¿yæ. Ale znam go i wiem, ¿e to niemo¿liwe.

Jak sobie to u¶wiadomiæ? Jak zakoñczyæ to w g³owie

WTF, czy ty w³a¶nie piszesz ¿e typ przyszed³ z matk± na rozmowê o rozstaniu a ta jeszcze uczestniczy³a? Paradoksalnie spotka³o ciê szczê¶cie bo bêdzie teraz bola³o ale w koñcu przestanie, a ¿ycie w patologicznym trio na d³u¿sz± metê zniszczy³oby ciê doszczêtnie.
Overcooked jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-30, 22:52   #4
Niezastapiona
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 373

Daj sobie czas i my¶l pozytywnie ¶ciskam mocno, dasz radê zobaczysz, poznasz kogo¶ super
Niezastapiona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 00:27   #5
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 18 061

Cytat:
Napisane przez Overcooked Poka¿ wiadomo¶æ
WTF, czy ty w³a¶nie piszesz ¿e typ przyszed³ z matk± na rozmowê o rozstaniu a ta jeszcze uczestniczy³a? Paradoksalnie spotka³o ciê szczê¶cie bo bêdzie teraz bola³o ale w koñcu przestanie, a ¿ycie w patologicznym trio na d³u¿sz± metê zniszczy³oby ciê doszczêtnie.
No faktycznie idea³ z tego go¶cia, symbioza z mamusi± Mogê siê za³o¿yæ, ¿e ten zwi±zek nie by³ nawet w 10% tak cukierkowy, jak autorce siê wydaje.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 00:34   #6
NocnaWiedma
Lady in red.

Wiadomo¶ci: 67 023

Cytat:
Napisane przez Kwietniowa05 Poka¿ wiadomo¶æ

Nie. Nie wszyscy zdradzaj±, krêc± i maj± tindera. O szczê¶liwych zwi±zkach nie zak³ada siê w±tków.

Stary 2021-03-31, 06:37   #7
alexandraaa09
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 271

Go¶æ przyszedl na rozmowê z matka... AHA. Nie potrzebowa³abym wiêcej powodów, ¿eby go skre¶liæ. W dodatku nastêpnego dnia napisa³ Ci takiego smsa (zapewne tez pod wp³ywem matki). Nie masz czego ¿a³owaæ, serio.
alexandraaa09 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2021-03-31, 06:38   #8
dfa92456d73d4ef7a78ce2327709265e19ebf5a3_60cd257269584
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 276

Dobry jest, nie s±dzi³em ¿e taki okaz siê trafi
dfa92456d73d4ef7a78ce2327709265e19ebf5a3_60cd257269584 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 07:07   #9
Kwietniowa05
Przyczajenie

A czy Wy prze¿ywali¶cie jakie¶ rozstanie? Ile czasu zajê³o Wam doj¶cie do siebie? Co Wam pomog³o?

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

[1=dfa92456d73d4ef7a78ce23 27709265e19ebf5a3_60cd257 269584;88613450]Dobry jest, nie s±dzi³em ¿e taki okaz siê trafi[/QUOTE]On mia³ szereg zalet, wspaniale spêdza³o mi siê z nim czas

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Niezastapiona Poka¿ wiadomo¶æ
Daj sobie czas i my¶l pozytywnie ¶ciskam mocno, dasz radê zobaczysz, poznasz kogo¶ super
Dziêkujê, tracê wiarê ¿e tak bêdzie ;c

Stary 2021-03-31, 07:10   #10
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

[1=dfa92456d73d4ef7a78ce23 27709265e19ebf5a3_60cd257 269584;88613450]Dobry jest, nie s±dzi³em ¿e taki okaz siê trafi[/QUOTE]

£atwo jest cz³owieka ob¶miaæ,
a nie wiadomo co faktycznie za tym stoi.
Mê¿czyzn tez dotyka przemoc w zwi±zkach, mo¿e tym sposobem siê zabezpieczy³ przed jaka¶ ostra jazd± psychiczna a mo¿e i fizyczn± ze strony autorki.

Inniestety mê¿czy¼ni, ofiary przemocy czê¶ciej spotykaj± siê z wy¶mianie , ni¿ ze zrozumieniem, a co dopiero ¿eby otrzymali jaka¶ pomoc i wsparcie.

Niewiem jak tu by³o, ale warto braæ to pod uwagê.

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 07:25   #11
Kwietniowa05
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Overcooked Poka¿ wiadomo¶æ
No ta rozmowa niestety by³a bardzo dziwna, i nawet jak byli¶my na drodze porozumienia, to matka mowila ze to bez sensu

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-31, 07:46   #12
Mamrot28
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 860

Autorko nie wiem co znaczy Twoja nerwowo¶æ i jak ona siê objawia. Je¶li np. naskakujesz na partnera o byle co, pojawia siê agresj± to có¿ mia³ prawo powiedzieæ do¶æ. Ale ju¿ bez przesady z t± mama... Obstawa? To Wasze ¿ycie i wy je planujecie prze¿yæ razem.

Jestem ¶wie¿o po rozstaniu i w sumie przez kilka dni jak maszyna analizowa³am ka¿de s³owo, my¶l, wymy¶la³am milion hipotez - " a jak, a gdyby". Ani nie jad³am, ani nie spa³am, ani nie wy³am. Ino by³am strasznie roz¿alona. Minê³o kilka dni. On ma mnie w dupie - wiêc te jego deklaracje o mi³o¶ci, wiecznym szczê¶ciu mo¿na do³o¿yæ miêdzy bajki Andersena.

Jestem od Ciebie dwa lata starsza. Te¿ siê boje, ¿e nikt mi siê nie trafi. Ale kto wie co ma dla nas los przygotowany?

Pomy¶l o tym tak : skoro mama jego wtr±ca siê ju¿ teraz w Wasze ¿ycie to co dalej? Razem z Wami pod ko³dr±?
Mamrot28 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 08:10   #13
Kwietniowa05
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mamrot28 Poka¿ wiadomo¶æ
Autorko nie wiem co znaczy Twoja nerwowo¶æ i jak ona siê objawia. Je¶li np. naskakujesz na partnera o byle co, pojawia siê agresj± to có¿ mia³ prawo powiedzieæ do¶æ. Ale ju¿ bez przesady z t± mama... Obstawa? To Wasze ¿ycie i wy je planujecie prze¿yæ razem.

Jestem ¶wie¿o po rozstaniu i w sumie przez kilka dni jak maszyna analizowa³am ka¿de s³owo, my¶l, wymy¶la³am milion hipotez - " a jak, a gdyby". Ani nie jad³am, ani nie spa³am, ani nie wy³am. Ino by³am strasznie roz¿alona. Minê³o kilka dni. On ma mnie w dupie - wiêc te jego deklaracje o mi³o¶ci, wiecznym szczê¶ciu mo¿na do³o¿yæ miêdzy bajki Andersena.

Jestem od Ciebie dwa lata starsza. Te¿ siê boje, ¿e nikt mi siê nie trafi. Ale kto wie co ma dla nas los przygotowany?

Pomy¶l o tym tak : skoro mama jego wtr±ca siê ju¿ teraz w Wasze ¿ycie to co dalej? Razem z Wami pod ko³dr±?
Nie by³am agresywna wobec niego, ale przed miesi±czk± zdarza³y mi siê pretensje o g³upoty. Ale nie ci±gle. Jak mu co¶ we mnie nie pasowa³o, stara³am siê to zmieniaæ. Zawsze jak siê k³ócili¶my to dochodzili¶my do porozumienia. Nawet mówi³ mi ¿e to normalne ¿e ludzie siê k³óc±. I ¿e zawsze siê dogadamy. Problemem by³o te¿ to, ¿e on czêsto mnie nie rozumia³ i wyolbrzymia³ pewne rzeczy, ja nie mia³am niczego z³ego na mysli. Podsumowuj±c nasz zwi±zek, wypomina³ ca³e jego 2 lata, mimo ¿e pewne rzeczy siê zmieni³y. Nie by³am ¶wiêta, wiem ¿e to przeze mnie rozpad³ siê ten zwi±zek. Chcia³am nas ratowaæ, chcia³am isæ do psychologa. ¯eby¶my wspólnie poszli na terapiê. Na pocz±tku siê zgodzi³ a na drugi dzieñ ..........
A co do jego matki, mia³am wra¿enie ¿e to do rany przy³ó¿ kobieta. Nawet pociesza³a mnie ¿e pogada z X, ¿e on mnie tak kocha i na pewno da mi szansê. A potem na tym spotkaniu... Mówi³a odwrotnie, ¿e to bez sensu itp. Wtr±ca³a siê we wszystko, nawet w sprawy ³ó¿kowe.

Stary 2021-03-31, 09:08   #14
Mamrot28
Rozeznanie

Czytaj±c opis partnera mia³am wra¿enie ¿e to mój 🙈 takie samo pi*********, ¿e rozmowa, ¿e wyja¶niamy problemy.

W zwi±zku s± dwie osoby i to one powinny to sobie wyja¶niaæ. I to te¿ nie do koñca tak, ¿e jedna osoba jest zawsze winna. Bo nie jeste¶my kryszta³owi. Ka¿dy z nas lubi co innego, inaczej woli spêdzaæ wolny czas czy ma ró¿ne pogl±dy.

A wgl ¿e zmieniaæ siê dla niego? To te¿ nie do koñca mi siê podoba... Nie mówiê o negatywnych zachowaniach.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Wtracac siê w sprawy ³ó¿kowe doros³ych ludzi? Ale co ja siê dziwiê....

Nie napiszê Ci m±dro¶ci - ale trzymaj g³owê w górze. Je¶li chcesz i czujesz potrzebê skontaktuj siê z psychologiem i obgadaj t± sytuacjê, a nawet te negatywne wydarzenia z wcze¶niejszego okresu.
Stary 2021-03-31, 09:15   #15
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

ja nie wierze ze autorka nie wywijala skoro z matka przyszedl.
facet sie jej boi albo boi sie tego co zrobi.
cos tam musialo byc mocno nie tak.

Autorkowez to sobie przemysl.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 09:31   #16
Kwietniowa05
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mamrot28 Poka¿ wiadomo¶æ
Czytaj±c opis partnera mia³am wra¿enie ¿e to mój takie samo pi*********, ¿e rozmowa, ¿e wyja¶niamy problemy.

W zwi±zku s± dwie osoby i to one powinny to sobie wyja¶niaæ. I to te¿ nie do koñca tak, ¿e jedna osoba jest zawsze winna. Bo nie jeste¶my kryszta³owi. Ka¿dy z nas lubi co innego, inaczej woli spêdzaæ wolny czas czy ma ró¿ne pogl±dy.

A wgl ¿e zmieniaæ siê dla niego? To te¿ nie do koñca mi siê podoba... Nie mówiê o negatywnych zachowaniach.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Wtracac siê w sprawy ³ó¿kowe doros³ych ludzi? Ale co ja siê dziwiê....

Nie napiszê Ci m±dro¶ci - ale trzymaj g³owê w górze. Je¶li chcesz i czujesz potrzebê skontaktuj siê z psychologiem i obgadaj t± sytuacjê, a nawet te negatywne wydarzenia z wcze¶niejszego okresu.
Skontaktujê siê na pewno. Stara³am siê zmieniaæ to co we mnie negatywne, bra³am pod uwagê jego uwagi, idea³em nigdy nie by³am ale siê stara³am. Ale on i tak mi to wypomina³. Ca³e 2 lata mi wypomina³.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Poka¿ wiadomo¶æ
ja nie wierze ze autorka nie wywijala skoro z matka przyszedl.
facet sie jej boi albo boi sie tego co zrobi.
cos tam musialo byc mocno nie tak.

Autorkowez to sobie przemysl.
Ja nie twierdzê, ¿e by³am idea³em. Pok³ócili¶my siê o to ¿e wyjecha³ zagranicê w delegacjê, obieca³ ¿e da mi znaæ co i jak ¿ebym siê nie martwi³a. A nie zrobi³ tego. G³upota wiem. Chwilê potem przeprosi³am go za te pretensje ale powiedzia³ ¿e to koniec.

Stary 2021-03-31, 09:43   #17
Kwietniowa05
Przyczajenie

Jak d³ugo zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu ? Co Wam pomog³o? Ile trwa³ zwi±ze

Rozsta³am siê z ch³opakiem po 2 latach zwi±zku. Wci±¿ mam nadziejê, ¿e napisze, a wiem ¿e tego nie zrobi. Znam go.

Ile czasu zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu? Ile trwa³ zwi±zek i jak sobie z tym radzili¶cie? Co Wam pomog³o?

Ja wegetujê, ci±gle mi siê ¶ni, ¿e wracamy do siebie. Rozstanie by³o w czwartek.

Stary 2021-03-31, 09:49   #18
sanah
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 244

Hmm je¶li naprawdê by³a¶ agresywna i stosowa³a¶ przemoc s³own±, bo co¶ nie by³o po twojej my¶li, bo partner nie zrobi³ czego¶ co chcesz ( np nie odzywa³ siê do ciebie jak by³ na delegacji) i zamiast normalnie siê zapytaæ czy co¶ sie dzieje, bo siê nie odzywa i siê martwisz to ty zacze³a¶ mu robiæ awanture i akcje przez sms czy telefon i przy tym mo¿liwe wyzywa³a¶, przeklina³a¶ to masz problem z emocjami i warto nad tym popracowaæ. A skoro mia³a¶ i¶æ do psychologa i partner sam uwa¿a³, ¿e jest ci potrzebny. To najwyra¼niej masz problemy sama ze sob± i on siê ulotni³ przez te problemy, bo mo¿e ju¿ ich nie wytrzymywa³ i siad³a mu psycha.

Jasne rodzice nie powinni siê wtr±caæ, powinnien sam podj±æ decyzje. A takie pytanie siê matki o zdanie nooo nie jest mile widziane, jednak¿e je¶li faktycznie robi³a¶ mu grube akcje i przy tym wyzywa³a¶, mia³a¶ co chwile pretensje, rzucia³a¶ siê na niego to naprawdê nawet silny psychicznie facet po 2 latach mo¿e nie wytrzymaæ. Mo¿e mia³ watpliwo¶ci, chcia³ sie matce wygadaæ, bo ju¿ nie wytrzymywa³ ta mu dordzi³a, ¿e to nie ma sensu i ostatecznie sam tak stwierdzi³.

Tak samo jakby mnie partner wyzywa³, bi³ to te¿ bym wygada³a siê mamie, po prostu nie umia³abym tego trzymaæ w sobie i potrzebowa³abym wsparcia. A ja mam dobre relacje z mama to tym bardziej sie ma wieksze zaufanie. Jak partner twój mia³ dobre relacje to móg³ siê po prostu wygadaæ niekoniecznie prosiæ o rade. Wiadomo facet doros³y to wasze problemy powinny byæ tylko wasze i bez wtr±cania osób trzecich, ale jak cz³owiek jest gnêbiony i w zwi±zku jest niez³y toksyk to potrzebuje wsparcia.

Jak co¶ aktorko tylko tak gdybam, nie wiem jak by³o dok³adnie u was, ale mo¿na wzi±æ te¿ taki scenariusz pod uwage, bo ta nerwowo¶æ to nic innego jak toksyk u ciebie i mo¿e on po prostu ju¿ psychicznie z tob± nie dawa³ rady. Szczególnie, ¿e co¶ do psychologa mia³a¶ i¶æ wiêc problem chyba jest do¶æ powa¿ny i autentyczny.
sanah jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 10:08   #19
sanah
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 244
Dot.: Jak d³ugo zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu ? Co Wam pomog³o? Ile trwa³

za³o¿y³a¶ ju¿ jeden w±tek. Po co drugi jak chodzi o to samo? lol
sanah jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-31, 10:15   #20
Kwietniowa05
Przyczajenie

Dot.: Jak d³ugo zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu ? Co Wam pomog³o? Ile trwa³

Cytat:
Napisane przez sanah Poka¿ wiadomo¶æ
za³o¿y³a¶ ju¿ jeden w±tek. Po co drugi jak chodzi o to samo? lol
Chcia³abym poczytaæ jak to jest w przypadku innych osób

Stary 2021-03-31, 10:16   #21
Kwietniowa05
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sanah Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm je¶li naprawdê by³a¶ agresywna i stosowa³a¶ przemoc s³own±, bo co¶ nie by³o po twojej my¶li, bo partner nie zrobi³ czego¶ co chcesz ( np nie odzywa³ siê do ciebie jak by³ na delegacji) i zamiast normalnie siê zapytaæ czy co¶ sie dzieje, bo siê nie odzywa i siê martwisz to ty zacze³a¶ mu robiæ awanture i akcje przez sms czy telefon i przy tym mo¿liwe wyzywa³a¶, przeklina³a¶ to masz problem z emocjami i warto nad tym popracowaæ. A skoro mia³a¶ i¶æ do psychologa i partner sam uwa¿a³, ¿e jest ci potrzebny. To najwyra¼niej masz problemy sama ze sob± i on siê ulotni³ przez te problemy, bo mo¿e ju¿ ich nie wytrzymywa³ i siad³a mu psycha.

Jasne rodzice nie powinni siê wtr±caæ, powinnien sam podj±æ decyzje. A takie pytanie siê matki o zdanie nooo nie jest mile widziane, jednak¿e je¶li faktycznie robi³a¶ mu grube akcje i przy tym wyzywa³a¶, mia³a¶ co chwile pretensje, rzucia³a¶ siê na niego to naprawdê nawet silny psychicznie facet po 2 latach mo¿e nie wytrzymaæ. Mo¿e mia³ watpliwo¶ci, chcia³ sie matce wygadaæ, bo ju¿ nie wytrzymywa³ ta mu dordzi³a, ¿e to nie ma sensu i ostatecznie sam tak stwierdzi³.

Tak samo jakby mnie partner wyzywa³, bi³ to te¿ bym wygada³a siê mamie, po prostu nie umia³abym tego trzymaæ w sobie i potrzebowa³abym wsparcia. A ja mam dobre relacje z mama to tym bardziej sie ma wieksze zaufanie. Jak partner twój mia³ dobre relacje to móg³ siê po prostu wygadaæ niekoniecznie prosiæ o rade. Wiadomo facet doros³y to wasze problemy powinny byæ tylko wasze i bez wtr±cania osób trzecich, ale jak cz³owiek jest gnêbiony i w zwi±zku jest niez³y toksyk to potrzebuje wsparcia.

Jak co¶ aktorko tylko tak gdybam, nie wiem jak by³o dok³adnie u was, ale mo¿na wzi±æ te¿ taki scenariusz pod uwage, bo ta nerwowo¶æ to nic innego jak toksyk u ciebie i mo¿e on po prostu ju¿ psychicznie z tob± nie dawa³ rady. Szczególnie, ¿e co¶ do psychologa mia³a¶ i¶æ wiêc problem chyba jest do¶æ powa¿ny i autentyczny.
Ja w ogóle nie jestem osob±, która przeklina, wyzywa itp. czasem ponosz± mnie emocje ale nie tak.

Stary 2021-03-31, 10:24   #22
Calla_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 554

Pytanie zadane na tym samym forum w tym samym dziale trafi i tak do tych samych u¿ytkowników. Twoje dzia³anie nie sensu.

Powiedz wprost, ¿e to z powodu ludzi, którzy zaczêli ciê podejrzewaæ o przemoc psychiczn± wobec partnera.

Edytowane przez Calla_
Czas edycji: 2021-03-31 o 10:25
Calla_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 10:37   #23
Kwietniowa05
Przyczajenie

Nie, po prostu chcia³abym konkretnych odpowiedzi na te pytania, by sobie pomóc przej¶æ przez rozstanie.

Stary 2021-03-31, 11:10   #24
MsDarinka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 32

..., czemu od razu w±tpliwo¶ci lec± w dziewczynê? Wiadomo, ¿e czesto gêsto jest tak, ¿e ka¿dy ma jak±¶ winê na sobie. Ka¿demu mimo wszystko zdarzaj± siê gorsze i lepsze dni. Ka¿dy czasem marudzi. Czy to powód by kto¶ w gorszym momencie naszego ¿ycia nas zostawia³? To jeszcze mówi±c jednego dnia tak, a innego siak? Poza tym bardzo musi ch³opak byæ sterowany przez matkê, je¿eli wtrynia³a siê w ich ¿ycie seksualne.
MsDarinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 11:14   #25
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 308

Na czym polega³y te Twoje nerwowe wybuchy, gdy Ciê "ponosi³o"? Czy ju¿ wcze¶niej chcia³ i próbowa³ siê z Tob± rozstaæ, ale Ty to ignorowa³a¶, odsuwa³a¶ i mo¿e dlatego musia³ w koñcu zwróciæ siê po pomoc do swojej matki? Bo to jednak wygl±da na akt desperacji z jego strony, mo¿e podyktowany obaw± o to jak siê zachowasz.
Stary 2021-03-31, 11:56   #26
Kwietniowa05
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MsDarinka Poka¿ wiadomo¶æ
..., czemu od razu w±tpliwo¶ci lec± w dziewczynê? Wiadomo, ¿e czesto gêsto jest tak, ¿e ka¿dy ma jak±¶ winê na sobie. Ka¿demu mimo wszystko zdarzaj± siê gorsze i lepsze dni. Ka¿dy czasem marudzi. Czy to powód by kto¶ w gorszym momencie naszego ¿ycia nas zostawia³? To jeszcze mówi±c jednego dnia tak, a innego siak? Poza tym bardzo musi ch³opak byæ sterowany przez matkê, je¿eli wtrynia³a siê w ich ¿ycie seksualne.
On bardzo zwierza³ siê swojej mamie i wydaje mi siê, ¿e nie by³ czêsto obiektywny przy tym.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Poka¿ wiadomo¶æ
Na czym polega³y te Twoje nerwowe wybuchy, gdy Ciê "ponosi³o"? Czy ju¿ wcze¶niej chcia³ i próbowa³ siê z Tob± rozstaæ, ale Ty to ignorowa³a¶, odsuwa³a¶ i mo¿e dlatego musia³ w koñcu zwróciæ siê po pomoc do swojej matki? Bo to jednak wygl±da na akt desperacji z jego strony, mo¿e podyktowany obaw± o to jak siê zachowasz.
Na tym, ¿e mia³am pretensjonalny ton, ale nie krzycza³am, czasem czepia³am siê o jakie¶ pierdo³y, czasem on mnie nie rozumia³. Mia³am na my¶li co¶ zupe³nie innego, a on nie s³ucha³ mnie. Tylko uwa¿a³ tak, jak sobie pomy¶la³. I tak by³o i koniec. Dla przyk³adu podczas k³ótni ostatniej poprosi³am ¿eby doprecyzowaæ co mia³ na my¶li, na co on ¿e dobrze wiem co Ty my¶lisz a ja nie my¶la³am nic takiego, chcia³am doprecyzowaæ. I tak bardzo czêsto by³o i on siê nakrêca³, ja siê nakrêca³am bo mi wiele wmawia³. Ja na ogó³ jestem spokojn± dziewczyn±, naprawdê nie nale¿e do osób które przeklinaj±, wyzywaj±, mia³am do niego szacunek, ale przed okresem jak on tak nie rozumia³ mnie to czêsto siê unosi³am. On ci±gle mi co¶ wypomina³, mimo ¿e by³o zupe³nie inaczej i zupe³nie co innego mia³am na my¶li. Nie rozumia³ nawet moich problemów z przesz³o¶ci i to w³a¶nie z ich powodu chcia³ ¿ebym posz³a do psychologa ¿eby je rozwi±zaæ. Nie potrafi³ zrozumieæ co czu³am, dziwi³ siê ¿e to we mnie do tej pory siedzi.

Stary 2021-03-31, 12:31   #27
Mamrot28
Rozeznanie

Dla siebie id¼ do psychologa. Pogadaj o przesz³o¶ci. Pewnie to s± jakie¶ nieprzepracowany problemy st±d emocje. Dziwiæ siê i nie. Zale¿y czego dotyczy sytuacja z przesz³o¶ci. Ale ka¿dy ma prawo do uczuæ, wspomnieñ.

Skoro wzajemnie siê z partnerem nie rozumieliscie to widocznie gdzie¶ wasze spojrzenia siê rozje¿d¿a³y. A ¿e jak mówisz siê nakrecaliscie to z ma³ej chmury wielka burza.

Hmm spowied¼ partnera do matki... Kurcze onile nie by³o jaki¶ wielkich zgrzytów z twojej strony i awantur to trochê kiepskie. A ju¿ ingerowanie w strefê intymna.... Nied³ugo mo¿e z Wami pod ko³drê?

Powiem brutalnie bo tak chyba nale¿y - jak masz potrzebê pobrzd±kaj siê jeszcze kilka dni, powspominaj a potem bierz siê za powrót do normalnego ¿ycia.
Stary 2021-03-31, 12:42   #28
natalcia250
sentimental animal

Wiadomo¶ci: 2 297

2 lata temu rozsta³am siê z facetem po dwóch latach zwi±zku, mieszkali¶my razem, rozstanie by³o do¶æ nag³e i jak zosta³am sama w mieszkaniu to czu³am siê dziwnie, przez 2 tygodnie by³am mega za³amana, potem zaczê³am siê oswajaæ z now± sytuacj±, a miesi±c pó¼niej by³am ju¿ w trakcie randkowania z kim¶ innym. ale ja generalnie nie prze¿ywam rozstañ zbyt d³ugo.
natalcia250 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 12:53   #29
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 306

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-05 o 03:07
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-31, 13:11   #30
Kwietniowa05
Przyczajenie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88614151]Tre¶æ usuniêta[/QUOTE]A co robi³a¶, ¿eby nie prze¿ywaæ? Co¶ sobie postanowi³a¶? Co¶ robi³a¶? My te¿ mieszkali¶my ze sob±. Mieli¶cie/ macie kontakt? Mo¿esz wiêcej opowiedziec?

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2021-04-26 10:13:38

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.