![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Rozstanie z ch³opakiem po 2 latach. Brak wiary w przysz³o¶æ
Jestem 5 dni po rozstaniu. Ko³ysz± mn± ró¿ne emocje. Bardzo kocha³am swojego partnera, nie by³am idealna, ale stara³am siê, okazywa³am wsparcie, by³am szczera. Pewne wydarzenia z ¿ycia wp³ywa³y na moj± nerwowo¶æ. Mój partner zostawi³ mnie i nie da³ mi szansy na naprawê b³êdu, na psychologa, na wspóln± terapiê zwi±zkow±, mimo ¿e dzieñ wcze¶niej mówi³, ¿e jest ze mn± szczê¶liwy i nie wyobra¿a sobie ze mn± ¿ycia. Sporo namiesza³a jego mama. To z ni± przyszed³ do mnie, by porozmawiaæ o rozstaniu. Wyrazi³ nawet chêæ pój¶cia na terapiê. Jego mama by³a przeciwna a ja nastêpnego dnia otrzyma³am SMS, ¿e to nie ma sensu, ¿e przeze mnie sta³ siê nerwowy, nie by³ sob±. To koniec na zawsze. Okropnie mnie to zabola³o. Ju¿ kiedy¶ rozstali¶my siê w podobny sposób.
Póki co nie wyobra¿am sobie ¿ycia z kim¶ innym, nawet nie przychodzi mi to do g³owy, ale z tego co czytam na forach i internecie o rozstaniach, wszyscy faceci albo zdradzaj±, albo maj± dodatkowe konta na tinderze, albo oszukuj±, krêc±. Przez to mam wra¿enie, ¿e mój eks by³ idea³em. Mam 26 lat i mam wra¿enie, ¿e nie znajdê nigdy mi³o¶ci, ¿e nie znajdê kogos kto mnie pokocha bezwglêdnie, i w tych dobrych chwilach i tych z³ych. To mnie dobija, bardzo cierpiê. Druga sprawa nie mo¿e do mnie dotrzeæ, ¿e to koniec. Niby wiem, znam go, wiem jaki jest zawziêty, wiem ¿e u niego koniec to koniec, ale mam w sobie jak±¶ g³upi± nadziejê, ¿e powie tak jak jeszcze kilka dni temu, ¿e nie mo¿e beze mnie ¿yæ. Ale znam go i wiem, ¿e to niemo¿liwe. Jak sobie to u¶wiadomiæ? Jak zakoñczyæ to w g³owie Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 308
|
Dot.: Rozstanie z ch³opakiem po 2 latach. Brak wiary w przysz³o¶æ
Musisz daæ sobie czas - na emocje, na p³acz, na z³o¶æ, na ró¿ne etapy ¿a³oby po tym zwi±zku. Czas leczy rany. Facet Ciê rzuci³ zaledwie 5 dni temu. To jest ¶wie¿a rana. Jeszcze nawet krew nie zaczyna krzepn±æ. Niestety, trochê musi poboleæ. Czas czas i jeszcze raz czas.
A gdy odpowiednia ilo¶æ tego czasu minie, dotrze do Ciebie jak kijowy, chwiejny i s³aby musia³ byæ to zwi±zek, ¿e facet jednego dnia deklarowa³ szczê¶cie, a drugiego zrywa³ z Tob± z pomoc± matki. No chyba, ¿e w opowie¶ci u³adzasz fakty i ta Twoja nerwowo¶æ, to tak naprawdê by³a jaka¶ agresja i chore akcje.
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 504
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 373
|
Daj sobie czas i my¶l pozytywnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 061
|
Cytat:
![]() ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Lady in red.
Wiadomo¶ci: 67 023
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 271
|
Go¶æ przyszedl na rozmowê z matka... AHA. Nie potrzebowa³abym wiêcej powodów, ¿eby go skre¶liæ. W dodatku nastêpnego dnia napisa³ Ci takiego smsa (zapewne tez pod wp³ywem matki). Nie masz czego ¿a³owaæ, serio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 276
|
Dobry jest, nie s±dzi³em ¿e taki okaz siê trafi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
A czy Wy prze¿ywali¶cie jakie¶ rozstanie? Ile czasu zajê³o Wam doj¶cie do siebie? Co Wam pomog³o?
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- [1=dfa92456d73d4ef7a78ce23 27709265e19ebf5a3_60cd257 269584;88613450]Dobry jest, nie s±dzi³em ¿e taki okaz siê trafi ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
[1=dfa92456d73d4ef7a78ce23 27709265e19ebf5a3_60cd257 269584;88613450]Dobry jest, nie s±dzi³em ¿e taki okaz siê trafi
![]() £atwo jest cz³owieka ob¶miaæ, a nie wiadomo co faktycznie za tym stoi. Mê¿czyzn tez dotyka przemoc w zwi±zkach, mo¿e tym sposobem siê zabezpieczy³ przed jaka¶ ostra jazd± psychiczna a mo¿e i fizyczn± ze strony autorki. Inniestety mê¿czy¼ni, ofiary przemocy czê¶ciej spotykaj± siê z wy¶mianie , ni¿ ze zrozumieniem, a co dopiero ¿eby otrzymali jaka¶ pomoc i wsparcie. Niewiem jak tu by³o, ale warto braæ to pod uwagê.
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 860
|
Autorko nie wiem co znaczy Twoja nerwowo¶æ i jak ona siê objawia. Je¶li np. naskakujesz na partnera o byle co, pojawia siê agresj± to có¿ mia³ prawo powiedzieæ do¶æ. Ale ju¿ bez przesady z t± mama... Obstawa? To Wasze ¿ycie i wy je planujecie prze¿yæ razem.
Jestem ¶wie¿o po rozstaniu i w sumie przez kilka dni jak maszyna analizowa³am ka¿de s³owo, my¶l, wymy¶la³am milion hipotez - " a jak, a gdyby". Ani nie jad³am, ani nie spa³am, ani nie wy³am. Ino by³am strasznie roz¿alona. Minê³o kilka dni. On ma mnie w dupie - wiêc te jego deklaracje o mi³o¶ci, wiecznym szczê¶ciu mo¿na do³o¿yæ miêdzy bajki Andersena. Jestem od Ciebie dwa lata starsza. Te¿ siê boje, ¿e nikt mi siê nie trafi. Ale kto wie co ma dla nas los przygotowany? Pomy¶l o tym tak : skoro mama jego wtr±ca siê ju¿ teraz w Wasze ¿ycie to co dalej? Razem z Wami pod ko³dr±? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do jego matki, mia³am wra¿enie ¿e to do rany przy³ó¿ kobieta. Nawet pociesza³a mnie ¿e pogada z X, ¿e on mnie tak kocha i na pewno da mi szansê. A potem na tym spotkaniu... Mówi³a odwrotnie, ¿e to bez sensu itp. Wtr±ca³a siê we wszystko, nawet w sprawy ³ó¿kowe. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Czytaj±c opis partnera mia³am wra¿enie ¿e to mój 🙈 takie samo pi*********, ¿e rozmowa, ¿e wyja¶niamy problemy.
W zwi±zku s± dwie osoby i to one powinny to sobie wyja¶niaæ. I to te¿ nie do koñca tak, ¿e jedna osoba jest zawsze winna. Bo nie jeste¶my kryszta³owi. Ka¿dy z nas lubi co innego, inaczej woli spêdzaæ wolny czas czy ma ró¿ne pogl±dy. A wgl ¿e zmieniaæ siê dla niego? To te¿ nie do koñca mi siê podoba... Nie mówiê o negatywnych zachowaniach. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Wtracac siê w sprawy ³ó¿kowe doros³ych ludzi? Ale co ja siê dziwiê.... Nie napiszê Ci m±dro¶ci - ale trzymaj g³owê w górze. Je¶li chcesz i czujesz potrzebê skontaktuj siê z psychologiem i obgadaj t± sytuacjê, a nawet te negatywne wydarzenia z wcze¶niejszego okresu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
ja nie wierze ze autorka nie wywijala skoro z matka przyszedl.
facet sie jej boi albo boi sie tego co zrobi. cos tam musialo byc mocno nie tak. Autorkowez to sobie przemysl.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Jak d³ugo zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu ? Co Wam pomog³o? Ile trwa³ zwi±ze
Rozsta³am siê z ch³opakiem po 2 latach zwi±zku. Wci±¿ mam nadziejê, ¿e napisze, a wiem ¿e tego nie zrobi. Znam go.
Ile czasu zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu? Ile trwa³ zwi±zek i jak sobie z tym radzili¶cie? Co Wam pomog³o? Ja wegetujê, ci±gle mi siê ¶ni, ¿e wracamy do siebie. Rozstanie by³o w czwartek. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 244
|
Hmm je¶li naprawdê by³a¶ agresywna i stosowa³a¶ przemoc s³own±, bo co¶ nie by³o po twojej my¶li, bo partner nie zrobi³ czego¶ co chcesz ( np nie odzywa³ siê do ciebie jak by³ na delegacji) i zamiast normalnie siê zapytaæ czy co¶ sie dzieje, bo siê nie odzywa i siê martwisz to ty zacze³a¶ mu robiæ awanture i akcje przez sms czy telefon i przy tym mo¿liwe wyzywa³a¶, przeklina³a¶ to masz problem z emocjami i warto nad tym popracowaæ. A skoro mia³a¶ i¶æ do psychologa i partner sam uwa¿a³, ¿e jest ci potrzebny. To najwyra¼niej masz problemy sama ze sob± i on siê ulotni³ przez te problemy, bo mo¿e ju¿ ich nie wytrzymywa³ i siad³a mu psycha.
Jasne rodzice nie powinni siê wtr±caæ, powinnien sam podj±æ decyzje. A takie pytanie siê matki o zdanie nooo nie jest mile widziane, jednak¿e je¶li faktycznie robi³a¶ mu grube akcje i przy tym wyzywa³a¶, mia³a¶ co chwile pretensje, rzucia³a¶ siê na niego to naprawdê nawet silny psychicznie facet po 2 latach mo¿e nie wytrzymaæ. Mo¿e mia³ watpliwo¶ci, chcia³ sie matce wygadaæ, bo ju¿ nie wytrzymywa³ ta mu dordzi³a, ¿e to nie ma sensu i ostatecznie sam tak stwierdzi³. Tak samo jakby mnie partner wyzywa³, bi³ to te¿ bym wygada³a siê mamie, po prostu nie umia³abym tego trzymaæ w sobie i potrzebowa³abym wsparcia. A ja mam dobre relacje z mama to tym bardziej sie ma wieksze zaufanie. Jak partner twój mia³ dobre relacje to móg³ siê po prostu wygadaæ niekoniecznie prosiæ o rade. Wiadomo facet doros³y to wasze problemy powinny byæ tylko wasze i bez wtr±cania osób trzecich, ale jak cz³owiek jest gnêbiony i w zwi±zku jest niez³y toksyk to potrzebuje wsparcia. Jak co¶ aktorko tylko tak gdybam, nie wiem jak by³o dok³adnie u was, ale mo¿na wzi±æ te¿ taki scenariusz pod uwage, bo ta nerwowo¶æ to nic innego jak toksyk u ciebie i mo¿e on po prostu ju¿ psychicznie z tob± nie dawa³ rady. Szczególnie, ¿e co¶ do psychologa mia³a¶ i¶æ wiêc problem chyba jest do¶æ powa¿ny i autentyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 244
|
Dot.: Jak d³ugo zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu ? Co Wam pomog³o? Ile trwa³
za³o¿y³a¶ ju¿ jeden w±tek. Po co drugi jak chodzi o to samo? lol
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak d³ugo zajê³o Wam otrz±¶niêcie siê po rozstaniu ? Co Wam pomog³o? Ile trwa³
Chcia³abym poczytaæ jak to jest w przypadku innych osób
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 554
|
Pytanie zadane na tym samym forum w tym samym dziale trafi i tak do tych samych u¿ytkowników. Twoje dzia³anie nie sensu.
Powiedz wprost, ¿e to z powodu ludzi, którzy zaczêli ciê podejrzewaæ o przemoc psychiczn± wobec partnera. Edytowane przez Calla_ Czas edycji: 2021-03-31 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Nie, po prostu chcia³abym konkretnych odpowiedzi na te pytania, by sobie pomóc przej¶æ przez rozstanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
..., czemu od razu w±tpliwo¶ci lec± w dziewczynê? Wiadomo, ¿e czesto gêsto jest tak, ¿e ka¿dy ma jak±¶ winê na sobie. Ka¿demu mimo wszystko zdarzaj± siê gorsze i lepsze dni. Ka¿dy czasem marudzi. Czy to powód by kto¶ w gorszym momencie naszego ¿ycia nas zostawia³? To jeszcze mówi±c jednego dnia tak, a innego siak? Poza tym bardzo musi ch³opak byæ sterowany przez matkê, je¿eli wtrynia³a siê w ich ¿ycie seksualne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 308
|
Na czym polega³y te Twoje nerwowe wybuchy, gdy Ciê "ponosi³o"? Czy ju¿ wcze¶niej chcia³ i próbowa³ siê z Tob± rozstaæ, ale Ty to ignorowa³a¶, odsuwa³a¶ i mo¿e dlatego musia³ w koñcu zwróciæ siê po pomoc do swojej matki? Bo to jednak wygl±da na akt desperacji z jego strony, mo¿e podyktowany obaw± o to jak siê zachowasz.
![]() |
#26 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dla siebie id¼ do psychologa. Pogadaj o przesz³o¶ci. Pewnie to s± jakie¶ nieprzepracowany problemy st±d emocje. Dziwiæ siê i nie. Zale¿y czego dotyczy sytuacja z przesz³o¶ci. Ale ka¿dy ma prawo do uczuæ, wspomnieñ.
Skoro wzajemnie siê z partnerem nie rozumieliscie to widocznie gdzie¶ wasze spojrzenia siê rozje¿d¿a³y. A ¿e jak mówisz siê nakrecaliscie to z ma³ej chmury wielka burza. Hmm spowied¼ partnera do matki... Kurcze onile nie by³o jaki¶ wielkich zgrzytów z twojej strony i awantur to trochê kiepskie. A ju¿ ingerowanie w strefê intymna.... Nied³ugo mo¿e z Wami pod ko³drê? Powiem brutalnie bo tak chyba nale¿y - jak masz potrzebê pobrzd±kaj siê jeszcze kilka dni, powspominaj a potem bierz siê za powrót do normalnego ¿ycia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
sentimental animal
Wiadomo¶ci: 2 297
|
2 lata temu rozsta³am siê z facetem po dwóch latach zwi±zku, mieszkali¶my razem, rozstanie by³o do¶æ nag³e i jak zosta³am sama w mieszkaniu to czu³am siê dziwnie, przez 2 tygodnie by³am mega za³amana, potem zaczê³am siê oswajaæ z now± sytuacj±, a miesi±c pó¼niej by³am ju¿ w trakcie randkowania z kim¶ innym. ale ja generalnie nie prze¿ywam rozstañ zbyt d³ugo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 306
|
Tre¶æ usuniêta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 03:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88614151]Tre¶æ usuniêta[/QUOTE]A co robi³a¶, ¿eby nie prze¿ywaæ? Co¶ sobie postanowi³a¶? Co¶ robi³a¶? My te¿ mieszkali¶my ze sob±. Mieli¶cie/ macie kontakt? Mo¿esz wiêcej opowiedziec?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.