|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka, której nie lubicie/nie znacie, bo nie chcecie poznać ;)
Ja omijam podobnie jak wiekszosc z Was wszelkie zapachy wykreowane przez aktorki, piosenkarki, wszelkie panny pokroju Paris, London, Warsaw itp.
)Nie przekonuje mnie tez Armani, chociaz swego czasu zakupilam Sensi, owszem mily zapach ale po jakims czasie przejadl mi sie troche, ale niewykluczone, ze don wroce Nie lubie tez zapachow(zwlaszcza inauguracyjnych)projektan tow mody.Jesli zajmuja sie moda, to nie ma sprawy ale niech nie mieszaja sie do perfum Niektore Bossy podobaja mi sie ale nie na tyle by je zakupic.wyjatkiem jest meski szary Boss(na TZ pachnie wyjatkowo sexy )Uwielbiam natomiast Cacharel i bede tej firmy bronic do resztek mej krwi ![]() Nie luboe Soni Rykiel. Nie rozumiem zachwytow nad Light Blue D&G.Pomijam, przy okazji wizyt w Sephorze polke z firma Hermes ale wachalam kiedys ogrodek nilowy i ,nie powiem jest sliczny ale za malo wyraziusty jak dla mnie.Kiedys omijalam Issey Myake, dopoki nie popwachalam letniej wersji(rozowy flakon)Eau D'Issey, no i wybulilam ponad 200 zl
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie najbardziej czuję antypatię do Davidoff, po traumatycznych przeżyciach z Cool Water
, omijam tę markę szerokim łukiem, Boss- jest dla mnie tandetny, zbyt „sportowo-dresowaty”, do tego te ohydne flakony, identyczne odczucia mam do Lacoste…
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Do Golgie: przeciez wiekszosc kreatorow perfum to wlasnie kreatorzy mody
Np. Gucci, Lempicka, Burberry, Lacroix, Armani... itd.![]() Musze przyznac, ze ja tez nie siegam chetnie po perfumy "gwiazd". Paris Hilton nie powachalam do dzis, bo jej nie lubie i nie podoba mi sie ten tandetny flakon Celine Dion, Sabatini, Rosselini - znam, ale nie podobaja mi sie. Nie mialam najmniejszego zamiaru poznawac zapachow J.Lo az do momentu, kiedy poczulam, ze moja kolezanka czyms pieknie pachnie - doslownie zapach - ideal, ktory musialam miec. Okazalo sie, ze to pierwsze perfumy J.Lo czyli Glow. Od tamtej chwili testuje wszystkie jej zapachy i kazdy ma w sobie to cos. No i sa dosc trwale, a to duzy plus. J.Lo jako jedyna mnie przekonuje
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=p3VHf...Paris%20Hilton
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Davidoff (po traumie z cool water), Cerutti (1881 mnie zmuliły), Herrera (jakos tak wyszło), Hugo Boss (kojarzy sie z "szyitami" i "tipsiarami" tak samo jak Lacoste) i wszystkie odgwiazdowe (Lopezy, spearsy, beyoncy, parisy itp.).
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
davidoff, nigdy nie siegne po te zapachy z polki, nawet nie wiem dlaczego
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agniesko, powinnaś umieścić to na "Uśmiechnij się". Wracając do tematu: nie lubię/nie chcę poznać zapachów Armaniego i Caroliny Herrery.
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Moje typy "anty" to Cerutti, D&G, Davidoff, Escada, Gucci. Jakoś nigdy nie mam ochoty testować tych perfum. Jakaś magiczna siła mnie od nich odpycha
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie wyrazilam sie jasno.Mialam na mysli, ze nie lubie, kiedy kreator mody nagle zajmuje sie tworzeniem perfum, co innego domy mody, ktore od lat to robia
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko sięgam (chociaż Lovely wąchnęłam - i dla mnie lovely not) po tzw. "nazwiska" (Naomi Cambell, Paris Hilton, Gabriela Sabatini, Sarah Jessica Parker, Celine Dion, Britney Spears) - ale nie "dla zasady", lecz zawsze znajdzie się coś, co bardziej mnie zaciekawi
![]() Prawie nigdy nie sięgam po Armaniego (trauma sprzed lat w czarnej "trumience" i całkiem niedawna Gio, które nawet miałam ), Chanel, Lancome (ale jedną flaszkę posiadam ), Davidoff, Lacoste Arden. Rzadko po CK, Bossa (ale Deep Red mam i lubię I niech mi coś tylko ktoś pomarudzi ), Japończyków, Escady...Tak się teraz zastanawiam - czy jest w ogóle coś, po co sięgam??? |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego zainteresowania nie wzbudza Channel - znam jedynie czarną Coco
![]() Przeniuchałam tylko niektóre wody Dior, bo też jakoś odrzuca mnie ta marka (z chlubnym wyjątkiem Pure Poison i Addict) Cacharel, cóż, moja fascynacja tymi zapachami zakończyła się wraz z pojawieniem się AmorAmor i Promesse - tęsknię bardzo za wcześniejszymi perfumami tej marki, które bezpowrotnie zniknęły z półek w naszych perfumeriach Hugo Boss Ostatnio wogóle stwierdziłam, że po wejściu do perfumerii nie mam już czego wąchać Tylko Wy dziewczyny ratujecie mój nos, dzieląc się swoimi skarbami A może ktoś zna jakąś fajną perfumerię w Gdańsku, gdzie można poniuchać coś "innego"
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakos dziwnym trafem mam wciaz za duzo perfum Chyba kupuje to, co po prostu mi sie podoba, nie patrzac na marke. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Davidoff, Lacoste, Cerutti oraz aktorsko-piosenkarskie zapachy.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze do mojej listy dorzucam Salvadora Dali.
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
E , to ja juz wybralam sobie 3 flakony od Ciebie
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo... są takie nieliczne), które na pewno bym zauważyła
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Paris Hilton
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie staram się nie uprzedzać do marek jako takich (nigdy nie wiadomo z której strony trafi Cię pioru z jasnego nieba
![]() Ale nie wąchałam nawet nigdy tych tworów "kreowanych" (a w zasadzie tylko firmowanych) przez "gwiazdy". Kojarzy mi się to ze sztuczynym napędzaniem sprzedaży. Co innego reklama Chanel nr 5 z Kidman (zapachu cie cierpię, no ale niech będzie, ze to klasyka), a co innego udawanie, że PAris Hilton maczała nos w stworzeniu czegokolwiek co przypominałoby perfumy. CZyli jednak jestem uprzedzona no trudno
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Hugo Boss... Clinique (mam absurdalne szpitalne skojarzenia), Diesel, Iceberg itp. O jeszcze Escada z przyczyn mi niewiadomych...
Edytowane przez pannaNikt Czas edycji: 2006-07-05 o 13:21 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Kreator perfum, którego nie lubicie "hurtem".
Hej Dziewczyny
Ciekawa jestem, czy jest taka marka, taki kreator zapachów, którego wszystkich tworów nie lubicie? Tak od A do Z, ile by ich nie było i jakich? U mnie tak jest z Calvinem Klein'em. Nie ma zapachu CK, który by mi się podobał (no chyba że nie znam jakiejś limitowanki). To nawet nie jest obojętność - ja ich po prostu nie trawię! Wszystkich jak leci. Moja koleżanka z kolei ma tak z Diorem. Macie taką markę, która wzbudza w Was li i jedynie negatywne uczucia?
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kreator perfum, którego nie lubicie "hurtem".
Calvin Klein - żadna z jego propozycji nie przypadła mi do gustu a teraz jeśli już pojawia sie coś nowego sygnowanego jego nazwiskiem to i tak nie mam najmniejszej ochoty i serca by to testować, a wręcz przeciwnie - omijam szerokim łukiem.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Chanel, rozpoczynając od piatki po Chance. Moim zdaniem to marka dla kobiet dojrzałych i babć. Nie nawidzę w nich pewnej nuty zapachowej, takiej babcinej! Zadna propozycja ne powaliła mnie.
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Hugo Boss, Chanel, Elizabeth Arden
Jestem w stanie zaakceptowac wariacje EA na temat herbaty. Ładne... ale żadna z nich nie powlaliła mnoie na kolana. Jesli chodzi o 2 poprzednie marki to kompletnie nic mi sie nie podoba. |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Chanel - zero propozycji dla mnie. Nie rozumiem fenomenu popularności Coco Mademoiselle, czy Chance. Okropne, duszące (zwłaszcza letnią porą), wszechobecne.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam lubię wszystkie marki
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Zapachy Bruno Banani-prawdziwe koszmarki.Duszące,pospoli te i do tego w okropnych flakonach
![]() Nie przepadam też za Givenchy,coś mnie drażni w ich perfumach. |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie Boss i Davidoff, koszmarki zwlaszcza słynne \Cool water
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

)Nie przekonuje mnie tez Armani, chociaz swego czasu zakupilam Sensi, owszem mily zapach ale po jakims czasie przejadl mi sie troche, ale niewykluczone, ze don wroce

, omijam tę markę szerokim łukiem, Boss- jest dla mnie tandetny, zbyt „sportowo-dresowaty”, do tego te ohydne flakony, identyczne odczucia mam do Lacoste…
Np. Gucci, Lempicka, Burberry, Lacroix, Armani... itd.

), Japończyków, Escady...

Tylko Wy dziewczyny ratujecie mój nos, dzieląc się swoimi skarbami