![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Facet stanął w mojej obronie
Cytat:
Nie, nie kładę uszu po sobie, bo ślub, tylko dlatego, że mam porąbane poczucie właśnej wartości. I jak widać chyba nawet z pierwszego wpisu, chodzę na terapię, to moja druga terapia, leczę się też na depresję (mój partner też, więc doskonale wie, co to znaczy). A ceremonia będzie 200 km od domu mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po co ją w ogóle odwiedzasz? Całe życie cię psuje, już dawno powinnaś to zrobić. Odciąć się. Psujesz tylko tym siebie i związek. Odetnij się od toksyka. Ewentualnie dzwoń do niej od czasu do czasu. I nie miej wyrzutów sumienia, bo jak to tak mamę porzucić. Ona nie ma skrupułów by własną córkę niszczyć. Jeśli jest osobą, którą trzeba się opiekować to poszukałabym dla niej ośrodka. Nie wiem co z ojcem, ale pewnie był pod kapciem żony skoro jesteś strzępkiem człowieka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Ojciec się rozwiódł, gdy byłam malutka. Obecnie nie żyje od 10 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
A jak w ogóle matka zareagowała na to? Co powiedział twój narzeczony po ochłonięciu? Zapraszacie ją na ślub? Bo mam wrażenie, ze omijasz te wątki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Kathy Leonia
|
Cytat:
bardzo dobrze że jej powiedział. moja mama ma podobne swoje wizje. zwłaszcza jak facet powinien się ubierać. mąż w końcu nie wytrzymał i raz jej powiedział, że nie jest niczyją marionetką i on przyjeżdża do ludzi a nie na wybieg do oceny wyglądu. i mama się zamknęła ;p
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Ja to w sumie nie wiem po co ten wątek. Pochwaliłaś się chłopakiem i w sumie tyle. Ani nie masz wątpliwości, ani nie masz problemu z tym, ani to twoja zasługa że chłopak sam z siebie coś zrobił, sytuacji też nie chcesz przegadać i tylko ogólniki. Więc zrobiło się jakieś szukanie drugiego i piątego dna że jednak coś ci się w tym zachowaniu podświadomie nie podobało skoro piszesz i dorabianie teorii.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Wizazowym wyroczniom to się nigdy nie dogodzi
![]() Nie byłoby reakcji faceta to autorka usłyszałaby klasyk pt 'nie z rodziną masz problem tylko z facetem, co to za facet który nie nie stoi murem za swoją kobieta'. Reakcja była to kolejna krytyka, że się niepotrzebnie wtrąca i psychoanaliza związku. Niech ktoś napisze jakis przewodnik bo już się gubię w tych ruchomych standardach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
nie mamy jednego mozgu, jednych zasad i jednego systemu wartości. Standardy nie sa ruchome tylko rozne dla roznych osob.
Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2022-04-21 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Na moje to o ile to było jednorazowe to nie widzę nic złego. No facet po prostu nie wytrzymał kolejnych uwag w stronę autorki. Nie każdy jest asertywny, nie każdy potrafi się postawić, tymbardziej swoim rodzicom, gdzie dalej w społeczeństwie pokutuje, że rodzic to rodzic, nie ważne jaki, złego słowa powiedzieć mu nie można.
Jednak od teraz powinnaś coś zmienić - ograniczyć relacje z matka najlepiej. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nikt ci wizażu nie każe czytać, a tym bardziej się brać udział w dyskusjach, jak ci się nie podobają wypowiedzi 'wyroczni'. Zawsze zostaje wykop albo grupki na Facebooku dla Grażynek, które podejrzewam, że szybciej będą przyklaskiwać smalcowym porywom. ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Autorka ma 39 lat i uczęszcza na terapię to już ją chociaż powinni nauczyć podstawowych mechanizmów obronnych w takich sytuacjach typu przerywanie matce zanim zdąży się rozkręci ze swoimi 'dobrymi radami'. Przynajmniej jeśli tego nie zrobiła to powinna poruszyć kwestię negatywnego wpływu matki i jak sobie z nim radzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Też prawda. Każdy odpowiada za swoich krewnych, zwłaszcza jak zaprasza do nich jakieś osoby trzecie i naraża na nieprzyjemności. Raczej nikt nie marzy ani o partnerze, ani o partnerce, którzy nie potrafią stawiać granic rodzicom, mimo że od dawna są dorośli i formalnie niezależni. Wciąganie partnerów w jakieś rodzinne chryje to jest patologia i mocny powód, żeby ewakuować z takiego związku zamiast bardziej wikłać w dysfunkcyjną rodzinkę ślubem czy dziećmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Nie, to zawsze ta sama grupa wzajemnej adoracji wizazowych gwiazdek udzielających się w absolutnie każdym wątku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciał to jej nagadał, w sumie po cholerę się wtrącał. Ja bym prędzej Tobie nagadała żebyś w końcu zaczęła reagować na zaczepki starej, a nie siedzisz jak cielę. Co to za terapia, że dotąd nie zrozumiałaś, że jedyną sprawczą osobą w relacjach z matką jesteś TY SAMA ? Kobieto, masz prawie 40 lat. Ile jeszcze chcesz czekać ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.