Czy mój przyjaciel się zakochał??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-01-23, 17:46   #31
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Dot.: Czy mój przyjaciel się zakochał???

Cytat:
Napisane przez lettuce96 Pokaż wiadomość
Czyli jednak liczył na coś wiecej i własnie ma bolesną świadomośc, że wypadł z gry. Też mi się wydaje, że trzymanie go tak blisko jak dotychczas będzie ryzykowne i dla niego i dla ciebie i dla twojego nowego partnera.
Tylko liczenie na coś więcej nadal nie oznacza zakochania. Może oznaczać tylko typowo samczą, seksualną rywalizację. Tak, czy inaczej czystej przyjaźni tu nie ma.
Stary 2025-01-23, 18:06   #32
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Tylko liczenie na coś więcej nadal nie oznacza zakochania. Może oznaczać tylko typowo samczą, seksualną rywalizację. Tak, czy inaczej czystej przyjaźni tu nie ma.
To sa nadal tylko jej domysly i interpretacje jego zachowania
Gdyby to byla prawdziwa gleboka przyjazn to nie pytalaby na forum tylko zapytala jego .w koncu niby taka maja wyjatkowa wiez to nie powinno byc barier w rozmowach o wszystkim
Stary 2025-01-23, 22:06   #33
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
To sa nadal tylko jej domysly i interpretacje jego zachowania
Gdyby to byla prawdziwa gleboka przyjazn to nie pytalaby na forum tylko zapytala jego .w koncu niby taka maja wyjatkowa wiez to nie powinno byc barier w rozmowach o wszystkim
A to swoją drogą. Też mi się zdarzyło prychnąć, że kumpela ciągle siedzi na telefonie ze swoich nowym boyem. Nie jestem w niej zakochana, na, zazdrosna również nie.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2025-01-23 o 22:30
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-23, 22:28   #34
VikiSm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neonka01 Pokaż wiadomość
Hej, mam od lat przyjaciela, znamy się już 8 lat, 7 lat temu pomagałam mu się pozbierać po ciężkim związku, od tej pory jest szczęśliwym singlem, ja w tym czasie byłam w 2 związkach, kontakt nam znikał, wracał, ale zawsze mogliśmy na siebie liczyć i po każdej takiej "przerwie" wszystko było jakbyśmy się widzieli wczoraj. Mamy bardzo bliską relacje, zdarza się, że flirtujemy, ale nigdy nie było w tym nic głębszego, ot przyjacielskie przekomarzanki. Niedawno ja zakończyłam związek, bardzo toksyczny, można powiedzieć, że ratował mnie z opresji po zerwaniu, ale ja nie o tym. Oczywiście jak na najlepszego przyjaciela przystało, wspierał mnie i pomógł w tym trudnym dla mnie czasie i mam wrażenie, że coś się po tym zmieniło między nami. O ile zaraz po moim rozstaniu nie zwróciłam na to uwagi, że jest bardzo troskliwy i opiekuńczy (w końcu byłam w rozsypce, więc była to dla mnie naturalna reakcja), o tyle jak już jest w porządku on dalej taki jest. Zaczął więcej mnie komplementować, zwraca mi uwagę na moje cechy, za które się przyjaźnimy. Jak oglądaliśmy przytuleni film oststanio, to robił kółeczka palcami na moim boku, głaskał, a na drugi dzień napisał, że miał ochotę zjechać ręką, ale bał się, że zareaguje plaskaczem, powiedziałam mu, że rękę bym odsunęła, bo jesteśmy przyjaciółmi i szkoda, by to było zniszczyć przez chwilowe rządze, stwierdził, że przecież dobrze wiem, że się nie zakocha, więc powiedziałam, że to skomplikuje nasze relacje, kiedy któreś z nas sobie kogoś znajdzie i tu przyznał mi rację i na tym ten temat się zakończył, ale nadal jest widoczna zmiana w jego zachowaniu wobec mnie. Od lat mówi, że on się już nigdy nie zakocha, że nie potrafi już kochać w sensie romantycznym i faktycznie, miał różne "okazję" zakochać się, niekiedy w na prawdę wartościowych kobietach, ale nigdy nie zaiskrzyło. Czy to możliwe, że się zakochał, ale nie chce tego przyznać, czy po prostu uznał, że jak oboje jesteśmy sami to można przejść na coś w stylu fwb? Nie wiem co o tym myśleć

Mi sie wydaje, a raczej jestem pewna, ze on po prostu szuka seksu dodatkowo procz przyjazni, ale to moze popsuc Wasze relacje wiec ja bym w to nie brnela

ponoc nie ma przyjazni damsko meskiej i ja jestem tego przykladem...predzej czy pozniej okazywalo sie,ze ci przyjaciele na cos wiecej liczyli - seks albo zwiazek. Czasem bylam tak slepa ze dopiero po kilku latach zauwazylam ze ktos sie we mnie podkochuje i meczy sie przy okazji, a najgorzej gdy sie nie odwzajemnia uczuc ... nie wiadomo wtedy co zrobic bo nie chce sie stracic przyjaciela, a i czulam sie troche oszukana, a zmuszac sie do zwiazku czy seks bez zobowiazan to tez tak nie fajnie
VikiSm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-27, 11:05   #35
Minoko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
Typowe. Laska miała niby to przyjaciela, z którym flirtowała i podnosiła sobie ego jego maślanymi oczami i zakochaniem. Ale nie zamierza z nim być w żadnej relacji, więc kiedy pozna kogoś nowego, to facet dostanie kopa w dupę. Jeszcze to udawanie przed sobą, że przytulanie jest spoko i to w ogóle nie jest żadne przekraczanie granic przyjaźni. Fajnie mieć bliskiego znajomego, który jest w ciebie zapatrzony i za tobą lata z wywieszonym jęzorem, a ty go spławiasz. Ale masz go na każde zawołanie, więc ostatecznie tylko on traci na tym wszystkim. A z tego co obserwuję to wiele przyjaźni damsko męski tak właśnie wygląda, że ona podnosi sobie samoocenę, a on liczy na coś więcej.
Niezależnie od tego jak postrzegała to autorka to też mi się wydaje, że nie widzenie niczego dziwnego w przekraczaniu pewnych granic brzmi co najmniej podejrzanie i trochę nie dziwię sie facetowi, że mógł to odczytywać w sposób dający mu jakieś szanse.
Minoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości