![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AGILITY Tor przeszkód dla psa - gdzie moge kupić
Cytat:
![]() Tak, jestem z zachodniopomorskiego:ehem : Uchylisz prosze rabka tajemnicy, jak zbudowalas tor? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
ja sie moze podepne pod ten watek-mialam zakladac nowy, ale po co smiecic.
moj pies ma 7 miesiecy. ostatnio mialysmy okazje sprobowac pobiegac na torze agility-takim prostym, dla szczeniakow. mloda nie jest psem stworzonym do agility-jest mlodym mysliwym. w dodatku jest w wieku, w ktorym jej wzrost jest srednio zrownowazony-nie do konca panuje nad swoimi zbyt dlugimi lapskami. ale po torze biegla tak, ze wszystkim szczeki opadly-pelne zaangazowanie, praca na kontakcie, zero zachecania zarciem czy zabawkami. mloda biegla, bo ja bieglam. przez tunel poszla jak strzala, co mnie zadziwilo. jeszcze na mnie naszczekala, ze z tego zdziwiena mialam opoznienie ![]() w sumie pobiegalabym z nia po jakims torze. u nas zwiazek kynologiczny ma tor i mozna sobie tam chodzic. wolalabym sama z nia chodzic. nie chce chodzic na nastepne szkolenie grupowe. jak radzicie zaczac? jakich bledow nie popelniac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
oo jednak przekonałaś się do agility
ale itak nie wskazane jest,by dorastający pies skakał i się przeciążał na niektórych przeszkodach a co do wątku, to jest już coraz więcej przeszkód w miarę sensownej cenie, ale itak jak ktoś może to lepiej zrobić, znajoma ma fajny tor, dużo przeszkód zakupiła, ale slalom, czy hopki,to z rurek można zrobić, są też takie łączniki, ja mam tunel z jakiegoś marketu,taki dla dzieci,ten akurat był razem z namiotami, ale można go osobno używać,na allegro też tanie są, a co do hopków,to widziałam u jednej trenerki takie płotki,przez które psu przeskakiwały, dla mnie to jest bardzo niebezpieczne dla psa, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
w ikei są fajne tunele,za 80 zł,na allegro,czy w hipermarketach bywają tańsze,takie dziecięce,ale te wydają się mocne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja kupiłam w netto, razem z namiotami,za ok 60 zł i takie średnie, na zajęcia z dziećmi ok,ale na szkolenie za długo by pewnie nie wytrzymało, bo ten materiał taki nie bardzo, moja znajoma to ma taki agillity, dość mocny i długo wytrzymuje, no i nasze szkolenia przechodzi ;p ale ten jest już ponad 100 zł, może i 200 zł, ale teraz na allegro widziałam okazyjnie, chyba za 110 zł,czy jakoś tak, ale to już porządny i długi, ten z ikei też wydaje się dobry,ale nie mam blisko tego sklepu,to nie mogę zobaczyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
zależy na jaki się trafi i ile się używa,
ja mam ten,co z dwoma namiotami jest,bo był w netto kiedyś i mam małego psa,używam ten tunel na zajęciach,ten materiał nie jest jakiś rewelacyjny,ale jak na moje używanie to wytrzymuje, znajoma ma takie agillitowe i jak typowo psy biegają,pokonują ustalony tor biegnąc, albo jak psy,które się uczą, próbują, przeskakują itp, raz dwa laby wbiegły w niego,jeden został,drugi skakał już na zewnątrz na tamtego i tunel dał radę, więc zależy,jak na początek to i taki będzie ok,ale jak na typowe szkolenie, do tego z potężnymi psami,to nie wiem ile wytrzyma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
mi sie ten tunel z ikei podoba.
moj pies kocha tunel. moze jej nawet kupie. tylko co mi z samego tunelu... zastanawiam sie, czy jej nie pokupowac jakis malych przeszkod na zooplusie, ale wiem, ze zaraz wiosna, wiec zaczniemy sie przymierzac do prob pracy, wiec nie wiem, czy oplaca mi sie inwestycja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do tuneli,to zależy jakiego masz psa i jak dużo chcesz używać, ja mam małą sunię i tak biega przez tunel,bez żadnego wpadania na niego i jest to zwykły,tani tunel i trzyma się ![]() ale jak dla typowych ćwiczeń, dużego psa i gdy pies będzie taranował tunel, to bym wzięła mocniejszy, ten z ikei wydaje się mocny,choć warto byłoby go sprawdzić, nie wzięłabym jedynie takich używanych,bo często są zahaczone,albo lekko materiał jest naruszony i psi pazur może ten materiał doprawić, szkoda,że tych z royala nie ma,bo bardzo fajne są, znajoma ma i jeszcze używa, a dostała dawno temu,jak jeszcze do karmy dodawali, teraz tylko kubełki można znaleźć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Co tu tak cicho? I jak zbudowała pani tor? (tunel itp.) Jak tak niech sie p. pochwali bo jestem ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]()
AGILITY Team Na Fali zaprasza na wspólne treningi w Trójmieście (Gdańsk, Sopot, Gdynia)! Trenujemy i szkolimy nasze psy indywidualnie oraz w grupach przez cały rok!
Więcej na http://psynafali.pl/agility/
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Dot.: Agility w 3CITY (Gdańsk, Sopot, Gdynia)
W CSK Na Fali prócz treningów prowadzimy cykliczne spotkania teoretyczne nie tylko o tematyce sportowej, ale również poruszamy kwestie ważne na co dzień. Jest to m.in. pierwsza pomoc przedmedyczna dla naszych czworonogów czy żywienie i profilaktyka zdrowotna.
https://www.facebook.com/media/set/?...0570536&type=3 Jeden z jesiennych treningów kursantów agility Na Fali http://www.youtube.com/watch?v=4eczZ8Hg7V0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Dot.: Agility w 3CITY (Gdańsk, Sopot, Gdynia)
ZKwP o/Gdynia zaprasza na zawody agility, które odbędą się na terenie Parku Kolibki w następujących terminach:
- 12 kwietnia b.r., zawody sędziować będzie Janusz Słoniewicz (dzień później na tym samym terenie odbywać się będą zawody obedience) - 21-22 czerwca b.r., zawody sędziować będzie Nalle Jansson ze Szwecji (zawody odbywać się będą w ramach dwóch wystaw: Krajowej Wystawy Chartów - 21.06. oraz XIX Krajowej Wystawy Psów Rasowych w Gdyni - 22.06., równocześnie na tym samym terenie odbywać się będą dwudniowe zawody obedience) - 12 października b.r., zawody sędziować będzie Janusz Słoniewicz https://www.facebook.com/events/4281...93814/?fref=ts Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem Pucharu Bursztynowego Psa na stronie zawodów: http://zawodyagility.pl/2014/w-kwietniu/index.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Odkopuje stary wątek
![]() Jest ktos kto trenuje Agility na wizazu? My trenujemy juz od półtora roku z moim dwuletnim psem i bardzo to lubimy ![]() ![]() Z Joy rowniez rozpoczęliśmy. Ma 5 miesiecy i ona to uwielbia jeszcze bardziej niz Cookie. Jest ciagle chętna do skakania, do tunelu do mostku do równowazni. I jak biegnie skupiona na kolejna przeszkodę to az z eksytacji warczy ![]() Nie planujemy żadnych konkursów ale robimy to zwyczajnie dla siebie. Mysle rowniez nad małym torem przeszkód w ogrodzie. Ale to na przyszła wiosnę pewnie. ImageUploadedByWizaz Forum1417519993.809954.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520029.148418.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520290.057834.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520324.971748.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520364.656550.jpg Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-12-02 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dot.: AGILITY Tor przeszkód dla psa
Mój pies uwielbia przeszkody
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.