AGILITY Tor przeszkód dla psa - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 22:35   #31
carolinascotties
Zakorzenienie

Dot.: AGILITY Tor przeszkód dla psa - gdzie moge kupić

Cytat:
Napisane przez wenabc Pokaż wiadomość
Pani jest z woj.zachodniopomorskiego? Bo ja akurat jestem i sama właśnie zbudowałam tor jest jakby powiedzieć w miarę dobry
Witam na forum
Tak, jestem z zachodniopomorskiego:ehem :
Uchylisz prosze rabka tajemnicy, jak zbudowalas tor?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 10:46   #32
wenabc
Przyczajenie

Smile Dot.: AGILITY Tor przeszkód dla psa - gdzie moge kupić

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Witam na forum
Tak, jestem z zachodniopomorskiego:ehem :
Uchylisz prosze rabka tajemnicy, jak zbudowalas tor?
Moge powiedzieć zbudowałam no z desek tylko tunel niewiem jak zrobic niewiem czy kupić gotowy? a tyczki do slalomu to wbiłąm w ziemię kije takie rurki i było nawet dossyć dobrze choć to nie było az tak profesjonalne Pozdrawiam Ala
wenabc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 12:06   #33
lapinne
Zadomowienie

ja sie moze podepne pod ten watek-mialam zakladac nowy, ale po co smiecic.

moj pies ma 7 miesiecy.
ostatnio mialysmy okazje sprobowac pobiegac na torze agility-takim prostym, dla szczeniakow.
mloda nie jest psem stworzonym do agility-jest mlodym mysliwym. w dodatku jest w wieku, w ktorym jej wzrost jest srednio zrownowazony-nie do konca panuje nad swoimi zbyt dlugimi lapskami.
ale po torze biegla tak, ze wszystkim szczeki opadly-pelne zaangazowanie, praca na kontakcie, zero zachecania zarciem czy zabawkami. mloda biegla, bo ja bieglam. przez tunel poszla jak strzala, co mnie zadziwilo. jeszcze na mnie naszczekala, ze z tego zdziwiena mialam opoznienie

w sumie pobiegalabym z nia po jakims torze.
u nas zwiazek kynologiczny ma tor i mozna sobie tam chodzic.
wolalabym sama z nia chodzic. nie chce chodzic na nastepne szkolenie grupowe.

jak radzicie zaczac? jakich bledow nie popelniac?
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 13:46   #34
milkanika
Rozeznanie

oo jednak przekonałaś się do agility
ale itak nie wskazane jest,by dorastający pies skakał i się przeciążał na niektórych przeszkodach

a co do wątku, to jest już coraz więcej przeszkód w miarę sensownej cenie, ale itak jak ktoś może to lepiej zrobić,
znajoma ma fajny tor, dużo przeszkód zakupiła, ale slalom, czy hopki,to z rurek można zrobić, są też takie łączniki,
ja mam tunel z jakiegoś marketu,taki dla dzieci,ten akurat był razem z namiotami, ale można go osobno używać,na allegro też tanie są,
a co do hopków,to widziałam u jednej trenerki takie płotki,przez które psu przeskakiwały, dla mnie to jest bardzo niebezpieczne dla psa,
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 22:32   #35
milkanika
Rozeznanie

w ikei są fajne tunele,za 80 zł,na allegro,czy w hipermarketach bywają tańsze,takie dziecięce,ale te wydają się mocne
Stary 2011-02-21, 18:57   #36
wenabc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez milkanika Pokaż wiadomość
w ikei są fajne tunele,za 80 zł,na allegro,czy w hipermarketach bywają tańsze,takie dziecięce,ale te wydają się mocne
ja myślę że chyba lepiej kupić w sklepies na przykład na allegro bo to chyba wyniesie taniej!!
Nie wiem co o tym sądzicie?
Stary 2011-02-21, 21:24   #37
milkanika
Rozeznanie

Cytat:
ja myślę że chyba lepiej kupić w sklepies na przykład na allegro bo to chyba wyniesie taniej!!
Nie wiem co o tym sądzicie?
na allegro z przesyłką to tak samo,bo chyba 30 zł sobie liczą,chyba,że jest do odbioru niedaleko,albo jakaś okazja,
ale ja kupiłam w netto, razem z namiotami,za ok 60 zł i takie średnie, na zajęcia z dziećmi ok,ale na szkolenie za długo by pewnie nie wytrzymało, bo ten materiał taki nie bardzo, moja znajoma to ma taki agillity, dość mocny i długo wytrzymuje, no i nasze szkolenia przechodzi ;p ale ten jest już ponad 100 zł, może i 200 zł, ale teraz na allegro widziałam okazyjnie, chyba za 110 zł,czy jakoś tak, ale to już porządny i długi,
ten z ikei też wydaje się dobry,ale nie mam blisko tego sklepu,to nie mogę zobaczyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 18:43   #38
wenabc
Przyczajenie

Wink Dot.: AGILITY Tor przeszkód dla psa - gdzie moge kupić

Cytat:
na allegro z przesyłką to tak samo,bo chyba 30 zł sobie liczą,chyba,że jest do odbioru niedaleko,albo jakaś okazja,
ale ja kupiłam w netto, razem z namiotami,za ok 60 zł i takie średnie, na zajęcia z dziećmi ok,ale na szkolenie za długo by pewnie nie wytrzymało, bo ten materiał taki nie bardzo, moja znajoma to ma taki agillity, dość mocny i długo wytrzymuje, no i nasze szkolenia przechodzi ;p ale ten jest już ponad 100 zł, może i 200 zł, ale teraz na allegro widziałam okazyjnie, chyba za 110 zł,czy jakoś tak, ale to już porządny i długi,
ten z ikei też wydaje się dobry,ale nie mam blisko tego sklepu,to nie mogę zobaczyć
aha ale one są wytrzymałe te z allegro tunele?
Stary 2011-02-22, 18:58   #39
milkanika
Rozeznanie

zależy na jaki się trafi i ile się używa,
ja mam ten,co z dwoma namiotami jest,bo był w netto kiedyś i mam małego psa,używam ten tunel na zajęciach,ten materiał nie jest jakiś rewelacyjny,ale jak na moje używanie to wytrzymuje,
znajoma ma takie agillitowe i jak typowo psy biegają,pokonują ustalony tor biegnąc, albo jak psy,które się uczą, próbują, przeskakują itp, raz dwa laby wbiegły w niego,jeden został,drugi skakał już na zewnątrz na tamtego i tunel dał radę,
więc zależy,jak na początek to i taki będzie ok,ale jak na typowe szkolenie, do tego z potężnymi psami,to nie wiem ile wytrzyma
Stary 2011-02-22, 19:47   #40
lapinne
Zadomowienie

mi sie ten tunel z ikei podoba.
moj pies kocha tunel. moze jej nawet kupie.
tylko co mi z samego tunelu...

zastanawiam sie, czy jej nie pokupowac jakis malych przeszkod na zooplusie, ale wiem, ze zaraz wiosna, wiec zaczniemy sie przymierzac do prob pracy, wiec nie wiem, czy oplaca mi sie inwestycja.
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 12:21   #41
wenabc
Przyczajenie

Cytat:
zależy na jaki się trafi i ile się używa,
ja mam ten,co z dwoma namiotami jest,bo był w netto kiedyś i mam małego psa,używam ten tunel na zajęciach,ten materiał nie jest jakiś rewelacyjny,ale jak na moje używanie to wytrzymuje,
znajoma ma takie agillitowe i jak typowo psy biegają,pokonują ustalony tor biegnąc, albo jak psy,które się uczą, próbują, przeskakują itp, raz dwa laby wbiegły w niego,jeden został,drugi skakał już na zewnątrz na tamtego i tunel dał radę,
więc zależy,jak na początek to i taki będzie ok,ale jak na typowe szkolenie, do tego z potężnymi psami,to nie wiem ile wytrzyma
To jak myślisz? A co do frisbee to jakie byś mi pronowała jeśli wiesz bo ja myślę nad tymi hero xtra 235 ale nie wiem czy będą dobre i wytrzymałe?
Stary 2011-02-24, 19:46   #42
milkanika
Rozeznanie

Cytat:
To jak myślisz? A co do frisbee to jakie byś mi pronowała jeśli wiesz bo ja myślę nad tymi hero xtra 235 ale nie wiem czy będą dobre i wytrzymałe?
z frisbee to nie poradzę,bo nie używałam,ale chyba o ile dobrze pamiętam winogronek ćwiczyła ze swoją sunią,
a co do tuneli,to zależy jakiego masz psa i jak dużo chcesz używać, ja mam małą sunię i tak biega przez tunel,bez żadnego wpadania na niego i jest to zwykły,tani tunel i trzyma się , ten co też na allegro mają, taki z małymi namiotami, można sobie złożyć,bo to dla dzieci, jakiś czas temu były też bardzo tanie same tunele i też takie gąsienicowe, ozdobne, jak do zwykłego biegania, to ok,
ale jak dla typowych ćwiczeń, dużego psa i gdy pies będzie taranował tunel, to bym wzięła mocniejszy, ten z ikei wydaje się mocny,choć warto byłoby go sprawdzić,
nie wzięłabym jedynie takich używanych,bo często są zahaczone,albo lekko materiał jest naruszony i psi pazur może ten materiał doprawić,
szkoda,że tych z royala nie ma,bo bardzo fajne są, znajoma ma i jeszcze używa, a dostała dawno temu,jak jeszcze do karmy dodawali, teraz tylko kubełki można znaleźć
Stary 2011-02-24, 21:33   #43
wenabc
Przyczajenie

Cytat:
z frisbee to nie poradzę,bo nie używałam,ale chyba o ile dobrze pamiętam winogronek ćwiczyła ze swoją sunią,
a co do tuneli,to zależy jakiego masz psa i jak dużo chcesz używać, ja mam małą sunię i tak biega przez tunel,bez żadnego wpadania na niego i jest to zwykły,tani tunel i trzyma się , ten co też na allegro mają, taki z małymi namiotami, można sobie złożyć,bo to dla dzieci, jakiś czas temu były też bardzo tanie same tunele i też takie gąsienicowe, ozdobne, jak do zwykłego biegania, to ok,
ale jak dla typowych ćwiczeń, dużego psa i gdy pies będzie taranował tunel, to bym wzięła mocniejszy, ten z ikei wydaje się mocny,choć warto byłoby go sprawdzić,
nie wzięłabym jedynie takich używanych,bo często są zahaczone,albo lekko materiał jest naruszony i psi pazur może ten materiał doprawić,
szkoda,że tych z royala nie ma,bo bardzo fajne są, znajoma ma i jeszcze używa, a dostała dawno temu,jak jeszcze do karmy dodawali, teraz tylko kubełki można znaleźć
Ja mam border collie chyba pisałam już w wątku narazie jest mała ale jak urośnie to sprzyda się większy tunel dlatego bym chciała już większe!!
Stary 2011-09-29, 10:36   #44
wenabc
Przyczajenie

Co tu tak cicho? I jak zbudowała pani tor? (tunel itp.) Jak tak niech sie p. pochwali bo jestem ciekawa
Stary 2012-02-03, 17:05   #45
Sheltia
Raczkowanie

GG do Sheltia Send a message via Skype™ to Sheltia
Exclamation Agility w 3CITY (Gdańsk, Sopot, Gdynia)

AGILITY Team Na Fali zaprasza na wspólne treningi w Trójmieście (Gdańsk, Sopot, Gdynia)! Trenujemy i szkolimy nasze psy indywidualnie oraz w grupach przez cały rok!

Więcej na http://psynafali.pl/agility/

Mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261390&page=1

http://i40.tinypic.com/t5raj9.png
Sheltia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 13:11   #46
Livianne
Raczkowanie

Dot.: Agility w 3CITY (Gdańsk, Sopot, Gdynia)

W CSK Na Fali prócz treningów prowadzimy cykliczne spotkania teoretyczne nie tylko o tematyce sportowej, ale również poruszamy kwestie ważne na co dzień. Jest to m.in. pierwsza pomoc przedmedyczna dla naszych czworonogów czy żywienie i profilaktyka zdrowotna.

https://www.facebook.com/media/set/?...0570536&type=3

Jeden z jesiennych treningów kursantów agility Na Fali http://www.youtube.com/watch?v=4eczZ8Hg7V0
Livianne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 19:16   #47
Livianne
Raczkowanie

Dot.: Agility w 3CITY (Gdańsk, Sopot, Gdynia)

ZKwP o/Gdynia zaprasza na zawody agility, które odbędą się na terenie Parku Kolibki w następujących terminach:

- 12 kwietnia b.r., zawody sędziować będzie Janusz Słoniewicz (dzień później na tym samym terenie odbywać się będą zawody obedience)

- 21-22 czerwca b.r., zawody sędziować będzie Nalle Jansson ze Szwecji (zawody odbywać się będą w ramach dwóch wystaw: Krajowej Wystawy Chartów - 21.06. oraz XIX Krajowej Wystawy Psów Rasowych w Gdyni - 22.06., równocześnie na tym samym terenie odbywać się będą dwudniowe zawody obedience)

- 12 października b.r., zawody sędziować będzie Janusz Słoniewicz

https://www.facebook.com/events/4281...93814/?fref=ts

Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem Pucharu Bursztynowego Psa na stronie zawodów: http://zawodyagility.pl/2014/w-kwietniu/index.php
Livianne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 11:39   #48
KarolinaK
Zakorzenienie

Odkopuje stary wątek
Jest ktos kto trenuje Agility na wizazu?

My trenujemy juz od półtora roku z moim dwuletnim psem i bardzo to lubimy chociaz czasami trzeba Cookie'go zmotywować smaczkiem. Bardzo długi czas mieliśmy problem ze slalomem ale po roku nagle Cookie załapal i teraz ja za nim juz nawet nie nadążam
Z Joy rowniez rozpoczęliśmy. Ma 5 miesiecy i ona to uwielbia jeszcze bardziej niz Cookie. Jest ciagle chętna do skakania, do tunelu do mostku do równowazni. I jak biegnie skupiona na kolejna przeszkodę to az z eksytacji warczy . Teraz juz robimy po cztery przeszkody pod rząd.
Nie planujemy żadnych konkursów ale robimy to zwyczajnie dla siebie. Mysle rowniez nad małym torem przeszkód w ogrodzie. Ale to na przyszła wiosnę pewnie.

ImageUploadedByWizaz Forum1417519993.809954.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520029.148418.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520290.057834.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520324.971748.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417520364.656550.jpg

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2014-12-02 o 19:23
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 15:03   #49
andere
Zadomowienie

Dot.: AGILITY Tor przeszkód dla psa

Mój pies uwielbia przeszkody Niestety nie na profesjonalnym torze tylko np. wskakiwanie na nierozłożoną kostkę brukową i potem z jednego ,,kwadratu'' na drugi, przeskakiwanie przez zawalone drzewa, pokonywanie rowów, no i czasami przez przeszkody dla koni Wszędzie się wciśnie i przejdzie/przeczołga,ogólnie jest strasznie skoczny i bardzo chętny do robienia takich rzeczy, zrobienie mu na podwórku toru byłoby dla niego idealne

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości