![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() agility
Witam
![]() ![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: agility
Ja też mam jamnika
![]() ![]() Ale uwielbiam agallity i sama chętnie zapiszę swojego następnego pieska. Psiaki mają tyle radochy, że aż miło patrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja najstarsza to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
no wlasnie ah te jamniki moj to uwielbia jak jestemy na dzialce, pomimo rozmiarow to pies mysliwski i jak idziemy na spacer to eni odrywa nosa od ziemi jak poleci gdzies w krzaki i od razu wylatuje jakas kuropatwa czy cos takiego
![]() ![]() ![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no to może się skrzykniemy: my z jamnikami, Aferka ze swoimi basetami i wymyślimy niskopodłogowe agality
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
niestety raczej eni dolacze do klubu bo moj raczej parkurow nei lubi woli wolna przestrzen i polatac po lesie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam
![]() w związku z tym, ze sama szkole swoje Szkotniki i widze , że maja ogromny potencjał ![]() ![]() zastanawiałam się, czy nie dostanę tych rzeczy w sportowych sklepach... Jeśli macie doświadczenie w tym temacie- proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AGILITY Tor przeszkód dla psa - gdzie moge kupić
a czy nie lepiej wykonac taki tor samemu i to dużo mniejszym kosztem?
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
masz rację
![]() Może dałoby się taki tunelik zrobić z czegoś innego niż metal...hmmm chyba wybiorę się na forum robótek ręcznych-poprosze o przeszkolenie... Przyznam szczerze, ze niektóre manualne wyzwania napawają mnie strachem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() Na pewno się pochwalę, jak coś zbuduję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
no pewnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
no a możesz do tego wykorzystac kompletnie wszystko,: opony, deski, drabiny itp, itd, jakies druty, płachty, płótna no i nie bede dalej tego przeciez wymieniac
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() dziś trenowałam ze Szkotnikami przejście przez hula hop -ale miały frajdę - jestem teraz w trakcie pisania pracy licencjackiej- mam 3 tygodnie ![]() Mój tor zacznę robić po obronie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() ale miały frajdę - biegałam z nimi koło tej przeszkody jak głupia i krzyczałam komendę :"przeszkoda" - dostawały swoje ulubione smakołyki - po zakończonej lekcji same tam się pchały - ze swoimi zdobyczami w mordkach - patyki, piłki, pluszaki ![]() ![]() Ich Mama Klucha też dała się skusić na kilka rund przez przeszkodę -a ich Babcia-Koka nawet nie chciała spojrzeć na to miejsce kaźni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
toru raczej w polsce nie kupisz. niektore kluby produkuja sobie same przeszkody a 'nadwyzki' sprzedaja. sa to jednak dosc duze koszta i zdecydowanie taniej wyjdzie cie zrobienie samej. tunel mozna kupic taki dzieciecy w ikei, byl tez dodawany do ktorejs z karm (rc?)
edit: w szczecinie mozesz pocwiczyc w klubie HOP ![]() http://hop-szczecin.prv.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() pisałam do Royala-niestety dodają te tunele do karm dla dzieciaków dużych ras ![]() Co do Ikea- myślę, że przy najbliższej okazji prysnę do Berlina po te dziecięce tunele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
wyciagam stary temat, a co mi tam
![]() od 2 lat trenuje agility w warszawskim klubie FORT ze swoja 2,5 letnia dalmatynka ![]() ![]() co do dyskusji jaka tu miala miejsce: jamniki rowniez moga biegac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Powiem szczerze że można kupić gotowe stacjonatki, słupki do slalomu, tunele itd na zooplus.pl i innych stornach.. wystarczy poszukać. Jednak to są duże pieniądze. Preferuje zrobić samemu przeszkody. Raz że daje to dużo frajdy, do dwa są mniejsze koszta. Ja robiłam przeszkody z rurek PCV wyglądają ślicznie i są idealne do ćwiczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Agility
Więc co myślicie o tym psim sporcie ? Ja uważam iż jest to wspaniały sport. Pies może dobrze się wyszaleć i wymęczyć. A jak wiadomo szczęśliwy pies to zmęczony pies
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Agility
Cześć!
My też ćwiczymy agility amatorsko na swoich stacjonatach, mam nadzieje ze za niedługo będę mogla trenować na profesjonalnym torze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
zdjecia naszego recznie robionego toru sa u mnei w zakladce sport na stronie ( www.zkorczowki.xt.pl) jak widac frajda dla psow niesamowita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Klarą ćwiczyłam w klubie we Włocławku na profesjonalnym torze, jednak musiałyśmy się przeprowadzić i teraz zaczynam sama zbierać nasz tor ![]() ![]() Filmik z naszego slalomu, po prawie 2 letniej przerwie w treningach. http://www.youtube.com/watch?v=maxjjDtcLgs Edytowane przez Viris Czas edycji: 2009-09-05 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Odkopuję
![]() Zastanawiam się nad tym, czy by nie spróbować z moją sunią pobawić się w agility. To owczarek szkocki, więc się jak najbardziej nadaje, z tego co czytałam. Sama toru nie zrobię, nawet takiego amatorskiego, bo nie mam gdzie - mieszkam w bloku, nie mam ogródka tylko dla nas. Myślałam więc, żeby zapisać się na kurs i tu pojawiają się dwa pytania do Was, bardziej doświadczonych w temacie: - gdzie najlepiej w Krakowie? grzebałam trochę w internecie, ale informacje na stronach dosyć skąpe... - teraz, na zimę to chyba bez sensu, lepiej by było na wiosnę, prawda? chyba, że w jakiś halach się w zimie treningi odbywają? - sunia za kilka dni będzie mieć 5 miesięcy, dopiero w przyszłym tygodniu dostanie pierwszą szczepionkę na wściekliznę - chyba jest jeszcze na to za mała, prawda? na wiosnę będzie mieć jakieś 9 miesięcy (w marcu), wtedy byłby odpowiedni wiek? czy może dopiero np. po skończeniu roku? mówi się, że skakanie obciąża stawy, co jest niedobre dla szczeniaków, ale w domu skacze, na polu na spacerze skacze, nie da się jej tego zakazać... a treningi i tak nie byłyby jakieś strasznie intensywne, nie z myślą o zawodach, ale po to, żeby się pies wyszalał i był szczęśliwszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawdzałaś na dogomanii w dziale agility jakie są szkoły w Krakowie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Tak, wiem że mogę bawić się sama, tylko nie mam gdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej nauczyć ją skupienia na sobie, bo np jeśli ktoś będzie sobie ćwiczył slalom z boku, będzie ją to rozpraszało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Pani jest z woj.zachodniopomorskiego? Bo ja akurat jestem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.