Poród rodzinny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-24, 12:41   #31
KasiekPtasiek
Raczkowanie

Dot.: Poród rodzinny

My poród rodzinny mamy już za sobą i nie wyobrażam sobie innego porodu, tzn.bez mojego męża .Od początku byliśmy zgodni co do jego obecności w tym ważnym momencie. Nie powiem,mąż miał pewne obawy czy da radę i np.nie zemdleje. Jednak w końcu stwierdził, że napewno sobie poradzi i nie zostawi mnie samej. Rodzina do końca nie była przekonana, że mąż to wytrzyma, a jednak ku zaskoczeniu wszystkich był ze mną od samego początku do samego końca (aż do zakończenia szycia).Oczywiście pępowinę przeciął własnoręcznie. I do tej pory mówi, że nie wyobraża sobie żeby mogło go nie być przy narodzinach swojego pierworodnego i że nigdy nie zapomni tego niesamowitego dnia i widoku ukochanego synka .
Na psychikę mu nie siadło w ogóle (chociaż widział wszystko, włącznie z momenten nacięcia,bo wtedy akurat spojrzał).
Powiedział, że dopiero teraz tak naprawde wie, co zawdzięcza swojej mamie, ile to wysiłku kosztuje kobietę i że podziwia za tą siłę wszystkie kobiety, bo sam jest pewien,że on to napewno nie dał by rady.
A tak w ogóle to od razu stwierdził, że drugiego dziecka nie będziemy mieć, bo on nie pozwoli mi już tak cierpieć. Ale moja w tym głowa, bo chce jeszcze jedno (choć jeszcze nie teraz, bo synek ma 8mies.,to za wcześnie).
Poród rodzinny to naprawdę wspaniała sprawa , jednak pod warunkiem że chce tego i jedno i drugie. Nie ma tu miejsca na jakiekolwiek przymuszanie.
A więc powodzenia!

http://lilypie.com/pic/061019/rdmH.jpghttp://b1.lilypie.com/MW2Gp2/.png

"Kocham" - słówko to śle tysiąc brzmień i tęczową mgłą barwi jasny dzień.
KasiekPtasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 22:00   #32
dra
Zakorzenienie

a ja mam pytanie czy za poród rodzinny się płaci coś czy nie...z góry dziekuje za odpowiedz
dra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 22:26   #33
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

zalezy od szpitala... w jednym słono w innym mniej. Ja placę za odzienie męża ok 30zł. Chyba że osobna sala do porodow rodzinnych, to w moim przyp. 500zł.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 09:10   #34
KasiekPtasiek
Raczkowanie

[QUOTE=dra;2777628]a ja mam pytanie czy za poród rodzinny się płaci coś czy nie...z góry dziekuje za odpowiedz[/QUOT

Jesteśmy z małego miasteczka i płaciliśmy 150zł. W niektórych szpitalach nie płaci się, a w większych miastach to pewnie więcej.Też mieliśmy osobną sale.

http://lilypie.com/pic/061019/rdmH.jpghttp://b1.lilypie.com/MW2Gp2/.png

"Kocham" - słówko to śle tysiąc brzmień i tęczową mgłą barwi jasny dzień.
KasiekPtasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-02, 16:07   #35
e-xx
Rozeznanie

ja placilam za porod rodzinny 50 zł.

Polecam, jeżeli tylko przyszły tatuś ma na taki poród ochotę, to nie odbierajcie mu tej przyjemności, to dla niego wielkie przezycie (oczywiście w pozytywnym sensie tego słowa).
Wszystko zależy od mężczyzny jakie ma do tego podejście. I pamiętajcie żeby coś jadł w czasie tego porodu! najczęściej mdleją bo są po prostu głodni - to trochę trwa.
Mój poród rodzinny skończył się wprawdzie tym, że tatuś oglądał wszystko zza szyby na salę operacyjną (cesarka), więc niestety nie miał przyjemności przecinania pępowiny ale i tak był szczęśliwy.
e-xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-03, 15:25   #36
kindzia1984
Wtajemniczenie

Ja jeszcze ani nie rodziłam ani nie jestem w ciąży. A tak bardzo chcemy mieć z mężem dzidiusia. Miomo wszystko rozmawialiśmy już na ten temat kilka razy i mój ukochany powiedział, że chciałby być przy porodzie jak najbardziej. On jest twardy i wiem, że będzie mnie wspierał w tych cudownych chwilach jeśli nadejdą. Poza tym nie wyobrażam sobie inaczej i cieszę się, że to się zmieniło bo dlaczego kobieta ma być sama w takiej chwili skoro to wspólne dzieciątko. Wiem, że dawniej nie było takiej mozliwości ze względów higienicznych i małej znajomosci medycyny. Ale teraz jak to wszystko tak się rozwinęło to dlaczego z tego nie skorzystać. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i te przyszłe też oraz ich dzielnych partnerów.

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-04, 21:07   #37
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7

.
madzia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-04, 21:19   #38
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7

.
Stary 2006-10-04, 21:20   #39
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7

Widze że mój wątek został wygrzebany więc się odezwałam
Jestem już po porodzie i to rodzinnym,urodziłam cudowną córeczkę która niedawno skończyła 2 miesiące!
Tż był przy porodzie i nie zmuszałam go do tego i musze powiedzieć że bardzo mi to pomogło bo przez cały poród bardzo mnie wspierał!
I nie dostał obrzydzenia mimo że widział dosłownie wszystko

Po porodzie stwierdził że to było cudowne przeżycie widzieć swoją córcie odrazu i przeciąć pępowine i być ze mną!
Wie ile przecierpiałam i podziwia mnie za to i jest ze mnie dumny
po porodzie patrzył na mnie i dziękował mi że urodziłam mu cudowną córeczkę!

my płaciliśmy za poród rodzinny 100zł
pozdrawiam wszystkie mamusie
Stary 2008-04-27, 21:47   #40
seeker
Raczkowanie

Hej,

Mój TŻ twierdzi,że chciałby być...i powiem szczerze,że ja również będę czuła się bezpieczna kiedy przy mnie będzie.
seeker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości