|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wasze sposoby na CHCICEEE :))):D
ja mialam taki sam problem jak ty. teraz jak mam ochote na cos slodkiego to wole zjesc banana albo jakis inny pyszniutki owoc ale jak mnie tak naprawde korci to wtedy siegam po pyszne batoniki Corny , ktore sa zdrowe (przynajmiej tak slyszalam ) kiedys tez uwilbialam chipsy ale obecnie zastepuje je takimi "chipsami bananowymi" sa przepyszne i zdorwe
ppozdrawiam
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
cHIPSY BANANOWE Są PYSZNE ALE BARDZO KALORYCZNE
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
no ja tez niesety slyszlam ze chipsy bananowe sa kaloryczne i maja wysoki IG
ale 3-4 plasterki dodane do jogurciku naturalnego+jeszcze musli nikomu nie zaszkodzi :P a za to pyszniutkie i malo szkodliwe pozdrawiam
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
polecam przejsc na diete MM np.
wtedy nie ma skokow cukry we krwi i nie ma sie tych CHCIC ![]() ja od 3 tyg jestem i ani razu tak nie miałam .. a wczesniej to non stop mi sie COŚ chciało :/ chwalę sobie te diete
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
co to za dieta?
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie jest właśnie taki problem, że nie lubię tych Corny :/ Za to wszystko co czekoladowe, na moją zgubę- uwielbiam To jest pyszne wiadomo, ale powinnam się powstrzymywać. Ech, brak silnej woli. A w domu zawsze jest coś do zszamania :P
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
ja jak mam straszna chcice to robie sobie duza kawke z mlekim i cukrme light i sie zasladzam , alb ogladam zdjec sprzed roku kiedy wazylam 18 kg wiecej :P i mi sie odechciewa
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Jak poskromic zachciankę?
Jak sobie radzicie z zachciankami? Np. z ogromna ochota na cos slodkiego, albo z ogromnym poczuciem glodu? Pijecie jakies herbatki, stosujecie zapychacze?
Mam imię i pomału dochodzę do wniosku, że chyba czas zacząć go używać. Bardzo mi miło- Paulina jestem Trzeba mieć to wyczucie, to minimum, ten takt, komu trzeba, komu można, komu nie, komu tak. Bowiem każda kobieta dobrze o tym wie: komu trzeba, komu można, komu tak, komu nie |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak poskromic zachciankę?
*czerwona herbata
*kawa *lyzka otrebów granulowanych *spacer z pieskiem *biblioteka *malowanie paznokci *kremowanie rączek tyle pamietam
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlatwiejszy sposob![]() A jak mam ochote na cos slodkiego to jezeli mam taka mozliwosc to myje zeby mietowa pasta- i wtedy po 1 szkoda mi "brudzic" zeby a po 2 polaczenie smaku pasty i slodyczy nie jest zbyt dobre, przynajmniej dla mnie
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie najprostszym sposobem jest sięgnięcie po gumę do żucia. jeśli jest to duży głód, idę do lodówki po jogurt niskokaloryczny :P. ja schudłam 9 kg na "diecie" w której je się bardzo małe porcje lekkich produktów, ale też sporo podjadałam (np. garstka muesli
). teraz nie mam problemów z podjadaniem. pije "spalanie" z systemu slim figura.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
zachcianka jest tylko mysla
a kazda mysl mozna zmienic |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
*duża butla wody mineralnej
*zielona herbata *ćwiczenia *myśl o tym, jak będę wyglądać w bikini ![]() *myśl o przymierzalniach sklepowych *przypomnienie, że po czekoladzie dostaję pryszczy (niby to nieprawda, ale nie w moim przypadku)*przejrzenie gazet, w których są same laski ![]() *i chyba najbardziej banalne: uzmysłowienie sobie, czy ja w ogóle jestem głodna
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
ja dokonuje wyboru
np. kiedys zamiast slodyczy - jogurt owocowy teraz wybieram pomiedzy jogurtem owocowym a naturalnym na szczescie juz sie przyzwyczailam do jego smaku ![]() co nie oznacza, ze zrezygnowalam calkiem ze slodyczy czasem nie moge sie powstrzymac, ale ograniczylam sporo
Edytowane przez enda____ Czas edycji: 2007-04-11 o 09:52 Powód: odpisalam nie w tym watku |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
mój sposób na zachcianki to zapchanie się trochę hehe
-jem jajkiem na twardo - pije sok pomidorowy - robie kanapke na chlebku pełnoziarnistym, dobrze syci i na długo zdrowa linia schulstada - jem surowe marchewki - robie sobie wielki kubas zielonej herbaty Edytowane przez Command Conquer Czas edycji: 2011-09-06 o 14:10 |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Jaja na twardo zapychają na AMEN
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
u mnie sa dwa czynniki: psychologiczny i jedzeniowy.
jak jestem diabelsko glodna to mysle o wakacjach i ulubionych jeansach ktore niedlugo beda za male.no i o swoim facecie,ktory niedlugo rpzestanie byc wpatrzony w slonia ![]() jedzeniowe to po prostu substytuty-jem same fitness zamiast tego co dotychczas.czyli jak batonik,to fitness, woda tak samo i platki.ba-nawet chleb fitness znalazlam,schulstad go robi, wiec dzieki temu nie jem juz ukochanych kajzerek.efekty zazwyczaj dobre,choc czasami sa okropne momenty slabosci.no ale ktoz ich nie ma...
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
a ja dużo pije
mi się ciągle pic chce a
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
zielona herbata
|
|
#52 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
kilka łyżek otrąb z odrobiną rodzynek
ćwiczenia duuuużo wody niegazowanej |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mnie wszelakie napoje nie działają
niestety,probuje sie czymś zająć zaczynam sprzątanie,ćwicze ,przegladam gazety ,wchodze na wizazowe wątki typu fitness dietetyka ,ide z psem na spacer,dzwonie do Tżeta,a z jedzenia to robie sobie jakas salatke owocową albo z warzyw,robie sobie koktajl z truskawek i jogurtu naturalnego,albo czasem sobie ugotuje jajko na twardo
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
A ja napierw szoruje ząbki mocno miętową pastą, a potem zaparzam gorącą herbatkę i włączam fajny film. Chcica przechodzi.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą miała ogromną ochote na ciasteczka leżące w szafce
zjadłam pół kostki chudego twarogu polanego serkiem o smaku czekoladowym, napewno było to zdrowsze wyjście niż pójść rzucić się na ciastka i ochota minęła |
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
- mycie zebow
- wyjscie z domu - nie wchodzenie do kuchni - herbata z odrobina mleka - zająć czymś ręce
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie teraz walcze z tym.Pocieszylam sie waflem ryzowym z yogurtem,ale nie zaspokoilo mnie to zbytnio
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
up. up!
jem pomidora (lubie pomidory) jem marchewki pije herbate cwicze ogolnie jem warzywa lub owoce zamiast slodyczy (bo na slodycze mnie kusi )
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
ssie kostki lodu
pomaga! albo zamrozona herbate pu-ehr :P
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
najlepszy sposób- umyć zęby
![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

p

ale 3-4 plasterki dodane do jogurciku naturalnego+jeszcze musli nikomu nie zaszkodzi :P a za to pyszniutkie i malo szkodliwe
pozdrawiam

To jest pyszne wiadomo, ale powinnam się powstrzymywać. Ech, brak silnej woli. A w domu zawsze jest coś do zszamania :P

na szczescie juz sie przyzwyczailam do jego smaku 
niestety,probuje sie czymś zająć zaczynam sprzątanie,ćwicze ,przegladam gazety ,wchodze na wizazowe wątki typu fitness dietetyka
zjadłam pół kostki chudego twarogu polanego serkiem o smaku czekoladowym, napewno było to zdrowsze wyjście niż pójść rzucić się na ciastka