![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: szampon oczyszczający
wow, dopiero co dowiaduje się o czymś takim co szampon oczyszczający! (na jakim świecie ja dotąd żyłam?!). chyba właśnie tego potrzebują moje włosy. dziewczyny proszę polećcie mi coś, najlepiej z odżywką nawilżającą... bo boje się, że ten szampon może mi wysuszyć włosy, są dość cienkie i w ogóle się nie puszą (a chciałabym), są raczej ciągle takie "przylizane" i nic z tym nie mogę zrobić, nawet szampony nadające objętości, pianki, lakiery nic nie działa. dodam, że włosy są proste i za chiny nie chcą się kręcić :/
mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże coś znaleźć ![]()
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź, poczytałam trochę i wymyśliłam coś innego!
![]() ale zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/revlon-pro-you-sza...214518460.html ktoś używał?
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Od czasu do czasu używam szamponu Detox Toni&Guy. Spisuje się ok, włosy są odciążone i nowo narodzone. Niezbyt tani ale też nie kasuje włosów nawet przy częstszym używaniu.
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam wasze propozycje, ale wciąż nie wiem, jaki szampon jest w stanie pozbyć się tych najgorszych, nierozpuszczalnych w wodzie ani niczym silikonów, jak cyclopentasiloxane na przykład. chodzi o to, że mam szampon biovax, ktory jest super, bez silikonów, parabenów i bez sls, a odżywka niestety już jest z silikonami i szampon, jako że nie ma sls, nie zmyje odżywki z tej samej serii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam silikonow caly czas gdyz mam porowate wlosy
![]() silikon o ktorym piszesz cyclopentasiloxane jest sylikonem lotnym ,co oznacza ze w czesci odparowuje z wlosow tworzac malenkie "otworki" przez ktore rozne skladniki sa w stanie sie dostac do wlosa ![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- A no i jeszcze - ten szampon który zaproponowałaś jest dla włosów z łupieżem. Ja nigdy nie miałam łupieżu ani tego typu problemów, więc czy stosowanie tego szamponu nie jest dla mnie nieodpowiednie? Może powinnam wybrać jakiś inny z tej serii Ziaja Med? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy szampon yves rocher hammamelis,
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Peg-40 Glyceryl Cocoate, Citric Acid, Hamamelis Virginiana Extract, Polysorbate 20, Parfum, Sodium Coceth Sulfate, Peg-150 Distearate, Sodium Benzoate, Peg-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Salicylic Acid, Glycerin, Alcohol ...będzie się nadawał na oczyszczający? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Hip Detox, ale szukam jakiegoś tańszego zamiennika, myślę o Detoxie od Toni&Guy.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Szampon oczyszczający to po prostu zwykły szampon z detergentami siarczanowymi (wszystko z sulfates w nazwie).
O detergentach można poczytać np. na tym blogu: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...kadnikach.html Silne detergenty ma prawie każdy szampon, ale oczyszczający jest tylko ten, który nie ma innych w składzie innych substancji filmotwórczych, które się nadbudowują, bo przecież je mamy oczyścić. To są właśnie silikony (-cone; -siloxane na końcu), poliquetrenium i quaternium, oraz guma guar i tego warunku większość szamponów już nie spełnia, łącznie z wieloma które wkleiłyście jako teoretycznie "oczyszczające"! Najlepsze są zwykłe, najtańsze szampony jak Barwa czy ziołowe. Nie trzeba wydawać kokosów, bo te "oczyszczające" w niczym nie muszą ustępować tańszym, wystarczy porównać składy. W przypadku dużego nadbudowania silikonami itp. przez kilka lat potrzeba czasem kilku myć, żeby włosy się oczyściły. Dla wzmocnienia jego działania ewentualnie można dodać pół łyżeczki sody do porcji szamponu, ale nie należy robić tak często, to tylko opcja do zadań specjalnych. Wklejam jeszcze jednego blogowego linka dot. szamponu oczyszczającego. http://hair-and-food.blogspot.com/20...szczajacy.html
Zdrowo się odżywiam, piję zioła, suplementuję. Dbam o włosy. Uczę się dbać o cerę. Uwielbiam oleje. Czytam, słucham, jestem szczęśliwa. Będę: Ćwiczyć i pływać- kondycja i sylwetka. Precz z celulitem i naczynkami. Badania kontrolne. Zorganizować się i popchnąć życie do przodu. Edytowane przez MesaVerde Czas edycji: 2012-10-14 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.