![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wenecja
Dziweczyny mam dylemat gdyż wybieramy sie z męzem na wycieczke 3-4 dniowa i zastanawiamy sie nad Wenecją lub Paryżem. Przeczytalam caly wątek i jestem pod wrazeniem
![]() - czy znacie jakis fajny hotelik w Wenecji (zaznaczam, że nie musi byc jakis super, byleby bylo czysto, na czym spac i żeby byla lazienka)? - czy tak krotki czas wystarczy zeby nacieszyc sie zwiedzaniem, a nie tylko gonic? - czy lepiej zamowic sobie hotel z wyzywieniem czy jeść w miescie? Z gory dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
po prostu Em :)
|
Blackcurrant, nie odpowiem na Twoje pytania, bo ja w Wenecji zawsze byłam przejazdem. Jednak gdybym była na Twoim miejscu, zdecydowanie wybrałabym Paryż. W Wenecji wystarczy mi jeden dzień na zobaczenie wszystkiego, co chcę, za to Paryż to minimum 3-4 ciekawe dni.
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż z tego, co wiem, mieszkanieć tam jest dość drogie ![]() A jeśli chodzi o zwiedzanie - to oczywiście, w jeden dzień da się "oblecieć" wszystkie typowe atrakcje, które pokazywane są wszystkim turystom, ja bym chętnie spędziła tam więcej czasu, żeby połazić po mniej uczęszczanych uliczkach, porobić zdjęcia ![]() w tym roku, mam nadzieję, uda mi się kolejny raz wpaść do Wenecji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
ememesik, tulipanka dziekuje Wam bardzo
![]() Wlaśnie kupilismy bilety do Wenecji. Bedziemy tam przez 3 dni wiec mysle , ze zdazymy sobie pozwiedzac. Teraz musimy jeszcze znaleźć hotel i dobry przewodnik. Juz nie moge sie doczekac ![]() Po powrocie podziele sie wrażeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem zachwycona Wenecja. Tydzien tam spedzony byl najbardziej romantycznym i magicznym tygodniem w moim dotychczasowym zyciu. Kiedy ogladam zdjecia, to wrecz nie moge uwierzyc, ze naprawde tam bylam ![]() Mieszkancy przemili, kiedy widzieli jak stoimy z TZ i bezradnie rozgladamy sie dookola, to sami objasniali nam droge. Nigdy nie zapomne jak szukalismy Casa di Bovolo (nie wiem czy nie przekrecilam nazwy). Nie wiedzielismy, w ktora strone isc, a w jednej z waskiej uliczek ktos nam machal, zeby isc w jego strone. Bylo juz ciemno i balismy sie, ze ktos nas tam napadnie (nieufnosc wyniesiona z Polski). Okazalo sie jednak, ze w tej uliczce byl wlasnie zabytek, ktorego szukalismy ![]() Gondola plynelam; bylo romantycznie i chlodnawo (ciagnie od kanalow). Jelsi chodzi o gondole to proponuje pojscie na zywiol, a nie wczesniejsze zamawianie. Dostawalismy propozycje juz za 30 euro od osoby od gondolierwo wystajacych na okolicznych mostach. Zakupy to typowe pamiatki ze szkla weneckiego, kieliszki, kolczyki itp, glownie dla rodziny i przyjaciol. Mozna jednak sobie wyobrazic, kto przyjezdza do Wenecji na zakupy widzac wszystkie markowe sklepy (chanel, klein, gucci itp) na jednej ulicy. Wszystkim, ktorzy sie wahaja goroca polecam Wenecje!!! To miasto jedyne w swoim rodzaju. Brzmi to jak frazes, ale nie jestem w stanie opsiac slowami jego piekan (to tez kolejny frazes ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Blackcurrant,
bylismy w tym hotelu: http://www.agli-artisti-venezia.it/ Pokoj maly, ale czysty. Mozna wybrac opcje drozsza (z lazienka w pokoju) lub tansza (bez). Cena zawiera sniadanie (bulki, rogaliki, jeden cieply napoj, dzem, serek, jogurt, sok, nutella - bez szynki czy ajkijs kielbachy ![]() ![]() Co do jedzenia w miescie, to 10 euro na osobe trzeba miec, aby wejsc do takiej tanszej restauracji. Ale na 3 dni to mozna sie wyzywic bulkami i maslanka ![]() Pozdrawiam serdecznie i zycze niezpaomnianych wrazen! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
lilithin hotel piekny. Ja wyslalam wlasnie zapytanie do do hotelu scanidinavia http://www.hotelsrus.com/search.php?...&HotelCode=SDV zobcze co mi odpisza.
Po waszych opisach nie moge sie doczekac az zobacze to wszystko na wlasne oczy ![]() A czy ktorac z Was wykupywala Venice Card aby miec znizki na zwiedzanie? Kosztuja cos okolo 45 euro na osobe na 3 dni wiec nie wiem czy to sie oplaca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
moze sie komus teraz naraze ale ja bylam w Wenecji dwa razy i oby nigdy wiecej!!!
Pierwszy raz bylam tam z grupa znajomych-do Wenecji dotarlismy wiecxzorkiem-zaczelismy zwiedzanie -wsrod malych uliczek po bramach dawalo sie slyszec piski szczurow!!!! OBRZYDLISTWO!!!! Wrzucajac monete do Fontanny Marzen-prosilam,zeby juz tu nie wrocic-niestety rok pozniej musialam znow tam pojechac-byl dzien-wiec myslalam,ze moze wtedy Wenecja bardziej mi sie spodoba-nic z tego ![]() Caly plac Sw Marka byl zalany smierdzaca woda i tak po kostki brodzilismy w tej brei ![]() Prosze nie gniewajcie sie na mnie milosniczki Wenecji ale jak dla mnie to oby NEVER AGAIN!!!!!!! ps Tydzien temu moj syn byl (drodze na oboz do Francji) w Wenecji-potwierdzil moje slowa NIGDY WIECEJ!! We Wloszech polecam miasteczko nad Garda -Siermione.Dla mnie bajka!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
ja tam karty raczej nie polecam. mozna kupic bilet laczony do wiekszosci muzeow za bodajze 18 czy 12 euro. bilet calodniowy na komunikacje miejska kosztowal 12 euro, ale Wenecja jest na tyle mala, ze wszedzie spokojnie mozna dojsc na piechote. Chyba ze chcecie jechac na okoliczne wyspy (murano, burano, torcello). Warto tez sie zastanowic nad rundka wzdluz Canale Grande (ale wtedy bilet w jedna strone calkowiecie wystarczy, chyba byl za 4 euro).
Zdecydowanie polecam widok z dzwonnicy na Placu Sw. Marka. Oszalamiajacy. Bilet kosztuje chyba 6euro (wstep nie zawiera sie w bilecie laczonym do muzeow). Po przysciu na Plac Sw. Marka od razu udalismy sie wlasnie na dzwonnice i byl to strzal w dziesiatke. Od razu sie zakochalam w tym miescie. Blackcurrant, jesli jeszcze masz jakies pytania, chetnie sluze pomca. Twoj hotel zapowiada sie ciekaiwe, przechodzilam obok niego wiele razy. Przygotuj sie na wczesna pobudke w postaci dzwonow koscielnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
lilithin niestety w tamtym hotelu nie bylo juz wolnych pokoi
![]() Dzieki za info na temat karty chyba z niej zrezygnujemy poki co. Dobrze, że powiedzialas o widoku z dzwonnicy, bo mąz jest zapalonym fotografem wiec jak o tym uslyszał bardzo ale to bardzi sie ucieszyl ![]() Jakbym miala jeszcze jakies pytanka napisze. Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Blackcurrant, Twoj hotel wydaje sie piekny wrecz! I dobra lokalizacja, do Placu Sw. Marka cyba bedziesz miala 5 minut! Gratulacje. Zycze udanego pobytu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ech... Ale zazdroszczę tym, które były w Wenecji lub tam się wybierają
![]() ![]() Nie odstraszają mnie negatywne opinie nt. tego miejsca ![]()
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Ja w Wenecji byłam pare lat temu ale mam nadzieje, że jeszcze tam kiedyś wróce w ogóle kocham Włochy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
byłam w Wenecji w tym miesiącu. Moim zdaniem naprawdę tam śmierdzi...
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Z tego co piszecie wynika ze nie wszystkim Wenecja sie podoba. Ja przekonam sie o tym w piątek, ale teraz już czuję że pokocham to miasto (nawet mimo smrodku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jednak byłam w Wenecji w tym roku, ale tylko kilka godzin udało mi się połazić, bo wpadliśmy szybko, w trakcie drogi do domu ![]() nie śmierdziało ![]() ![]() szkoda tylko, że zdjęcia nie wyszły takie jak chciałam ![]() ludzi były tłumy, byłam w sobotę, więc była zmiana turnusu, czytaj: mnóstwo ludzi z walizkami chodzących w tę i spowrotem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My spedzimy w Wenecji caly weekend i poniedzialek. Wiec mysle ze na spokojnie zdążymy sobie wszystko pozwiedzac. Zgadzam sie z Tobą ze drogo to wszystko nas wyniesie no ale coz raz sie żyje. W przyszlosci mozemy nie miec juz okazji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() W poniedziałek wrocilismy z Wenecji. Bylo pięknie! Cudowne miasto, niepowtarzlny klimat. Oboje jesteśmy oczarowani. Nie żałuję, że nie wybraliśmy Paryża. Jak dla mnie to Wenecja jest jednym z piekniejszych miejsc jakie widzialam (i niestety jednym z droższych ![]() Co do niezbyt przyjemnego zapachu, o ktorym niektore z was wspominaly nie zauwazylismy ( a raczej nie poczulismy ![]() Wkleje kilka zdjec, ktore niestety nie oddaja uroku: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się ogromnie, że Wenecja Wam się podobała
![]() Bardzo fajne zdjęcia ![]() To ja wrzucam kilka fotek, niestety, jak pisałam, wszystkie prawie wyszły nie tak jak bym chciała ![]() (one były ostre, ale musiałam je bardzo zmniejszyć, żeby w ogóle się załadowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
tulipanka Wenecja noca jest bardzo pusta. Wszyscy turysci gdzieś znikaja, czytalam ze az 80% ludzi przyjeżdża jedynie na wycieczki jednodniowe. My mieliśmy okazje pospacerowac nocą i zablądzic parę razy. Czasmi w tych ciemnych, wąskich uliczkach aż ciarki przechodzily mi po plecach ze strachu
![]() Twoje zdjecia sa super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Blackcurrant,
ciesze sie, ze wyjazd sie udal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Madulka, Ememesik, Tulipanka, sliczne fotki z Wenecji wkleilyscie
![]() Tez mi sie marzy Wenecja, ale tym razem z TZ bo sama juz bylam. Tylko ze najblizsze wspolne wolne dni dopiero we wrzesniu albo pazdzierniku... Myslicie ze warto odwiedzic Wenecje na jesieni, moze chociaz na weekend?... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Myślę, że warto pojechać. Będzie mniej ludzi, więcej spokoju. Wtedy łatwiej jest dostrzec urok tego miasta. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za odpowiedz. W takim razie musze tam zaciagnac TZ na jesieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
oczywiscie, ze warto jechac! o kazdej porze roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc kupujcie bilety (bo wiadomo im wcześniej niz taniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieki za posty dziewczyny, moze jeszcze ktos byl w Wenecji i podzieli sie wrazeniami? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja niestety jeszcze nie byłam w Wenecji. Miałam okazję sie tam wybrac na wycieczkę jednodniową, kiedy byłam rok temu w Chorwacji na Istrii, jednak rodzice niezbyt sie na to pozytywnie zapatrywali, bo wycieczka była od razu po innej
![]() Teraz jednak wszyscy żałujemy, ale myśle, ze w jeden dzień nie byłoby tam fajnie.. na takich wycieczkach wszystko trzeba zwiedzac szybko, jak najszybciej! Powiem, ze te Wasze opisy narobiły mi chęci na wyjazd do Wenecji... Za rok ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.