Czy to choroba czy co? Co mi jest? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-15, 12:06   #31
kasia20a
Zadomowienie

Dot.: Czy to choroba czy co? Co mi jest?

tez mam sesje i nie moge się zmobilizować do nauki, ciągle jestem zmeczona, śpiąca a wypad na miasto na godzine już sprawia że jestem zmęczona
tylko u mnie to trwa kilka miesięcy, jak zaczynam się uczyć to po pewnym czasie stwierdzam ża i tak się nie naucze i wogóle mi wszystko jedno czy zdam wogóle jestem taka zrezygnowana we wszystkim
Stary 2007-01-15, 20:08   #32
klaudiaa
Zakorzenienie

No i ja już wiem, co mi jest.
Ciśnienie 86/60.

Myślicie, że to bardzo źle, czy raczej dopuszczalne przy takiej pogodzie?
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 20:37   #33
neska951
Zakorzenienie

czemu nie idziesz do lekarza?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 21:04   #34
Vivienne
... choć nie Westwood

A chce Ci się pić?
Miałam takie same objawy- ciągła senność... I okazało się, że mam cukrzycę

Cytat:
Napisane przez klaudiaa Pokaż wiadomość
No i ja już wiem, co mi jest.
Ciśnienie 86/60.
Myślicie, że to bardzo źle, czy raczej dopuszczalne przy takiej pogodzie?
Ja też mam takie... od kilku lat. Męczące jak nie wiem co

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 22:08   #35
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A chce Ci się pić?

ja cisnienie mam zawsze w normie, jak mi mierzono to zawsze mowili ze wrecz idealne cisnienie. wiec nie to jest przyczyna. podejrzewam ze kawa, ktora wyplukuje magnez spowodowala jego niedobor bo ostatnio kawe pije litrami i to mooooooocna

staram się ograniczać komputer

jak zaliczę to...
Lil' Hottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 22:27   #36
no_angel
Raczkowanie

Post Dot.: Czy to choroba czy co? Co mi jest?

Jak najszybciej zrób to badanie krwi, miałam takie same objawy i okazało się , że mam anemię.
Teraz łykam regularnie żelazo i już czuję się lepiej.
no_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-15, 22:34   #37
dra
Zakorzenienie

ja też musze iść chyba do lekarza,ponieważ około miesiąca cały czas śpie i śpie,do szkoły chodze w piątek i sobote na popołudnie to to się budze,ale jak mam wolny dzień to tak wygląda wstaje o 15 pije kawe,a godzina 20,21 ide spowrotem spać i nie wiem co mi jest i nic mi sie nie chce,nie wiem co to może być,ale trzeba się przejść do lekarza bo na pewno nie jest to normalne
Stary 2007-01-16, 14:05   #38
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A chce Ci się pić?

Pić mi się chce strasznie, cały czas zasycha mi w ustach.
Ale to raczej nie to.
Cukier mam 103 czegoś tam, sprawdzałam wczoraj.

To jest straszne.
Cały czas jestem zmęczona.

EDIT: Myślałam, że to na górze, to też do mnie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
czemu nie idziesz do lekarza?
To do mnie, czy do założycielki wątku?
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 14:09   #39
*Kika*
Raczkowanie

Mi też ostatnio cały czas sie chce spać, rano ledwo wstaje,w szkole cały czas ziewam a jak wracam ze szkoły to na nic nie mam ochoty tylko ide spać na jakaś godzine lub dwie ale jak wstaje po takiej drzemce to jestem jeszcze bardziej zmeczona i jeszcze bardziej chce mi sie spać.W przyszłym tygodniu mam kilka ciezkich sprawdzianow i kartkowek nie wiem jak ja sie czegos naucze.Chyba pojde do lekarza bo coraz bardziej mnie to niepokoi, robiłam badanie krwi i moczu jakies 4 miesiace temu i wszystko było dobrze wiec nie wiem co mi jest Może to wina pogody i tego że mam niskie ciśnienie

*Kika* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 14:35   #40
Agaaa-a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lil' Hottie Pokaż wiadomość
wiecie co od pewnego czasu mam problem z... samą sobą. otóż ciągle jestem zmęczona, jak przychodzę z zajęć to padam i przesypiam całe popołudnie, ciągle nic mi się nie chce... najgorsze jest to że już od przyszłego tygodnia mam egzaminy, do których nic nie umiem i nie potrafię zmobilizować się do nauki... nie wiem co mi jest czasem zastanawiam się czy nie mam jakieś anemii, depresji czy nie wiadomo czego jeszcze... piję litrami kawę ale nie pomaga, jeszcze bardziej chce mi się spać, zasypiam nad książkami, nie mogę się skoncentrować nad notatkami ucząc się myślę o czymś innym... piję jakieś preparaty które niby mają poprawić koncentrację ale mam wrażenie że jeszcze bardziej mnie rozpraszają. macie jakieś rady? mieliście kiedyś podobną sytuację? czy myślicie że jestem chora czy to po prostu przemęczenie? jak sobie z tym radzić? odpoczynek niestety nie wchodzi w grę, wiem że najlepiej byłoby gdzieś wyjechaćna pare dni itp ale niestety egzaminy na to nie pozwalają... co robić?
Takie objawy są charakterystyczne dla cukrzycy . Wieczne zmeczenie i spanie.
Zrobiłabym na Twoim miejscu morfologie z rozmasem + cukier .
Poszłabym do lekarza i poprosiła o badania krwi.
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 16:41   #41
akurat
Rozeznanie

Można sobie zakupić w aptece jakiś preparat z lecytyną, albo witaminy z żeń-szeniem albo chociaż magnez z wit. B6. Ale żeby poprawa była odczuwalna trzeba to jakiś czas brać regularnie (np miesiąc)
Stary 2007-01-16, 17:41   #42
pola_m
Wtajemniczenie

Czesc

A ja bym wszystko,czy prawie wszystko zwalila na pogode.Jest tak bzdiawo,za cieplo jak na zime,organizm jest oslabiony i narazony na infekcje.Jak jest mroz,to przynajmniej te bakterie nie maja takich doskonalych waronkow do rozwoju.Jest szaro i paskudnie,jeste niskie cisnienie,nie ma slonca...to dziala depresjogennie.

trzeba miec strasznie duzo silnej woli i najlepiej jakies pewne zrodlo energii.Dla mnie to byl taniec dotychczas-po kazdych zajeciach po prostu wyfruwalam,buzka mi sie smiala i chcialo mi sie chciec.

Niestety mam skrecona noge i musialam zrobic przerwe.

studia mnie wkrzuaja,mam dosyc gramatyk historycznych,historii metodyki i roznych innych niepotrzebnych i nieaktualnych rzeczy.A jednoczesnie sie trzeba uczyc i nie mam czasu na jakies fajne ksiaski czy filmy,ktore dzilaja pozytywnie zawsze...

Ostatnio postanowilam sie po prostu mocno wziac w garsc i po prostu sila woli zwalczyc smuta,stosuje terapie kolorem (w jedzeniu i ubieraniu),zapachy,po prostu troche na sile sie nakrecic ze jest pozytywnie,dnie coraz dluzsze,wiosna coraz blizej,sesja sie skonczy...i codziennie wydarza sie cos pozytywnego

trzymajcie sie mocno
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 20:43   #43
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Czesc

A ja bym wszystko,czy prawie wszystko zwalila na pogode.Jest tak bzdiawo,za cieplo jak na zime,organizm jest oslabiony i narazony na infekcje.Jak jest mroz,to przynajmniej te bakterie nie maja takich doskonalych waronkow do rozwoju.Jest szaro i paskudnie,jeste niskie cisnienie,nie ma slonca...to dziala depresjogennie.

trzeba miec strasznie duzo silnej woli i najlepiej jakies pewne zrodlo energii.Dla mnie to byl taniec dotychczas-po kazdych zajeciach po prostu wyfruwalam,buzka mi sie smiala i chcialo mi sie chciec.

Niestety mam skrecona noge i musialam zrobic przerwe.

studia mnie wkrzuaja,mam dosyc gramatyk historycznych,historii metodyki i roznych innych niepotrzebnych i nieaktualnych rzeczy.A jednoczesnie sie trzeba uczyc i nie mam czasu na jakies fajne ksiaski czy filmy,ktore dzilaja pozytywnie zawsze...

Ostatnio postanowilam sie po prostu mocno wziac w garsc i po prostu sila woli zwalczyc smuta,stosuje terapie kolorem (w jedzeniu i ubieraniu),zapachy,po prostu troche na sile sie nakrecic ze jest pozytywnie,dnie coraz dluzsze,wiosna coraz blizej,sesja sie skonczy...i codziennie wydarza sie cos pozytywnego

trzymajcie sie mocno
tak, psychika ma duzy wplyw na samopoczucie, ze swiadomoscia ze juz mam czesc sesji za soba zyje sie lepiej ale na badania i tak ide, ja te nic nie wykaza to ide zobaczyc czy mam cukrzyce ale watpie w sumie...

jak zaliczę to...
Stary 2007-01-16, 20:51   #44
Moobi
Wtajemniczenie

tez mam tak,robiłam wszystkie badania jakie są mozliwe i nic nie wykazały...ehh
Moobi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-17, 20:04   #45
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moobi Pokaż wiadomość
tez mam tak,robiłam wszystkie badania jakie są mozliwe i nic nie wykazały...ehh
pewnie psychika odgrywa u Ciebie duza role w poczuciu zmeczenia. staraj sie robic to co lubisz, poswiecac czas na swoje hobby, uprawiac jakis sport ktory lubisz. dla mnie po masakrycznym tygodniu na uczelni jeden weekend w pracy jest lepszy niz 2 tyg wakacji wazne by robic to co sie lubi i miec z tego satysfakcje. sprobuj tez sie relaksowac np zafunduj sobie 30 min dziennie relaksujacego odpoczynku, to nie jest duzo czasu a pomaga, np goraca kapiel z olejkami, wizyta w spa itp

jak zaliczę to...
Stary 2007-01-18, 07:47   #46
pola_m
Wtajemniczenie

Lil' Hottie, a co to za praca, że tak Ci dodaje skrzydel? Oczywiscie jesli mozna sotyac.Ja ucze baletu dzieci przedszkolne,genrealnie daje to duzo radosci i satysfakcji,ale ostatnio glownie chce mi sie SPAC i w ogole odpoczac...

A poza tym podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś. Bardzo na mnie pozytywnie działaja świczeki zapachowe,sauna,aromatycz ne owocki.I w ogole maksymalnie duzo drobnych radości i każdą sie cieszyć od początku do końca.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 10:35   #47
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Lil' Hottie, a co to za praca, że tak Ci dodaje skrzydel? Oczywiscie jesli mozna sotyac.Ja ucze baletu dzieci przedszkolne,genrealnie daje to duzo radosci i satysfakcji,ale ostatnio glownie chce mi sie SPAC i w ogole odpoczac...

A poza tym podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś. Bardzo na mnie pozytywnie działaja świczeki zapachowe,sauna,aromatycz ne owocki.I w ogole maksymalnie duzo drobnych radości i każdą sie cieszyć od początku do końca.
pracuje w agencji artystycznej z super ludzmi niestety obecnie tylko dorywczo i bardziej dla doswiadczenia niz pieniedzy... ale daje mi to duzo radosci i spelnienia

jak zaliczę to...
Stary 2007-01-18, 10:58   #48
aaricia8
Zakorzenienie

Albo to po prostu duże zmęczenie albo problemy z ciśnieniem lub poziomem cukru we krwi. Iść do lekarza trzeba. Wystarczy jedna wizyta: zmierzy ciśnienie i zbadają poziom cukru we krwii glukometrem, ewenualnie zlecą badanie krwi na następny dzień. I już.
Lepiej wiedzieć
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości