![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: jaki transporter dla kota?
na początku witam wszytskich na wiZOOż
![]() odświeżam wątek z powodu dylematu jaki mam.. znalazłam fajną torbe/transporter dla mojej kotki. Póki co ma 2,5 miesiąca, więc z rozmiarem niby nie ma problemu, ale kotka urośnie, a chciałabym, aby służył mi troche czasu... znalazłam na allegro : http://www.allegro.pl/item477234109_..._orange_s.html wydaje sie solidna, ale właśnie rozmiar 35x21x21 czy nie za mały ? z kotem jakos ekstra nie podróżuje, jedynie do weta. Czytalam, ze transporter nie powinien byc za duzy, bo kot woli coś przytulnego.. Mialam plastikowy koszyczek otwierany góry, byl fajny ale siostrze pozyczylam i kot jej tak sie do niego przywiązał, ze w nim śpi, więc odbierać mu nie będę, poza tym te wszystkie plastikowe transportery jakos źle mi sie kojarzą, sama nie chcialabym w czymś takim podróżować... ta torba wydaje się taka właśnie przytulna. Poproszę o radę co do rozmiaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
up.
nikt nie pomoże? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
moim skromnym zdaniem za mały jest ten transporter, ja mam podobny rozmariowo i.....ledwo moja swinka morska sie w nim miesci (a mam 2) wiec dla kota tym bardziej za ciasny bedzie
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Chwilke temu zalicytwałam, jak będzie za mały to wystawie na aukcje.. Siostra zmierzyła ten poprzedni to 40 cm ma..
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
daj znac pozniej jak sie sytuacja rozwineła
![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
jak wygram aukcje to dam znac.. jest dostępny tez większy 41x25x24 sądze,ze bylby pewnie lepszy,ale juz 70pln... odezwe sie jutro wieczorem. teraz uciekam spać,bo jutro rano do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Przegrałam licytacje, a może i lepiej skroro mówisz,ze mogłby być mały. sądzisz,ze ten lepszy http://www.allegro.pl/item482616177_...nsportowa.html ??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam kota
![]() ![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
jeszcze jedna osoba wystawila ja na licytacje,to sprobuje zalicytować.. moze taniejmi sie uda.bardzo mi sie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
kupiłam dla mojego kociaka ten
http://allegro.pl/item467942878_467942878.html gratis dostałam mały polarowy kocyk. Jest gabarytowo spory ale skoro kociakowui ma być wygodnie to lepszy większy niż taki, w którym nie mógłby sie obrócić i rozprostowac kości...
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Jak miło, ze odezwała sie osóbka ktora ma kota i taki transporterek... właśnie siedziałam w necie i znalazłam L'ke 28x50x27cm za 79 pln, M'ka 24x43x25 na allegero 59,. S'ke znalazlam za 38pln, ale doszłam do wniosku, ze S'ka bedzie za mała, i sie zastanawiam między M a L ... Mówisz, ze M spokojnie wystarczy? w Piątek mam wypłate to sie zobaczy... a za tydzien drugie szczepienie
![]() Moglabys zrobic zdjecie swojego kociaczka tym transporterku? ale bez zamykania, zebym widziala jaki duzy w proporcji do kotka. Moja za pare dni skonczy 3 miesiace, ale jest malutka.. Edytowane przez adzia'90 Czas edycji: 2008-11-19 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Kupiłam na allegro dość dawno i nie pamiętam ile zapłaciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do zdjec to wysylam takie jakie mam na teraz, pstrykne mu jutro takie pozowane w torbie i tez przesle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
2 i 3 zdjecie - kotek mial 2 miesiące
Mam nadzieje, że pomogę w podjeciu decyzji ![]() ps. czesto sie zdarza, że ludzie na ulicy zwracaja uwagę na torbę i kotka a kilkoro pytało nawet gdzie torbe zakupiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Ja tak jak poprzedniczki mam wiklinowy z krateczką (olaboga, chyba z 10 lat już
![]() ![]() Lupetita, straaasznie mnie rozbawiłaś ![]() Powiedz mi tylko, proszę, jak jest z jej sztywnością? W środku wygląda jak futerał na aparat :P buahahaaa... a ten kot na 3cim zdjęciuuuuuuuuuuuuuu aaaaaa hahahahaa co za mały kosmita!! wygląda jakby z pralki właśnie wyszedł hahaha ojejj.. Edytowane przez Relyah Czas edycji: 2008-11-19 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Pytałam o tę torbę w zoologicznym Pani mi powiedziała, ze to bardziej dla psów małej rasy. Koty mają pazurki i mogą go podrapać więc zrezygnowałam. Wybrałam plastikowy transporter bo i bardziej higieniczny, sztywniejszy i większy. Choć przyznam, ze torba prezentowała się ślicznie i jest bardzo sztywna!
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
no to zakupie w takim razie M'ke... zawsze 20pln w kieszeni, tymbardziej, ze teraz drugie szczepienie i 50PLN pojdzie na weta..
Aranka widze, ze Ty z Torunia, gdzie z kotkiem chodzisz do weterynarza? a tą torbe znalazlam w necie za 55 pln... obok pozwolilam sie pochwalic zdjeciem mojej Czoko ![]() Edytowane przez adzia'90 Czas edycji: 2008-11-20 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
adzia'90 - kotek przybędzie nam w ten weekend ale mam od 9 lat psa, z którym jeżdżę tylko wyłącznie do weta na Kniaziewicza na Stawkach - dla mnie to idealny profesjonalista - na dodatek tani! Po różnych przebojach i szukaniu idealnego weta mamy w końcu swojego zaufanego! Polecam! Masz śliczną czarnulkę w domu!
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2008-11-20 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Aranka ja się właśnie motam co to wyboru stałego weta, bardzo polecany jest Dr. Krawczyk na Legionów koło Piotra i Pawła, jeździłam tam kiedys z psem, ale ze względu na czas oczekiwania na dostanie sie do gabinetu (3godz) zrezygnowałam.. od jakiegos czasu z psem chodzimy koło Bumaru, sterylizowalismy tam jedną kotke(uciekła nam tydzień po sterylizacji), moja mama jest bardzo zadowolona z tych lekarzy, ja bylam tam raz i nie moge sie wypowiedziec na ich temat... ja przez nagły zły stan zdrowia kićki o 21 wieczorem pojechałam na Wszyńskiego koło Kościoła, ale nie jestem zbyt zadowolona z tych lekarzy, leczyli mi ją tam na koci katar, jeden lekarz mówił, ze 3 zastrzyki wystarczą inny, ze 5 a jeszcze inny, ze 7 będzie potrzebych, w końcu przez 7 dni jeździlam na zastrzyki wydawałam od 15-23 pln za szczepienie, u kazdego lekarza inaczej pomimo stale 3 zastrzyków i jednej tej samej przychodni... znajomi mówili, ze mam jak najszybciej zmienic weta, bo ta przychodnia ma złe opinie.. ale na drugie szczepienie już z nią tam pójdę i w razie jakis komlikacji bede szła do innego weta, chcę ją wysteryliować dlatego szukam odpowiedzialnego lekarza...
Przepraszam za ot. ![]() Ps. mieszkam w toruniu lat 18 i pierwsze słysze o ul. Kniaziewicza, jakie to przykre, ze właśnego miasta nie znam Dziekuje za pochwałe mej piękności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja u swojego robiłam za jednym zamachem u suni cesarkę i sterylizację i płaciłam 400zl podczas, gdy za ten zabieg na Kościuszki śpiewano sobie od 650zł do nawet 1000!!!! na dodatek wet na drugi dzień przyjechał z zastrzykiem do nas do domu. We wrześniu sunia miała pękniętą przetokę okołoodbytniczą i zapłaciłam za zbieg 150zł + 15zł za zastrzyk przez bodajże 2-3 dni potem! Uważam, ze akurat ten wet jest tani, bardzo solidny a z Kościuszki mam złe wspomnienia. psina rozwaliła sobie pechowo łapę. Jechaliśmy taksówką z krwawiącym psem w szoku. A tam czekało nas czekanie ponad godzinę, gdzie na koniec pies miał robioną operację bo nacięte było ścięgno! Za takie 2cm nacięcie wybuliliśmy wówczas 350zł nie mówiąc o dalszym leczeniu gdzie codziennie inny wet na dyżurze mówił co innego...
Skoro ty też z Torunia to poleć mi dobry sklep zoologiczny zaopatrzeniem dla kotów, jaki żwirek kupujesz dla swojej koci i ile płacisz. Ja w sumie byłam wczoraj w Bumarze w maluśkim zoologicznym z karmami i chyba tam wrócę bo po rozeznaniu Benek Cristal jest tam tylko po 16zł a na Legionów w sklepie zoologicznym po 21zł.Szukałam w zoologach karmy Akana ale niestety nie ma...Chyba kupię przez neta.
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2008-11-20 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
ja kupuje tego najzwyklejszego benka co na obrazku ma kota i króliki, place za 5l 8,50, jestem z niego niezbyt zadowolona, nieladnie pachnie, przykleja sie do kuwety.. kupuje go w malenkim zoologicznym na strumykowej, nie ma tam wcale wyboru, ale ten zwirek jest tam najtanszy. kicia do drewnianych załatwiać sie nie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie łatwiej Wam (i taniej) zamawiac przez net?
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Adzia'90 - chodzi mi o Akana Kitten. W sumie wyczaiłam fajnego sprzedajacego na All, który ma też sklep internetowy i za darmo 2 razy w tyogdniu pod Copernikusem mi przywoził rzeczy dla kotka - zoszczędziłam całkiem pokażną kwotę ale Akany narazie nie ma. Benka 5L tego Crystal sylikonowego ma tylko za 11zł. Też szukam profilaktycznie tego neutralizatora ale objechałam Galerię, tamte 2 co wymieniłam, sklep na Kościuszki i lipa. Kupiłam malego Royal Cannin na Legionów aż o 5zł tanij był niż w Galerii - tam jest naprawde pieońsko drogo - przykładowo kuweta na All, ktorą kupiłam kosztowała 47zł a tam...115zł!!!!!
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
ja sie ostatnio zastanawialam nad tym, ale nie robie zakupów "hurtowych" więc niezbyt mi sie to opłaciło... może gdyby moja jadła pokarm z wyższej półki to napewno byłoby taniej, lecz suche je sporadycznie, kupiłam jej Perfect fit, paczke 190g miesiac temu i ma jeszcze ponad połowe... a co do mokrego to, aż przykro sie przyznać i pewnie zostanie zlinczowana, ale je komercyjna karme niechce jesc niczego innego, nawet gotowana piersia z kurczaka z warzywami gardzi...
zastanawiam sie właśnie czy jak podrośnie nie przejsc wylacznie na suche z "wyzszej" półki możesz dać namiary na tego sprzedawce z all na prv? Edytowane przez adzia'90 Czas edycji: 2008-11-20 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek.
Za około miesiąc w moim domu zawita main coon (chłopiec). Muszę kupić dla niego torbę/transporter. I własnie nie wiem co wybrać... - Torby - największe mają dłg 50parę cm, chociaż znalazłam na allegro w przekroju trójkątną 70cm, ale nie wiem jak ze stabilnością takiej torby, tzn czy ciężki kot jej nie wygnie - Transportery - są rózne , bardzo duży wybór. Polecano w tym wątku z drzwiczkami z kratki. Bardziej podobają mi się torby, ponieważ łatwo ją przechowywać i jest lżejsza. Jednak boję się, że dla kota tej rasy może być za mała. Szczerze mówiąc nie wiem też jak szybko taki kot rośnie (może starczy mu na trochę taka torba jak nie będzie jeszcze taki duży). Kot będzie podróżować głownie pociągiem. Rzadziej samochodem. Jednak najczęsciej będzie ta torba służyć do wyjścia do weterynarza i mniej więcej 1 wyjazd w miesiącu pociągiem (ale nie co miesiąc). Drogie KOcie Mamy POMOŻCIE! Za ok.miesiąc będe jechac po kotka. Podróż będzie trwała ok.4,5 godziny. Martwię się tą podróżą. Chcę zadbać odpowiednio o kiciusia. Jakie sklepy zoologiczne internetowe polecacie (poza allegro)-chcę jeszcze kupić wędkę, drapaczki, kuwetę, miseczki, może jakiś domek. Poleććie jakiś proszę Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2009-11-10 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trixie Transporter Gulliver Wymiary: 61x40x38cm zapraszam na Zakątek Maine Coona na forum MCO rośnie w miare szybko i jak kupisz mu na dziś to za 3 m-ce bedzie za mały sklepy: krakvet, animalia Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-11-10 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Z transporterów zdecydowanie polecam ci tylko transporter plastikowy. Wystraszony kot w trobie będzie ci się szamotał, a jeśli czasem zdazy mu się np. posiusiać? W razie wiezienia kota chorego, osłabionego tylko plastikowy zapewni komfort i czystość. Pomyśl też, ze kotu nie zawsze jazda w zamknietym transporterze się podoba-może drapać, gryźć na początku drogi i torba tutaj szybko się zniszczy. Kup plastikowy - sugeruj się wymiarami. Nie kupuj najmniejszego bo twój kot należy do ras dużych. Owszem najpierw będzie malutki ale urośnie i w małym będzie mu niewygodnie a ciebie narazi to na koszty kolejnego zakupu.
Miseczki - ceramiczne lub metalowe. Można myć w zmywarkach, łatwo wyparzyć wrzątkiem. Kup 3. Na wodę, na suche i na mokre. Kuweta - najlepsza kryta. Ja mam narożną bodajże Yarro w metalicznym szarym kolorze. Jest przestronna, filtr w miarę zatrzymuje zapaszki a drzwiczki chornią przed zbędnym rozsypywaniem żwirku. Ma na dodatek chowaną u góry łopatkę dzieki czemu nie wala się ona na widoku. Żwirki - odradzam bentonitowe - wiele kotów jest na nie uczulona. Warto spytać hodowcę jakiego do tej pory uzywał. Ja przetestowałam chyba wszytskie dostępne na rynku iobecnie uzywam drewnianego zbrylającego się Hiltona. Identyczny jak Cat Best Eco Plus z tym, ze o połowę tańszy. Świetne są też żwirki silikonowe. Spanko - u mnie rewelacyjnie sprawdziła się oponka kupiona na All. Wklep hasło "oponka" w legowiskach. Jeśli chcesz podam ci na pw namiary u kogo kupowałam aby nie robić tu oficjalnie reklamy. Drapak - mam firmy Armarkat i naprawdę polecam tę markę. Mają swoją stronkę internetową. Nie są tanie ale są baaardzo solidne. Im drapak wyższy tym lepsza frajda ale to zależy od powierzchni jaką dysponujesz. Tanie drapaki typu kwadratowa budka+drapak+prostkąt obity futekiem są ze słabego pluszu - odpuść je sobie bo po roku będzie go znów tapicerować. Na All mają fajne ofert. poszukaj. No i na All mają też epsze ceny niż w sklepach internetowych. Ze sprawdzonych sklepów polecam ci Krakvet, Zoomarket, Kotekpiesek. Z mokrych karm super są w Zoomarkecie tacki Bozita. Z samych karm świetna jest Acana, Royal Cannin (choć ma sporo konserwantów), Sanabella Bosch, Orijen. Zależy czym kotek dotąd był karmiony. Jeśli zamierzasz karmić go szymś nowym nie wprowadzaj zmiany z dnia na dzień - zafundujesz mu rozwolnienie. Lepiej dodawać codziennie do karmy coraz więcej nowej. Z zabawek - wszelkie niezniszczalne firmy Petstagets. Zwykłe piórka na kijku są bezcenne! tylko u mnie jakoś łamią się "same" kijki i jedna na miesiąc idzie do kosza. Piłeczki gąbkowe, z sizalu, myszki z naturalnego futerka z kocimiętką w środku. To się u mnie sprawdza. Wiele porad dostaniesz na forum miau.pl. Ja przez rok bytowania tam czuję się jak stara wyga w kocich sprawach ;-)
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
drapaki polecam RUFI
www.drapaki.pl drogie ale warto karma TASTE OF THE WILDE - trudno dostępna ale warta zachodu lub stabilny z allegro trzeba pamietac przy MCO o ... duzych domkach, duzych pólkach do leżenia i drapak ma być solidny i stabilny bo MCO wskakują, naskakują a nie wchodzą a przy ich wadze i wielkości to ważne Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-11-10 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.