|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do dziewczyn robiących odlewki. Pytanie.
Cytat:
ze wam nie sprzedaja pustych buteleczek zartuje ....a propo nie ma takich buteleczek na allegro??bo prawde mowiac te zapachy lane sa obrzydliwe smierdza plastikiem itp....![]() ![]() ; )
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że sprzedawczyni nie padła na miejscu Atomizerki po 4 zł były ostatnio na All., ale to się opłaca tylko jak kupujesz więcej, bo przecież dochodzą do tego koszty wysyłki. Jak Ci zabraknie igieł i strzykawek do Twojego podręcznego zestawu to mogę Cię poratować .
|
|
|
|
|
|
#33 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja początkowo wmawiałam pani, że dostałam wieeeeeeelką butlę od męża w prezencie i małe buteleczki są mi potrzebne po to, żeby nosić ze sobą owo cudo i się dopsikiwać. Niestety, mój mąż musiałby mi cysternę tego sprezentować, żeby nie brakło na te odlewki. Wzroku, jakim mierzy mnie mąż kiedy wciskam takie historie nawet nie skomentuję. Cytat:
Dziękuję. Możemy się umówić na "konsultacje nałogowców". ![]() Igieł mam mnóstwo jeszcze. Strzykawek mniej. Powód posiadania przeze mnie zapasu setki igieł pominę milczeniem.
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
sabbath - jesteś chora
przepraszam za niedyskrecję i przechodzę na pv
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie odlewek: jak wygląda ocena zawartości odlanych perfum po wymiance, czy oprócz wiary w uczciwość Wizażanek jest jeszcze inna droga na zdobycie 100% pewności, że te 10 ml odlewki nie jest pomieszane np z wodą?
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny,
gdzie na terenie Trójmiasta dostanę atomizery? |
|
|
|
|
#37 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wymieniam się z wieloma dziewczynami (i chłopakami), sama często zostaję przez Nie (i Nich) obdarzona zaufaniem jako "rozlewacz" wspólnych flaszek i nigdy nie przyszło mi do głowy, że ktoś mógłby mnie oszukać w ten sposób, czy choć mieć intencję oszukania mnie. Nie mówiąc już o tym, że samej mi taka koncepcja do głowy nie przyszła i nie przyjdzie. Teoretyzując jednak... Dodatek wody byłby widoczny - zapach by zmętniał (chyba). Inny zapach, mieszanka, podróba - znaczna część z nas wyczułaby różnicę. Sądzę, że podróbę czasem nawet nie znając zapachu. I wreszcie trzecia kwestia: myślę, że taka potencjalna nieuczciwa osoba musiałaby liczyć się ze swojego rodzaju ostracyzmem na forum, gdyby jej przekręt się wydał (a przy rotacji odlewek, odpsikach od odpsików i do tego wspólnych sabatach w większości regionów wydać by się musiał). Traktujemy się tu poważnie, nawet jeśli nie wszyscy z wszystkimi się kochają, to zdajemy sobie sprawę z tego, że łączy nas wspólna pasja i że to ona nas tu trzyma. To forum jest nasze wspólne: tworzymy je, czerpiemy z niego i wkładamy w nie wiele serca. Nie sra się w gniazdo, w którym się siedzi własnym zadkiem. Najprostszym rozwiązaniem są rozlewnie podrób typu Refan bądź Nicole. Ale najlepszym jest chyba zgłoszenie się na wspólne atomizerkowe zakupy do Gwaihally.
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
jak zrobić odlewkę perfum?
W jaki sposób można to zrobić?
Kupuję przeważnie perfumy o pojemności 50 ml a chciałabym mieć coś ze sobą w torebce ![]() Dostałam nawet ostatnio taki ładny atomizer Mam psikać do niego
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak zrobić odlewkę perfum?
To chyba jedyne wyjście. No chyba, że masz perfumy we flakonie w wersji refill, to wtedy możesz otworzyć swój flakonik.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie przepsikać
każda z nas tak robi
|
|
|
|
|
#41 |
|
czyli Endżi
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam
![]() W takim razie biorę się za psikanie
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Przydatny może być też mały lejek z Sephory-5zł. lub lejek z atomizerem za niewiele więcej 7zł.Unikamy wtedy ewentualnej utraty cennych ml
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym przepsikiwanie zastanawia mnie tylko 1 kwestia: czy zapach w trakcie przepsikiwania nie traci na mocy badz tez nie ulatniaja sie niektore, mniej istotne nuty zapachowe?
|
|
|
|
|
#45 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
nie
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
już mi głupio, to co napiszę może się wydać śmieszne.Wymieniam się odlewkami, sama je robię, w szklane atomizery ze wspólnych zakupów organizowanych przez Gwai. I tutaj pojawia się mój problem, miałam tak dwa razy, mimo ze odlewek mam kilkanaście, wszystkie w takich samych atomizerach. Zapach zamknięty z atomizerze znałam wcześniej, a po dobieraniu się i używaniu perfum z atomizera, zapach zakłócała mi pewna nuta, jakby plastiku, przykładając nos do atomizera wyczuwalny jeszcze bardziej. W jednym z tych atomizerów z odlewką, ta czarna nasadka wkręcana, nie była gładka tylko taka chropowata i czuć było pod opuszkami zniszczoną strukturę tego materiału, jakby coś ją wyżarło ![]() Czy to możliwe że alkohol zawarty w perfumach może uszkodzić ten plastik i zniekształcać odbiór zapachu?
|
|
|
#47 |
|
Piers do przodu
|
bluegirl - to raczej był atomek "wielokrotnego użytku" i może nie sprostał używanemu wcześniej przez kogoś wywabiaczowi zapachu
no tak myślę ....
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czym wybawic pozostaly zapach perfum z atomizatora???
|
|
|
|
|
#49 |
|
Piers do przodu
|
Słyszałam o kilku - woda utleniona, spirytus salicylowy .... ja używam wody utlenionej i nie działa agresywnie na plastikowe powierzchnie czy inne rurki.
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki sliczne bo mialam z szczegolnie problem z plastikowymi czasciami(ja gotowalam to w zwyklej wodzie
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały 10 ml atomizery na Allegro typu długopis.
Czy jesteście z nich zadowolene (albo macie na ich obsługę jakiś patent np. młotek ) bo ja za cholerę nie jestem w stanie wcisnąć atomizera na fiolkę (nie mają gwintu, tylko są na wcisk) ![]() Bezsilną osobą nie jestem, ale to cudo mnie powaliło. Mam też obawy, czy nawet gdybym wcisnęła toto na miejsce to dałoby radę bezkrwawo wyciągnąć do ponownego napełnienia ...
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Przyłączam się do pytania Basi,gdyż także jestem w posiadaniu tychże atomków,niestety.Piszę niestety,bo zdążyłam się już skaleczyć w palec
przy próbieobsługi.Odłamał się kawałek szkliwa i fiolka wylądowała w koszu,a ja z krwawiącym palcem w łazience. Trzeba niemałej siły,aby docisnąć plasikową część do szklanej fiolki,posiłkowałam się ścianą ,wszelkie inne mniej drastyczne sposoby spełzły na niczym.A tak ładnie(i niewinnie) te atomki wyglądają
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Ja to robię w ten sposób, że ściągam górną część atomizera (tę z "psikawką" :P ), żeby nie rozpsikać perfum przy zamykaniu. Wkładam je idealnie pionowo pod biurko i trzymając oburącz staram się "podnieść biurko za pomocą atomka"
No wiecie, tak do góry...
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
canela dzięki, spróbowałam Twoją "metodą na biurko"
, trochę to trwało, ale zadziałało, z tym, że dla próby zamknęłam fiolkę bez perfum, jak ją teraz otworzyć, żeby napełnić pomysłu nie mam - KOMBINERKAMI ? ![]() A tak na poważnie to niezłą lipę kupiłyśmy nie ma co Nie dość, że jednorazówki, to jeszcze trzeba specjanych metod, żeby je w ogóle zamknąć. Dziękuję za takie atrakcje. |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Mam identyczne (chyba) atomizerki od roku i nie są idealne, ale w sumie nie narzekam.
Poczatkowo chciałam być z nimi zbyt delikatna i rzeczywiście miałam problem. Problem został rozwiązany przez tż-ta, który nie patyczkował się, tylko bez sentymentu, trochę na siłę otwierał i zamykał atomizerki. Teraz radzę sobie sama: tę część z psikaczem lekko staram się wyciągnąć z "zatrzasku" nie ciągnąc do góry, ale odchylając lekko pod kątem. I psikacz wyskakuje, z lekkim oporem co prawda, ale za każdym razem. Nigdy nic mi nie pękło. W sumie jestem z nich zadowolona, bo szczelne - z nich nigdy nic mi się nie ulało. |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz odchylać lekko pod kątem próbując wyciągnąć atomizer z "potrzasku" ? - spróbuję Dzięki.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj dla odmiany wbijałam się do sąsiadów piętro niżej wciskając atomizery 2,5ml z zakupów ogranizowanych przez Gwai. Próbowałam metodą podnoszenia biurka, jednak wciskając mam więcej siły
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam małe atomizerki o pojemności 5 ml i dzisiaj pierwszy raz ich używałam - oczywiście, nie obyło się bez rozlania cennych (ale i miłych mi!) mililitrów, ale za to z wciskaniem nie było najmniejszego problemu
Chociaż TŻ był przygotowany w pogotowiu
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Ha, jednak sprawa nie jest taka prosta. Dziś dostałam te atomizerki z allegro i one są nieco inne niż te stare. Mają mniejszą średnicę "zatrzasku" niż te poprzednie i są bardzo ciężko jest je zamknąć. Sama nie zamknęłam atomizerka - pobiegłam po tż-ta. Atomizerek jest zamknięty, ale juz przypuszczam, że z otwieraniem będą problemy. Chyba rzeczywiście są to jednorazówki. Szkoda !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

a co tam kurtka - mogłaś spowodować zagrożenie, że ten drogocenny płyn faktycznie się rozleje, no nie - co za lekkomyślność

Mam nadzieję, że sprzedawczyni nie padła na miejscu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przepraszam za niedyskrecję i przechodzę na pv

no tak myślę ....