|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co znaczy kochać kogoś??
Cytat:
Witam i to co piszesz to jest Milosc , i zaczerpnij z nigo wina a zobaczysz oj jak przyjemnie, Nie Daj jej odejsc Suz31 Miłość to największa siła. Choć przez nią cierpimy. Bardzo za nią tęsknimy. Jest nam niezbędna do życia. Choć los mój nieznany. Moje serce do Ciebie tęskni kochana. Zaplotę Cię zapachem magnolii. Już znikają nocy cienie. Znów życie dało mi skrawek szczęścia. Mam już dosyć Twych ciągłych wymówek.. Wolę być naprawdę wolny jak ptak. Powiedz mi czy tak miało być? Coś się kończy i coś zaczyna. Byłaś odszedłeś cóż I tak w życiu bywa, Że ten, kto kocha W tej grze przegrywa: pozdrawiam pa Suz 31
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny
To ja Wam napisze fragment mojego emila do przyjaciela po tym jak zapytał sie mnie "co u Ciebie słychac", (napisałam mu pewną opowieść): o nim: dba o nią szanuje ją otwiera jej drzwi i podaje marynarke cudownie ją caluje boi sie o nią troszczy sie o nią tęskni kiedy nie mam jej w poblizu o niej: dba o niego szanuje go odkrywala go powoli smieje sie z jego dowcipow wybiera mu buty zagaduje go do nieprzytomnosci boi sie o niego troszczy sie o niego tęskni kiedy nie ma do w pobliżu o nich: odnalezlismy sie kiedy zadawał jej to najwaznijsze pytanie oboje płakali... tak... zapytał czy wyjdzie za niego... zgodziła sie... są bardzo szczesliwi miłośc to przedewszystkim szacunek i troska o druga osobę |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
milosc to na pewno zaufanie, to chec nieprzerwanego bycia razem, to wtedy kiedy nie boisz sie ze powiesz cos glupiego a kten ktos cie wysmieje, to oparcie w drugim czlowieku, to motylki w brzuchu, to budzenie sie i zasypianie z mysla o danej osobie, to chcec dawania szczescie drugiej osobie to wspolne przezywanie cierpienia, to chcec oddania calego swojego swiata drugiej osobie, to dbanie o swojaja druga polowke i chroenienie jej przed nieszczesciami swiata, to nieustanne uczucie milosci do drugiej osoby.
Ja jestem zakochana szczesliwa po wspolnych wakacjach jeszcze bardziej przywiazana do mojego TZ. chetnie powiedzialabym mu jak bardzo go kocham jak bardzo mi na nim zalezy i chcialabym zeby on to samo czul do mnie. Ale moj Tz twierdzi ze on tylko jednej osobie w swoim zyciu moze to powiedziec i jesli raz juz to powie to bedzie z ta osoba do konca zycia i wiecej sie juz nie zakocha. Oczywiscie wiem ze jest ze mna szczesliwy wiem ze mu na mnie zalezy ale....., zawsze to ale.moze kiedys sie doczekam...... |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Kochac to znaczy bezgranicznie byc oddana , i wtedy caly swiat jest piekny, ludzie sa weseli , calemu swietu wykrzyczyc o swojej milosci i kocha sie bezwarunkowo,
czytam tu napisala czarownicafromvenus o swojej miłosci a moze mu nie chce to przejsc przez gradlo tak piekne slowo Kocham Cie , moze tylko jestes na teraz , potem bedzie inna Pozdrawiam suz31
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Tylko raz w zyciu tak naprawde kogos kochalam...I mysle ze kochac to znaczy odkrywac tajemnice czyjes duszy do konca zycia...i tak naprawde nigdy jej nie zglebic ostatecznie.Przyznam sie wam do tego ze tak bardzo tego kogos kochalam ze z milosci pozwolilam mu pojsc jego wlasna droga, w ktora niestety nie mogl mnie zabrac
Minelo juz wiele czas i podswiadomie nadal go kocham i wiem ze taj juz pozostanie.Sadze ze wlasnie w tym jest zalążek prawdziwej milosci.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez się nad tym zastanawiam ostatnio ! Według mnie to przedewszystkim zaufanie, szacunek, zgodność charakterów i pociąg fizyczny. Ludzie wymyślili kiedyś na to określenie "miłość" i tak zostało.
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochać kogoś? Jeśli przy tej osobie czujemy się pewnie, spokojnie, bezpiecznie, jeśli szczęście tej osoby jest ważniejsze od własnego a jego uśmiech najpiękniejszą rzeczą na świecie. Kiedy przytula, czuje ogromne szczęście, czuje że jest najważniejszy, że jest wszystkim, to ciepło w serduszku jakie wywołuje zwykłym dotykiem i słowami. To kiedy martwię się, bo spóźnia się z pracy... kochanie za jego wszystkie zalety i pomimo wad. Chęci bycia już zawsze obok... [...] uważam, że mówiąc komuś że kochamy zobowiązuje to do pewnych rzeczy, nie sądzicie? Do pewnych zachowań względem niej... rozumiecie o co mi chodzi? Dodaje to tak od siebie... Dochowanie wierności jest jedną z najważniejszych rzeczy w związku, szczerość, zaufanie... okazywanie sobie tego wszystkiego. Jeśli ktoś jest dla nas najważniejszy traktujmy go tak. (tysiące myśli w głowie) Związek zobowiązuje do pewnych rzeczy... Co o tym myślicie? Do czego zobowiązuje? Co jest oczywiste w związku a czego nie powinno się robić/mówić a co powinno. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj czytałam cytat
"milosc to kiedy opowiadasz partnerowi jakąż bzdure, która przytrafiła Ci się w ciągu dnia i na krętej drodze jaką historia pokonuje od Twoich ust do jego uszu , opowieść ta nabiera znaczenia i sensu. "
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A co jeśli kocha się, daje się od siebie naprawdę wiele (aż za wiele) a później jest wypalenie, poznanie prawdziwego 'JA' partnera i wręcz nienawiść ? Ten sam schemat w dwóch związkach, nawet podobny okres czasu bycia razem.
To podchodzi pod jakiś problem ze mną ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

) Jak mozecie wytlumaczyc, co znaczy kochac kogos?