Nieśmiałe Wizażanki-zbierzmy się tutaj :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 10:21   #31
stafur
Raczkowanie

Dot.: Nieśmiałe Wizażanki-zbierzmy się tutaj :)

Cytat:
Napisane przez nisiaq Pokaż wiadomość
Ja nie potrafię zadzwonić do kogoś średnio bliskiego. Do obcego- spoko nawet, do najbliższych- bez problemu, do koleżanek czy kolegów- never
Mi z kolei kłopot sprawia zadzwonienie do kogoś obcego i takich luźnych kumpli - ogólnie rzecz biorac: do ludzi, z ktorymi ało rozmawiałam. Chyba obawiam sie tego, ze moge sprawic złe wrazenie przez to, ze mnie np. zatka podczas kontaktu z tymi osobami. To samo dotyczy odbioru telefonów od nieznanych osób - masakra

Cytat:
Tak naprawdę się rozkręcam w rozmowach na gg (bo nawet tutaj na wizażu przerażają mnie te duże ilości obcych osób, w dużej mierze już znające się i zgrane eh, czasami chcę coś napisać na jakimś wątku i za chiny nie umiem się przełamać. Inna sprawa że nieraz jak się przełamuję zostaję zignorowana)
Skad ja to znam...
Stary 2008-05-08, 11:04   #32
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stafur Pokaż wiadomość
Mi z kolei kłopot sprawia zadzwonienie do kogoś obcego i takich luźnych kumpli - ogólnie rzecz biorac: do ludzi, z ktorymi ało rozmawiałam. Chyba obawiam sie tego, ze moge sprawic złe wrazenie przez to, ze mnie np. zatka podczas kontaktu z tymi osobami. To samo dotyczy odbioru telefonów od nieznanych osób - masakra
Dokladnie, do dobrych znajomych moge zadzwonic bez problemu, ale jak mam do kogos obcego albo odebrac telefon to jest problem. Taki strach przed tym, ze nie bede wiedzialam o czym rozmawiac, ze ta druga osoba bedzie mowic, mowic a ja tylko "tak", "nie", "mhmm" itp
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 12:55   #33
stafur
Raczkowanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7484618]Dokladnie, do dobrych znajomych moge zadzwonic bez problemu, ale jak mam do kogos obcego albo odebrac telefon to jest problem. Taki strach przed tym, ze nie bede wiedzialam o czym rozmawiac, ze ta druga osoba bedzie mowic, mowic a ja tylko "tak", "nie", "mhmm" itp[/QUOTE]
No nieeee... Same bratnie dusze Dokładnie; obawiam się, że nie bedę umiała konstruktywnie podtrzymać rozmowy
Stary 2008-05-08, 13:24   #34
Nezka07
Rozeznanie

tak czytam ten wątek... i nieśmiało pytam, czy mogę dołączyć? Jak większość z Was mam problem przy pierwszym spotkaniu. Bo im więcej z kimś przebywam, tym bardziej się "oswajam" i później gadam za 3 osoby I też nie lubię tłumów. Zawsze się boję, że zrobię z siebie głupka i potem wszyscy będą się ze mnie śmiać Chociaż ogólnie lubię się wygłupiać, to jednak tylko przy osobach, w których towarzystwie dobrze się czuję.
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 14:05   #35
stafur
Raczkowanie

Witaj Nezka
Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość
Bo im więcej z kimś przebywam, tym bardziej się "oswajam" i później gadam za 3 osoby I też nie lubię tłumów. Zawsze się boję, że zrobię z siebie głupka i potem wszyscy będą się ze mnie śmiać
U mnie to jest jeszcze tak, że jak próbuję troche sie wbic w towarzystwo, to duzo gadam, co sie pozniej okazuje, ze było bez sensu i potem troche załuje Ale ciagle nad sobą pracuje i wiem, ze pokazywanie na siłe swojej 'atrakcyjnosci', sprawienie dobrego wrazenia bardzo czesto mija sie z celem...

Cytat:
I też nie lubię tłumów. Zawsze się boję, że zrobię z siebie głupka i potem wszyscy będą się ze mnie śmiać
Ja za to lubię tłumy, bo z ludzi czerpię inspirację, ale obawy mam te same
Stary 2008-05-08, 14:13   #36
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Nezka

U mnie to jest jeszcze tak, że jak próbuję troche sie wbic w towarzystwo, to duzo gadam, co sie pozniej okazuje, ze było bez sensu i potem troche załuje Ale ciagle nad sobą pracuje i wiem, ze pokazywanie na siłe swojej 'atrakcyjnosci', sprawienie dobrego wrazenia bardzo czesto mija sie z celem...
Skąd ja to znam Im bardziej chcę dobrze wypaść, tym większe głupoty gadam. Czasem jak sobie później analizuję takie rozmowy, to się zastanawiam, skąd mi te bzdury do głowy przychodzą
Stary 2008-05-08, 14:28   #37
AJaLubieSwojeOczy
Zakorzenienie

GG do AJaLubieSwojeOczy

Siemka! Też jestem strasznie nieśmiała. . . Z z koleżankami nie ma problemu, ale z chłopakami jest. I to TAAAAAAKI!

AJaLubieSwojeOczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 14:34   #38
stafur
Raczkowanie

Cytat:
Skąd ja to znam Im bardziej chcę dobrze wypaść, tym większe głupoty gadam. Czasem jak sobie później analizuję takie rozmowy, to się zastanawiam, skąd mi te bzdury do głowy przychodzą
jednak i tak warto się starac - przynajmniej mozemy powiedziec, ze nie siedziałysmy z zalozonymi rekami, ana przyszlosc wynioslysmy lekcje i kolejne razy mogą byc lepsze hyhyhy ja, jak sie tak czasem naprodukuje, to mam wyrzuty sumienia, ale nowe sytuacje i tak powoduja u mnie to samo (czyli gadanine), a i tak jest zle. i tak w kółko
Stary 2008-05-08, 14:46   #39
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
oo, to o mnie!
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 14:47   #40
AJaLubieSwojeOczy
Zakorzenienie

GG do AJaLubieSwojeOczy

Też tak mam. . .

AJaLubieSwojeOczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 15:27   #41
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

Cytat:
Skad ja to znam...
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7484618]Dokladnie, do dobrych znajomych moge zadzwonic bez problemu, ale jak mam do kogos obcego albo odebrac telefon to jest problem. Taki strach przed tym, ze nie bede wiedzialam o czym rozmawiac, ze ta druga osoba bedzie mowic, mowic a ja tylko "tak", "nie", "mhmm" itp[/quote]
Wiecie, ja tego nigdy nie analizowałam pod kątem dlaczego tak mam.
Po prostu na myśl o dzwonieniu do obcych lub dalszych znajomych dostaję wysypki Nie wiem czemu tak mam

Cytat:
Cytat:
dołaczam się
Ja niestety w towarzystwie większym uchodzę za gbura lub głuptasa (pamietam, jak kumpela moja poznała mnie ze swoimi znajomymi i oni jej potem pytali czemu jestem taka depresyjna ) a jak już zaczynam gadać to
Najczęściej jakimś cudem zachowuję się jak mądrala jakaś ach
A najgorsze, że w sumie ja nazwałam ten mój zespół objawów dość niedawno nieśmiałością dopiero.
A powiedzcie mojej mamie że jestem nieśmiała- najpiew wybuchnie śmiechem a potem powie kilka słów. Bo generalnie to ja straszna gaduła jestem i jak np u mamy jest któraś moja sąsiadka, które znam od małego i strasznie lubię, to potrafię z nimi gadać że mamy nie zauważają A w towarzystwie moich znajomych jak miałam tam kiedyś paczke to musiałam być zawsze w centrum zainteresowania. Dlatego ona w życiu nie uwierzy że jestem nieśmiała.
I dlatego ja też nie miałam pojęcia że to jest to, wydawało mi się, że nieśmiałość polega na siedzeniu ciągle w kącie i nie odzywaniu się do świata, a tu proszę, jak widać po Was może przybierać szeroki zespół objawów.

Witam nowe na Wątku

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 15:45   #42
Nezka07
Rozeznanie

Jak ja byłam mała, to zawsze musiałam być w centrum zainteresowania- zalety bycia najmłodszym dzieckiem w rodzinie Jak gdzieś szłam z mamą, to zawsze byłam pierwsza na miejscu, a w czasie rozmowy z dorosłymi uwielbiałam się mądrzyć A teraz jak mam coś załatwić, i to jeszcze z obcą osobą, to się dosłownie chora robię. Tak się czasem zastanawiam, dlaczego człowiek się nieraz aż tak zmienia?
Stary 2008-05-08, 15:52   #43
19michaela
Raczkowanie

nisiaq dokładnie, moja mama i znajomi tak samo mnie postrzegają: jako osobę towarzyską, wygadaną...jednak przy kimś obcym tak nie jest. Ale co mnie np u mnie dziwi to, to , że jak w grupie w szkole po lo jakby nie patrzeć wszyscy byliśmy obcy i w grupie 15 osób jakoś moja nieśmiałość idzie w kąt, jednak jeżeli jestem sama z jedną osoba z grupy to już automatycznie zamykam sie i odpowiadam "tak","nie","nie wiem"...a jak np wypije sobie wystarczy że jedno piwo lub jednego drinka to już w ogóle nie czuje skrępowania przed obcymi czy też przed zagadaniem kogoś...i dużo osób które już mnie znają dziwią się, że na początku znajomości byłam taka cicha i w ogóle, no ale tak mam, że jak kogoś poznam to zanim się całkowicie otworze i będę taka jaka jestem normalnie(wyluzowana, gadatliwa itd) to troszkę czasu musi minąć...

a z rozmowami to mam tak samo...im bardziej o tym myślę tym większą gafę popełniam...albo się przejęzyczę, albo powiem coś nie zrozumiale lub zupełnie bez sensu...

Ktoś mi kiedyś powiedział, że im więcej czasu będzie się przebywało wsród ludzi , gdzie non stop będzie pojawiał się ktoś nowy to problem zniknie, i coś w tym jest . Odkąd poszłam do pracy i ciągle mam kontakt z różnymi ludźmi to wszystko się zmienia...buduję już pełne i logiczne zdania, wdaje się w dyskusje a i odbieranie telefonów nie jest dla mnie problemem. Co nie znaczy, że już całkowicie się nie stresuję jak mam coś załatwić...zdarza się że czasami się zająknę lub zawstydzę jednak nie w takim stopniu jak jeszcze pół roku temu; więc coś w tym na prawdę musi być. Dlatego dziewczyny, starajmy się pokonywać nasze opory i wychodzić do ludzi, gdzieś gdzie nie wszyscy są nam znani i jesteśmy wręcz zmuszeni porozmawiać z kimś obcym...kilka/kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt takich sytuacji a bedą zmiany.

------------------------------------------------------
Zapuszczam włosy i paznokcie.
Zmieniam styl.
Uczę się akceptować siebie...
19michaela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 17:15   #44
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

No ja z tymi grupami osób i pojedyńczymi ludźmi mam właśnie na odwrót.
Najgorsze, że ja mam spore poczucie humoru a jak zaczynam rozmowę z kimś obcym to ono umiera w ogóle.
Nie mówiąc o całej grupie osób. Na w LO nie cierpiałam odzywać się na lekcjach i np prędzej mówiłam coś na zajęciach w grupach niż całą klasą. Natomiast na studiach to już nie była niechęć, odezwać się przy grupie osób to był dla mnie koszmar

Z tym alkoholem tak to już jest, że język rozwiązuje. Tyle że trudno wypić idąc np na zajęcia czy na rozmowę o pracę
Pozatym jest dość cienka linia między wypiciem tylko na rozluźnienie a rozluźnieniem za mocnym, i niestety jak za mocno się rozluźnię to gadam głupoty i się wymądrzam albo jestem za bardzo otwarta ma ka bra

Co do pracą nad sobą- ja czytałam, że każdego dnia człowiek powinien zrobić jedną rzecz, która go przeraża lub coś czego się boi.
Ja staram się od niedawna działać wg tego. Nie jest mi trudno bo mnie lękiem napawa np wizja wyjścia z domu samemu. Więc zawsze coś wymyślę i robię

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 13:55   #45
Kruchaaa
Raczkowanie

Cytat:
Co do pracą nad sobą- ja czytałam, że każdego dnia człowiek powinien zrobić jedną rzecz, która go przeraża lub coś czego się boi.
Ja staram się od niedawna działać wg tego. Nie jest mi trudno bo mnie lękiem napawa np wizja wyjścia z domu samemu. Więc zawsze coś wymyślę i robię
Spróbuję tego Dobre jest.
Kruchaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 14:33   #46
veronicas15
Zakorzenienie

Ja raz jestem nieśmiała a raz śmiała aż za bardzo xD
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 13:29   #47
czekoladencja
Rozeznanie

A ja się boję nawiązywać kontaków.. Ze starymi znajomymi jest całkiem ok, ale nowi ludzie mnie przerażają

A teraz przede mną obóz, a potem nowa szkoła .. I nie wiem jak sobie poradzę
Trzymać kciuki! Prosze, prosze ..

"bo jak śmierć potężna jest miłość...
wody wielkie nie zdołają ugasić miłości, nie zatopią nie zatopią jej rzeki "
czekoladencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 19:21   #48
Andzia Kaka
Raczkowanie

GG do Andzia Kaka

witam was dziewczynki ja też jestem nieśmiała i bardzo mi to przeszkadza w życiu. trudno mi rozmawiać z ludźmi. nawet nigdy nie miałam prawdziwej przyjaciółki ani chłopaka. niewiem o czym bym z nimi rozmawiała. nabawiłam się lęków przez nieśmiałość. może jest jakaś dziewczyna z woj.lubelskiego, która tak jak ja jest nieśmiała? chciałabym się zapoznać pozdrawiam was dziewczynki i życzę miłego dnia
Andzia Kaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 21:51   #49
karolcia52
Rozeznanie

ja też jestem nieśmiała w tewnym sensie bo u mnie to zależy od dnia jednego dnia zachowuję się odważnie a innego jestem nieśmiała. U mnie problem polega na tym że jak przebywam ze znajomymi z którymi nie mam kontaktu to jestem w ich towarzystwie spięta. A co do obcych to jest na odwrót nie boję się osółb których nie znam bo wiem że oni mnie nie znają i łatwiej mi z takimi osobami rozmawiać. Do osób z którymi mało przebywam a okazuję się później muszę z nimi nawiązać kontakt przykład na mojhą osiemnastkę musiałam zaprosić chrzestną z którą miałam mały kontakt i z trudnością przyszło mi zanieść jej zaproszenie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 14:33   #50
Puola
Zadomowienie

Cześć
Może reaktywujemy wątek? Miałam właśnie założyć wątek dla nieśmiałych, ale znalazłam ten

Od zawsze byłam nieśmiała. Tylko z kilkoma osobami z klasy umiem swobodnie rozmawiać. Nie umiem swobodnie rozmawiać nawet z niektórymi osobami z rodziny Boję się, że powiem coś głupiego, wyśmieją mnie.
Stary 2013-02-16, 15:25   #51
nomissn
Raczkowanie

Ja z kolei jestem małomówna, zawsze brakuje mi tematów do rozmowy, mimo że mam sporo zainteresowań
Stary 2013-02-18, 13:03   #52
Puola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nomissn Pokaż wiadomość
Ja z kolei jestem małomówna, zawsze brakuje mi tematów do rozmowy, mimo że mam sporo zainteresowań
Też tak mam.
Stary 2013-02-19, 05:51   #53
nomissn
Raczkowanie

To może rozgadajmy się tutaj
Stary 2013-02-20, 19:02   #54
Puola
Zadomowienie

Cytat:
To może rozgadajmy się tutaj
Możemy się rozgadać
Wygląda na to, że tylko my jesteśmy nieśmiałe
Stary 2013-02-20, 22:05   #55
nomissn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puola Pokaż wiadomość
Możemy się rozgadać
Wygląda na to, że tylko my jesteśmy nieśmiałe
Mogłabym założyć się, że jeszcze więcej jest takich osób na forum, widocznie są bardziej nieśmiałe od nas masz hobby?
Stary 2013-02-22, 18:22   #56
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cześć dziewczyny! Dołączam się do Was. Ja może nie tyle co nieśmiała (chociaż czasem też, zależy od sytuacji), co po prostu małomówna - ale to też zależy... bo jeśli kogoś dobrze znam, to mogę gadać i gadać. Dlatego dużo ludzi odbiera mnie za osobę nieśmiałą.
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 16:58   #57
Puola
Zadomowienie

Cytat:
Mogłabym założyć się, że jeszcze więcej jest takich osób na forum, widocznie są bardziej nieśmiałe od nas masz hobby?
Wątpię, że istnieją ludzie bardziej nieśmiali ode mnie
Moim największym hobby jest oglądanie f1 lubię dowiadywać się nowych rzeczy o tym sporcie
Lubię czytać książki(niestety ostatnio to zaniedbałam), oglądać filmy, kiedyś chodziłam na biegi, ale przestałam przez brak sukcesów teraz trochę żałuję.
A Ty jakie masz hobby?

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Dołączam się do Was. Ja może nie tyle co nieśmiała (chociaż czasem też, zależy od sytuacji), co po prostu małomówna - ale to też zależy... bo jeśli kogoś dobrze znam, to mogę gadać i gadać. Dlatego dużo ludzi odbiera mnie za osobę nieśmiałą.
Cześć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 20:25   #58
nomissn
Raczkowanie

Cytat:
Wątpię, że istnieją ludzie bardziej nieśmiali ode mnie
Moim największym hobby jest oglądanie f1 lubię dowiadywać się nowych rzeczy o tym sporcie
Lubię czytać książki(niestety ostatnio to zaniedbałam), oglądać filmy, kiedyś chodziłam na biegi, ale przestałam przez brak sukcesów teraz trochę żałuję.
A Ty jakie masz hobby?
O, to może zacznij sama uprawiać sport?

Lubię czytać książki, jak mnie wciągnie to i w jeden wieczór przeczytam jak mam wenę to robię zdjęcia, uczę się pływać, rozwijam angielski czytając w tym języku to co lubię, czasami tworzę własne kosmetyki naturalne (to nic, że odcień korektora co raz zmieniam ) lubię piec ciastka, ale to tylko jak jeżdżę do domu, ostatnio moim nowym hobby jest robienie różnych kaw i blogowanie.
Generalnie co jakiś czas pojawiają się u mnie nowe pasje, kocham uczyć się nowych rzeczy
Stary 2013-03-01, 20:32   #59
Puola
Zadomowienie

Cytat:
O, to może zacznij sama uprawiać sport?

Lubię czytać książki, jak mnie wciągnie to i w jeden wieczór przeczytam jak mam wenę to robię zdjęcia, uczę się pływać, rozwijam angielski czytając w tym języku to co lubię, czasami tworzę własne kosmetyki naturalne (to nic, że odcień korektora co raz zmieniam ) lubię piec ciastka, ale to tylko jak jeżdżę do domu, ostatnio moim nowym hobby jest robienie różnych kaw i blogowanie.
Generalnie co jakiś czas pojawiają się u mnie nowe pasje, kocham uczyć się nowych rzeczy
Planuję zacząć biegać
A tak w ogóle to uczysz się, pracujesz? Ja jak widzisz jestem przyszłoroczną maturzystką Jakoś czarno to widzę..
Stary 2013-03-01, 21:18   #60
nomissn
Raczkowanie

Cytat:
Planuję zacząć biegać
A tak w ogóle to uczysz się, pracujesz? Ja jak widzisz jestem przyszłoroczną maturzystką Jakoś czarno to widzę..
Będzie cieplej to łatwiej wtedy zmobilizować się do biegania Studiuję na politechnice, na małym kierunku. Na studiach dopiero uwierzysz, że matura to bzdura, na maturę, na każdy egzamin na maturze zdobywasz wiedzę przez 3 lata, a na studiach w jeden semestr, w zasadzie to w kilka dni przed egzaminem poznajesz całkiem nowy materiał ;D

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości