fryzury dla dlugich i baaaardzo gestych wlosow - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-03-08, 22:38   #31
bonita88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 178
Dot.: W³osy grube.

mi fryzjerka radzila ze grube sianowate wlosy powiny byc tylk cieniowane najwyzej na koncach bo tak to robi sie szopa:P
Stary 2009-03-09, 14:50   #32
ironija
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

fakt, wycieniowa³a mi tylko na koñcach. i to do¶æ ma³o.
teraz mam wyprostowane i grzywka w³azi mi do oczu.. ;p
obcina³a mnie m³oda fryzjerka i nie wiem, czy jestem zadowolona...
zobaczy siê po umyciu pozdrawiam.
ironija jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-03-11, 20:06   #33
olgiercik24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Je¶li pocieniujesz, to mog± Ci siê wywijaæ... Je¶li zapuszczasz, to zostaw na prosto.
olgiercik24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-02, 12:39   #34
madmag
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
grube i ciêzkie w³osy TO TE¯ PROBLEM- pomocy!

Witam serdecznie,
Moim problemem s± grube, gêste i ciêzkie w³osy- siêgaj± mi do ramion (pocieniowane)- proste. Zaraz po umyciu wygl±daj± uroczo ale z up³ywem czasu staj± siê zbite i "oklapniête". Czy znacie jaki¶ sposób ¿eby w³osy zachowa³y zdrowy i "puszysty" wygl±d przez ca³y dzieñ? Czy mo¿ecie mi tez poradziæ jakie¶ fajne fryzury na imprezy, wesela itp. które przetrwaj± ca³y wieczór (zwykle fryzury bardzo szybko rozpadaj± siê pod ich ciê¿arem). Bêdê wdziêczna za ka¿d± wskazówkê.
Pozdrawiam
Stary 2009-04-02, 19:32   #35
ob³oczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 281
Dot.: grube i ciêzkie w³osy TO TE¯ PROBLEM- pomocy!

Cytat:
Napisane przez madmag Poka¿ wiadomo¶æ
Witam serdecznie,
Moim problemem s± grube, gêste i ciêzkie w³osy- siêgaj± mi do ramion (pocieniowane)- proste. Zaraz po umyciu wygl±daj± uroczo ale z up³ywem czasu staj± siê zbite i "oklapniête". Czy znacie jaki¶ sposób ¿eby w³osy zachowa³y zdrowy i "puszysty" wygl±d przez ca³y dzieñ? Czy mo¿ecie mi tez poradziæ jakie¶ fajne fryzury na imprezy, wesela itp. które przetrwaj± ca³y wieczór (zwykle fryzury bardzo szybko rozpadaj± siê pod ich ciê¿arem). Bêdê wdziêczna za ka¿d± wskazówkê.
Pozdrawiam
Chcia³abym mieæ problem grubych, gêstych i w³osów
Je¶li wlosy s± ciêzkie i gêste to mo¿na je odpowiednio wycieniowaæ tzn. tak, ¿eby same siê unosily (to siê chyba nazywa piórkowanie). Grunt to znale¼æ dobrego fryzjera

Wszyscy chc± rozumieæ malarstwo, dlaczego nie próbuj± zrozumieæ ¶piewu ptaków? (Pablo Picasso)
ob³oczek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-08-19, 09:18   #36
byonce55
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Dot.: fryzury dla dlugich i baaaardzo gestych wlosow

Wiec. Mam srednie grube krecone w³osy..
nie mam jak ich czesaæ.. warkocza nie robie bo wygl±dam ³yso , kucyka mam szope..
ju¿ sama nie wiem co mam pobiæ , te w³osy ,.. utrudniaj± mi ¿ycie
jakie¶ kilka lat ju¿.. by³am u fryziera i nic nie wymy¶li³..
b³agam mo¿e by³yscie w podobnej sytuacji albo , znacie jakie¶ fryzury lub jak
siê czesaæ , help!
=, Mia³am wycieniowane i nic.!
=, rozpuszczonych nie moge no¶iæ uwierzcie.. jaqaa straszna szopaa.!
=, prostowinica , na wilgoci robi siê sianoo ; (
pomocy.. ja mam du¿o grubsze w³osy od byonce na tym
zdjeciu uwiezcie mi i to o ile grubsze
pomocy..

http://www.blog.crisendo.com/2009/08...owles-is-dead/

Edytowane przez byonce55
Czas edycji: 2010-08-19 o 09:20
byonce55 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-01, 19:42   #37
keikochan
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Pomocy.

Mam strasznie grube,gêste w³osy.Mocno siê faluj± i pusz± co daje efekt `szopy`.Chcia³abym je ¶ci±æ i my¶la³am nad cieniowaniem po ca³o¶ci,ale czy do takiego typu w³osów bêdzie to odpowiednie ? Pomó¿cie. Dodam jeszcze,¿e mam w³osy tak mniej wiecej do ³opatek.
Ni¿ej fryzury które mi siê podobaj±:

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1217536594
http://emo-girls.socjum.pl/_/spolecz...9410fea22.jpeg
keikochan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-01, 21:07   #38
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 126
Dot.: Pomocy.

Cytat:
Napisane przez keikochan Poka¿ wiadomo¶æ
Mam strasznie grube,gêste w³osy.Mocno siê faluj± i pusz± co daje efekt `szopy`.Chcia³abym je ¶ci±æ i my¶la³am nad cieniowaniem po ca³o¶ci,ale czy do takiego typu w³osów bêdzie to odpowiednie ? Pomó¿cie. Dodam jeszcze,¿e mam w³osy tak mniej wiecej do ³opatek.
Ni¿ej fryzury które mi siê podobaj±:

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1217536594
http://emo-girls.socjum.pl/_/spolecz...9410fea22.jpeg
Piszesz, ¿e masz falowane w³osy, które siê pusz±. Mo¿e warto zajrzeæ na podforum dla krêconow³osych i nauczyæ siê dbaæ o swoje w³osy? Wtedy nie bêd± siê puszyæ i zaczn± ³adnie uk³adaæ.

Zamieszczone przez Ciebie fryzury s± dla prostych w³osów- je¶li prostujesz w³osy, to mog± byæ dla Ciebie ok, ale musisz mieæ na uwadze to, ¿e falowane w³osy i tak bêd± potrzebowa³y wiêcej nawil¿enia i nat³uszczenia, ni¿ w³osy naturalnie proste. Falowane w³osy lepiej siê uk³adaj±, jak siê fachowo wycieniowane, ale raczej nie tak, jak na za³±czonych przez Ciebie zdjêciach Na podforum krêconow³osych znajdziesz nie tylko wskazówki jak dbaæ o swoje fale (czy je prostujesz, czy te¿ nie), ale te¿ jaka fryzura wydobêdzie ³adniejszy skrêt.
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-15, 17:56   #39
8malina8
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 422

Cze¶æ , mo¿e kto¶ mi tu co¶ fajnego doradzi te¿ jestem posiadaczk± grubych i gêstych w³osów (mocno wycieniowanych) i mam problem , bo nie wiem jak je ¶ci±æ by ³adnie wygl±daæ. W³osy ju¿ od dawna zapuszczam i w tym momencie najd³u¿sze kosmyki siegaj± pasa a najkrótsze s± do pach.Nie mam ¿adnej grzywki a moja twarz jest drobna i owalna. Mój problem polega na tym , ¿e moje w³osy s± tak ciê¿kie , ¿e le¿± takie ulizane przy g³owie a z kolei koñcówki siê lekko pusz±. W dodatku w³osy rosn±ce pod spodem - bli¿ej szyi - s± pofalowane i nawet prostownica ledwo daje im rade.Zaznaczê , ¿e prostownicy u¿ywam parê razy w roku , na wiêksze wyj¶cia.Nie chcê ¶ci±æ na krótko bo lubiê mieæ du¿o w³osów na plecach a poza tym mój m±¿ uwielbia d³ugie w³osy.Próbowa³am ¶ci±æ w³osy na prosto , efekt by³ straszny - w³osy ku do³owi sie rozszerza³y i wyglada³am koszmarnie:/
Kiedy¶ marzy³am o fryzurce a'la emo , tylko bez cudacznych kolorów i dodatków bo wtedy w³osy fajnie siê unosz± ale ¿adna fryzjerka nie umia³a moich w³osów tak ¶ci±æ
Czy zrobienie grzywki na bok sprawi ,¿e moja twarz bedzie ³adniej wygladaæ? A na moje suche w³osy polecicie jak±¶ odzywkê? a mo¿e jedwab?
23.12.2012r - zarêczyny
31.08.2013r - ¶lub
8malina8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-24, 18:37   #40
versatille
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 940

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ , mo¿e kto¶ mi tu co¶ fajnego doradzi te¿ jestem posiadaczk± grubych i gêstych w³osów (mocno wycieniowanych) i mam problem , bo nie wiem jak je ¶ci±æ by ³adnie wygl±daæ. W³osy ju¿ od dawna zapuszczam i w tym momencie najd³u¿sze kosmyki siegaj± pasa a najkrótsze s± do pach.Nie mam ¿adnej grzywki a moja twarz jest drobna i owalna. Mój problem polega na tym , ¿e moje w³osy s± tak ciê¿kie , ¿e le¿± takie ulizane przy g³owie a z kolei koñcówki siê lekko pusz±. W dodatku w³osy rosn±ce pod spodem - bli¿ej szyi - s± pofalowane i nawet prostownica ledwo daje im rade.Zaznaczê , ¿e prostownicy u¿ywam parê razy w roku , na wiêksze wyj¶cia.Nie chcê ¶ci±æ na krótko bo lubiê mieæ du¿o w³osów na plecach a poza tym mój m±¿ uwielbia d³ugie w³osy.Próbowa³am ¶ci±æ w³osy na prosto , efekt by³ straszny - w³osy ku do³owi sie rozszerza³y i wyglada³am koszmarnie:/
Kiedy¶ marzy³am o fryzurce a'la emo , tylko bez cudacznych kolorów i dodatków bo wtedy w³osy fajnie siê unosz± ale ¿adna fryzjerka nie umia³a moich w³osów tak ¶ci±æ
Czy zrobienie grzywki na bok sprawi ,¿e moja twarz bedzie ³adniej wygladaæ? A na moje suche w³osy polecicie jak±¶ odzywkê? a mo¿e jedwab?
Polecam pielêgnacjê Od¿ywki, maski, oleje i kremy i nie trzeba bêdzie w³osów cieniowaæ.

Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu,
gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago!
versatille jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-09-24 19:37:13

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.