![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
![]() fryzury dla dlugich i baaaardzo gestych wlosow
hej!
Mam ogromny problem ze swoimi wlosami. Sa one baaardzo geste, grube , az ciezkie. Przez cale zycie nosze kucyk, bo nie mam na nie pomyslu, ale juz mam dosc tego cholernego kucyka! Pol roku temu scielam je sobie do ramion i strasznie tego zalowalam, bo mialam takie push-up, ze nie moglam na siebie patrzec w lustrze. Teraz mam juz dlugie (mniejwiecej do polowy plecow). Kolezanki namowily mnie na chodzenie w rozpuszczonych wlosach, wiec czasami chodze, ale dopadla mnie ogromna chec zrobienia sobie jakiejs fajnej fryzurki. Chcialabym, zeby byla ona taka na codzien, ale rownoczesnie wyjatkowa ![]() Moze jest tu wiecej dziewczyn, ktore maja ten sam problem co ja i znalazly jakies fajne fryzurki na swoje "siano" ![]() ![]() Aha, moze jeszcze dodam, ze mam wlosy dosc mozno wycieniowane, ze z przodu siegaja mi do ramion , a z tylu, jak juz wspominalam, do polowy plecow. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: fryzury dla dlugich i baaaardzo gestych wlosow
By³o by ³atwiej gdyby¶ da³a swoj± fotke.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 585
|
hmm... roznie mozna sie czesac, czasem jakis kok, kucyk z zaplecionym warkoczem, nakladac opaske, robic np taki natapirowany u góry kucyk i jakas ladna spinka/gumka, falowac, prostowac, doslownie wszystko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
na twoim miejscu bym mocno je pocienowana;] a na sianko moze pomóc dove - jedwabista g³adko¶æ - krem wyg³adzaj±cy ;] sama mam i polecam;p
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Problem z ciê¿kimi w³osami
Witam serdecznie !
Otoz moj problem wyglada nastepujaco.Na poczatek powiem ze jestem facetem ![]() Z natury mam w³osy grube i ciezkie. Calkiem niedawno , bo jakies 2 tygodnie temu , mialem w³osy prawie do ramion. Wszystko by³oby fajnie , gdybym nie mial takie pierniczenia sie z nimi kazdego ranka. PO kazdym wstaniu z lozka rano w³osy sie puszyly i byly poskrecane kazdy w inna strone. Bez prostownicy rano nie dalo rady sie obejsc. Przyznam ze mnie to wkurzalo. Poszedlem wiec do fryzjera. Powiedzialem zeby mi postopniowal. Postopniowal je , ale to nie pomoglo , wlosy byly napuszone co rano i po kazdym kontakcie z woda. Prostownica stala sie na³ogiem. ¦ci±³em je. Obecnie mam krotkie. Lecz chce zapuscic znowu. Moje pytanie jest takie , czy mozna zapuscic wlosy tak , aby sie one nie puszyly co rano? zeby mozna bylo obejsc sie bez prostownicy? i jak zapuscic wlosy ale do kitki ? poniewaz chcialbym zapuscic wlosy ktore od poczatku bym wiazal w kitke. Prosze , pomozcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 852
|
Dot.: Problem z ciê¿kimi w³osami
szybko i bez puszenia to tylko przedluzenie Twoich naturalnych...a i te raczej powinny miec odpowiednia d³ugo¶æ...jest masa preparatow do w³osów ktore siê nadmiernie pusz±, wyginaja itp. zafunduj im troche profesjonalnych maseczek w salonie fryzjerskim i bedzie dobrze..
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
no narazie nie mam do czego stosowac tych specyfikow , bo mam krotkie. Martwie sie tylko , bo chcialbym je zapuscic a nie wiem czy dam rade znowu zeby sie z nimi nie mêczyc az tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, ze potrzebujesz czegos, co ulozy takie wlosy bez potrzeby codziennego paprania sie kilka godzin
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wy naprawde wierzycie w takie domowe sposoby typu 'sok z cytryny' ? wybaczcie , ale to brzmi tak troche niewiarygodnie
![]() A prostownicy uzywalem jakies dwa miesiace. Wczesniej , gdy mialem krotsze wlosy to po prostu one byly proste i koniec , zadnych pozawijanych koncowek itp. Dopiero pozniej sie zaczelo robic takie be na glowie , bylem zmuszony uzywac prostownicy.. A na kitke chcialbym zapuscic , wiec wygolilbym lekko boki , a ty³ stopniowal. Zeby w pozniejszym czasie byla kitka smieszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o sklepowe specyfiki, mnie najbardziej obciazal wlosy balsam Naphera z nafta kosmetyczna, do kupienia w aptece. Stopniowanie? Wg mnie przy tym rodzaju wlosow podkreslisz tym puszenie i odstajace na wszystkie strony kosmyki.
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
baaardzo gêste w³osy - problem z doborem fryzury
Dziewczyny,
plis doradzcie mi. Mam bardzo geste wlosy, kolor po ostatniej koloryzacji ciemny blond + pasemka jasny cieply blond. D³ugo¶æ do ramion, prosto sciete, faluj±ce, ³atwe do u³o¿enia. Kompletnie nie mam pomys³u na nie. Chodze od fryzjera do fryzjera i za kazdym razem nie jestem zadowlona z efektu. Nie wiem co mam zrobic. Chcialabym je raczej zapuszczac niz scinac na krotko, ewentualnie przefarbowaæ ca³kowicie na blond (jako¶ lepiej siê czujê w tym kolorze). Czy która¶ z Was tez boryka sie z takim problemem?? Geste wlosy, pó³ d³ugie, co z nimi robicie? Znudzi³o mi sie upinanie, koki, kucyki, chcia³abym nosiæ je rozpuszczone, ale w ¿adnej fryzurze do tej pory mi by³o mi dobrze - w³a¶nie przez to ¿e jest ich tak du¿e... Czekam i dziekuje za pomys³y. Pozdrawiam avenka
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: baaardzo gêste w³osy - problem z doborem fryzury
najlepiej by³oby gdyby¶ do³±czy³a zdjêcie.. ale ok... moim zdaniem, to najlepiej gdyby¶ teraz ¶cie³a lekko w³osy, ¶cieniowa³a i wybra³a co¶ w rodzaju z grzywk± na bok.. mo¿e co¶ takiego? : w³osy odrosn± i bêd± fajnie wygl±daæ d³ugie i pocieniowane... a jak na teraz to chyba najlepsze rozwi±zanie.. mo¿esz te¿ ¶ci±æ o 2-3 cm d³u¿ej.. ale ogólnie taka idea fryzury wydaje mi siê trafna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!!!
Mam taki problem mam gêste grube w³osy po prostu szopa po umyciu i pozniej tez mam juz ich dosyc :/ Znacie jakies srodki zeby wlosy nie byly gêste ??? Czy jedwab,wosk .... czy cos w tym stylu pomoze mi??? Prosze piszcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gêste w³osy
jedwab - tak, lekko obci±¿a..zmniejsza objêto¶æ...
wosk raczej nie... -efekt t³ustych w³osów to nie to samo.. do tego pianki -wcieraj je ''wzd³u¿'' w³osów, czyli pionowo /bez ''masa¿u''i wcierania/ //pamiêtam jak moja kole¿anka mia³a tak gêste w³osy, ¿e fryzjerka musia³a jej wycinaæ kêpkami u nasady i tak nie by³o widaæ ró¿nicy... - extremalne warunki i sposoby.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 414
|
Dot.: Gêste w³osy
Po, co zmniejszaæ objêto¶æ w³osów. Takie w³osy przecie¿ s± piêkne. Je¶li chcesz okie³zn±æ puszenie zniszczonych w³osów, to wcieraj kremy, jedwab, to te¿ je trochê regeneruje. Ale w³osy zdrowe s± piêkne jak s± tak gêste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dzieki!!
Moze i racja z ta grzywk±?? Pomysle, dzieki! Zastanawiam sie tylko, czy takie mocne wycieniowanie takich gestych wlosow bedzie ok - nie chcialabym wygladac a'la lata 80 ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 149
|
nie wiem, czy wtedy wlosy by bardziej sie bardziej 'napuszyly' ...
a co do upiecia: moze zwiazac tylko gorna warstwe wlosow w kucyk a reszte miec rozpuszczona? takie pol na pol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Praktykowa³am, ale ta fryzura szybko sie nudzi
![]() Na ulicach w gazetach widze dziewczyny, ktore maja fajne fryzury, ale widac, ze maja mniej wlosow i pewnie dlatego te kryzurki fajnie wygladaja. Zapisze sie do fryzjera i sprobuje ta grzyweczke na bok. Wlosy kiedys przeciez odrosna....
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 815
|
hm , ja mam ten sam problem i fryzjer mi doradzil zapu¶ciæ wlosy tak aby siegaly za ramiona /chyba do pól pleców/ a mam aktualnie lekko za ramiona i wycieniowane tylko koñce delikatnie . Jak mialam scieniowane wlosy mocno to te górne warstwy siê unosily i mialam szopê na glowie
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Tez sie wlasnie tego obawiam... A jak zapuszczasz w³osy to nosisz rozpuszczone czy w niesmiertelnym i nudnym kucyku? Ja okropnie wygladam w rozpuszczonych, takich jak mam teraz, nawet jak je wystylizuje, to mam wrazenie, ze strasznie mi od g³owy odstaja i sa takie grube, ciezkie. A jak mi kosmyk opada, np przy schylaniu g³owy, to nie jest to kosmyk, tylko zbity wielki kosm ... Jak ja zazdroszcze dziewczynom , ktore maja "normalna" ilosc wlosow na glowie. Czy jest tu moze ktos kto sobie poradzi³ z gêstymi w³osami? PLISSS
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
przyznam sie ze ciê¿ko mi sie zapuszcza te wlosy bo nie mam cierpliwo¶ci i juz bym biegla do fryzjera po jakie cieniowanie ale slucham fachowca i zapuszczam... przewa¿nie to mam zwi±zane w kucyk na dole lub wy¿ej albo spink± albo polowe wlosów podpinam spinka a polowe rozpuszczone nosze, a moje wlosy tylko s± fajne jak je wyprosuje ale nie moge zbyt czêsto bo mam farbowane i nie chce niszczyæ, wczesniej nieraz jak chodzilam do innego fryzjera to prosilam o tzw. prze¿edzenie wlosów przez takie jakby wycieniowanie ale nie ka¿dy fryzjer to dobrze zrobi i nieraz to wlasnie mialam za wysoko wycieniowane i nie do¶æ ze te wlosy sie unosily to jeszcze nie moglam ich wszystkich uchwycic w koñski ogon i to byla tragedia ! ale tez jedna fryzjerka mi mówila tez zeby zapuszczac bo im dluzsze wlosy to bardziej le¿± pod wlasnym ciê¿arem i nie odstaja i te¿ mi sie to sprawdzalo, wieæ jedyne wyjscie to poszukac jakichs fajnych fryzur do dlugich wlosów tzn. ró¿ne upiêcia itp, aha i fryzjer te¿ mi doradzil po umyciu i lekkim wysuszeniu pianke wgniatac we wlosy i wtedy sa takie lekko krêcone i pozlepiane i latwiej zapanowac nad nimi ale ja za bardzo nie lubie miec takich sztywnych wlosów , te¿ mozesz wyprobowac ró¿ne kosmetyki wygladzaj±ce, serie z olejlami wygladzaj±cymi np elseve szampon, od¿ywka lub mleczko wygladzaj±ce , ró¿ne firmy maj± takie produkty tylko dobor zale¿y indywidualnie jak wlosy bêd± reagowac na dane produkty, ja obecnie u¿ywam elseve cement ceramidy szampon i maskê i mam takie fajne ¶liskie wlosy po tym a jak umyje wlosy i mam w polowie podsuszone (naturalnie bez suszarki) to polowe wlosów zbieram z tylu zawijam troszke z góry na dól i podpinam klamerk± plastkow± i potem jak wyschna do konca rozpuszczam i s± ju¿ gladsze i nie odstaj± tak na boki zwlaszcza przy twarzy, tyle moge doradzic z wlasnego do¶wiadczenia..
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzieki za rady!!!!!
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 816
|
ja mam bardzo geste wlosy, do tego bardzo grube. faluja sie niemilosiernie - niestety kazdy w inna strone, tragedia. bardzo trudno je jakkolwiek ulozyc. kiedys jeszcze jak mialam nie wycieniowane to po kazdym umyciu mialam totalna szope! od kilku lat mam mocno wycieniowane tak od samej gory i to jest ok, podoba mi sie (na samej gorze najkrotsze wlosy i tak coraz dluzsze). wlosy mam po ramiona... no troszke dluzsze. do tego zawsze prostuje (no jak jestem w domu caly dzien to nie tylko jak wychodze gdzies). niestety kiedy tylko jest deszcz, mgla, takie wilgotne powietrze (itp) to (pomimo prostowania) pare minut od wyjscia na dworze znow sa pofalowane okropnie, kazdy w inna strone, niesymetrycznie. eh masakra. prosciutko sie trzymaja szczegolnie kiedy jest totalna susza albo mroz hehe. ale ogolnie mocne cieniowanie+prostowanie daje efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
cyanide sun -a jak ze stanem twoich wlosów po tak czêstym prostowaniu? a masz farbowane? bo moje farbowane i juz prostowania nie znosz±... zazdroszcze cierpliwo¶ci
avenka - dzieki pozdrawiam i tez powodzenia i cierpliwo¶ci trzeba sie cieszyc ze sie ma gêste wlosy ! niektorzy maj± powa¿ny problem z ich niedoborem ...
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2008-08-31 o 21:04 Powód: dopisaNIE TEKSTU |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
grube w³osy POMOCY Z NOW¡ FRYZUR¡!
witam. mam problem z wlosami i fryzur±.mam bardzo grube br±zowe w³osy i mam problem z fryzurami do nich. poniwa¿ po umyciu robi mi sie tzw " siano " i jest ich pe³no i przez to wydaje siê moja g³owa wielka. chce zrobiæ sobie jak±¶ now± modn± fryzurê. ale nie mam pojecia co bedzi dobre do takich w³osów (przy czym po umyciu kiedy wyschna robia mi sie lekkie loki ) twarz mam bardziej pod³u¿na i my¶le nad jak±¶ grzywk± z ukosa z przedzia³kiem na boku . ale jak obci±æ w³osy ? zostawi loki czy prostowac (moje wlosy trudno sie prostuje) prosze o pomoc , propozycje jakies zdjecia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
Dot.: grube w³osy POMOCY Z NOW¡ FRYZUR¡!
sama mam podobny problem, echhh
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dot.: grube w³osy POMOCY Z NOW¡ FRYZUR¡!
No ja tez mialam z tym problem, ale odkrylam szampon z Loreal Professional, dostepny w salonach fryzjerskich, opakowanie fioletowe, nazywa sie liss extreme (jakos tak), troche kosztuje, bo ok 50-60 zl, ale jest bardzo wydajny, 500ml, ja myje wlosy co 3 dni mniej wiecej i mi starcza na prawie pol roku, wiec faktycznie jednorazowo to spory zakup, ale pozniej sie zwraca!!! Sprobuj zobaczysz, ze po kilku myciach nie bedziesz miala siana, a wlosy beda miekkie! A co do fryzurki to polecam Ci wycieniowanie, ale nie za duzo, no i ta krzywka na bok to tez fajna sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
W³osy grube.
Doskonale zdajê sobie sprawê, ze taki w±tek ju¿ by³, ale:
a) nie znalaz³am tego czego szuka³am b) bo ka¿dego w³osy s± inne i wymagaj± innego ciêcia. Mam w³osy czarne, grube, ciê¿kie, suche, ³ami±ce siê, puszyste. Mam w³osy obciête hmm... dwuwystopniowane ![]() Siêgaj±ce za ³opatki. Twarz kwadratowo trójk±tna, czo³o normalne.. I ju¿ za d³uga sko¶na grzywka. Planowa³am powa¿nie je wycieniowaæ, ale ju¿ nie jestem pewna. Do fryzjera idê w poniedzia³ek... A i jeszcze jedno - zale¿y mi na tym, ¿ebym mog³a fryzurê u³o¿yæ w do¶æ krótkim czasie bo jestem gimnazjalistk±. Prostownicê posiadam. Ale jak na razie me w³osy jej nie toleruj±. Proszê o pomoc i nie zdziwiê siê, gdy w±tek zostanie zamkniêty, ale w takim razie mam pro¶bê o zamieszczenie linków do faktycznie rozwa¿nych i pomocnych odpowiedzi. Bo mam do¶æ moich w³osów ci±gle zwi±zanych w dwa kucyki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 594
|
Dot.: W³osy grube.
mocno pocieniuj) w³osy sie uniosa, bedzie Ci lepiej o nie dbaæ..
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Dot.: W³osy grube.
te¿ tak my¶lê, ale bojê siê troszku jak siê bêd± uk³adaæ bo mam naturalnie falowane i nie s± podatne na lokówki prostownice itd.. yh, có¿, poradzê siê fryzjerki i dam znaæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.