![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy lubicie byc blade?????
tak , uwielbiam byc biała. jeszcze rok temu z tym walczylam, teraz kocham blada skore
![]() moim zdaniem wygląda ślicznie ![]() a i ktos tu wyzej napisał, ze jak "kilka razy sie pojdzie to nic sie nie stanie". a własnie, ze stanie sie. juz po 10 pobytach w solarium na rok staje sie to bardzo szkodliwe, solarium ma wpływ rakotwórczy i bardzo niszczy skóre. nie mówiac juz jak sie chodzi czesciej ![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Byłoby, bo chodzi o promieniowanie
![]() ![]() To trochę jak z paleniem papierosów, niby można na raka płuc zachorować, ale "jeden papierosek raz na jakiś czas nie zaszkodzi" i jeden zachoruje, inny nie. Ale ryzyko jest i wiele osób podejmuje je, bo lubią palić. Z solarium(opalaniem generalnie) jest podobnie (może ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
![]()
A mi sie nie podoba blada skora i tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Co komu pasuje i w czym mu do twarzy.
Tak jak można byc opalonym i ..opalonym czyli albo' śliczną' skwareczką albo delikatuśnie muśniętą ;i wtedy fakt dodaje to uroku .Troszke błyszczyku na usta i gód. Tak samo z bladością . Piękna porcelanowa cera mniam miodzio. Nie moge sie napatrzeć na Bre z Gotowych ![]() Ale brr trupia bladość czy anemiczna podkreslona jeszcze czarną krechą mnie sie tam nie podoba .A nastoletnie 'czarne wdowy' nad sobą ręce załamią jak na fotki po latach spojrzą ![]() Ja tez sie nie opalam i nie lubię i nudzi mnie to i zadnych sobie ideologii o śmiercionosnym słońcu nie dopowiadam .Ide na rower to biore czapke z daszkiem -cała moja ochrona .Zmarszczek zero ![]() Raz w życiu byłam strzaskana przez słońce na maksa i wtedy prawdopodobnie miałam oczy niebieskie jak lazurowe niebo No trudno jakoś zrezygnuję z intensywności koloru gałki ocznej a zostanę przy bielszych odcieniach karnacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Ech, widzę, ze nie ma szans na fajną dyskusję. Lepiej wykpić
![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
No więc Tobie się nie podoba, nam tak. Czy to takie dziwne, że każdy ma inny gust?
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sądziłam,że prędzej śmiech je powoduje ![]() ![]() Ja się zawsze wczuwam (cokolwiek to znaczy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
![]()
Alchemia nie przesadzaj tylko wyluzuj troche,nikogo nie chce wykpic poprostu mam swoje zdanie i chcialam poznac wasze.A takie zadziorne dyskusje sa najlepsze
![]() Fresa jesli nie rozumiesz o co mi chodziło to szkoda...Powiem tak złość pieknosci szkodzi ![]() Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2007-10-03 o 15:23 Powód: Post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
W jakim sensie lepsze? Ja jestem spokojna, myślałam tylko, że masz jakies ciekawe argumenty, ale się przeliczyłam trochę
![]() ![]()
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
![]()
To trzeba miec argumenty za opaloną skóra...hmm powiem ci tak poprostu zdrowiej wyglada a to czy szkodzi czy nie to wszyscy wiemy i nie bede tego podwazac bo nie jestesm idiotka ktora bedzie sie upierac ze slonce czy solarium nie szkodzi skorze bo dobrze wiem ze tak nie jest...Poprostu jak Dla Mnie ladniej wyglada i tyle.Przy jasnej karnacji dobrze wygladaja tylko dziewczyny o nieskazitelnej cerze i chyba z tym sie zgodzicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Julittaa22 nie dubluj postów, korzystaj proszę z opcji edycji lub multicytowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
dla czytajacych :P aczkolwiek, zalezy co rozumiemy pod pojeciem " zadziorna dyskusja" :P Jezeli poziom pewnych wypowiedzi jest wyjatkowo niski, wtedy nawet czytelnicy znudzeni dniem powszednim i chetni na zadziorki wizazowe, rezygnuja :P
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
widze że gorący wątek
![]() ja jestem naturalną blondynką i mam jasnobrązową/lekko złotą karnację. i powiem wam szczerze, że nigdy nie myślałam kategoriammi typu "czy lubię być opalona czy blada". naturalne dla mnie jest to, że latem jestem opalona bo słońce łatwo mnie "łapie" i tyle. jak jestem blada to nie ubolewam, zwyczajnie mi to wisi. ale podobają mi się blade dziewczyny ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ten temat był już wałkowany chyba z milion razy i zawsze będą osoby za jasną cerą i te, które w solarium i opalaniu nie widzą nic złego mimo tłumaczeń, że jest to niezdrowe
![]() Ja mam jasną cerę, lubię być blada, nawet specjalnie się filtruję i skrobiuję żeby jeszcze bardziej blado wyglądać, bo mi się tak podoba i już ![]() ![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mogę się takową pochwalić ,pudru nigdy nawet w dłoni nie miałam -nie mam czego ukrywać ,bo nie mam ani wyprysków,ani rozszerzonych porów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
julittaa22 nie przesadzaj, kazdy ma swoje zdanie i tyle.
Ja uwazam ze bladosc czasami moze byc ladna ale... ja na siebie blada nie moge patrzec. Mam taka cere, ze jak jest blada to jest cala w czerwonych plamach i w ogole, dlatego tez czasami chodze na solarium lub ewentualnie ratuje sie balsamem brazujacym. Dochodzi tez inna sprawa, wlasciwie 2 inne sprawy zwiazane z brakiem opalenizny ale nie bede sie na ten temat rozpisywac ![]() ![]() Ktos tam napisal o bladej Angelinie Jolie - chyba Angeliny nie widzialas ![]() http://facet.wp.pl/gid,8814511,img,8...l?ticaid=14930 http://j.luxlux.pl/l816/f6453d890026...1ed/234916.jpg http://entimg.msn.com/i/150/News/Jun..._150x200-c.JPG Faktycznie - blada jak sciana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
z natury jestem blada jak ściana. czasami czerwona jak burak ale to inna bajka... lubię kolor swojej cery, ale w połączeniu z genetycznie (jak sądzę) podkrążonymi oczami nie wygląda to zbyt atrakcyjnie. powiem tak - przywykłam. nie lubię, natomiast gdy ktoś czepia się mojej bladości (np. wmawianie mi anemii) jak i również sytuacji, w których pomarańczowe dziewczęta mówią, że zdałoby mi się solarium
![]() pomijam plamy na twarzy po samoopalaczu lub pół kilo pudru, który jest także na stójce kurtki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() O właśnie ![]() [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5441490]I skąd wniosek że jasna skóra= zmęczona twarz? A osoby ze śniadą cerą już nie mogą mieć zmęczonej twarzy? ![]() Też mnie to zastanowiło, bo jestem "jasna" z natury, opalać się po prostu nie lubię i nawet nie chodzi tu o kwestie zdrowotne - nie lubię i już ![]() I nie sądzę, żeby moja skóra wyglądała na zmęczoną czy niezdrową... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja tez chowanie sie przed sloncem uwazam za przesade i dlatego zima jak go nie ma lubie pojsc na solarium a teraz uwaga JASNA CERA ALE TYLKO BEZ MAKAMENTÓW jesli sa jakies pryszczyki lub inne rzeczy wyglada to okropnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Jak się ma wypryski, to nawet opalenizna tego nie ukryje. A co mają zrobić dziewczyny o jasnej i niedoskonałej cerze? Iść na solarium? To trochę tak, jak kupowanie ciemnych ubrań, bo "wolniej sie brudzą niż jasne". Nikt normalny nie będzie chodził do solarium po to, aby ukryć pryszczyki pod opalenizną.
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pryszcze i inne rzeczy wygladają też brzydko przy opalonej buzi-sztuczne słońce przecież nie zakrywa tych mankamentów. A już nie ma nic gorszego niż przykrywanie pryszczyków warstwami pudrów-zamiast leczenia ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Racja,każdy robi to co lubi. Ja tam specjalnie przed słońcem się nie kryję, obfiltrowywanie się przy każdej okazji to dla mnie przesada, ja się opale to nie marudze-pare miesięcy fajnie być innym niż cały rok (poza tym mnie słoneczko i tak nie łapie
![]() Niedoskonałości wyglądają źle na opalonej i na jasnej skórze...ale chyba najlepiej wyglądają na naturalnej ..solarium raczej nie poratuje, raczej dermatolog...
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Oczywiscie ze nie musza na solarium ale moga uzyc krem brazujacy na przyklad ale widze ze odbiegamy od tematu.Bo to wy staracie sie udowodnic ze jasna cera jest ok i mnie atakujecie bo mam inne zdanie..dziwne troche |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Hehe nie przesadzajcie dziewczyny, czepiacie sie autorki tematu, przeciez można bronić swoich racji nie wyśmiewając czy nie czepaijąc się racji innych. Co do tematu, nie lubie być blada, nie podoba mi się biała cera. Lubię śniadą cerę, taką lekko brązową i tylko taka mi się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I co mam iść do solarium, żeby ukryć krostki na twarzy? Ja wolę użyć korektora... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za wszelką cenę starasz się nas przekonać,że opalona cera jest ok i wyglada zdrowo-co wcale nie jest prawdą ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.