|
|
#31 |
|
www.dulcedo.pl
|
Dot.: By Toledana
Bombowe pracki, zresztą to widac nawet po frekfencji postów. Najważniejsze to wiedzieć jak takie coś ugryść ja osobiście nie mam na taką biżu pomysłu, więc podziwiam tym bardziej
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Nie zamykajmy się w we własnym ogródku,błagam...Jak wrapping to tylko Pani Iza,tak?To jest tylko technika,a każdy ma swoją interpretację,swój styl i każdy do niej dodaje coś swojego.Nawet każda czapeczka po przerobionym tutorialu będzie inna
Toledana-piękne prace!Dopracowane,ciekawe i Twoje.Poza tym nie widziałam wrappów z oksydowanej miedzi(chociaż może nie dużo widziałam)i bardzo mi się podoba.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Toledana, radzę się nie przejmować co poniektórymi wypowiedziami
![]() Prace super, zresztą chyba już Ci to kiedyś mówiłam. Ja też chętnie bym robiła zdjęcia na ciemnym tle, ale mój aparat z tym nie radzi ![]() Natomiast co do różowej bransy - na litewskim forum rękodzieła, gdzie często bywam, dziewczyny też takie pokazywały - a strony Izy Malczyk w życiu na oczy nie widziały. Jest to chyba jeden z prostszych pomysłów, do jakiego można dojść samemu (jak się ma wyobraźnię przestrzenną i się umie wrappować ).A ja się cieszę, że przybywa nam wrapujących dziewczyn szczególnie takich, które krytycznie patrzą na swoje prace i robią coraz ładniejszą i staranniejszą biżuterię ![]() Tak trzymać!
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry o nowym poranku
![]() Bardzo mi miło, że odezwało się tyle komentatorek i pozwólcie, że się za jednym zamachem odniosę do różnych uwag i pytań, bo się niektóre powtarzały. Zrobiłam błąd nie opisując materiałów, na przyszłośc to zrobię. Wszystko jest zrobione z miedzi i pokryte oksydą. Niebieskie kamienie to oczywiście turkus, różowe z bransolety to kwarc różowy, z wisiora i kolczyków rodonit, surowe bryły to jadeit, w wiszących kolczykach jest jadeit biały. Różowa bransoleta była pierwszą rzeczą, którą robiłam z miedzi owijanej. Forma jest więc najprostsza, oswajałam materiał i projekt. Jakby szukać początków najpierwszych takiej formy to rzuccie okiem na stronę eni oken. Wydaje mi się, że portównania z Izą Malczyk się narzucają, bo jest ona najbardziej znaną i zaawansowaną w Polsce osobą zajmująca się wrappingiem. Jednak początki tej techniki siegają lat 70-tych w USA, szkoły Lynne Merchant z której wywodzi się np. Connie Fox. Amerykanki mają do dyspozycji tysiące kursów owijania, różne bead shows, na których tez można brać lekcje no po prostu full wypas. Przynzaje się bez bicia, że podglądam mnóstwo amerykańskich stron i blogów, czytam fora dyskusyjne, tam przyglądam się technikom i wypróbowuje zuzywając kilometry drutu. Techniki dopasowuję do posiadanych materiałów tworząc swoje projekty. Raczej nie upieram się, że ta kulka ma być tak owinięta i nie ronię łez goryczy jak mi się nie uda - :rozmawiam" z kamieniem i staram się iść za jego kształtem i wykorzystać możliwości jakie on daje. I wogóle dziękuję za dobre słowa.
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Zbliżenie wisiora na prośbe Tsu - już bliższego zdjęcia nie mam. I jeszcze jedne kolczyki a następna partia już wkrótce, bo dzisiaj będzie się moczyć w oksydzie.
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Piękne prace, szczególnie bransoletki i wisior.
Jestem fanką wire wrappingu i bardzo bym chciała tak umieć. Nawet jeśli by ktoś mi mówił, że inspirowałam się czyimiś pracami. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Toledano! Pięknie ci idzie - brakuje mi przetarcia oksydy wełną, ale jeśli zdecydowałaś się zostawić "surowszy" wygląd - to oczywiście Twoja decyzja i nic mi do tego
Moim zdaniem prace są bardzo oryginalne i widzę w nich twój własny styl.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się prace bardzo podobają, dopracowane, ciekawe no i ten styl...ah jak ja bym chciała wrappować
. Widziałam też inne Twoje prace w galerii oby tak dalej no i witamy na forum
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za zblizenie wisiora
Teraz dopiero widać jak dokładnie i równiutko jest pokryty drucik, jak okrągłe wyszły ślimaczki i spiralki, jak wszystko jest przemyślane w najdrobniejszych szczegółach... Kolczyki też wyglądają bardzo ładnie
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Piękne !!!
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, bardzo podobają mi się Twoje prace, również dlatego, że są bardzo dokładnie wykonane! Najśliczniejszy wg mnie jest wisior z rodonitem i ostatnie kolczyki
Czy robisz też z innego drutu? Miedzianym się jakoś specjalnie nie zachwycam.. ale na pewno jest przyjemniejszy w zginaniu od srebrnego. Cieszę się, że pokazałaś tak ładne prace, bo to może jakoś zmotywuje mnie do 'głębszych' prób wire-wrappingu. Na razie mam kupiony tutorial Izy Malczyk i próbowałam zrobić ten 'kapturek'. Nawet mi wyszedł , ale muszę przyznać, że ta technika wymaga nie tylko precyzji, ale również posiadania dużej ilości czasu
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
To prawda technika czasochłonna i rujnująca wzrok. Nie zapominaj o dobrym świetle. Przy pracy szczypcami nad grubszym drutem na palcach przy stawach od wewnętrznej strony robia sie odciski - mozna temu zapobiec zakładając dopasowane rękawiczki rowerowe.
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Jestem pod wrazeniem. Uwielbiam wrapping, a Twoje prace sa rewelacyjne. Pierwszy naszyjnik jest najpiekniejszy.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się zachwycałam wisiorem, ale teraz robię to już ze szczerym zachwytem
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Toledana, ma pytanko: czy Ty używasz kleju? np. do przymocowanie ślimaczków czy innych elementów do kamienia? Czy to sie tak samo trzyma powyginane?
|
|
#47 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Toledana, pięknie owijasz, wisior mi sie bardzo podoba, owijanie w 'turkusach' też. w kolczykach takich nie pasują mi loopy na dole, chociaz gora prześliczna ![]() e tam, z inspiracjami. jak ktoś zżyna wybitnie to mu sie lincz należy, ale zby tak debiut na wizazu komentowac, to chyba trzeba być sfrustrowanym dość albo bardzo czepialskim. Achnes, a my zobaczyny Twoje twory? bo czytam juz któryś Twoj post krytykujący wrappową biżu [moją o dziwo do tej pory nie] a pokazalaś nam dwie pary zwykłych kolców i banana... pardon, księzyca. Dlatego ciekawa jestem, co sama robisz...
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A komentować i znać się na rzeczy można nie tylko poprzez wystawianie prac na wizażu, więc chociaż Achnes sie nie czepiaj Pani Idealna.
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ze srebrem - skrytykowałaś to. wypada wiedzieć CO się krytykuje, inaczej to gafdanie dla gadanie a nie konstruktywna krytyka. o banach nic nie mówilam, wiec obeszłoby sie bez dramatyzowania, wszyscy juz przeciez wiedzą, ze jestem zla i niedobra. a co do Achnesz - czytaj ze zrozumieniem, to naprawdę nie boli. pisałam ze chcialabym obejrzec to co robi a nie ze jak nie wystawia to nie ma komentowac... eh, ludzie sa..... no nic.
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
weźcie wy się targajcie za kłaki na privie/gadu/wherever i zostawcie ten wątek na biżu
Toledana, pokaż wiecej
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo przepraszam właścicielkę wątku, za mój poprzedni post nie na temat prac. Szkoda wątku na bezsensowną dyskusję bo każdy się może pomylić, a że niektórzy są bardziej pyskaci i czepialscy to już ich sprawa.
Teraz napiszę jeszcze o pracach. Mnie jak już pisałam nie podchodzi takie ciemne srebro ew. MIEDŹ dlatego może prace są jak już gdzieś pisałam dla mnie za ciężkie. Ale to nie zmienia faktu, że masz talent ![]() Czekam na kolejne prace
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
OMG, gdzie nie wejde na watek to wszędzie jakieś zatargi, dziewczyny, co jest?! Czy wy wszystkie macie okres?????
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
sesese
![]()
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz pisałam na gazetowym że turkusowy naszyjnik bardzo mi się podoba i tutaj to powtarzam. Z ostatniego rzutu ślicznie jest owinięty wisiorek. Co prawda nie do każdego kamienia/koloru pasuje miedź, bo moga się gryźć ale za umiejętność owijania i wymyślania ciekawych form, a następnie umiejętnego ich łączenia podziwiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Toledana, chylę czoła
![]() Podziwiam staranność wykonania, własny, oryginalny styl i pomysły ![]() Robisz unikalne i piękne rzeczy. Oglądam je jak małe dzieła sztuki, podobnie jak większość wyrobów z modeliny, choć ... nie założyłabym takiej biżuterii ![]() Fantastyczne, naprawdę Proszę o więcej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Teraz dopiero widać jak dokładnie i równiutko jest pokryty drucik, jak okrągłe wyszły ślimaczki i spiralki, jak wszystko jest przemyślane w najdrobniejszych szczegółach...
, ale muszę przyznać, że ta technika wymaga nie tylko precyzji, ale również posiadania dużej ilości czasu
jestem również