![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() By Toledana
Witajcie,
jestem na wizażu juz jakiś czas choć rzadko się ujawniam. Biżuterię robię już od ponad roku, przeszłam rózne etapy, może więc będę w stanie podzielić się doświadczeniami, gdyby ktoś potrzebował. Pomyślałam, że pokaże swoje projekty, bo są trochę... inne i zawsze chętnie słucham opinii - mój kochany z początku bardzo mnie krytykował i dzięki temu znacząco udoskonaliłam pewne elementy ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: By Toledana
Kolczyki mi się bardzo podobają. Niestety mam wrażenie duuuużej inspiracji czyimiś pracami ( i zdjęciami z resztą też)... No ale miejmy nadzieję że się mylę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hmm, nie powiedziałabym, że są inne. Zwykły wire wrapping
![]() Widzę nawet parę prac silnie inspirowanych na moje oko pracami pani Izy, zarówno w projektach jak i w zdjęciach. Ogółem ładnie i starannie, ale nie powaliło mnie to na kolana ![]() Wydaje mi się jednak, że te prace są zbyt ciemne [chodzi mi o druty z dużą ilością oksydy] co odbiera im lekki urok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wyglądam raczej poza nasze podwórkow swoich inspiracjach - nie wiem czy spotkałyście się z nazwiskiem Lisy Niven Kelly, ale to bardziej ona i amerykańska szkoła wire sculptingu...
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ładne prace, podoba mi sie nawet ta duża ilosc oksydy
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tak sobie przeglądam jej galerię i jednak stawiam przy swoim
![]() Każdy ma prawo czymś się inspirować, to nic złego przecież. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Za Chiny bym czegoś takiego nie zrobiła. Dobrze wiedziec ze nie tylko Pani Iza ma taki dar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mi się podobają zwłaszcza kolczyki
![]() Mam pytnie czym oksydujesz? Mam taki mosiądz, który ma taki paskudny złoty kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
To jest czysta miedź, oksydowana płynem do srebra. Mozna ja bardziej przetrzeć do błysku, ale ja wolę taką mroczniejszą, przy dziennym świetle ma ładny brązowy kolor, a przetarcia eksponują elementy ozdobne. Z tego co wiem (ale nie próbowałam) mosiądz słabo przyjmuje oksydę. Mosiądz jest stopem metali, a miedź i srebro sa czyste - może dlatego.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ależ się czepiacie, jak zwykle z resztą. Achnes, może pokażesz swoje "cuda" zamiast ciągle jeździć po co bardziej uzdolnionych? Tona frustracji na jedno zdanie z "konstruktywną" krytyką... A na pracę w drucie w tym stylu raczej nie ma monopolu -_-
Fajne, ja tak nie umiem i raczej się nie zajmę tą techniką w najbliższym czasie, podziwiam za przyzwoite pomysły i fajne oksydowanie. Jesli chodzi o te turkusiki, to mnie osobiście żal by było męczyć się z owijaniem takich kulek, wybrałabym bardziej widowiskowe kamyczki. Ogólnie wszystko śliczne.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Oj dzięki Candi, bo juz mi się troche smutno robiło. Masz rację, że te turkusy nie są wybitne, ale ja mam chyba jakieś skrzywienie, kupuję piękne kamienie i wciąż odkładam je na później " jak będe więcej umiała" - później moje ambicje rosną, bo jeszcze tu nierówno zakańczam, tam trzeba lepiej zakręcić i tak idzie, że zuzywam te mniej kosztowne materiały a reszta leży. Ale przełamałam się i w końcu zakupiłam srebro... Po prostu teraz wiem już, ile drutu na jaki projekt potrzeba a nie lubię marnować.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
naszyjnik z turkusu i ostatnie kolczyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
![]()
tez prace kojarzą mi sie z pracami pani Izy ale co z tego - sa sliczne . Marzy mi sie żeby tak umiec, może tez tak mocno bym kamieni nie przykrywała drucikiem ale ogólnie wykonanie starannośc bardzooo ładne. Kto da mi lekcje - tzn nie jedna jakies moze dwa lata nauki by starczyły
![]() Pozdrawiam i czekam na wiecej prac bo bardzoooo przyjemnie ogląda sie taką sztuke ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie prace piękne, a już najładniejsze jesty wisor, kolczyki ostatnie i turkusowa bransoletka
![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie widzę zbytniej inspiracji pracami p. Izy. Może w tej różanej bransoletce, ale akurat taka forma jest jedną z bardziej popularnych w wire wrappingu (przynajmniej takie mam wrażenie) i po prostu wiele osób chciałoby spróbować sił z czymś takim. Gdybym ja owijała, pewnie nie byłabym wyjątkiem.
![]() A poza tym, widzę dużo indywidualnych, starannych i dopracowanych projektów - a to się ceni. ![]() Edytowane przez Tońka Czas edycji: 2007-10-04 o 15:25 Powód: Literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Wg. mnie łudząco podobne do prac Pani Malczyk. Szczególnie ta różowa bransoletka. I jeszcze jak dla mnie za ciemne to srebro. Ale myślę że to bym założyła
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Fajna biżuteria.... bardzo mi się podoba... może i ja w końcu kiedyś nauczę się tak panować nad drutem
![]() Biżuteria jest na prawdę prześliczna! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Candi, przestań się mnie łaskawie czepiać, bo ostatnio wybitnie dobrze Ci to wychodzi. Napisałam, że pracę są ładne i staranne. Nie powiedziałam, że są brzydkie, tylko że widzę w nich inspirację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
witamy na wizazu
![]() wszystko mi sie bardzo podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
witamy
![]() świetne prace, naprawdę widać w nich staranność i wręcz czas, jaki im poświęciłaś moje typy to: bransoletka z turkusem wisior i te urocze kolczyki pozdrawiam i życzę wielu równie udanych prac ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Cuda wyczyniasz z tym drutem. Bardzo mi się podobaja wszystkie prace, są bardzo staranne, widać że pracochłonne, wykonane z pomysłem. Super wg mnie. Zazdroszczę talentu
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5448009 świetna, absolutnie. aż mnie zazdrość bierze
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5448009 cudnie owinięte http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5448009 świetny projekt Wszystko cudownie staranne... Podziwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Zdolne ręce masz do tej techniki, zdolne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Podobają mi się bardzo twoje prace, tymbardziej że ja tak nie umiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja swoim zwyczajem, na każdą z prac spojrzę osobno
![]() 1 - piękny... Bardzo pracochłonny, staranny. Podoba mi się kompozycja i kolory - czy robisz z drutu miedzianego i go oksydujesz? Czy to srebrny, tylko kolory na zdjęciu przekłamane? ![]() ![]() 2 - już się jej przyglądałam w wersji mini w Twoim avku ![]() 3 - ooo, ta taka nietypowa ![]() 4 - poproszę duże zbliżenie tego wisiorka, bo chciałabym się bardziej pozachwycać ![]() ![]() 5 - słodkie i bardzo staranne... Jednak w moje gusta jakoś nie trafiły tym razem - smutne się wydają... 6 - o, a te to już małe cudeńka...! Kolory, "korona", staranność... Jedna prośba: większe zdjęcia, żeby się można było bardziej zacvhwycać ![]() Witamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No coz, Malczyk jak sama przyznaje, tez sie inspirowala na pracach z hameryki
![]() Jedynie jedne kolczyki mi bardzo przypominaja jej prace, ten jej ulubiony motyw czapeczki na koralik w przedostatnich. Dla mnie troche za duzo tej oksydy, ale ogolnie ladne i staranne.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A czy pani Iza ma patent na wrapping?
![]() jeśli na przykład sprzedaje tutorial, to praca zrobiona wg tego tutka ma coś do zarzucenia? co do zdjęć tym bardziej nie widzę żadnych podstaw do takich stwierdzeń - poza wizażem sporo jest zdjęć w podobnej stylizacji. Mi się wydaje że Toledana mogła się poczuć trochę dotknięta... ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ale dziewczyny, przecież każda z nas na początku się jakimiś pracami inspirowała, część rzeczy zapadła w nas i kiedyś wykorzystamy to, nie wiedząc...
co do prac Toledany - to, że wire-wrapping, to nie znaczy przecież, że kopia... ta technika w Polsce nie jest bardzo popularna i dlatego się tak wszystkim wydaje, starają się "na siłę" coś podpisać pod jakąś inną pracę... a nie tędy droga ![]() nie odbierzcie tego jako atak na którąś z Was, po prostu piszę, co myślę i tyle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Bardzo, ale to bardzo mi się podobają
![]() ![]() ![]() A ja chętnie do Ciebie na mały kursik się zapiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Bardzo piekne prace, staranne i bardzo pracochłonne, gratuluję cierpliwości. Inspiracja to wcale nie jest nic złego. Trzeba miec bardzo sprawne rączki aby takie cuda wyczarować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.