Uwagi do moderacji - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-09, 12:11   #31
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Uwagi do moderacji

Cytat:
Napisane przez aaaNNNaaa Pokaż wiadomość
ojej przepraszam kolezanko, mam nadzieje ze te wulgarne wykropkowane slowa nie zaprowadzily spustoszen w twojej wielce delikatnej psychice, no bo rozumiem ze ty napewno takich slow nie uzywasz. Moze zamiast tego zaczne uzywac emotikonek zeby nie urazic jakiegos wrazliwca, w koncu moja wysublimowana forma wypowiedzi na pewno razi i moze sprowadzic na zla droge.
A nie można napisać po ludzku bez tych górnolotnych wyrażeń, które zapewne miały wzbudzić podziw dla elokwencji i ciętego języka, natomiast budzą raczej... śmiech na sali?

Cytat:
Napisane przez aaaNNNaaa Pokaż wiadomość
w takim razie prosze o wtajemniczenie mnie co jeszcze bylo niedozwolone z tego co napisalam
Wydaje mi się, że wystarczy przeczytać regulamin, popatrzeć trochę na wypowiedzi innych użytkowniczek i zachować umiar w pisaniu, a niczego nie trzeba będzie wyjaśniać.

[quote=~refleksyjna;548259 5]
Cytat:
Napisane przez grzegorz15 Pokaż wiadomość
Des zobacz, ta aaaaNNNaaa ma ostrzezenie, pewnie jej dali zalosne
Żałosne były wypowiedzi tej dziewczyny o troglodytach.

Cytat:
Napisane przez ~refleksyjna Pokaż wiadomość
ok, rozumiem ton, sila wyzsza, Pani mi wybaczy Pani moderator. Przepraszm
Po co ten sarkazm? Co to, przedszkolandia? Ani to śmieszne, ani miłe, a tylko wprowadza nieprzyjemną atmosferę na forum.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 12:50   #32
Aeterna
Zakorzenienie

Sarkazmem przeciw sarkazmowi.

Po co się kłócić dalej , dziewczyna chciała się wyładować zmęczona sytuacją w domu, Lex jej napisała by tego zbyt dosadnie na przyszłość nie robiła, koleżanka się z lekka jeszcze nakręciła.

Nie ma czym, relax .
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 15:08   #33
Fresa
Zakorzenienie

A podczytałam skąd się wzięło to całe zamieszanie i uważam,że użytkowniczka,jak najbardziej słusznie dostała punkty.
Czego,jak czego-ale nie lubię/nie toleruję osobistych wycieczek-nawet a może zwłaszcza tych zakamuflowanych-pod adersem nie tylko moim własnym,ale również innych Wizażanek.
Tym razem oberwało się Lexie,tylko za to,że jako moderator ośmieliła się zwrócić koleżance uwagę .
Komu,jak komu-ale Lexie na pewno nie można zarzucić złego moderowania,kierowania się emocjami ,czy stronniczością.
Wszystkie jej decyzje na forum widzę jako przemyślane i wyważone.Od Lexie nikt na pewno nie dostał upomnienia/ostrzeżenia za nic.I chwała jej za to,że nie tylko zna regulamin-ale i pilnuje,by był przestrzegany.

Nie wyobrażam sobie,żebyśmy tu sobie nawzajem mięskiem rzucały.
Nie to forum,nie ten poziom.Tu obowiazuje jakaś kultura i trzeba się z tym pogodzić,a przede wszystkim zapoznać bliżej z regulaminem.

Jak widać,jak się chce to można napisać 13 000 postów bez jednej kartki- o sobie mówię.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 16:16   #34
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Przeczytałam wątek i myślę, że śmiało można pogratulować Lexie za jej postawę wobec wszystkich zaczepek, za to, że nie dała się sprowokować.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie,żebyśmy tu sobie nawzajem mięskiem rzucały.
Nie to forum,nie ten poziom.Tu obowiazuje jakaś kultura i trzeba się z tym pogodzić,a przede wszystkim zapoznać bliżej z regulaminem.
Też tak uważam.
Dodam jeszcze (chociaż to żadna nowość), że niestety nieznajomość regulaminu zazwyczaj kończy się (tak jak w tym przypadku) różnymi bezpodstawnymi pretensjami.

Szkoda, że niektórzy zamiast rozdmuchiwać i wyolbrzymiać daną sprawę, nie potrafią przyznać się we właściwym momencie do błędu i tak jak pisze Agnieszka:

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Czasami warto powiedzieć, przepraszam, poniosło mnie
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 17:03   #35
Żabek
Raczkowanie

GG do Żabek

Cytat:
No dobrze Nexie, ale to jest ta jej odpwiedz na twoja uwage za która dostala... [ciach]
Witamy nową użytkowniczkę Forum
Szkoda tylko że taka niewyraźna... znaczy niewidoczna jesteś.
Reklamy ni się pomylły :P:

Cytat:
Napisane przez des Pokaż wiadomość
kazda dyskusja jest sensowna jesli ma sie otwarta glowe na inny poglad tej samej sprawy.
Taak, prowadzona na poziomie, z przestrzeganiem pewnych reguł (pot. zwanych etykietą, netykietą, dobrym wychowaniem etc. etc), z użyciem rozsądnych argumentów (no dobra, przesadziłem - z użyciem jakichkolwiek argumentów).
Jeśli jednak ma to polegać na uwłaczaniu interlokutorom, generalizowaniu i ubliżaniu blisko połowie ludności Ziemi - to nawet nie jest potrzebne podpieranie się jakimkolwiek regulaminem.
A pozatym kobiecie przeklinać, nawet na Forum i kropkując - nie przystoi i basta!

Stary 2007-10-09, 17:14   #36
goldfish3000
Wtajemniczenie

Szukam tego linczu, szukam i znaleść nie mogę.
Ale wyrażenie "banda rodzynków" podoba mi się
Za to nie spodobała mi sie postawa moderator lexie , która w sposób haniebny i niegodny moderatora zwróciła uwagę kobiecie z klasą - aaaNNNaaa na słownictwo.
To już sobie nie można bluzgnąć?
Już sobie nie można powyzywać?
Szok.
Co się dzieje na tym forum.
Zwykłemu chamstwu nie pozwalają rozwinąć skrzydeł.
Dają ostrzeżenia.
Niedługo to pewnie rózgą dadzą po łapie.

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 21:56   #37
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

No dobrze, przeczytalam to wszystko jeszcze raz i sprobuje podsumowac ta cala sytuacje ktora miala wczoraj miejsce- jakby juz sie ktos pogubil na tym etapie czytania

1. Użytkowniczka aaaNNNaaa pisze post o mezu z malym czlonkiem uzuwajac w nim kilku wulgarnych slow ( slowa kropeczkowe np. gł...k) i obrazajac w nim rodzaj meski (troglodyci -czyli jaskiniowcy- i cos tam jeszcze) Nie patrzac jednak na ton, podala powazny problem z ktorym sie zmaga i poprosila o ocene sytuacji.
2. Wpisuja sie uzytkownicy- kazdy ja atakuje, daje rady typu "porozmawiaj z nim" chociarz ona napisala w poscie ze tak robi, chyli poprostu nie chcieli jej dotadzic tylko ja zaatakowac i skrytykowac bo nawet nie zwracali uwagom o czym ona pisze
3. Wpisuje sie Lexie i daje upomnienie ze dziewczyna przeklina
4. aaaNNaaa odpowiada jej sarkastycznie, pewnie dlatego ze to kolejna osoba ktora "cos ma" do formy jej postu a nie komentuje istoty problemu.
5. Rozwija sie dyskusja wszystkich poprzednio zabierajacych glos na forum w tej sprawie (aNNNNaaa dostaje punkcik)

6. Ja jako pierwsza poxniej pisze post ze "zaistnial sad i lincz uzytkowniczki aaaNNNaaa", w tym wytlumacze slowo lincz- jest to ZBIOROWY napad, i chodzilo mi przedewszystkim o krytyke tej dziewczyny przez innych uzytkownikow. Poxniej jeszzce ktos inny rowniez sie dziwi ze taka sytacja miala miejsce, i twierdzi ze to byl atak.
7. Lexie pisze post i tlumaczy wszystko jakby pomyslala ze to o nia mi chodzilo, ze ten lincz to jej sprawka ja zauwazam w jej poscie arogancki ton i ze ogolnie jest wqrzona chociarz ja jej na mysli nie mialam piszac o tym zajsciu - i to dziala jak woda na mlyn
8. Rozwija sie dyskusja, nie na temat podejscia do sprawy i bezsensownej krytyki innych bioracych udzial w tej farsie, ale o nadaniu punkcika tej dziwczynie, na temat moderacji, czyli nie na temat...ale jakos sie pociagnelo

teraz to juz zapomanialam jak to dalej bylo w kazdym razie dyskusja nie na temat.

a ty Krzysiek to podskakujesz i tyle.
~refleksyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-10, 10:25   #38
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
No dobrze, przeczytalam to wszystko jeszcze raz i sprobuje podsumowac ta cala sytuacje ktora miala wczoraj miejsce- jakby juz sie ktos pogubil na tym etapie czytania

1. Użytkowniczka aaaNNNaaa pisze post o mezu z malym czlonkiem uzuwajac w nim kilku wulgarnych slow ( slowa kropeczkowe np. gł...k) i obrazajac w nim rodzaj meski (troglodyci -czyli jaskiniowcy- i cos tam jeszcze) Nie patrzac jednak na ton, podala powazny problem z ktorym sie zmaga i poprosila o ocene sytuacji.
2. Wpisuja sie uzytkownicy- kazdy ja atakuje, daje rady typu "porozmawiaj z nim" chociarz ona napisala w poscie ze tak robi, chyli poprostu nie chcieli jej dotadzic tylko ja zaatakowac i skrytykowac bo nawet nie zwracali uwagom o czym ona pisze
3. Wpisuje sie Lexie i daje upomnienie ze dziewczyna przeklina
4. aaaNNaaa odpowiada jej sarkastycznie, pewnie dlatego ze to kolejna osoba ktora "cos ma" do formy jej postu a nie komentuje istoty problemu.
5. Rozwija sie dyskusja wszystkich poprzednio zabierajacych glos na forum w tej sprawie (aNNNNaaa dostaje punkcik)

6. Ja jako pierwsza poxniej pisze post ze "zaistnial sad i lincz uzytkowniczki aaaNNNaaa", w tym wytlumacze slowo lincz- jest to ZBIOROWY napad, i chodzilo mi przedewszystkim o krytyke tej dziewczyny przez innych uzytkownikow. Poxniej jeszzce ktos inny rowniez sie dziwi ze taka sytacja miala miejsce, i twierdzi ze to byl atak.
7. Lexie pisze post i tlumaczy wszystko jakby pomyslala ze to o nia mi chodzilo, ze ten lincz to jej sprawka ja zauwazam w jej poscie arogancki ton i ze ogolnie jest wqrzona chociarz ja jej na mysli nie mialam piszac o tym zajsciu - i to dziala jak woda na mlyn
8. Rozwija sie dyskusja, nie na temat podejscia do sprawy i bezsensownej krytyki innych bioracych udzial w tej farsie, ale o nadaniu punkcika tej dziwczynie, na temat moderacji, czyli nie na temat...ale jakos sie pociagnelo

teraz to juz zapomanialam jak to dalej bylo w kazdym razie dyskusja nie na temat.

a ty Krzysiek to podskakujesz i tyle.
Z małym uzupełnieniem - aNNNa punkt dostała dokładnie w momencie, w którym zobaczyłem jej wypowiedzi. Nie ma to związku z tym, że inni użytkownicy tego forum nie lubią dyskusji z użyciem inwektyw - co w Twoim tłumaczeniu stanowi jakąś zorganizowaną nagonkę.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości