|
|
#31 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Fryzury retro (lata 20., 30., 40., 50. i 60.)
Większość dam z tamtego okresu ma okrągłe buzie i świetnie im te fale pasują. Jednak zrobiłabym na początek próbę, jak będziesz wyglądała. Czasem fala upięta wyżej może wyglądać inaczej niż upięta niżej
![]() Chętnie zobaczyłabym zdjęcia
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
zawsze mi się podobał takie ułożone fale do brody
![]() ale wg mnie to teraz kobiety mają trochę inną urodę.. i nielicznym będą pasowały takie fryzury ![]() np ja uważam, że mnie by było źle, bo mam szczupłą i pociągłą twarz. ps. czy któraś z Was ma pojęcie jak się robi takie fale? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1225058558 czy to jest wykonalne samodzielnie w domu? bardzo mnie to zainteresowało ![]() mam co prawda trochę dłuższe włosy, ale przy twarzy są znacznie krótsze. nie jest to fryzura na co dzień, raczej na jakieś okazje, ale.. po prostu podoba mi się bardzo
Edytowane przez Effervescing Elephant Czas edycji: 2009-12-30 o 19:15 |
|
|
|
|
#33 |
|
|
Większość fryzur typu retro układa się przypinając spinkami i mocno lakierując. Myślę, że to, co na tym zdjęciu pokazano zrobiono w ten samo sposób. Zastanawia mnie tylko sposób nakręcenia reszty. Wyszłoby na pewno z naturalnych loków, wystarczyłoby podpiąć. Zastanawiam się, czy nie udałoby się na początek nakręcić na wałki, a potem rozpuścić i popodpinać w miejscach, gdzie mają falować (spójrz, jak te piękne "złożenia" czy też fale są równiuteńkie!) i potraktować lakierem do włosów.
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie, są bardzo piękne i równe. wyglądają niesamowicie.. schludnie, elegancko i estetycznie
![]() na pewno masz rację, duuuużo lakieru jest potrzebne.. .. naprawdę niesamowicie podobają mi się te fale! może kiedyś, jak postanowię zmienić fryzurę( może skrócę włosy?) postaram się zrobić coś takiego! z czyjąś pomocą, bo sama nie dam rady. te włosy koło twarzy wydają się nie być takie BARDZO trudne do ułożenia. gorzej z resztą.. to pewnie kwestia wprawy, oczywiście nie jestem specjalistką i mogę tylko eksperymentować w moim domowym zaciszu
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
dodaje parę zdjęć
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
jeszcze zastanawialam sie na podkreceniem wlosow i spieciem z tylu tuz na karkiem, tak niby niedbale że niektóre kosmyki opadalyby luzno na twarz, wiem że takie upiecia byly modne w latach 30, moze macie jakies zdjecia bo ja mam takie:
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
i jeszcze znalazlam bardzo fanjny blog chyba dopiero co zalozony z poradami jakiejs stylistki i wyslalam podobne zapytanie bardzo fajna strona gdzie oferuje ona kazdemu bezplatna porade tylko trzeba napisac jej na maila pytabnie. jak ktos zainteresowany to podaje adres
http://porady-stylistyczne.blog.onet.pl/ |
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Hej aby zrobić fale z lat 20-stych porzena jest odżywka i grzenień i wprawa w robieniu fal
Aktualnie ucze się na fryzjerkę i mam egzamin na którym są fale i wiem że to naprawde trudne w zrobieniu,a nie wspomne o trudności robienia sobie samej fal
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
A to ciekawe
![]() Powiedz, czy niezbędne sa naprawdę duże klamerki, by podpiąć falę blisko twarzy? Sama mam naturalnieo kręcone włosy, więc ze znalezieniem jako takiej fali problemu nie będzie. Natomiast fryzury retro są prefekcyjne i wystylizowane i nie wyobrażam sobie, by można było zostawić minimum naturalnej frywolności.
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
mieszanka
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
cd
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
..
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Pozwole sobie odswiezyc ten swietny watek, mnie szczegolnie fascynuja fryzury z lat 20-tych
, mialam juz geometrycznego boba w tym stylu ale niestety nie pasowal do mojej twarzy. Ostatnio kombinowalam z falami, podpinajac wlosy (zdjecie nr. 2), poszperalam w internecie i wlasciwie zeby uzyskac te prawdziwe fale trzeba by zakupic takie klipsy (foto nr.1).
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
ja kiedys przez przypadek prostowalam sobie wlosy i podczas gdy prostowalam kosmyk wlosow przekrzywilam tak prostownice ze mi powstala wlasnie taka fala. Wygląda to podobnie i szybciej i ławiej sie to robil
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tez uwielbiam stylizacje w tym stylu!! ![]() od jakiegos czasu krece filmiki gdzie pokazuje jak wykonac rozne fryzury i nizej zalaczam kilka z tych co dotycza stylizacji w stylu retro (wiecej na http://youtube.com/lilithedarkmoon ) bardzo polecam tez filmiki w stylu pin-up retro glamour od http://www.youtube.com/user/ClassicRetroGlamour |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super fryzury, będę próbować na sobie powiedz mi tylko dwie rzeczy: gdzie kupić takie coś z ostatniego filmiku? I jak malujesz oko bo wygląda pięknie, też taki pin-up ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- I jeszcze skąd masz ten boooooski naszyjnik z perłami
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naszyjnik z perlami jest od "Ti Sento Milano" - kupilam we Francji...Spinki ja zamawialam online z Anglii (kolor spinki musi pasowac do koloru wlosow), ale okazalo sie ze sa takie spinki tez w Polsce, jedna z wizazanek napisala ze mozna je kupic na http://www.allegro.pl/item1070238135...ia_wloso w.html za jedyne 16.90 zł ![]() http://allegro.onet.pl/item107444865...ania_5szt .html tu lekko drozsze... i teraz inna dziewczyna pisze ze sa w "Świecie Spinki" za 16zl - zapytalam ja i czekam na odpowiedz gdzie "Świat Spinki" sie znajduje... a szczegoly sa w watku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=436040 A jesli chodzi o makijaz, to zalaczam filmik z tym ze sztuczne rzesy doczepiam bardzo sporadycznie, chcialam tylko pokazac jaki efekt mozna uzykac wiecej filmikow mam na www.facebook.com/LilithMoon (zorganizowane ze zdjeciami) http://www.youtube.com/lilithedarkmoon (oryginalne filmiki) |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam ten cudowny wątek i mam nadzieję go reaktywować.
Może ktoś podzieli się domowymi trikami?? Ja od siebie moge dorzucic znalezioną w necie instrukcję robienia grzywki w stylu pin-up (czyli grzywki o którą ktoś tu kiedyś pytał: http://www.marchewkowa.pl/2010/02/tn...-litery-u.html U mnie fryzury retro są dosyć skromne bo mam strasznie cienkie włosy i bardzo wrażliwe na wszelkiego rodzaju lakiery, żele itd ![]() A tak bardzo marzy mi się coś takiego:
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
loveangelmusicbaby, oglądam Twoje filmiki i z podziwu wyjść nie mogę!
jakim cudem Twoje włosy są tak proste a zarazem tak podatne na układanie? wcierasz w nie coś jeszcze zanim zaczniesz kręcić filmik?:P zaaaazdrość mnie zżera
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do wątku, jako że jeden z sposobów właśnie wypróbowuję na swoich włosach:
Kręcenie włosów na styl lat 40 na opasce. Zwykła, elastyczna, dość cienka opaska (około 2,3 cm) , którą nakładamy na włosy, następnie bierzemy pasemko i zawijamy na opaskę, przekładając wokół, dołączamy następne, i tak zakręcamy aż do tyłu. powinno powstać coś a'la greckiego, taki kok wywinięty ![]() Zostawia się to na noc, lub na dzień i noc, po czym ściągamy delikatnie opaskę, i szczotkujemy włosy. Jak się okazuje, właśnie tajemnica takich loków jest w wyszczotkowaniu, aby z loków zrobiły się fale. Szczotkuje się włosy na dłoni, otaczając włosami zewnętrzną stronę dłoni, to tworzy tę kaskadę ![]() Próbowałam już to zrobić z lokówką, okrągłą szczotką, wałkami, papilotami i nie działało. Zobaczymy czy opaska - sposób naszych babć - pomoże
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie mogę sobie tego wyobrazić:P zwykła rozciągliwa opaska? i wszystkie włosy zawijamy na tą jedną opaskę?
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
pani jako zawijała sprytnie te włoski. jak natknę się na niego, to wstawię![/QUOTE]
byłabym wdzięczna!
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
witam! mnie najabardziej się podobają chyba te z lat 20-30, tzn. krótsze i falowane
sama niestety mam proste włosy i zastanawiam się,czy da sie u mnie cos z tym zrobic...
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na przyklad ostatnio nakrecilam filmik o fryzurze retro, uzylam papilotow i powiem ze sa tak efektywne, ze nie korzystalam z zadnego produktu do stylizacji
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Tak naprawde to kobiety w tamtych czasach mialy trwala ondulacje.
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
wypróbowałam opaskę, i powiem więcej : trzyma niemożliwie długo bez stylizatorów! już 3 dzień nie chcą się całkowicie wyprostować moje włosy, które kiedyś po 5 minutach były znów drutami
![]() chwilowo przypominają raczej fryzurę Diany Barry z Ani z Zielonego Wzgórza, ale jak się zbiją w kolonie - tworzą się serpentyny Opaska naprawdę działa, tu jest film z którego ja robiłam: http://www.youtube.com/watch? moje włosy przed, w trakcie i po (paskudny spam, przepraszam!): www.fobmroweczka.blogspot .com
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja załączam coś, co uważam za interpretację na temat Dumy i uprzedzenia i fryzurę stylizowaną na lata '60
tumblr_lssjfszDsu1qi1a2lo1_500_large.jpg braidedupdothumb.jpg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

13.03.2008