|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "przedświąteczne porządki" SZUKAM KULEK VOLLARE,CANTARE!
Aha, rozumiem. Nie znałam jego wartości. A byłabyś skłonna wybrać coś jeszcze za smackersa lub blyszczyk Maybelline? I jeszcze mogłabyś po powiedzieć jaki ten błyczczyk VS ma aplikator? Zwykla tubka czy kuleczka?
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Może coś u mnie znajdziesz w wątku
Podoba mi sie teraz kilka rzeczy
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś u mnie za:
BELL- sypki cień do powiek, jasne złoto. Perłowy z drobinkami. Zostało ok 70% BELL- sypki cień do powiek, ciemne złoto. Perłowy z drobinkami. Zostało ok 90% AQUOLINA- odlewka oczyszczającego żelu do mycia twarzy z wyciągiem z moreli? Zajrzyj do mnie
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
Przekupka: 107 pkt / 99% pozyt.
|
3. VICTORIA'S SECRET- błyszczyk "Beauty rush" o zapachu kokosowym (coconut craze). Kolor na ustach transparentny, lekki brązowo-złoty z mnóstwem złotych drobinek.. Pojemność 13 g, 2 razy użyty.
przejrzałaś juz mó wątek?
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
1. MAYBELLINE- błyszczyk "Shiny licious" o zapachu karmelu, tubka. Raz użyty, jak nowy. Produkt w opakowaniu wygląda na ciemny, na ustach daje leciutki transparentny kolor. Pojemność 14 ml, data ważności 02.2009 (nr 811 caramel fudge) 2. MAYBELLINE- błyszczyk "Shiny licious" o zapachu brzoskwinek z kremem, tubka. Raz użyty, jak nowy. Błyszczyk na ustach jest bezbarwny, więc proszę nie zwracać uwagi na jego kolor w opakowaniu (który na zdjęciu jest na dodatek przekłamany). Pojemność 14 ml, data ważności 11.2008 (nr 808 peaches'n'cream) 4. BONNE BELL- smackers w sztyfcie "Lip lites glossy tint" (nadaje kolor!) o zapachu caramel latte. Pojemność 4,0g, raz maźnięty. Kolor raczej różowy aniżeli beżowy, nie jest mocny. Na zdjęciu z blistrem (kupiłam go właśnie w takim stanie). 7. BONNE BELL- smackers "cookie dough" (zapach herbatników, mniam!) z serii "ice creamies". Bezbarwny na ustach. Pojemność 8,02 ml, użyty ok 6 razy. Jego najtrudniej będzie mi oddać. coś z tego, za coś ode mnie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post5910922 |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
hej interesuje mnie odżywka dove i smacers caramel latte, znajdziesz coś u mnie?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=216730 |
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Dominika90- (błyszczyk ma zwykły "ryjek", bez kulki)
2. Masełko do ciała Daxa Gruszka i Jabłko - NOWE (lekko odchylone sreberko) i masełko Ziaja waniliowe Mucia18- któreś z tych rzeczy: 20.Tesori d'Oriente White Musk (Białe Piżmo) - zużycie trudno określić, bo buteleczka "metalowa", ale myślę, że spokojnie zostało a nawet wiecej 1/2, używałam króciutko, właściwie testowałam, zapach nie mój mam z wymianki(pojemnosc poczatkowa 100ml) (aromatyczne, długotrwałe a zarazem subtelne, kuszące, harmonijne, afrodyzjak) 55.Czarna maskara Extra Super Lahs Rimmel - świeża maskara conajmniej 80% - z 5 razy uzytwa kupiona ok 3 tyg temu świetne opinie na KWC 9. Mleczko wygladzajace Nivea, 250ml, uzyte 2 razy 22.NIVEA brązująco ujedrniajacy balsam do ciemnej karnacji 250 ml-połowa Na zdjęciu widzę jakąs próbkę Recovera, czy jest aktualna? Jeśli tak, to jaki to nr? Dojrzałam jeszcze dokładkę: 3.IsaDora light & shade eye shadow - podwójny cień do powiek, mocno mieniący się drobinkami, kolor - 09 brilliant oyster, bardzo jasny perłowy śmietankowy róż oraz zimny orzechowy brąz. Użyte 2 razy. Esterie, Narnijkar, Lilu10- niestety nic Pippi- 7. Maybelline - tusz do rzęs Volume Express Curved Brush, pogrubiający i podkręcający, data do 05.2009, kolor czarny. trudno mi określić zużycie, jakieś 70-90%, był to mój tusz awaryjny, użyłam go kilka razy. tusz jest mokry 4. We-Ma: dwa pędzle, jeden pędzel do różu skośny (nr 2 na obrazku w KWC), drugi do cieni duży okrągły (nr 3 na obrazku). pędzel do różu używany sporadycznie, zadbany i w dobrym stanie, pędzelek do cieni nie używany link do KWC: Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2007-12-08 o 19:02 |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Pippi-
7. Maybelline - tusz do rzęs Volume Express Curved Brush, pogrubiający i podkręcający, data do 05.2009, kolor czarny. trudno mi określić zużycie, jakieś 70-90%, był to mój tusz awaryjny, użyłam go kilka razy. tusz jest mokry 4. We-Ma: dwa pędzle, jeden pędzel do różu skośny (nr 2 na obrazku w KWC), drugi do cieni duży okrągły (nr 3 na obrazku). pędzel do różu używany sporadycznie, zadbany i w dobrym stanie, pędzelek do cieni nie używany czyli chcesz 2 pędzle WeMa i tusz Maybelline (czy pędzel Miss Helen też chcesz?), a w zamian 2 błyszczyki Maybelline i 2 Bonne Bell. mam też kuleczki Vollare - napisałaś, że szukasz. |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
20.Tesori d'Oriente White Musk (Białe Piżmo) - zużycie trudno określić, bo buteleczka "metalowa", ale myślę, że spokojnie zostało a nawet wiecej 1/2, używałam króciutko, właściwie testowałam, zapach nie mój mam z wymianki(pojemnosc poczatkowa 100ml)
(aromatyczne, długotrwałe a zarazem subtelne, kuszące, harmonijne, afrodyzjak) 55.Czarna maskara Extra Super Lahs Rimmel - świeża maskara conajmniej 80% - z 5 razy uzytwa kupiona ok 3 tyg temu świetne opinie na KWC
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
zarezerwowałam Ci pędzle.
daj znać, co z naszą wymianą, bo mam innych chętnych na nie. "zatrzymam" je dla Ciebie do środy. |
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Mucia18- z wody rezygnuję (poczytałam recenzje na kilku stronkach i boję się brać w ciemno), a na niej mi najbardziej zależało. Pozdrawiam
Pipi- pędzel chciałam tylko ten do różu, przepraszam, że nie zaznaczyłam. Z tuszu w sumie mogłabym zrezygnować, ok tydzień temu dostałam nowy od chłopaka. Kuleczki będą za ciemne, także podziękuję. Poza wątkiem nic się nie znajdzie?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Pipi- pędzel chciałam tylko ten do różu, przepraszam, że nie zaznaczyłam. Z tuszu w sumie mogłabym zrezygnować, ok tydzień temu dostałam nowy od chłopaka. Kuleczki będą za ciemne, także podziękuję. Poza wątkiem nic się nie znajdzie?
[/quote]zrobiłam dokładkę, zajrzyj. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...17#post6014717 a co możesz dać tylko za ten pędzel? |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
witaj to znowu ja :P
interesuje mnie pedzelek do kamuflazu.. a oprocz tego co w watku, posiadam kilka rzeczy ktorych poszukujesz , mianowicie : -kuleczki Vollare, Cantare; kolor jaśniutki róż lub beż, złoty (jansiutki roz moglabym 2 oddac, jasniutki bez moglabym 2 oddac.. zlote moglabym z 4 oddac )--korektory pod oczy; odcień średni beż, mocniej kryjące (mam nowy rozswietlajacy korektor pod oczy oriflame kolor gold )--Rimmel, Recover podkład nr 103 True Ivory, 200 Soft Beige (nie 201). Może być naprawdę końcóweczka albo próbka- chciałam wypróbować te odcienie - MAM POROBKE koloru 103 -Oriflame, krem "Silk" - okolo polowy tej starszej wersji czyli sam SILK (nie silk&cashmere)-
|
|
#44 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
12. Johnson & Johnson - mleczko do oczyszczania twarzy 3w1, zostało kapkę mniej niż połowa z 200 ml, do 06.2008 10. SVR - Xerial 5, zostało ok. połowy z 50 ml (bardzo wydajny), do 05.2009 Teraz muszę robić obiad, pod wieczór (postaram się wcześniej) napisze, co mogłabym oddać ![]() Nadiu- zajrzę później, dobrze? Kulek jasnoróżowych i beżowych już nie potrzebuję, mam je (dlatego są na szaro na liście). Złotych dalej poszukuje, więc byłabym chętna. |
||
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
capucciono - proszę cię o szybką odpowiedź, bo mam innych chętnych. wolałabym niepotrzebnie nie wstrzymywać wymian.
proszę o odpowiedź u mnie. |
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;5840442]ODDAM:
USTA: 3. VICTORIA'S SECRET- błyszczyk "Beauty rush" o zapachu kokosowym (coconut craze). Kolor na ustach transparentny, lekki brązowo-złoty z mnóstwem złotych drobinek.. Pojemność 13 g, 2 razy użyty. 5. BONNE BELL- smackers "Lip lites" z aplikatorem, nadaje kolor. Zapach mocha mousse (kawowy), pojemność 7,7ml, raz maźnięty w celu sprawdzenia koloru. Odcień wpada w fiolet. Nie jest tak ciemny jak na zdjęciu! Na zdjęciu z blistrem i na moim niewyraźnym...Mam nadzieję, że znajdzie nowego właściciela, bo zapach naprawdę śliczny, niestety kolor nie mój (dostałam w prezencie). 6. BONNE BELL- smackers z aplikatorem o zapachu "Pina colada" (kokos, ananas i rum). Pojemność 2,8 ml, użyty 4 razy. Bezbarwny. Na przykładowym zdjęciu. [/quote] [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;5840443]OCZY: 10. BELL- sypki cień do powiek, jasne złoto. Perłowy z drobinkami. Zostało ok 70% 12. Różowy (blady, delikatny róż) sypki cień, mam go z wizażu, mówiono mi, że kupiony we Włoszech. Perłowy z drobinkami. Zostało 15-20%[/quote] [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;5840445]TWARZ- pielęgnacja 20. NIVEA Visage- krem pod oczy "Aqua Sensation". Pojemność 15 ml, ubytek ok 10%. Data ważności 05.2009. Oddaję, gdyż nabyłam 2 inne kremiki.[/quote] Z rzeczy, których szukasz, mogę zaproponować : - pół opakowania złotych kuleczek Cantare (mam jeszcze jasny beż, ale tych już nie szukasz chyba) - tusz YR Luminell (nowy, czarny) lub brązowy Maybelline Define a lash (raz spróbowany - ale mam bardzo ciemne rzęsy i brązowy tusz mi je rozjaśnia, a nie daje koloru )- nowe serum Wibo - ok. 1/3 granatowej Nivei (z 400 ml) - połówkę kremu brązującego do twarzy YR (nie wiem czy wymieniony samoopalacz miał być do twarzy, czy do ciała) ![]() + to co w wątku ![]() Znajdziesz coś dla siebie?
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Annmarie- a więc tak:
1- czy mogłabym dostać te pół opakowania złotych Cantare w pudełeczku po kulkach? Poświęcę wtedy coś więcej za to 2- na tusz Maybelline jestem chętna 3- na serum Wibo także 4- o co chodzi z tą Niveą? co to? ![]() 5- możesz podac linka z KWC, co to za kremik ten YR? |
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;6084412]Annmarie- a więc tak:
1- czy mogłabym dostać te pół opakowania złotych Cantare w pudełeczku po kulkach? Poświęcę wtedy coś więcej za to 2- na tusz Maybelline jestem chętna 3- na serum Wibo także 4- o co chodzi z tą Niveą? co to? ![]() 5- możesz podac linka z KWC, co to za kremik ten YR?[/quote] Ad 1 - możesz A może być pudełeczko po Lemaxie? Bo po Cantare mam uszkodzone i się nie zamyka, a po Lemax jest ok.Ad 4 - balsam oczywiście (pisałaś o balsamie na swojej wish liście ) ![]() Ad 5 - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rzy-2-w-1.html Ja go bardzo lubię, ale ostatnio moja twarz zaczęła negatywnie reagować na wszystko, co zawiera choćby śladowe ilości samoopalacza, więc i ten odpada A szkoda, żeby się marnował
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Jejciu, ale mnie zaćmiło
Pomyślałam o kremie tym zwykłym Nivea Wezmę go . A napisz mi jeszcze, który to tuszyk Luminelle? W KWC widziałam 2 czy nawet 3. PS. A kuleczki masz jeszcze jakieś? Przez Wizaż wpadłam w nałóg kuleczkowy
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;6085047]Jejciu, ale mnie zaćmiło
Pomyślałam o kremie tym zwykłym Nivea [/quote]A ja zapomniałam, że krem też granatowy ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;6085047] Wezmę go . [/quote]Jasne [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;6085047] A napisz mi jeszcze, który to tuszyk Luminelle? W KWC widziałam 2 czy nawet 3. [/quote] https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rubiajacy.html [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;6085047] PS. A kuleczki masz jeszcze jakieś? Przez Wizaż wpadłam w nałóg kuleczkowy [/quote]Mam APC, ale tych nie wymieniam ![]() Ale jak poczekasz do przyszłego tygodnia, to będę mieć Glazela, bo już zakupiłam. I chętnie się nimi podzielę, bo one są na tyle wydajne, że nie zużyję ich w rozsądnym czasie, ale o kolorach mogę napisać jak przyjdą dopiero; plus wybieram się poszukać jasnoróżowych, więc też kilka pewnie będę mogła oddać
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Ok, więc poczekam jeszcze na Glazela
)Dla jaśności wypisuję ostatecznie, na co jestem chętna: połowa złotych kulek cantare brązowy tusz Maybelline serum Wibo 1/3 butli Nivea |
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Można pojedynoczo - tzn. np. opakowanie kulek pudru, czy pojedyczne pudry prasowane itp.
Natomiast nie ma takiej opcji, jak u tamtej dziewczyny, że można było po kilka kulek (np. 5-10) kupić (w opakowaniu jest 50). Edit: poczta polska zrobiłam mi prezent i kuleczki jakimś cudem dotarły dzisiaj ![]() ![]() Są mocno rozświetlające i mogę spokojnie zrobić odsypkę różnych różowych (jest taki jasny róż, jak to mój mąż mówi - Barbie róż, ale na twarzy delikatny i ciemniejszy róż, zgaszony + jasny krem z leciutką poświatą różową (widzę ja na ręce - na twarzy nie). To co, masz ochotę na taką mieszankę ?
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie zamawiania ze stronki napiszę Ci PW, aby tu nie zaśmiecać- widziałam na allegro kiedys takie złotawe i mi się ciągle marzą
Dlatego wypytam na PW wszystko dokładnie, jeśli pozwolisz ![]() Z kuleczek byłabym chętna napewno na kilka kremowych i jakis różowy, ale najlepiej własnie zgaszony, tylko czy masz jakieś blade? Ciemniejszych różowych nie chcę, mam naturalne rumieńce, a nie uzywam kryjących podkładów (10 hour sleep Effect Bourjois albo Recover Rimmela), więc one mi nie przykrywają tego.. Mogłoby to wyglądać jak cos plamistego na polikach
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
Hejka znajdziesz moze cos u mnei za:
4. BONNE BELL- smackers w sztyfcie "Lip lites glossy tint" (nadaje kolor!) o zapachu caramel latte. Pojemność 4,0g, raz maźnięty. Kolor raczej różowy aniżeli beżowy, nie jest mocny. Na zdjęciu z blistrem (kupiłam go właśnie w takim stanie). 6. BONNE BELL- smackers z aplikatorem o zapachu "Pina colada" (kokos, ananas i rum). Pojemność 2,8 ml, użyty 4 razy. Bezbarwny. Na przykładowym zdjęciu. 10. BELL- sypki cień do powiek, jasne złoto. Perłowy z drobinkami. Zostało ok 70% 11. BELL- sypki cień do powiek, ciemne złoto. Perłowy z drobinkami. Zostało ok 90% 15. DERMACOL- podkład kryjący, dobrze znany na wizażu służący wielu osobom jako korektor. Odcień nr 213. Pojemność 28g. Stopień zużycia -max 12%. Data do 2009 roku (nie widzę dokładnie miesiąca, starł się)- kupiony był na początku tego roku. 30. SCHWARZKOPF- Gliss Kur, ekspresowa, dwufazowa odżywka "Płynny jedwab", bez spłukiwania. Pojemność 200 ml, zużyte ok 5 ml. Daty ważności nie widzę, ale także została kupiona na początku września. Oddaję z tego samego powodu, co Dove. 35. AQUOLINA- balsam do ciała wanilia z toffi, 125 ml, ubytek max 30 ml. Data ważności 12.2008 36. MANHATTAN- "white dreams", woda toaletowa o zapachu waniliowo-kokosowym. Pojemność 10 ml, ubytek ok 1,5 ml. sporo znalazłam...znajdziesz cos u mnie??
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;6091128]Odnośnie zamawiania ze stronki napiszę Ci PW, aby tu nie zaśmiecać- widziałam na allegro kiedys takie złotawe i mi się ciągle marzą
Dlatego wypytam na PW wszystko dokładnie, jeśli pozwolisz [/quote]Nie ma sprawy - pisz .[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;6091128] Z kuleczek byłabym chętna napewno na kilka kremowych i jakis różowy, ale najlepiej własnie zgaszony, tylko czy masz jakieś blade? Ciemniejszych różowych nie chcę, mam naturalne rumieńce, a nie uzywam kryjących podkładów (10 hour sleep Effect Bourjois albo Recover Rimmela), więc one mi nie przykrywają tego.. Mogłoby to wyglądać jak cos plamistego na polikach [/quote]Nie będzie - pod warunkiem pomieszania z beżowymi na przykład. Ja mam cerę naczynkową, więc rumieńce, szczególnie w zimie to u mnie codzienność. Strasznie broniłam sie przed kulkami różowymi (w ogóle przed różem), nawet z pudełka APC, które miałam z wymianki wyjęłam różowe ![]() Tak było do momentu jak zostałam umalowana przez wizażystkę Loreala - z różem. Wyglądałam po prostu super - wytłumaczyła mi, że róż niweluje zmęczenie. Tyle, ze przy mojej cerze musi być róż albo transparentny, albo brązowawy. W przypadku kuleczek - kilka kulek kremowych, kilka różowych o różnym natężeniu + beż czyni cuda i wygląda znacznie lepiej niż sam beż. Po prstu zamiast np. 6 różowych i 6 beżowych, można zrobić mieszankę 2 różowych, 6 beżowych i 2 kremowych ![]() W każdym razie - jak napisałam - jasny różowy jest taki baby doll, a zgaszony jest ciemniejszy. Proponowałabym oba, ale jeśli nie chcesz, wtedy mogę dorzucić kilka jaśniejszych tylko. Załączam taki pogląd na te kulki - zdjęcie oddaje kolory, tak powiedzmy w 80%. Daj znać co i jak (co chcesz i co za to widzisz od siebie), i czekam na adres na priv
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
interesuje mnie pare rzeczy znajdziesz cos u mnie?
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Mary Q- niestety nic nie znalazłam. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
![]() Annmarie- czy różowe to są te po lewej stronie wszystkie? (zaznaczyłam na zdjęciu). Jeśli tak to zrezygnuję i wezmę tylko parę beżów i kremowych (mogłabym np 6 beżów i 4 kremowe? ). Odświeżyłam wątek o Glazelu, jak będziesz miała ochotę i chwilkę czasu to zajrzyj proszę, próbuję ustalic kolorki- byłabym wdzięczna za pomoc .http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=Glazel Wracając do wątku- za te rzeczy (i jeśli mogłabym dostać tyle kuleczek) mogłabym oddać: Bonne bell- "lip lites" Nivea Visage- krem pod oczy "aqua sensation" Cień Bell sypki różowy cień Chyba, że zamiast np Bonne Bell wolisz VS kokosowego. Napisz, czy Ci to odpowiada, a jeśli nie, to jakbyś widziała wymiankę Mucia18- zastanowię się jeszcze, dobrze? Dużo masz rzeczy, a muszę na spokojnie przeanalizować, aby nie brać nic niepotrzebnego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

Podoba mi sie teraz kilka rzeczy

)
co to? 
)
Dlatego wypytam na PW wszystko dokładnie, jeśli pozwolisz