Nowe elixiry - Code i Hypnose - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-26, 13:30   #31
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena
Dot.: Nowe elixiry - Code i Hypnose

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A czy to ostatnie 30% nie było tylko na zestawy ?
Dokładnie 30% na świąteczne zestawy Ja pojechałam w niedzielę co by się załapać na promocję
tymena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 16:43   #32
13ryjek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Bjeata_ Pokaż wiadomość
Ryjku spokojnie pompeczkę zamontujesz sobie jak odpakujesz pudełko z flakonikiem. Oryginalnie są zakręcone zwykłą nakrętką ( tak bynajmniej było z pradą)
Bjetko zgadza się jest koreczek oprócz pompki.
Tylko, że ja obawiam się właśnie tego przenoszenia perfum. Staram się nie zabierac ze soba perfum w torebce, w której mam wszystko ale boję się parodniowych wyjazdów. Przeraża mnie to odkręcania pompki i zamiana na korek. Jak to się ma do "zdrowia" perfum?

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
O, odzywa się kolejna cieknąca

Moja Prada Intense może tylko stać na toaletce Dokręcana pompeczka tak jakby "za krótko" się wkręca. Mam wrażenie, że trzeba by ja okręcić jeszcze ze dwa razy, żeby szczelnie się dokręciła.
POdczas transportu na spotka nie z wizażankami wyciekła i ostatni raz wiozłam ją w torebce Będę robić tak jak Beata- przewozić zakorkowaną.

Mam też wrażenie, że strasznie jej ubywa pomimo, że rzadko jej używam. Chyba tak wietrzeje w zasraszającym tępie
Tymeno też sie tego miedzy innymi obawiam

Cytat:
Napisane przez kasiahan Pokaż wiadomość
U mnie tez jest identycznie - PP elixir przecieka, jesli chce gdzies go zabrac ze soba, to przelewam do perfumetki z sephory. I to niestety odbiera mi cala radosc z pieknego opakowania z pomka i z zapachu troche tez
kasiaham bardzo dobrze Cię rozumiem
13ryjek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 17:05   #33
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_

Cytat:
Napisane przez 13ryjek Pokaż wiadomość
Bjetko zgadza się jest koreczek oprócz pompki.
Cieszę się bardzo

Cytat:
Napisane przez 13ryjek Pokaż wiadomość
boję się parodniowych wyjazdów. Przeraża mnie to odkręcania pompki i zamiana na korek. Jak to się ma do "zdrowia" perfum?
Trochę obsesyjnie podchodzę do mojej prady, bo trzymam ją w ubranku i dodatkowo w pudełku i zakręcona jest zwykłym korkiem, żeby nie wietrzała. Kupiłam sobie atomek, nalałam pradę i noszę w torebce.

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 17:11   #34
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Myślę, że sposób Beaty jest najlepszy

Jeżeli często będzie się wymieniało pompkę na korek to do środka będzie się dostawać powietrze i jakieś paprochy Najrozsądniej jest własnie przelać do atomizerka a reszę zakręcić korasem
tymena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 21:44   #35
Anjouka
Rozeznanie

Talking Dot.: Nowe elixiry - Code i Hypnose

hypnose Elixir bardzo mi sie spodobal...jest duzo slodszy i bardziej miekki od tradycyjnej wersji (ktora jednak tez bardzo lubie;]), nie ma pazura, on otula... moj chlopak po powachaniu edp i elixiru stwierdzil, ze to dwa rozne zapachy :P

Edytowane przez Anjouka
Czas edycji: 2007-12-27 o 12:25
Anjouka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 22:52   #36
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anjouka Pokaż wiadomość
hypnose Elixis bardzo mi sie spodobal...jest duzo slodszy i bardziej miekki od tradycyjnej wersji (ktora jednak tez bardzo lubie;]), nie ma pazura, on otula... moj chlopak po powachaniu edp i elixiru stwierdzil, ze to dwa rozne zapachy :P
No wlasnie, dwa rozne zapachy. Mnie tez sie tak wydaje... Dzis wypsikalam sie probka EDP i czulam sie na poczatku ok, ale po jezdzie samochodem juz jak budyn bananowy, w dodatku taki wylewajacy sie z miseczki
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 23:07   #37
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
No wlasnie, dwa rozne zapachy. Mnie tez sie tak wydaje... Dzis wypsikalam sie probka EDP i czulam sie na poczatku ok, ale po jezdzie samochodem juz jak budyn bananowy, w dodatku taki wylewajacy sie z miseczki
No właśnie. EDP wydaje mi się bardziej budyniowe, natomiast Elixir - kremowy i otulający jak puszek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 12:14   #38
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

mam nadzieje, ze elixir hypnose okaze sie czyms bardziej interesującym od letniej wersji hypnose legere;]

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 12:49   #39
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze elixir hypnose okaze sie czyms bardziej interesującym od letniej wersji hypnose legere;]
Wydaje mi się, że ciężko to porównywać To dwa baaaardzo rózne zapachy.
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 14:36   #40
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ciężko to porównywać To dwa baaaardzo rózne zapachy.
to dobrze, bo legere to wg mnie porażka a klasyczne hypnose bardzo lubie wiec musze sie udac na testy elixiru

Stary 2007-12-27, 15:30   #41
ropuszka
Zakorzenienie

Ja dzis znow testowalam ten Elixir, no ale niestety nie zachwycil mnie. Trzyma sie srednio dzisiaj, bo psiknelam doslownie resztke z testera, a poza tym nie nanadgarstek, tylko na zew. czesc dloni, a tam zapach trzyma sie srednio. Ech, szkoda mi kasiory na ten Elixir Chyba wolalabym kupic ze dwie inne flaszki
Stary 2008-01-15, 20:14   #42
ropuszka
Zakorzenienie

Czy ktoras z Wizazanek orientuje sie, czy Hypnose Elixir jest dostepny regularnie np. za granica? Bo nie wiem juz czy do naszych perfumerii zagosci na stale Dzis moja mama byla w jednej Sephorze, w ktorej na 100% niedawno widziaalm te wersje, zapytala pania czy jest, a ta ze nie ma. Zadzwonilam tam no i faktycznie juz nie maja. Kobieta malo uprzejmie oznajmila mi, ze nie ma pojecia jakie plany ma producent wobec tego zapachu i czy bedzie, skoro jest limitowany Moze juz cos wiadomo na ten temat? Elioxir Hypnose znika z polek w blysakwicznym tempie, prawie nigdzie go juz nie ma
Stary 2008-01-15, 21:09   #43
your Angel
czyli Endżi

Ropuszko, najprawdopodobniej rzeczywiście będzie to limitowanka I to jeszcze skromniej nakładowa niż np wersja Legere Na Allegro pojawił się tylko 1 Elixir...

Jeśli masz fundusze i ochotę na zapach - to kupuj !
Stary 2008-01-16, 09:50   #44
ropuszka
Zakorzenienie

Oj, szkoda, szkoda... Elixir jest naprawde ladniejszy niz EDP. Kolezanka, ktora byla jakis zcas za granica, mowila, ze zna Elixir juz sporzed wakacji!!! A u ans dopiero jesienia byl... Kurcze, za chwile pewnie jzu zniknie z polek To jzu sie wole zapozyczyc niz stracic Elixir
Stary 2008-01-17, 13:18   #45
Shajen
BAN stały

Cytat:
Oj, szkoda, szkoda... Elixir jest naprawde ladniejszy niz EDP. Kolezanka, ktora byla jakis zcas za granica, mowila, ze zna Elixir juz sporzed wakacji!!! A u ans dopiero jesienia byl... Kurcze, za chwile pewnie jzu zniknie z polek To jzu sie wole zapozyczyc niz stracic Elixir
Kolezanka miala racje.

Z Elixirami to jest czesto tak, ze pojawiaja sie raz w roku np. Elixir Poison zawsze na Boze Narodzenie. Potem znika i pojawia sie w nastepnym roku o tej samej porze.

Elixirki maja wieksza zawartosc czystych perfum niz Edp. Dlatego wlasnie sa takie trwale i niestety drozsze.
Shajen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 16:33   #46
ropuszka
Zakorzenienie

No i mam swoje Hypnose Elixir Do szczescia juz potrzebuje tylko Euphorii, chociaz dzis i tak jestem w euforii Ale szczescia nigdy za wiele Wielbicielki Elixiru ostrzegam, ze juz tych flaszek jest coraz mnie w Sephorach, w dwoch juz nie ma (Florianska i G.Krakowska). Radze sie spieszyc.
Stary 2008-01-17, 19:07   #47
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Ropuszko, o 16:30 na Floriańskiej było co najmniej 6 butelek Eliksiru Hypnose... Tylko nie stały na półce, tylko na tym stojaku "na wejściu" - wszystkie się rozeszły?
Stary 2008-01-18, 08:28   #48
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Ropuszko, o 16:30 na Floriańskiej było co najmniej 6 butelek Eliksiru Hypnose... Tylko nie stały na półce, tylko na tym stojaku "na wejściu" - wszystkie się rozeszły?
Zartujesz?! Wczoraj? jak to mozliwe? Tzn. wszystko jest mozliwe, ALE. W piatek, tydzien temu, czyli 11 stycznia bylo rzeczywiscie sporo tych flaszek na Florianskiej, przy wejsciu. Natomiast chyba we wtorek moja mama udala sie tam w celu zakupienia Hypnose i powiedziano jej, ze nie ma. Zadzwonilam tam pozniej i co slysze?"Nie ma". Inna sprawa, ze babsko informujace mnie o tym fakcie bylo srednio uprzejme i na moje pytanie czy bedzie w ogole jeszcze kiedys, stwierdzila, ze nie wie, no ale skoro to limitowanka to od producenta zalezy. Tak wiec jestem wyraznie zaskoczona tym, co piszesz, ale jakos jestem sklonna uwierzyc Tobie na 100%, a nie kobietom z Sephory Moja mama mogla nie zauwazyc, ze sa, ona od razu pyta sie personelu o interesujace ja produkty. W takim razie zanosi sie na kolejny post w watku o bulwersujacych zachowaniach w perfumerii Grzech glowny - dezinformowanie klienta. Juz bym wolala, zeby mi ktos powiedzial, ze to za drogie dla mnie niz ze nie ma, kiedy ewidentnie JEST. Nie wiem co te baby sobie mysla, ze zostawia sobie te 6 sztuk?

Edytowane przez ropuszka
Czas edycji: 2008-01-18 o 08:30 Powód: dopisek
Stary 2008-01-18, 09:26   #49
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Zartujesz?! Wczoraj? jak to mozliwe? Tzn. wszystko jest mozliwe, ALE. W piatek, tydzien temu, czyli 11 stycznia bylo rzeczywiscie sporo tych flaszek na Florianskiej, przy wejsciu. Natomiast chyba we wtorek moja mama udala sie tam w celu zakupienia Hypnose i powiedziano jej, ze nie ma. Zadzwonilam tam pozniej i co slysze?"Nie ma". Inna sprawa, ze babsko informujace mnie o tym fakcie bylo srednio uprzejme i na moje pytanie czy bedzie w ogole jeszcze kiedys, stwierdzila, ze nie wie, no ale skoro to limitowanka to od producenta zalezy. Tak wiec jestem wyraznie zaskoczona tym, co piszesz, ale jakos jestem sklonna uwierzyc Tobie na 100%, a nie kobietom z Sephory Moja mama mogla nie zauwazyc, ze sa, ona od razu pyta sie personelu o interesujace ja produkty. W takim razie zanosi sie na kolejny post w watku o bulwersujacych zachowaniach w perfumerii Grzech glowny - dezinformowanie klienta. Juz bym wolala, zeby mi ktos powiedzial, ze to za drogie dla mnie niz ze nie ma, kiedy ewidentnie JEST. Nie wiem co te baby sobie mysla, ze zostawia sobie te 6 sztuk?
Ja tam byłam wczoraj koło 16:30 i tak obeszłam całość (m.in. obejrzałam SuperBalmy, które dziewczyny na kolorówce tak zachwalaja )- rzeczywiście na półce już nie było w ogóle (tylko EDP i EDT), testera też nie było - zapytałam o niego, bo pomyślałam, że sobie przypomnę, ale pani powiedziała, że nie ma i już nie będą mieć. Już prawie wychodziłam, jak zerknęłam jeszcze na ten stojak właśnie na wprost wejścia (stały tam różne perfumy na promocji) i po lewej stronie stało 6 pudełek właśnie z Eliksirem przecenionych na 220 zł...
Ja na wejściu ich też nie zauważyłam, bo choć niby stoją na środku, to jakoś wchodząc bardziej widzi się bok pierwszego stoiska (tego z produktami do włosów) i zaraz tam powędrowałam oglądać Fekkai.

Może ta kobieta co Ci odpowiedziała też tylko na półkę zerknęła? (bo niektóre promocyjne perfumy tam mają i na półce i na stojakach, a niektóre tylko na stojakach).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 18:00   #50
pinky11
Rozeznanie

Informuje ze w Poznaniu w Sephorze w King Crossie widzialam 5 flaszek Eliksiru za 220 zł
pinky11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 16:14   #51
lady-dark
Zadomowienie

Muszę przyznać że tego eliksiru Hypnose pożądam coraz bardziej. Do tego stopnia że staje się to moją obsesją... Tyle że od jeszcze dłuższego czasu chodzi mi po głowie elixir Amor Amor żebym miała już kompklet Amorków tak na domknięcie

więc sama juz nie wiem. Zanim pewnie podejme decyzje wykupią mi boskie Hypnose...

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 13:24   #52
Lynn
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wiecie gdzie moge dostac jeszcze Hypnose elixir?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 12:04   #53
ropuszka
Zakorzenienie

Czy ktos orientuje sie, czy mozna jeszcze w normalnej sprzedazy dostac Code elixir czy to byla limitowanka??
Stary 2008-12-10, 12:23   #54
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Czy ktos orientuje sie, czy mozna jeszcze w normalnej sprzedazy dostac Code elixir czy to byla limitowanka??
widziałam ze 2 tygodnie temu w Douglasie

Stary 2009-11-05, 20:52   #55
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

odkopuję wątek
Code Elixir po prostu uwielbiam i jest on moim numerem 1 na wieczórInne odmiany Code, włącznie z Summer również lubię,ale miłuję już tak bardzo jak wersji Elixir właśnie..
Na Hypnose Elixir czekam (zamówiłam na allegro)i myślę, ze się nie rozczaruję.Zanm i lubię też wersje eau Legere i EDP (tę drugą posiadam).

Poczekamy, zobaczymy

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 03:45   #56
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
odkopuję wątek
Code Elixir po prostu uwielbiam i jest on moim numerem 1 na wieczórInne odmiany Code, włącznie z Summer również lubię,ale miłuję już tak bardzo jak wersji Elixir właśnie..
Na Hypnose Elixir czekam (zamówiłam na allegro)i myślę, ze się nie rozczaruję.Zanm i lubię też wersje eau Legere i EDP (tę drugą posiadam).

Poczekamy, zobaczymy
Mam Hypnose elixir i dla mnie to zupełnie inny zapach niż Hypnose edp(które kocham), czy mdłe legere(dla mnie porażka). Elixir jest maksymalnie kremowy(na szczęście nie czuję tam banana) i nie tak "zaczepny" jak edp. Trzyma się dość blisko skóry, nie jest nachalny, tylko tak subtelnie otulający. Piękny
Stary 2009-11-06, 08:04   #57
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

no to mnie troszkę pocieszyłaś, Małgosiu, bo ma szansę mi się podobać

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 03:35   #58
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
no to mnie troszkę pocieszyłaś, Małgosiu, bo ma szansę mi się podobać
Ja do Ciebie doleci daj znać czy Ci się spodobał, jestem ciekawa
Stary 2010-01-04, 22:11   #59
minka76
Raczkowanie

dwie wersje Hypnose Elixir ?

Witam i zwracam się z taką sprawą do znawczyń tej linii Hypnose. Jestem zainteresowana Hypnose Elixir. Tak, zdaję sobie sprawę z trudem ich zakupu, niemniej sprawdzałam w sieci i zauważyłam, że występują one w 2 wersjach: Hypnose Hypnotizing Elixir (ciemna butelka, droższe) i Hypnose Elixir Envoutant ( ciemnoniebieskie, nieco tańsze od tych pierwszych)
Moje pytanie: czy one czymś zasadniczo się różnią zapachowo? Przyznam, ze mam odlewkę tej drugiej, łatwiej dostępnej wersji i zapach mi odpowiada, jednak kuszą mnie również te ciemniejsze. Nie spotkałam się jednak dotychczas z porównaniem tych dwóch wersji...

minka76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 22:24   #60
your Angel
czyli Endżi

Dot.: dwie wersje Hypnose Elixir ?

To jedno i to samo. Pierwsze to nazwa angielska, drugie to nazwa francuska.
Potencjalne różnice na zdjęciach to wynik oświetlenia.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości