![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sex w wieku 15 lat ? Jeśli nie to ile ?? :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Mam 16 lat zrobiłam to z osobą która dazyłam olbrzymim oczuciem... niestety nie ułozyło nam sie na pewno ktoś powie że to cielęce zauroczenie że to co zrobiłam było złe itd. Ja nie żałuje może z perspektywy czasu to był moj pierwszy partner na pewno zawsez będę go dażyła sentymentem , myśle że każdy powienien robić to co uważa w gwoli rozsądku bo to najwazniejsza rzecz. Nie ważne ile masz lat tylko jaki jaka jesteś i to jedyna rzecz jaka wyznacza granice trzeba umiec podjąc konsefkencje tego co sie robi i byc na to przygotowanym
![]() Sumasumarum każdy może tylko trzeba być odpowiedzialnym i co uwazam za wazne <przynajmniej dla mnie bo to nadaje sens> aby były uczucia sam seks to nie wszystko. Pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Każdy inaczej dojrzewa, jedni mając 15 lat czują się gotowi do podjęcia współżycia- inni dopiero po 20. Chociaż ja kiedy byłam 15-latką to nie myślałam jeszcze o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Wg mnie ani do dumy ani do wstydu. Kwestia zasad. Trudno traktowac kobiete jak ufo dlatego, ze jest dziewicą albo nią nie jest. Nie wzbudza to we mnie szczegolnych emocji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoba podejmująca współżycie MUSI zdawać sobie sprawe z wszystkich konsekwencji i mieć przemyslany sposób radzenia sobie z nimi.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam o wiele starsza i mój chłopak był wniebowzięty, ze jest "jedyny".
Też ma baba problem...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Ja bym sie wstydziła być w tej kwestii niedoświadczoną, ale to ja. Wiadomo na co innego pozwalamy sobie, a na co innego innym. Uważam, że to nie jest powód do wstydu, ale do dumy też chyba nie, ot zwykła rzecz, ni wstydliwa, ni podniosła. Jedni będą woleli doświadczoną, inni ucieszą się z dziewicy. Wiem, że mój kolega trafił na dziewicę, z którą męczył się kilka lat i teraz pewnie gdyby usłyszał o dziewictwie, to by wziął nogi za pas. Pewnie ktoś napisze niepoważny, jak kocha to poczeka... tylko ile można żyć w związku, gdzie nie wolno kobiety dotknąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Wiecie, strasznie nie lubię sond typu: "w jakim wieku to zrobiliście po raz pierwszy", bo zwykle kiedy ktoś napisze, że wcześnie, to powie się o nim, że niedojrzały lub lekkich obyczajów, a jak w późniejszym wieku, to wyśmieje, że dziwoląg. Uważam, że jest to na tyle intymny temat, że NIE POWINIEN być przedmiotem ocen innych ludzi. Sorry, ale gdyby ktoś oceniał mnie na podstawie tego, że jestem dziewicą lub nie w takim czy innym wieku, to bym się czuła, jakby chciał zajrzeć mi do majtek:/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na tym poście się przeżegnałam. na usta ciśnie się tylko jedno: zaściankowy stereotyp. na każdego przyjdzie pora..... którą sobię sam wybierze (w większości). czy to będzie 13, 17 czy 33 lata. ja swoją drogą uważam, ze najlepszy czas na uprawianie seksu to czasy szkoły średniej i powyżej. gdybym cofnela czas wybralabym wiek 18 lat a nie 15. ale tak na chlopski rozum (calkiem sobie zaprzecze pewnie teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Sex w wieku lat 15??..Lakka przesada!!
Uważam,że najlepszy wiek na sex jest wtedy, gdy jego ewentualne konsekwencje nas nie przerazają!! Poza tym kwestia tego z kim... Kiedyś uwazałam,że mogłabym zrobić to z kimś przygodnym,na imprezie,bez żadnych uczuć...ot tak...ale teraz,będac w stabilnym związku uważam,ze najpiekniejszą rzeczą jest oddać się osobie,która nas kocha i która nie myśli tylko o tym by jej było dobrze! Wtedy zblizenie nie jest zwykłą,fizyczną czynnościa,ale czymś niezwykłym,połączeniem dusz! Warto też dla tego jedynego zachowac swoje dziewictwo!! Nie zapomnę jak mój TŻ sie ucieszył,kiedy dowiedział sie,ze jestem dziewica,że nikogo innego we mnie nie było! p.s. Swój pierwszy raz przeżyłam z moim obecnym TŻ,majac 20 lat. Jestesmy ze sobą już 3 lata ![]()
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Uważam, że najodpowiedniejszy wiek do seksu to taki, w ktrórym przemyślało się dokładnie kwestię zabezpieczenia i ewentualnych skutków ubocznych współżycia (czyt. ciąży). 15to latka, może być tak samo dojrzała psychicznie do seksu jak trzydziestoparoletnia kobieta i odwrotnie, 35letnia kobieta może mieć pstro w głowie. Zależy od człowieka. Np moja koleżanka zrobiła w to wieku 21 lat, nie mając pojęcia o żądnym zabezpieczeniu (tzn pewnie i miała pojęcie, ale nie starała się go stosować, bo "po co, przecież się kochamy, nie zajdę.." jaaaaasne. A teraz będzie rodzić za 2 miesiace.
Poza tym spójrzy prawdzie w oczy - dziewica nie umie uprawiać seksu. Tego się trzeba nauczyć. A ten pierwszy raz jest wychwalany pod niebiosy. A tak na prawdę nie jest ani piekny, ani długi ani nawet bardzo przyjemny. Tego się człowiek uczy z czasem. Edytowane przez Cześka Czas edycji: 2008-01-19 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Jak zwykle z resztą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że wiek i rozsądek nie zawsze idą z sobą w parze. Moim zdanie jednak, rozsadek u piętnastoletniej dziewczyny polega nie na tym, że pójdzie do ginekologa i się zabezpieczy, ale na tym, że w ogóle nie podejmie w tym wieku współżycia.
Wiedza o antykoncepcji to nie to samo co dojrzałość. Ale, jak już napisałam, to moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic bardziej mylnego. specjalnie sie zarejestrowałam, żeby odpowiedzieć na tego posta. powiedz mi (mowisz w dalszej czesci, ze wspolzylas jak mialas 20 lat) jak mialas te 20 czy nawet 22 lata, nie przerazaly cie konsekwencje? nie balas sie ciazy? a co ze studiami, szkola czy tam praca? tak spokojnie bys to do siebie przyjela i z radoscia nianczyla dziecko? jesli tak, to gratuluje. a jesli nie, to po co chcesz odmawiac seksu młodym ludziom? każdy dojrzewa w swoim tempie i każdy wie kiedy moze i ma ochote zacząć swoje życie seksualne, nie wchodźmy z butami w tak intymne sprawy innych.... Cytat:
tu ci muszę przyznać rację, nie warto oddać sie pierwszemu lepszemu, "bo kolezanki juz to mają za sobą".... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Toba. Lucka91 nic bardziej mylnego? nie odmawiajmy mlodym seksu ? Jak mozesz porownywac ciaze 15 latki z ciaza doroslej kobiety? Idac Twoja teoria ciaza 12 latki tez bylaby ok... Powinno sie troche wchodzic z butami w zycie dzieci i je edukowac a nie propagowac wczesny seks itp Ja sama uprawialam seks jak mialam lat 16 i szczerze mowiac nie jestem w stanie sobie wyobrazic ze robie to majac 14 lub 15 lat a gdzie lata niewinnej mlodosci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to aż taką różnice widzisz pomiędzy 15 a 16 latką?... jasne, ze zaczac w wieku 12 lat to jakiś żart a nie seks, ale idąc twoją teorią 16 lat to jakas granica cudowna. w dniu 16 urodzin mozna powiedziec "jupi,moge sie kochac ze swoim chlopakiem?" przeciez to nie ma sensu. kazdy dojrzewa po swojemu i jak zdecyduje ze jest gotowy, to niech zacznie wspolzyc... Ja też kochalam sie pierwszy raz w wieku 16 lat i uwazam, ze byl to juz duzy krok w doroslosc i ani przez mysl mi nie przeszlo ze bylam za mloda czy cos takiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Chryste Panie!!!!!!!!!!! Wy chyba wszyscy żartujecie. 15, 16 lat to na pewno nie jest odpowiedni wiek żeby uprawiać sex. No właśnie nie lubie słowa sex, bo kojarzy mi się to wyłącznie z czynnością fizjologiczną. To, że dwoje ludzi decyduje się na współżycie powinno przede wszystkim wypływać z ich miłości i pewnej dojrzałości emocjonalnej. A o jakiej dojrzałości można mówić w tym wieku. Nikt mi nie wmówi, ze niektórzy dojrzewaja wczesniej a inni później. Też miałam 15 lat i mimo pewnych życiowych przejść nie mogę powiedzieć, że byłam wtedy dojrzała emocjonalnie. Kochac powinny się tylko osoby,które są w poważnych związkach i sa wstanie udźwignąć ciężar odpowiedzialności za ewentualne dziecko. A czy może to zrobić 15- latka a tym bardziej 15-letni chłopak, który dojrzewa o wiele póżniej niż dziewczyna.
Teraz seks traktuje sie jak zwykła rzecz, a to najpieknięjsze przeżycie jakie może połączyc kobietę i mężczyznę. Ale to jest w stanie dostrzec tylko odpowiedzialna i dojrzała osoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
beatka030500 zatrzasnelas sie w XIV w razem z moja matka? ...
bo takie odniosłam wrażenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gdyby wiekszosc nastolatek myslalo podobnie, to byloby tylu niechcianych ciaz w wieku 15-16 lat |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A w XIV w to raczej poglądy na ten temat nie były zbliżone do moich, wręcz odwrotnie. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez granda16 Czas edycji: 2017-12-06 o 13:13 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem jedynymi zgorzeniami w sexie w tym wieku to wpadka, oraz to ze ktoś moze żałować ze zrobił swój 1 raz z nie odpowiednią osobą, jezeli chodzi o uraz psychiczny czy fizyczny to mysile ze występuje to bardzo rzadko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram ![]() Mam siostrę w wieku 16 lat. I widze jak ona i jej rozchichotane koleżanki są niedojrzałe emocjonalnie. Nie wyobrażam sobie DZIECI uprawiających sex. I tak może ktoś mi zarzuci generalizowanie ale piętnastolatek-każdy-to jeszcze dziecko. Opowieści o szybciej dorastających i mądrzejszych od rówieśników można między bajki włożyć. A wpadki?? Ile sie słyszy o tych nieletnich matkach?? Zgroza...Bo źle jest gdy dzieci mają dzieci.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Hmm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boże uchowaj moja siostrę, dziewczyna ma 16 lat i nie wyobrazam sobie żeby od dwóch lat już współżyła.Chyba czas na ścisłą inwigilację.......... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
pomyśl tak - czy w razie ewentualnej ciąży mogę liczyć na faceta z którym mam zamiar współżyć? jeśli tak- wolna droga,. jeśli nie - to odpowiedź jest oczywista.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz się, że się wtedy nikt nie dowiedział bo byście mieli prokuratora na głowie i by zbyt miło nie było...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.