![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz Wspólny Cel - 50 Kg !
Widzę, że wątek jednak się rozwinął
![]() ![]() Na swoim koncie mam 57 kg, przy wzroście 163 cm. Tragedii nie ma, ale jak sobie przypomnę czasy, kiedy ważyłam te 5 kilo mniej, to aż się łezka w oku kręci ![]() Mój plan opiera się przede wszystkim na: - racjonalnym odżywianiu (MŻ 5 razy dziennie ![]() - odstawieniu słodyczy - wykonywaniu ćwiczeń siłowych i aerobowych na siłowni (chodzę już od 3 miesięcy, ale to głównie w celu poprawienia kondycji i jak to się mówi "dla zdrowia" ![]() ![]() - kręceniu hula przy okazji słuchania muzyki Coś czuję, że i tak wymięknę niebawem, ale spróbować zawsze warto ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ruch przede wszystkim! No ja kiedyś byłam nadaktywna, potrafiłam 1,5 godziny dziennie spędzić na steperze. Niestety w pewnym momencie znaleziono mi małą wadę w sercu, która jednak mnie skutecznie odstrasza od takich ekscesów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
witaj
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą ja jestem taka nadaktywna bo potrafię spędzić dziennie z 1,5h na rowerku stacjonarnym. Każdego dnia obiecuję sobie, że dam na luz, a później znowu jest to samo :P
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Mam właśnie założenie, żeby jeść te 5 razy dziennie. Z domu wyniosłam niezbyt dobre, ale zakorzenione w polskiej mentalności przyzwyczajenia i zazwyczaj jadam 3 posiłki dziennie plus masa przekąsek
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
A ja tam ze slodyczy rezygnowac nie zamierzam:P
Z doswiadczenia wiem,ze jak sobie zabraniam to pozniej rzucam sie na to ze zdwojona sila. Tak wiec- rozwaga i umiar-Moje Drogie-to podstawa. I wlaśnie sobie goraca czekolade popijam (z chudym mlekiem-zeby nie bylo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Azz popieram całkowicie, nie ma co sobie wszystkiego odmawiać, bo potem skutek odwrotny od zamierzonego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Za to ja nie mam czasu ani okazji do jakichś większych ćwiczeń. Wykańczający wf 2 razy w tygodniu i szybki marsz pół godziny dziennie... Tyle z mego wysiłku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do ilości/wielkości posiłków to sugerowałabym, o ile możesz sobie na to pozwolić - jednak zwiększyć częstotliwość do tych 5 co 2-3h zmniejszając ilość - bo duuuże porcje obciążają zbytnio zołąd. A 5 małych posiłków w regularnych, dość krótkich odstępach czasu to świetny sposób na podkręcenie metabolizmu ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
No niestety nie zawsze jest to możliwe przy szkole i dojazdach, często do domu wracam w porze kolacji :p No ale OD JUTRA biorę się za siebie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() I jak Wam idzie "branie się za siebie"? U mnie w porządku, zresztą już się przyzwyczaiłam do R bo ciągnę ją bodajże od sierpnia^^ Dziś zrobiłam sobie wolne od zajęć więc mam czas na spokojne śniadanko itd. Nie znoszę mieć na 8 bo wtedy z trudem się wyrabiam z tym pierwszym posiłkiem, który jak wiadomo być MUSI ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cel 50 kg zdrowo jesc, racjonlenie, duzo cwiczen ruchu, spacerów ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
dołączam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
witam wszystkich
![]() ![]() U mnie wczoraj bylo zle... no co tu duzo mowic po prostu przesadzilam z jedzeniem a potem senes.... obiecuje wiecej tego nie robic !!!!! Dzis juz jest ok na swoim koncie mam : owisanke ,jablko , banana i 2 chlebki z tunczykiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#46 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakie koktajle masz na myśli? ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
ok 20kg. do zrucenia.
mozesz mi powiedzieć MADAME APPLE jak sie odzywiasz i co ćwiczysz?
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
pewnie
![]() zatem po kolei: 5 lub 6 (zależnie od rozkładu dnia) małych posiłków co 2-3 godziny. Staram się je komponować wg wątków podwieszonych czyli albo białko+węgle+warzywa albo białko+zdrowe tłuszcze+warzywa. Podstawa śniadaniowo-podwieczorkowa to u mnie serki wiejskie, twarożki domowe, homo naturalne, chudy twaróg, białka jaj jedzone albo z orzechami albo z musli/platkami owsianymi/otrębami pszennymi lub pieczywkiem pełnoziarnistym (czasem wpadnie też grahamka). Warzywka upycham gdzie się da - głównie świeże (ogórek, papryka,pomidor), sporo kiszonej kapuchy (bo akurat uwielbiam, a i zdrowa jest ![]() ![]() Pije mnostwo najrozniejszej herbaty ![]() Co do ćwiczeń, generalnie aeroby - rano trochę brzuszków i ćwiczeń na nogi (różnego rodzaju wymachy), po południu rowerek stacjonarny, a wieczorem trochę takiej ogólnej gimnastyki (na wszystko). Wiem, że to niedobrze bo mięśnie powinny mieć czas na regenerację, ale ćwiczę codziennie...-takie moje zboczenie już ![]() rety, ale się rozpisałam ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
wlasnej roboty : jogurt nat. light+ 1/2banana+ mrozone truskawki+ lyzka zarodkow pszennych -wszystko zmiksowane - pychotka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
hejka wszystkim cos śnia po nocach o liczbie "50"hihi u mnie dzis ok i wczoraj tez szok...ale 2 dzien zawsze ciezko mi przejsc.
orzeszek01----trzymaj sie napewno ci sie uda...staraj sie jesc z glowa.ja zawsze staram sie rano stworzyc plan co bede jadla i trzymac sie tego za wszelka cene...bez wzgledu na to na co mam ochote...no czasem zmieniam cos na cos o podobnej wartosci kalorycznej.to mi pomaga. cukiereczeQ---a juz moglas miec jeden dzien za soba...niech jedzenie nie rzadzi toba!!!!!!!!!!!ten tekst tez mi pomaga hihi.na wieczor licze na twoj post ze dzien byl dobry!!!! ![]() madame_apple,rozwydrzona----wiem co to za problem z tym sniadaniem i wogole....ja mam do pracy na 7.00 wszystko szybko szybko a w robocie czasem jest tak zimno ze nie mam ochoty na jogurt czy salatke chce cos cieplego nie mam mozliwosci podgrzania ani zrobienia czegos na cieplo a jak by miala kupowac to do wyboru jedynie makarony z miesem i tlustym sosem lub tym podobne a jak wracam to padam i jak mam cos pichcic dla siebie i dla meza to najlepiej zapchac sie kanapkami .ale staram sie trzymac
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile schudłas i przez jaki czas? ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
hmm w sierpniu zaczęłam dietować tak bardzo nieśmiało (bo walczyłam jeszcze z kompulsami), od września już ładnie i zeszła gdzieś dyszka. To jest wolno bo wychodzi ok 0,5kg na tydzień, ale gwałtowne chudnięcia mam za sobą i wiem, że nie są trwałe :P Poza tym trzeba wziąć poprawkę na rozwalony dietami i kompulsami metabolizm więc luzik
![]() Najładniej to wygląda wymiarowo - 10cm mniej w talii i 10 w biodrach^^ kurde, same dziesiątki nawet nie myślałam, że tak równiutko poszło ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam za soba schudniecie 20kg poczatki anoreksji, potem kompulsy przybranie spore na wadze.. teraz chce zdrowo i trwale.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie do Was troche z innej beczki.Dziewczyny chodzi mi o to jedzenie 5 posilkow (ewentualnie 4) co 3 godziny.
Nie lepiej jest jesc wtedy gdy jest sie glodnym? Nie zeby jesc np 2 posilki w ciagu dnia i to gigatyczne tylko wtedy gdy jest sie naprawde glodnym i to male posilki-normalne (bez rzucania sie na cokolwiek-slodycze ![]() Mnie osobiscie troche przeraza wizja chodzenia z zegarkiem w reku i odmierzania czasu do kolejnego posilku. Mozna popasc w paranoje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Wredna koleżanka! Skusiła mnie na kawałek jakiegoś czekoladowego cuda, takie wiórki i 3 żelki! :P
Ale za to 2 godziny męczącego wfu (chyba mi się coś naderwało) i dużo marszu i do tego obiadku nie jadłam ![]() Za to jutro baluję no i niestety, troszkę kalorii wpadnie, ale szybko je wytańczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do balowania - ja wtedy trochę rzucam dietę, wiadomo - taniec to taki spalacz kalorii, że nie ma się czym przejmować ![]() Od razu życzę miłej zabawy bo jutro mogę zapomnieć:P Domowka, klub czy jeszcze coś innego? ![]() PS. Orzeszku, widzę że mamy za sobą podobne przejścia... ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie odchudzaczki-50-maniaczki
![]() Właśnie zmieniłam swój image jak widać ![]() Zresztą, ja staram się ciągle zmieniać. Odchudzanie było przedsiewzięciem z dnia na dzień. Dotrwałam 2 tygodnie więc jestem z tego bardzo zadowolona! Zauważyłam zresztą, że gdy nie piszę sobię i wcześniej nie myślę tysiąc razy " co by tutaj i jak zmienić" zmieniam się naprawdę ![]() A zmieniając temat: Jak minął dzień? Ja godzinę temu zjadłam ogromną kolację.. ![]() ![]() Kol: 3/4 śledzia w sosie koperkowym, 2 kromki wasy, kilka plasterków pomidora i ogórka kiszonego, 1 białko na twardo oraz ryż naturalny (mniej niż pół torebki, pozostałość z obiadu) . A jutro na śniadanie będe miała jako dodatek bułkę słodką drożdżową z rodzynkami.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Kurcze ale jestem na siebie zlaaaaaaaa!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Mniej Żreć-hm......rzeczywiście to najlepsza dieta
![]() kurcze trzymajcie kciuki za nas wszystkie bo nie będzie tak lekko mówi się że jak się odstawia na dłuższy czas słodycze to się później nie chce, jednak podświadomie zostaje ten wspaniały smak czekolady......wybaczcie zgrzeszyłam po 20 dniach
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.