![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: sauna
Czy powinnam zdejmowac soczewki przed sauna? BO wczoraj bylam w soczewkach i tak sie zastanawiam czu to nie szkodzi oczom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja również mam pytanie, co z sauną przy okresie? Możemy wtedy z niej korzystać, czy powinno się przeczekać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A w saunie temperatura wynosi nawet 100 stopni, więc nie ryzykowałabym. Te kilka dni można przeczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Właśnie trwa remont mojej łazienki i lada dzień będę miała montowaną saunę parową. Z tego co zauważyłam, większość wskazówek z tego wątku dotyczy sauny fińskiej. Macie jakieś wskazówki do sauny parowej? Rozumiem, że czas przebywania w saunie jest taki sam dla parowej i dla fińskiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Tigresska napisała, że
"1. kąpieli w saunie można zażywać nie wcześniej niż 3 - 4 godziny po wysiłku fizycznym 2. po kąpieli w saunie nie wolno podejmować wysiłku fizycznego" Ja chodzę na siłownię, ale nigdy na saune nie zachodziłam. Stąd moje pytanie bo nieraz widziałam, że dziewczyny po ćwiczeniach idą do sauny. Dlaczego od razu po ćwiczeniach nie można iść na saune???? ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ja gdzies czytałam że sauna rozluźnia mięśnie po wysiłku fizycznym i gdy pójdzie się na aune po ćwiczeniach to zmniejszaja sie zakwasy. ja zawsze chodze na saune po pływaniu...
![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Zgadza sie, sauna wplywa pozytywnie na regeneracje po treningu.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
a to dobrze mi sie wydawało
![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie, które może wydać Wam się głupie
![]() założmy że jest się po siłowni. No i od razu po ćwiczeniach idzie się do sauny i potem pod prysznic? Czy najpierw pod prysznic a potem do sauny?
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja ide najpierw pod prysznic, pozniej do sauny, pozniej znowu pod prysznic (chlodny-zimny) i znowu do sauny, na koniec prysznic.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
dokladnie tak samo jak wyrak
![]() ciało muso byc czyte jak wchodzisz do sauny ![]()
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
wiem wiem, już pomijam estetykę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.