|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem raźniej!
to chyba i ja się dopiszę do Was
![]() ja to ze sobą walczę już dłuuuugo.. tylko, że waga raz w górę, raz w dół.. i tak w kółko. ale liczę, że uda mi się wypełnić moje noworoczne postanowienie i zrzucę trochę ciałka aby lepiej czuć się stając przed lustrem ![]() nigdy nie liczyłam tych punktów, ale przyznam że fajny pomysł ![]() hmmm to ja za dziś mam... muszę policzyć ![]() 7 wychodzi. to nawet nieźle ![]() chcę zrzucić póki co 7kg. a potem - zobaczymy jak będę się czuła ![]() jeśli chodzi o moją dietkę - to też taka "nijaka". rano lekkie śniadanko - 2 kromeczki chrupkiego pieczywka, w pracy z reguly pijam kefir i jem wafle ryżowe z jogurtem takim większym. a w domu zjadam obiadokolację na ciepło. oczywiście żadnych tłustych, smażonych i niezdrowych rzeczy i owoce - ale ograniczam. dziennie jeden grejfrut, albo klka mandarynek, albo kiwi i jakieś jabłuszko.no, tak to ze mną jest ![]() edit. ja co rano piję pół szklanki wody z 2 łyżeczkami octu - jabłkowego oczywiście. to samo na noc nie wiem czy działą, ale czytałam że tak więc co mi szkodzi spróbować. a smaczne nie jest. polecam picie z łyżeczką miodu ;p chociaz ja to już się przyzwyczaiłam i piję 'na czysto' ![]() życzę Wam dziewczyny wysokich punktów i dużych spadków na wadze
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za powitanie
oczywiscie zapoznałam sie z Waszymi zasadami i od jutra sprobuje ich przestrzegac
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
proponuje zeby kazda z nas wybrala sobie laske ktora ma boskie cialo !!to bedzie nasza motywazja zeby reka z paczkiem nie kierowala sie w strone ust xD
![]() ![]() ja wybieram sobie jessice albe !!
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Wiec ja mam dzis 1 punkt bo tylko nastroj mam dobry a reszte zawalilam
Wiec zaczynam od jutra ZNOWU. Dzis dopracuje swoja dietke i zrobie tygodniowy plan co bede jadla i o ktorej godzinie. Chcialabym robic to tak: Wstac wczesnie rano i wyskoczyc sobie na silownie na aeroby, wrocic do domu zjesc sniadanko a pozniej posilki co 3 godziny. Wracajac z pracy 3 dni w tygodniu wyskoczyc na silownie trening. Co do ostatniego mojego posilku to jogurt 0% jak dla mnie jest bomba bo nie chce jesc juz zadnych wegli przed pojsciem spac...A tak w ogole to dalam straszna plame dzis. Samej mnie brakuje na mnie slow
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
No to zaczynam
. Z ćwiczeniami nie będzie dzisiaj problemu bo mam wyjątkowo intensywny dzień. Zastanawiam się tylko, czy zmieścić gdzieś biegi pomiędzy (tzn truchcik bo ja z tych niebiegatych jestem ). Nawet podoba mi się mój jadłospis na dzis, nie powinnam się wyłamać Do wieczora
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
super dziewczyny
ja zaczynak dzień III z moją dietką niełączenia.. jest świetna! nie musze sobie nic odmawiać (no wiadomo - fast foody i słodycze) a waga sama leci po tygodniu trzeba będzie się zważyć! oo i tu jeszcze jedna zasada - każda z nas waży się pod koniec tygodnia i podaje tu ile schudła ![]() Edit: co do szczupłej laski to wystarczą mi moje koleżanki, które noszą S i mówią że są grube
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
mój wczorajszy dzień
I śn:1 waza,serek wiejski plątnica z truskawkami II śn:2 wazy,2 plastry grubsze suchej krakoskiej,kawałek papryki obiad:gruby plaster jakiegoś bloku drobiowego z przyprawami,papryczki bylo widaćdo tego surówka z bialej kapusty z koperkim i marchewką-dosyć dużo i pół bułki ciemnej z ziarnem podwieczorek:jogurt naturalny i odrobina konfitury z truskawkami kolacja:2 wazy,pół pomidora,gruby plastej białej rzodkiewki,serek wiejski z orzechami włoskimi i pół łyżeczki miodu,1 szklanka maślanki i jak myślicie,w miarę ok? |
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Emi1234 ja myslę że ok
ja na śniadanko dziś zjadłam 2wazy z dżemem niesłodzonym truskawkowym i herbara, na IIśniadanie jabłko, na obiad będe mieć makaron razowy z brokułami :pycha:, a na kolacje albo sobie jakas sałatke zrobie albo waze z pomidorkiem
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
soulone nazywa się Monika ale zwracać się możecie Mika do mnie
, bo tak wolę. Przedstawmy się sobie wszystkie . Ocet... No cóż. Dobrym tego nazwać nie mogę. Ale duszkiem da się wypić. Jedna łyżka octu na szklankę wody. Podobno najlepiej łyknąć sobie przed posiłkiem.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem Gosia
Oj chyba się jednak nie skuszę na ten ocet, wole sama się pilnować niz wymiotować
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu nie jest aż taki straszny. Smakuje właściwie jak woda smakowa. Tyle, że z octem ;]. Da się wypić. O wymiotowaniu nie ma mowy. Chyba, że taka wrażliwa jesteś :P.
A tak baj de łej witamy serdecznie malalkę. U mnie dzisiaj śniadanko muesli z jogurtem naturalnym. Teraz wcinam pieczywo chrupkie z cieniutką warstwą serka topionego. Daję radę!! |
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja na takie rzeczy dość wrażliwa jestem, ale tylko na płyny nie wiem czego
mogłabym zjeść coś ochydnego, ale nigdy wypić :PBoże dziewczyny, moja mama zrobiła lasagne na obiad! Chyba ją utłuke ! Kocham to.. bombka kaloryczna, ale niebo w gębie.. Ale dzielna jestem! Kiedy wszyscy pożerali tłuste kluchy ja jadłam razowy makaron z brokułami Silna jestem!
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Grabciaa boska jesteś. Ja mam nadzieję, że przetrwam jutro. Wszyscy będę w najlepsze sobie wżerali a ja będę jak ten matoł siedzieć... Ale dam radę! Gosiu spojrzałaś na te ciuszki co Cię prosiłam?
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa razy mi się dodało i o. Cudaczny komputer. Gosiu o tu o zerknij. Trampy mi się podobają
:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...55#post6383155 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Co pijecie w pubach?
Niestety nie wszędzie jest coca light, a przy czymś siedzieć trzeba mineralki nie zamawiam, bo to zawsze by wywoływało mnóstwo komentarzy niepotrzebnych, szczególnie wśród płci przeciwnej Macie jakieś patenty? Czy może nic nie zamawiacie albo wtedy robicie odstępstwo od diety i popijacie fantę/piwo etc?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
ee jaki matoł? od czego są warzywka i jogurty?
możesz miec po prostu.. inne menu :P tak tak, odpisałam u ciebie z tymi ciuszkami
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Emilka jestem
![]() ja już po obiadku w pracy,powtórka z wczoraj: gruby plaster jakiegoś bloku z drobiu,surówka z białej kapusty,2 wazy na śniadanie było: I śn-kromka chleba z ziarnami,2 plastry twarogu,pół pomidora II śn:kefir 400ml i pół bułki z ziarnem |
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Dinulka ja w knajpkach pije wode, wode z cytyną i to nie jest żadnen problem, ani szok dla moich znajomych.
Cola light wcale nie jest taka light, więc pozostaje ci się nie przejmować głupimi komentarzami jak ty nie bedziesz robić z tego problemu inni też nie będa ![]() Emilka gratuluje Jesteśmy twarde baby! Po diecie będzimey laski i zaczniemy kupować cichy S haha!
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grabciu odpiszę Ci tu bo już uciekam i nie mam czasu biegać po wątkach. Balerinki mam. Czarne z paseczkiem. Wrzucę zdjęcia w najbliższym czasie i dam znać. Teraz uciekam robić... CIASTO! Ach matko i córko... Poza tym muszę coś wymyślić sobie na obiad... Do potem dziewczyny! Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
to smacznego ciasta. tfu tfu to znaczy obiadu
dobra już się nie znęcam jeszcze wpadne wieczorem i napiszę punkty aaa i jeszcze dziewczyny używacie jakiś kremów wyszczuplających dla wzmocnienia efektu? a moze inaczej sobie pomagacie np. herbatki z senesem lub kruszyną, albo jakieś suplementy?
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Witam was o wczesnj porannej porze
Gwiazdeczko jesli aeroby rano to tylko na czczo bo daja lepsze efekty a po nich i tak trzeba zjesc posilek z duza iloscia bialka wiec... Poza tym nie mam czasu na jedzenie sniadania odzekanie z godzinke i dopiero na silke bo musialabym wstawac o 4 a to mi sie nie usmiecha Dobra zaczynam nowy dzien moze dzis mi sie uda. Ja za ocet sie nie zlapie jem go zawsze duzo w ciagu dnia i jakos tak nie wierze w jego wlasciwosci. Co do wspomagaczy to zamierzam w pozniejszym terminie wprowadzic cos co nazywa sie tight ale teraz nie ma jeszcze potrzeby bo tak naprawde jeszcze nie zaczelam Oczywiscie w ciagu dnia wypijam tez jakas dobra czerwona herbatke bo uwielbiam smak takiego trunku Jesli chodzi o knajpki to ja nigdy nie mam z tym problemu bo zawsze moge sie zadeklarowac jako kierowca i wtedy nikogo nie dziwi ze pije wode...No nic ide narobic sobie tone jedzenia do pracy i moze jakos to bedzie. Do wieczora...
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam ciasto i go nie tknęłam! Brawo!! A teraz robi się smaczny obiadek z warzwek i grzybków. Smakowe
. Co do wspomagaczy to kocham czerwoną herbatę i czasami herbatka z kruszyną właśnie. Uciekam panny! Trzmajta się!
|
|
|
|
|
#54 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwagi na czerwono. Cytat:
Gdzie NNKT? Przecież jesz śmiesznie mało. Serek topiony nie nadaje się na redukcję.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabym się dołączyć ;>
Bo widać, że fajny wątek się rozwiiija ![]() a co trafie na jakiś fajniejszy to 'umiera' powodzenia dziewuszki
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
ewelciaa144 pewnie że możesz!
wystarczy trzymać się zasad i określić na początku ile chcesz zrzucić ![]() Pani Moderator - dopiero się uczymy proszę nam wybaczyć Poprawimy się obiecujemy a ja będę jeść więcej niż tylko jabłko
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
"Serek topiony nie nadaje się na redukcję."
Wiem o tym i rozumiem to... Ale niestety gdybym miała jeść same zdrowe rzeczy, to bym zbankrutowała. Nie stać mnie. A akurat tylko to w domu było. ewelciaa144 daj znać ile chciałabyś schudnąć. |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam się - 8 kg do stracenia przede mną
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
heej!!a ja jestem Paulina
heh juz jestem po 2 posilkach..a wlasciwie po jednym bo drugi wlasnie jem..jabuszko![]() a co do wspomagania to ja mam tabletki olimpu..jak wczesniej je bralam to slyszalam od innych ze widac ze schudlamxDa bralam je przed bieganiem..aa mam dobra wiadomosc do tych ktore sa uzaleznione od tego co mamusia ugotuje na obiadek mam taki swietny mikser zeptera w ktorym mozna pokroic rozne warzywa i owoce, mozna zrobic jakis mus..ogolnie swietny robot kuchenny ktory zrobi prawie wszystko!! jesli macie podobne miksery to polecam swietna zupke ktora mozna zrobic w doslownie 5 minut!!! jest banalnie prosta za to pyszna i zdrowa..no i dietetyczna!! wystarczy zmixowac kilka pokrojonych ogorkow, jogurt naturalny i troche koperku....oczywiscie skladniki mozecie sobie dobierac wg gustu ale taka zupka mi starsznie smakuje i chyba zrobie sobie taka na obiad![]() ...to 3mam kciuki za nas wszystkie !! |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Bey - Jabłko to nie posiłek. Ciekawe ile razy można to powtarzać.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

. Z ćwiczeniami nie będzie dzisiaj problemu bo mam wyjątkowo intensywny dzień. Zastanawiam się tylko, czy zmieścić gdzieś biegi pomiędzy (tzn truchcik bo ja z tych niebiegatych jestem
-> wymarzona szkoła 

! Kocham to.. bombka kaloryczna, ale niebo w gębie.. Ale dzielna jestem! Kiedy wszyscy pożerali tłuste kluchy ja jadłam razowy makaron z brokułami
Macie jakieś patenty? Czy może nic nie zamawiacie albo wtedy robicie odstępstwo od diety i popijacie fantę/piwo etc?

Dobra zaczynam nowy dzien moze dzis mi sie uda. Ja za ocet sie nie zlapie jem go zawsze duzo w ciagu dnia i jakos tak nie wierze w jego wlasciwosci. 
Poprawimy się obiecujemy a ja będę jeść więcej niż tylko jabłko