Razem raźniej! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-24, 22:59   #31
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka
Dot.: Razem raźniej!

to chyba i ja się dopiszę do Was
ja to ze sobą walczę już dłuuuugo.. tylko, że waga raz w górę, raz w dół.. i tak w kółko. ale liczę, że uda mi się wypełnić moje noworoczne postanowienie i zrzucę trochę ciałka aby lepiej czuć się stając przed lustrem

nigdy nie liczyłam tych punktów, ale przyznam że fajny pomysł
hmmm to ja za dziś mam... muszę policzyć
7 wychodzi. to nawet nieźle

chcę zrzucić póki co 7kg. a potem - zobaczymy jak będę się czuła

jeśli chodzi o moją dietkę - to też taka "nijaka". rano lekkie śniadanko - 2 kromeczki chrupkiego pieczywka, w pracy z reguly pijam kefir i jem wafle ryżowe z jogurtem takim większym. a w domu zjadam obiadokolację na ciepło. oczywiście żadnych tłustych, smażonych i niezdrowych rzeczy i owoce - ale ograniczam. dziennie jeden grejfrut, albo klka mandarynek, albo kiwi i jakieś jabłuszko.

no, tak to ze mną jest

edit. ja co rano piję pół szklanki wody z 2 łyżeczkami octu - jabłkowego oczywiście. to samo na noc nie wiem czy działą, ale czytałam że tak więc co mi szkodzi spróbować. a smaczne nie jest. polecam picie z łyżeczką miodu ;p chociaz ja to już się przyzwyczaiłam i piję 'na czysto'

życzę Wam dziewczyny wysokich punktów i dużych spadków na wadze
malalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 23:00   #32
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Dziekuje za powitanie oczywiscie zapoznałam sie z Waszymi zasadami i od jutra sprobuje ich przestrzegac

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 00:15   #33
Bey
Przyczajenie

proponuje zeby kazda z nas wybrala sobie laske ktora ma boskie cialo !!to bedzie nasza motywazja zeby reka z paczkiem nie kierowala sie w strone ust xD ja wybieram sobie jessice albe !!
Bey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 00:52   #34
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Wiec ja mam dzis 1 punkt bo tylko nastroj mam dobry a reszte zawalilam Wiec zaczynam od jutra ZNOWU. Dzis dopracuje swoja dietke i zrobie tygodniowy plan co bede jadla i o ktorej godzinie. Chcialabym robic to tak: Wstac wczesnie rano i wyskoczyc sobie na silownie na aeroby, wrocic do domu zjesc sniadanko a pozniej posilki co 3 godziny. Wracajac z pracy 3 dni w tygodniu wyskoczyc na silownie trening. Co do ostatniego mojego posilku to jogurt 0% jak dla mnie jest bomba bo nie chce jesc juz zadnych wegli przed pojsciem spac...
A tak w ogole to dalam straszna plame dzis. Samej mnie brakuje na mnie slowNo nic do jutra dziewczyny....
Stary 2008-01-25, 07:14   #35
jessy
Zakorzenienie

No to zaczynam . Z ćwiczeniami nie będzie dzisiaj problemu bo mam wyjątkowo intensywny dzień. Zastanawiam się tylko, czy zmieścić gdzieś biegi pomiędzy (tzn truchcik bo ja z tych niebiegatych jestem). Nawet podoba mi się mój jadłospis na dzis, nie powinnam się wyłamać Do wieczora
Stary 2008-01-25, 10:01   #36
Grabciaaa
Wtajemniczenie

super dziewczyny ja zaczynak dzień III z moją dietką niełączenia.. jest świetna! nie musze sobie nic odmawiać (no wiadomo - fast foody i słodycze) a waga sama leci po tygodniu trzeba będzie się zważyć! oo i tu jeszcze jedna zasada - każda z nas waży się pod koniec tygodnia i podaje tu ile schudła
Edit: co do szczupłej laski to wystarczą mi moje koleżanki, które noszą S i mówią że są grube

wakacje!-> wymarzona szkoła
Grabciaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 11:13   #37
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
Wstac wczesnie rano i wyskoczyc sobie na silownie na aeroby, wrocic do domu zjesc sniadanko
Mysle, ze lepiej bedzie jesli najpierw zjesz sniadanie, odczekasz troche i pojdziesz pocwiczyc. Nie jest dobrze uprawiac sport na czczo - mowie z doswiadczenia powodzenia!

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 11:51   #38
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

mój wczorajszy dzień

I śn:1 waza,serek wiejski plątnica z truskawkami
II śn:2 wazy,2 plastry grubsze suchej krakoskiej,kawałek papryki
obiad:gruby plaster jakiegoś bloku drobiowego z przyprawami,papryczki bylo widaćdo tego surówka z bialej kapusty z koperkim i marchewką-dosyć dużo i pół bułki ciemnej z ziarnem
podwieczorek:jogurt naturalny i odrobina konfitury z truskawkami
kolacja:2 wazy,pół pomidora,gruby plastej białej rzodkiewki,serek wiejski z orzechami włoskimi i pół łyżeczki miodu,1 szklanka maślanki

i jak myślicie,w miarę ok?
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 11:54   #39
Grabciaaa
Wtajemniczenie

Emi1234 ja myslę że ok ja na śniadanko dziś zjadłam 2wazy z dżemem niesłodzonym truskawkowym i herbara, na IIśniadanie jabłko, na obiad będe mieć makaron razowy z brokułami :pycha:, a na kolacje albo sobie jakas sałatke zrobie albo waze z pomidorkiem

Stary 2008-01-25, 13:00   #40
soulone
Wtajemniczenie

soulone nazywa się Monika ale zwracać się możecie Mika do mnie , bo tak wolę. Przedstawmy się sobie wszystkie . Ocet... No cóż. Dobrym tego nazwać nie mogę. Ale duszkiem da się wypić. Jedna łyżka octu na szklankę wody. Podobno najlepiej łyknąć sobie przed posiłkiem.
soulone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 13:05   #41
Grabciaaa
Wtajemniczenie

Ja jestem Gosia Oj chyba się jednak nie skuszę na ten ocet, wole sama się pilnować niz wymiotować

Stary 2008-01-25, 13:14   #42
soulone
Wtajemniczenie

Gosiu nie jest aż taki straszny. Smakuje właściwie jak woda smakowa. Tyle, że z octem ;]. Da się wypić. O wymiotowaniu nie ma mowy. Chyba, że taka wrażliwa jesteś :P.

A tak baj de łej witamy serdecznie malalkę.

U mnie dzisiaj śniadanko muesli z jogurtem naturalnym.
Teraz wcinam pieczywo chrupkie z cieniutką warstwą serka topionego.

Daję radę!!
Stary 2008-01-25, 13:33   #43
Grabciaaa
Wtajemniczenie

No ja na takie rzeczy dość wrażliwa jestem, ale tylko na płyny nie wiem czego mogłabym zjeść coś ochydnego, ale nigdy wypić :P

Boże dziewczyny, moja mama zrobiła lasagne na obiad! Chyba ją utłuke ! Kocham to.. bombka kaloryczna, ale niebo w gębie.. Ale dzielna jestem! Kiedy wszyscy pożerali tłuste kluchy ja jadłam razowy makaron z brokułami Silna jestem!

Stary 2008-01-25, 13:37   #44
soulone
Wtajemniczenie

Grabciaa boska jesteś. Ja mam nadzieję, że przetrwam jutro. Wszyscy będę w najlepsze sobie wżerali a ja będę jak ten matoł siedzieć... Ale dam radę! Gosiu spojrzałaś na te ciuszki co Cię prosiłam?
Stary 2008-01-25, 13:37   #45
soulone
Wtajemniczenie

Dwa razy mi się dodało i o. Cudaczny komputer. Gosiu o tu o zerknij. Trampy mi się podobają :
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...55#post6383155
Stary 2008-01-25, 13:40   #46
Dinulka
Zakorzenienie

Co pijecie w pubach? Niestety nie wszędzie jest coca light, a przy czymś siedzieć trzeba mineralki nie zamawiam, bo to zawsze by wywoływało mnóstwo komentarzy niepotrzebnych, szczególnie wśród płci przeciwnej Macie jakieś patenty? Czy może nic nie zamawiacie albo wtedy robicie odstępstwo od diety i popijacie fantę/piwo etc?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 13:40   #47
Grabciaaa
Wtajemniczenie

ee jaki matoł? od czego są warzywka i jogurty? możesz miec po prostu.. inne menu :P tak tak, odpisałam u ciebie z tymi ciuszkami

Stary 2008-01-25, 13:41   #48
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

Emilka jestem

ja już po obiadku w pracy,powtórka z wczoraj:
gruby plaster jakiegoś bloku z drobiu,surówka z białej kapusty,2 wazy

na śniadanie było:

I śn-kromka chleba z ziarnami,2 plastry twarogu,pół pomidora
II śn:kefir 400ml i pół bułki z ziarnem
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 13:42   #49
Grabciaaa
Wtajemniczenie

Dinulka ja w knajpkach pije wode, wode z cytyną i to nie jest żadnen problem, ani szok dla moich znajomych. Cola light wcale nie jest taka light, więc pozostaje ci się nie przejmować głupimi komentarzami jak ty nie bedziesz robić z tego problemu inni też nie będa

Emilka gratuluje Jesteśmy twarde baby! Po diecie będzimey laski i zaczniemy kupować cichy S haha!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-25, 13:45   #50
soulone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Co pijecie w pubach? Niestety nie wszędzie jest coca light, a przy czymś siedzieć trzeba mineralki nie zamawiam, bo to zawsze by wywoływało mnóstwo komentarzy niepotrzebnych, szczególnie wśród płci przeciwnej Macie jakieś patenty? Czy może nic nie zamawiacie albo wtedy robicie odstępstwo od diety i popijacie fantę/piwo etc?
Po pierwsze do pubów nie chodzę. Po drugie nigdy nie przejmowałam się tym co mówili inni. Jestem sobą i robię co chcę. Nie widzę przeszkód byś mogła normalnie zamówić sobie mineralną. Co Cię obchodzi co mówią inni? Przecież ważne jest to, że nie robisz niczego wbrew sobie.

Grabciu odpiszę Ci tu bo już uciekam i nie mam czasu biegać po wątkach. Balerinki mam. Czarne z paseczkiem. Wrzucę zdjęcia w najbliższym czasie i dam znać. Teraz uciekam robić... CIASTO! Ach matko i córko... Poza tym muszę coś wymyślić sobie na obiad... Do potem dziewczyny! Pozdrawiam.
Stary 2008-01-25, 13:53   #51
Grabciaaa
Wtajemniczenie

to smacznego ciasta. tfu tfu to znaczy obiadu dobra już się nie znęcam jeszcze wpadne wieczorem i napiszę punkty aaa i jeszcze dziewczyny używacie jakiś kremów wyszczuplających dla wzmocnienia efektu? a moze inaczej sobie pomagacie np. herbatki z senesem lub kruszyną, albo jakieś suplementy?

Stary 2008-01-25, 14:30   #52
pamka
Raczkowanie

GG do pamka
Talking Dot.: Razem raźniej!

Witam was o wczesnj porannej porze
Gwiazdeczko jesli aeroby rano to tylko na czczo bo daja lepsze efekty a po nich i tak trzeba zjesc posilek z duza iloscia bialka wiec... Poza tym nie mam czasu na jedzenie sniadania odzekanie z godzinke i dopiero na silke bo musialabym wstawac o 4 a to mi sie nie usmiecha Dobra zaczynam nowy dzien moze dzis mi sie uda. Ja za ocet sie nie zlapie jem go zawsze duzo w ciagu dnia i jakos tak nie wierze w jego wlasciwosci.
Co do wspomagaczy to zamierzam w pozniejszym terminie wprowadzic cos co nazywa sie tight ale teraz nie ma jeszcze potrzeby bo tak naprawde jeszcze nie zaczelam Oczywiscie w ciagu dnia wypijam tez jakas dobra czerwona herbatke bo uwielbiam smak takiego trunku Jesli chodzi o knajpki to ja nigdy nie mam z tym problemu bo zawsze moge sie zadeklarowac jako kierowca i wtedy nikogo nie dziwi ze pije wode...
No nic ide narobic sobie tone jedzenia do pracy i moze jakos to bedzie. Do wieczora...
Stary 2008-01-25, 15:19   #53
soulone
Wtajemniczenie

Zrobiłam ciasto i go nie tknęłam! Brawo!! A teraz robi się smaczny obiadek z warzwek i grzybków. Smakowe . Co do wspomagaczy to kocham czerwoną herbatę i czasami herbatka z kruszyną właśnie. Uciekam panny! Trzmajta się!
Stary 2008-01-25, 15:34   #54
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
Co do ostatniego mojego posilku to jogurt 0% jak dla mnie jest bomba bo nie chce jesc juz zadnych wegli przed pojsciem spac...
A tak w ogole to dalam straszna plame dzis. Samej mnie brakuje na mnie slowNo nic do jutra dziewczyny....
Ale jogurt to przecież w większości węgle ...

Cytat:
Napisane przez Emi1234 Pokaż wiadomość
mój wczorajszy dzień

I śn:1 waza,serek wiejski plątnica z truskawkami lepiej zwykły serek wiejski,nie ten kupny truskawkowy,bo ma dużo węgli,małe śniadanie
II śn:2 wazy,2 plastry grubsze suchej krakoskiej,kawałek papryki nie wiem jak ta kiełbasa,ale chyba tłusta
obiad:gruby plaster jakiegoś bloku drobiowego z przyprawami,papryczki bylo widaćdo tego surówka z bialej kapusty z koperkim i marchewką-dosyć dużo i pół bułki ciemnej z ziarnem
podwieczorek:jogurt naturalny i odrobina konfitury z truskawkami w miejsce podwieczorku lepiej białko + NNKT i warzywa
kolacja:2 wazy,pół pomidora,gruby plastej białej rzodkiewki,serek wiejski z orzechami włoskimi i pół łyżeczki miodu,1 szklanka maślanki Twoje śniadanie jest większe niż kolacja,a powinno być na odwrót,kolacja powinna być białkowa

i jak myślicie,w miarę ok?
Wszędzie waza,waza nie lepiej jeść razowe/żytnie świeżutkie pieczywo,które jest bardziej syte?
Uwagi na czerwono.

Cytat:
Napisane przez Grabciaaa Pokaż wiadomość
Emi1234 ja myslę że ok ja na śniadanko dziś zjadłam 2wazy z dżemem niesłodzonym truskawkowym i herbara, na IIśniadanie jabłko, na obiad będe mieć makaron razowy z brokułami :pycha:, a na kolacje albo sobie jakas sałatke zrobie albo waze z pomidorkiem
Jabłko to nie posiłek,a gdzie w obiedzie białko?
Gdzie NNKT?
Przecież jesz śmiesznie mało.

Cytat:
Napisane przez soulone Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj śniadanko muesli z jogurtem naturalnym.
Teraz wcinam pieczywo chrupkie z cieniutką warstwą serka topionego.

Daję radę!!
Serek topiony nie nadaje się na redukcję.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 15:36   #55
ewelciaa144
Zakorzenienie

Mogłabym się dołączyć ;>
Bo widać, że fajny wątek się rozwiiija
a co trafie na jakiś fajniejszy to 'umiera'

powodzenia dziewuszki

29.09
0/3,3
ewelciaa144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 15:43   #56
Grabciaaa
Wtajemniczenie

ewelciaa144 pewnie że możesz! wystarczy trzymać się zasad i określić na początku ile chcesz zrzucić
Pani Moderator - dopiero się uczymy proszę nam wybaczyć Poprawimy się obiecujemy a ja będę jeść więcej niż tylko jabłko

Stary 2008-01-25, 15:44   #57
soulone
Wtajemniczenie

"Serek topiony nie nadaje się na redukcję."

Wiem o tym i rozumiem to... Ale niestety gdybym miała jeść same zdrowe rzeczy, to bym zbankrutowała. Nie stać mnie. A akurat tylko to w domu było.
ewelciaa144 daj znać ile chciałabyś schudnąć.
Stary 2008-01-25, 15:46   #58
Dinulka
Zakorzenienie

dołączam się - 8 kg do stracenia przede mną
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 15:48   #59
Bey
Przyczajenie

heej!!a ja jestem Paulinaheh juz jestem po 2 posilkach..a wlasciwie po jednym bo drugi wlasnie jem..jabuszkoa co do wspomagania to ja mam tabletki olimpu..jak wczesniej je bralam to slyszalam od innych ze widac ze schudlamxDa bralam je przed bieganiem..aa mam dobra wiadomosc do tych ktore sa uzaleznione od tego co mamusia ugotuje na obiadekmam taki swietny mikser zeptera w ktorym mozna pokroic rozne warzywa i owoce, mozna zrobic jakis mus..ogolnie swietny robot kuchenny ktory zrobi prawie wszystko!! jesli macie podobne miksery to polecam swietna zupke ktora mozna zrobic w doslownie 5 minut!!! jest banalnie prosta za to pyszna i zdrowa..no i dietetyczna!! wystarczy zmixowac kilka pokrojonych ogorkow, jogurt naturalny i troche koperku....oczywiscie skladniki mozecie sobie dobierac wg gustu ale taka zupka mi starsznie smakuje i chyba zrobie sobie taka na obiad...to 3mam kciuki za nas wszystkie !!
Bey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 15:48   #60
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soulone Pokaż wiadomość
"Serek topiony nie nadaje się na redukcję."

Wiem o tym i rozumiem to... Ale niestety gdybym miała jeść same zdrowe rzeczy, to bym zbankrutowała. Nie stać mnie. A akurat tylko to w domu było.
ewelciaa144 daj znać ile chciałabyś schudnąć.
Serki homo naturalne nie są raczej drogie,a bardzo zdrowe .

Bey - Jabłko to nie posiłek.
Ciekawe ile razy można to powtarzać.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości