![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Re: Cos o zareczynach!
oj mole zaręczyny odbyły sie w kinie!tomdługa historia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Wszystkie wasze opowieści,są takie romantyczne,a ja wciąż czekam,fakt trochę krótko jestem z moim chłopakiem ale co tam szkodzi pomarzyc!Powiedzcie mi drogie co po zaręczynach,od razu przygotowania do ślubu czy tylko pomysły a w dalszej przyszłosci przygotowania?Jestem trochę zielona w tych sprawach,to mój pierwszy facet!
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Rób tak jak uważasz za słuszne, zareczyny nie obliguja do przygotowań ślubnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Wg tradycji (ja taką właśnie znam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A ja napisze o zareczynach mojej kuzynki...
Jej wybranek zaproponowal jej wycieczke do Kazimierza Dolnego (mieszkaja nie daleko).Nie chciala tam jechac bo byli w tym miejscu wielokrotnie, ale w koncu sie zgodzila.Bedac na miejscu jej wybranek co chwile zostawial ja, gdzies wydzwanial... co bardzo zdenerwowlao moja Kuzynke. Dotarli na Rynek na ktorym sa tlumy turystow... z ktorych w penym momencie wylonili sie ich znajomi tworzac krag wokol mej kuzynki a potem wkroczyl jej wybranek z ogromnym bukietem i pierscionkiem... Chyba nie musze pisac o jej zaskoczeniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
U mnie było to tak: zimą mój kochany postanowił zaciągnąć mnie bidulkę na giewont, gdzie nawet latem nie byłam. Był 29 grudzień, strasznie zimno, wietrznie, do tego zacinało z takich śnieżnych igiełek. Wszędzie pełno śniegu i nikogo na szlaku. My opatuleni jak dwie cebulki, z rakami, czekanami. Jak zobaczyłam szlak na szczyt, to pomyślałam, że nie dojdę, ale chociaż jeszcze kawałeczek...
I tak doszliśmy pod krzyż. Usiedliśmy pod nim, to znaczy ja usiadłam i zaczęłam się cieszyć, że weszłam i mówić, jak tu jest cudownie, choć śnieg zacinał i nie było nic widać, nawet końca krzyża. A On nagle wziął mnie za rękę, uklęknął i powiedział: Kochanie, wyjdziesz za mnie? Zamurowało mnie, ale ze łzami wzruszenia w oczach zgodziłam się. To było 29 grudnia 2003 roku. Najpiękniejsza chwila w moim życiu. A pierścionek dostałam trochę później (jesteśmy parą studentów, więc mój mój Narzeczony musiał trochę pooszczędzać, hi hi). Jest z białego złota z kamieniem. Bardzo elegancki i delikatny. Taki jak ten wyżej na zdjęciu od Kruka, tylko, że mój jest z Apartu. Pozdrawiam ![]() Fajnie było powspominać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Re: Zaręczyny a oświadczyny...
Kincia dzieki za poparcie i milo mi rowniez ze uwazasz tak samo
![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
dalej dalej,na pewno macie wiecej takich historii!!!!
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Chcialabym aby moj chłopak wymyslil cos niesamowitego
![]() On z tego co mi wiadomo juz cos tam sobie w głowie zaplanował (jak się oświadczy) ale nie rozmawiamy o tym. Zdecydowanie za wcześnie na taki krok. Za młodzi jesteśmy ![]() Co do marzeń dotyczacych tego wydarzenia... Ja zadnych nie mam bo nie chcę się rozczarować ![]() Ale musze przyznac ze nie moge sie doczekac tego momentu... ![]() ![]() A pierścionek? Jak najdelikatniejszy ![]() Podoba mi się większośc z tych ktore są w tym wątku.
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Któregoś razu mój M przyjechał do mnie na hot-dogi [tzn. ja mu oznajmiłam, że będziemy robic domowe hot-dogi
![]() W Elle było drugie Elle! Ze mną na okładce ![]() ![]() ![]() ![]() M mówi, że najlepszy był moment, gdy zobaczyłam siebie na okładce i przez chwilę nie wiedziałam o co chodzi, nie poznałam się [chwila szoku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Sarenko, czekalam z niecierpliwoscia kiedy sie wypowiesz bo pamietam ze juz kiedys pisalas o swoich zareczynach na forum i twoja historia bardzo zapadla mi w pamiec (bo trzeba przyznac ze jest bardzo wyjatkowa)... I az mnie korcilo aby tu o tym wspomniec ale czekalam az sama to zrobisz... I w koncu sie doczekalam
![]() Najbardziej w tym wszystkim podoba mi się to, że masz wspaniałą pamiatkę na całe życie. Poza pierścionkiem oczywiscie. Niezle to wykombinował twój (już) męzuś ![]()
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Oryginalne! W sumie ja tez jeszcze mam czas,ale myslę i mam nadzieje ze to bedzie niedługo....jezeli chodzi o mnie.Jestem ciekawa co mój facet wymyśli i az się boję!
Czasem przyglada sie temu wątkowi i pod nosem się uśmiecha i droczy sie ze mna....ze za 15 lat my tez sie zaręczymy!!! Ale wiem ze w rzeczywistosci mysli o tym! Miła sytuacja to jest bo inna niz wszystkie, zawsze to jakies kilka chwil innych niz codzienność! i w dodatku takie przyjemne
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> > Najbardziej w tym wszystkim podoba mi się to, że masz wspaniałą pamiatkę na całe życie. Poza pierścionkiem oczywiscie. > Niezle to wykombinował twój (już) męzuś ![]() Oj tak - z tym chłopakiem nie można się nudzić ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Cheetach. Tak jest! Zaręczyny To Bardzo Staropolska i Szlachetną Tradycja - rozumiem, że nie ma prawa być Tobie znana. Ci tylko tej tradycji nie rozumieja, co wychowali się "troszkę inaczej" i nie posiadaja tzw "korzeni". Im jest wszystko "ganc pomada" / maja do tego prawo/ . Tylko będą w przyszłości- tak samo traktowani przez własne dzieci. Czyli znów następne pokolenie ....Nie wspominając o kontakcie duchowo-uczuciowym.Ale do tego trzeba mieć TRADYCJĘ> A tak na dobrą sprawę - kto kogo przez lat wiele i wychował i utrzymywał?
Jesteś zwolenniczką luzactwa, braku więzi z pokoleniem starszym-masz prawo. Tylko zauważyłam jedno-/dziś Ja jestem kąśliwa/- Długo, długo Ciebie nie ma. A jak już wpadniesz na Wizaż - to zawsze musisz komuś dokopać. I pokazac jaka to TY / wg Ciebie / Jesteś lepsza. Nie- lepsza nie jesteś- zastanawiam się czy nie inaczej. A pro-po pierścionka załączonego w jednym z postów. Na ślubnym. Dlaczego się Tobie podoba?. No cóz- wirtualnie, bez podania kruszcu, kamienia, ilości szlifów, oznakowania czystości - jest dla mnie fantastyczną, jarmarczną podróbą wyrobu szlachetnego.Ma prawo się Tobie podobać. Wygląda nieżle jak na "odpust".Zadałaś pytanie cyniczne-masz cyniczną odpowiedź. Jeśli zadaje sie pytanie to nie w taki sposób, by z innych robić głupków co to na "szlachetnej" biżuterii-nikt sie nie zna -ino TY. A zadając pytanie taktownie - należy podać jeszcze wszystkie parametry. By mógł się spodobac. Skończ z wyższością nad innymi. To już nużące i większość - omija Twoje wpisy. Ja spełniłam słowo dane sobie i innym wizażankom. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ines1985 napisał(a):
Zareczyny przy rodzicach? to chyba jakas staropolska tradycja. Ktos to teraz tak jeszcze robi? Mnie się wydaje, że po pierwsze wypada przedstawić sobie rodziców a zaręczyny to dobry moment. Nie mówię, że chłopak ma lecieć do matki panny młodej prosić o jej rękę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
inka1980 napisał(a):
> Ines1985 napisał(a): > Zareczyny przy rodzicach? to chyba jakas staropolska tradycja. Ktos to teraz tak jeszcze robi? Ej zaraz zaraz, to nie ja to napisałam, coś źle przytoczylaś wypowiedź ![]() > > Mnie się wydaje, że po pierwsze wypada przedstawić sobie rodziców a zaręczyny to dobry moment. Nie mówię, że chłopak ma lecieć do matki panny młodej prosić o jej rękę ![]() ![]() ![]() Myślę dokladnie tak samo i równiez pozdrawiam ![]()
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ja też mam to wydarzenie jeszcze przed sobą ale nie miałabym nic przeciwko temu, gdyby odbyło się w niedalekiej przyszłości. Z tego co wiem bo już kiedyś rozmawialiśmy troszkę na ten temat, to mój. J. myślał już kiedyś o zaręczynach i o ile nie ma wątpliwości, czy jestem "tą jedyną", o tyle ma jakieś chyba podświadome obawy, że mogłabym odmówić (absurd). Postarałam się jak najdelikatniej wyperswadować wszelkie tego typu obawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
Mamproblem, na której ręce powinno sie nosić pierścionek zaręczynowy, widziałam już opcje i na lewej i na prawej w miejscu na przyszłą obrączkę. Więc jak w końcu jest???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja noszę na prawej ręce
![]() Pozdrawiam Aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Dot.: Na której ręce nosić pierścionek zaręczynowy??
a ja uważam że powinnaś nosić na lewej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Przyznam się szczerze, że też miałam z tym problem. Sprawdzałam w wielu żródłach, pytałam kobiety, szperałam w internecie i gazetach dla narzeczonych. I teraz już wiem na pewno, że pierścionek nosi się na lewej ręce na serdecznym palcu. Na lewej, bo od serca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
A serdeczny to....który??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
No to teraz zgłupiałam do reszty?!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ja nosze na serdecznym reki... lewej
![]() poodbno powinno sie na prawym, tyle ze ja w czasie zareczyn mialam zlamana, opuchnieta reke i pierscionek po prostu sie na mojego wielkiego "palucha" wtedy nie zmiescil ![]() ![]() serdeczny to 4 palec ( liczac od kciuka ![]() Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2005-05-10 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Ja noszę na prawej, na palcu na którym w przyszłości będę nosić obrą
czkę, wszystkie moje znajome zaręczone i mężatki noszą i nosiły zaręczynowy na prawej dłoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Mi też wydaje się, że na lewej na palcu serdecznym. Tak jak pisała Andrea Taverney, że od serduszka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
Ja noszę na prawej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
serdeczny to ten między malutkim, a wskazującym palcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Witam.
A ja cały czas myslałam, że powinnam nosić na prawej ręce, a noszę na lewej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.