![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy kobiety wolą romantyków?
nie ma nic gorszego niż romantyk. czasami mają jeszcze dodatkowo tomik stachury pod pachą, czasem też czytają go w autobusach- masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
oj ja nie
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie romantyczny mężczyzna też kojarzy się raczej z epoką romantyzmu - jakąś wybitną jednostką , poszukującą idealnej miłości, wiecznie nieszczęśliwą, bo ukochana wybranka serca, albo nigdy nie będzie jego, albo okazuje się, że jej wyidealizowany obraz jaki stworzył sobie kochanek dalece mija się z rzeczywistością. Oczywiści nie mam nic przeciwko temu, aby mój mężczyzna od czasu do czasu urządził mi jakąś romantyczną kolacyjkę, kąpiel z szmpanem, czy przyniósł kwiatka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
O nieeee, tylko nie romantyczni faceci. To ejst tak ze fajne jak tak odczasu doczasu zrobi cos romantycznego, albo tak czule bedzie sie patzryl czy glaskal. Nie lubie takich wrazliwcow, takich co ciagle rozmyslaja i w ogole. Lubie realistow, rozrywkowych, zabawnych
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
hm, wlaśnie niedawno sie nad tym zastanawiałam przy okazji wątku: co Was drażni w facetach. no i właśnie drażni mnie ten calkowity brak romantyzmu
![]() ![]() na szczescie trafiałam na facetow, którzy mieli w sobie i romantyzm i bad boya ![]()
![]() |
#36 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie lubię panów pojmujących romantyzm w sposób stereotypowy, czyli wszelakie serduszka, róże, patrzenie w gwiazdy, romantyczne kolacje na plaży, oświadczyny z bukietem w garści i najlepiej w "romantycznej scenerii"
![]() ![]() Zresztą wszystko w nadmiarze szkodzi. Ale szczypta romantyzmu raz na jakiś czas się przydaje, 100%-towy pragmatyzm też nie dla mnie ![]() Ale tylko szczypta, bo chyba sama nie jestem bardzo romantyczna. Jasne, czasami wpadnę w romantyczny nastrój, ale to tak raz na jakiś czas, a nie non stop ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Również zgadzam się z lexie.
![]() Wszystko z umiarem, bez popadania w skrajności, a będzie ok. Ja także miewam chwilowy romantyczny nastrój, ale są to przypadki raczej epizodyczne. Jestem silną kobietą, która potrafi sobie radzić i naprawdę nie potrzebuję u swego boku "rozlazłego", ckliwego faceta, który byłby dla mnie ciężarem. ![]() Śmieszą mnie wszystkie romantyczne ceregiele, typu kolacyjki przy świecach, czytanie mdłych wierszy przed obliczem ukochanej, wygrywanie żałosnych serenad, karteczki z wyznaniami miłosnymi pozostawione we wszystkich możliwych miejscach domu, wstawianie filmików o "naszej wielkiej miłości" na youtube itp... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
heh, szczerze? to ja lubię takich łobuzów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
a ja lubie nutke romantzymu w moim TZecie... sprawil ze i ja sie chyba stalam troche romantyczna...
dostalam od niego wiersz, kupuje kwiaty z okazji i bez okazji (ktore uwielbiam dostawac), mozemy razem patrzec w gwiazdy albo pic wino przy zachodzie slonca, potrafi sprawic, ze chwila jest piekna i dlugo pozostaje w pamieci, a ja czuje sie wyjatkowa... ja tak odczytuje romantyzm, przynajmniej w zachowaniu mojego TZa (a nie chodzenie z tomikiem poezji, mowienie wierszem, plakanie na melodramatach czy spiewanie serenad pod oknem ![]() ![]() poprostu czasem potrafi wczuc sie w chwile... a to tez jest umiejetnosc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Mrs Mrau
|
Lubię romantyzm,ale serwowany z zaskoczenia, a nie czyhający za każym rogiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Oj nie
![]() Nie cierpię romantyków. Nie dla mnie miłosne wiersze, trzymanie się za rękę non stop, patrzenie się godzinami w oczy i tego typu romantyczne uniesienia... Facet ma być facetem ![]() ![]() ![]() A czy to jest zależne od wieku? Moim zdaniem raczej od charakteru.
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
mój nie jest typowym romantykiem
ma tylko zaskakujące romantyczne zachowania czasami i bardzo mi odpowiada taki stan wszelkiem wierszom, serduszkom, serenadom mówię NIE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
zielony stworek
|
Nie,nie lubią romantyków.Napiszę więcej- mężczyzna piszący wiersze i jakieś takie inne cuda mnie odrzuca i zniechęca do siebie
![]() ![]() Facet musi stąpać po ziemi i tyle-poezję to sobie sama mogę poczytać i facet wcale do tego niepotrzebny. A gdyb się pojawił romantyk z bukietem kwiatów i klęknął to bym chyba się roześmiała-bo dla mnie to dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
ojjjj...
kiedyś myślałam chciałam tylko romantyka. ale szybko się przekonałam że to nude... z drugiej strony mój obecny TZ (ktorego bardzo kocham żeby nie było wątpliwości) jest kompletnym antyromantykiem. fakt że z nim jestem coś znaczy, jednakże brakuje mi często "czegoś" romantycznego z jego strony. on nawet nie jest w ogóle o mnie zazdrosny co czasem naprawde mnie wkurza:P mimo to tzw. "romantycy" są dla mnie zbyt miękcy że tak to ujmę, to takie duże, nieporadne dzieci. tylko by poruszali się w chmurach, a w związku trzeba umieć mocno stanąć na ziemi, żeby się wspierać w konfrontowaniu z rzeczywistością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
a oswiadczyny? Dziewczyny [na slubnym] sie zachwycaja jakie to fajne, jak przyszedl z kwiatami itd.
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
w sumie facet moze przynieść kwiaty ot tak sobie, bez okazji i to też miłe
a mojej przyjaciółce chlopak oświadczył się w górach, weszli na jakis mały szczyt razem, był zachód słońca i oświadczył się jej, bez kwiatów i to tez na swój sposób romantyczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oświadczyny (takie standardowe,z padaniem na kolana,bukietem czerwoncyh róż itd) nie sa mi potrzebne do szczęścia. Ale chciałabym usłyszeć kiedyś "zostań moją żoną" ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak poprostu siedzielismy sobie i ogladalismy telewizje i tak jakos mu to przyszlo do glowy. ![]() Ale wole to niz padanie na kolana ,wielki bukiet kwiatow ,calowanie po rekach. Taka juz jestem.Wiem ,ze moj Tz mnie kocha i nie musi mi tego udowadniac codziennym zapewniem w postaci kwiatow ,slowa kocham czy nie daj boze wierszami. Zreszta kiedy dostaje sie kwiatki rzadziej to wedlug mnie to bardziej cieszy ,niz np co chwila by mi przychodzil do domu z kwiatami. Kiedys mialam kolezanke ,ktora jak rozmawiala ze swoim Tz przez tel to zawsze na koniec rozmowy mowili sobie "kocham Cie".Zawsze.Nawet jak za godzinke zadz jeszcze raz. Czy to ma sens?Czy moze u nich slowa kocham cie to tak jakby powiedzieli sobie narazie albo do zobaczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie nie lubię romantyków
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Romantycy to ciepłe kluchy. Stokroć bardziej wolę faceta konkretnego, nawet tego, który nie rozumie kobiet, niż rozmarzonego Mickiewicza, który będzie mi deklamował wiersze. Choć nie ukrywam, romantyczne niespodzianki są miłe, ale na to stać nawet największego twardziela- wcale nie trzeba być z romantykiem.
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Ale nie można porównywać takiego dzisiejszego faceta z romantykami, którzy wbrew pozorom nie byli ciepłymi kluchami - to raczej sentymentaliści.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Prawdę mówiąc ja takie oświadczyny z białą koszulą, różami i klękaniem uważam za dość banalne. Gdyby mnie tak się oświadczono... Hmm, może oświadczyny od tego wyjątkowego faceta zawsze są dla kobiety wyjątkowe, niezależnie od tego, co wcześniej uważała za te wymarzone zaręczyny? Nie wiem, nikt mi się nie oświadczał i nie nastgąpi to w najbliższym czasie, więc w sumie nie muszę się tym teraz przejmować ![]() Ale na dzień dzisiejszy uważam, że wolałabym coś innego niż te bukiety i klękania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||||
Zakorzenienie
|
z jakiegos forum slubnego
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mi się wydawało, że lubię romantyków...
A po wieczorze spędzonym z jednym maksymalnie gadatliwym i romantycznym facetem, bardzo mocno zatęskniłam za moim zdecydowanie nie romantycznym tż, który o ileż prościej postrzega świat, i o ile mniej ma problemów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.