![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy kobiety wolą romantyków?
Romantyzm - taka epoka
![]() Przyznam,że jak słyszę,że facet jest romantykiem,to uciekam gdzie pieprz rośnie.Alergię mam wręcz,bo kojarzy mi się to ze słodkimi wierszykami (najczęściej ściąganymi z internetu),trzymaniem sie za ręce 24h/dobę,facetem wiszącym na kobiecie wiecznie,przesadnymi aż do zwymiotowania wyznaniami i ogólnym rozmemłaniem. Wiem,że to prawdopodobnie mój spaczony obraz,więc pytam Was ![]() Jacy oni są - ci romantycy? Lubicie "ten typ" ? ![]() Moi exowie zarzucali mi,że jestem nieromantyczna.A z kolei z moim TŻ kochamy się nieromantycznie już 4 lata i jest świetnie ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy kobiety wolą romantyków?
Moim zdaniem kobiety lubą mężczyzn którzy mają w sobie odrobine romantyzmy, ale bez przesady facet ma byc bardziej meski niż romatyczny - bardziej dzialać niz wgapiać sie w zachód słońca.
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przyznam szczerze, że już dawno tacy faceci mnie nie kręcą. A kiedyś? Może trochę, ale bardziej tacy, którzy mieli w sobie jakąś cząstkę romantyzmu. Myślę, że tego rodzaju upodobania zmieniają się z wiekiem. Na dzień dzisiejszy pewnie bym uciekała przed typowym romantykiem. Ktoś taki kojarzy mi się ze słabym charakterem, nadmierną czułostkowością, przewrażliwieniem. Jest jednym słowem niemęski.
![]() Idealnie, jeśli mężczyzna ma w sobie coś romantycznego, ale niech to będzie tylko malutki dodatek do zdecydowanego charakteru. ![]() Przy facecie, który pisze wiersze, wieczorami spogląda w niebo i płacze przy telenowelach długo bym nie wytrzymała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie - przewrażliwienie, płaczliwość, cierpienie w imię miłości i takie tam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Romantyk kojarzy mi się własnie z takim ukochanym ,,misiaczkiem słodziutkim".
Na przyjaciela jak najbardziej,jako chłopak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja wiem jeśli facet odprowadza mnie po randce do domu i pocałuje na porzegnanoie jest to romantyzm w takim wydaniu jaki lubie najbardziej
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A walentynki? czy to jest romantyczne? A oswiadczyny? Takie w restauracji/na plazy z bukietem czerwonych róż i padaniem na kolana będa romantyczne,a takie w łóżku o poranku juz nie? ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podam kilka przykładów romantycznego zachowania: - facet zanosi się płaczem po utracie ukochanego chomika, przez miesiąc nie potrafi wyjść z depresji, bo był z futrzakiem emocjonalnie związany ![]() - gość popełnia samobójstwo, bo kobita, w której się zakochał go nie chce, spogląda na niego surowym wzrokiem i jest wyjątkowo nieprzystępna, jedyna rada - powiesić się lub rzucić z mostu, bo to przecież jest TA JEDYNA, która go nie chce, więc jego życie bez niej nie ma najmniejszego sensu (oczywiście przed wykonaniem czynu ostatecznego delikwent napisał 30-sto stronnicowy list pożegnalny ![]() - facet kupuje sobie wielki teleskop (a najlepiej jeśli sam go konstruuje ![]() ![]() Na razie tyle przyszło mi do głowy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To normalnosc a nie romzantyzm...taka zwykła codziennosc, dobre maniery, meski sposob bycia, wyuczone na przykładach od najmłodszych lat zachowanie.....
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiersze o miłości, czerwone serduszka, gapienie się w gwiazdy - uch, nie bawi mnie to. W ogóle jakoś mało romantyczna jestem, dlatego przy rozmemłanym romantyku rodem z komedii romantycznych (np. Hugh Grant ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6441835]Czyli romantyzm w najgorszym tego słowa znaczeniu.
![]() Wiersze o miłości, czerwone serduszka, gapienie się w gwiazdy - uch, nie bawi mnie to. W ogóle jakoś mało romantyczna jestem, dlatego przy rozmemłanym romantyku rodem z komedii romantycznych (np. Hugh Grant ![]() ![]() Wiesz, romantyczny facet widzi i czuje więcej niż "zwykły śmiertelnik". ![]() Zazwyczaj używa górnolotnych sformułowań w stylu: "czy czujesz tę tajemniczą aurę miłości, która nas otacza?", "chcę cię namalować w swej wyobraźni", dla takiego gościa wszystko jest metaforycznym doznaniem. ![]() Lasy, łąki, pola, moczary, bagniska i pustynie przemierzy, by Cię zdobyć. ![]() A tak serio - jak dla mnie to masakra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
o nieeeeeee,ja nie lubie romantykow!od zawsze z takimi nie krecilam,az pomyslalam,ze moze to wina tego,ze nie rkece z romantykiem i dopieor z romantykiem sie meczylam hehehe...ja dziekuje za romantyka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Mój były był romantykiem. No właśnie dlatego był. Jakoś nie przemawia do mnie ten typ mężczyzny. Od czasu do czasu romantyzm jest wskazany ale nie 24h/d.
Za słodko było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mężczyzna musi być twardy i stanowczy. Miło jest kiedy ma romantyczny nastrój, zabiera na kolację, nosi na rękach, mówi pięknie o miłości ale nie non stop. Dla mnie mężczyzna to stanowczość, opanowanie. facet nie może chodzić cały czas z głową w chmurach.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem mężczyzna powinien być konkretny i umieć twardo stąpać po świecie. Ale szczypta romantyzmu też jest konieczna, tylko okazana we właściwym momencie i dawce. To nie może być takie cukierkowe i nieustannie ociekające lukrem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam maskara i przez chwilę byłam nieco zdezorientowana
![]() ![]() Nie lubię "romantycznych" mężczyzn, są dla mnie zbyt irytujący, ale to kwestia zgodności charakteru. Siebie opisałabym np. jako realistkę z poczuciem humoru(dość specyficznym) i tego samego oczekuję od potencjalnego partnera. Zresztą kobiety romantyczki też są irytujące, te wszystkie okrzyki w stylu: jakie to słodkie, ach wzruszyłam się, płakałam bo ostatnio Leoncjo rzucił Esmeraldę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja staje sie sama romantyczna jak sie zakocham ..A tak wszelki romantyzm mnie po prostu bawi i czasem nawet żenuje :|
![]() |
#22 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
przesada w jedną czy drugą stronę nie jest wskazana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Obecnie mam 17 lat, niedługo 18 i jeszcze nie przeżyłam pierwszej miłości - tak, wiem, brzmi dziwnie. Ale nie wyobrażam sobie, aby facet był typowym romantykiem. To jest zarezerwowane dla kobiet - taka wrażliwość, "lekkość". Ja chcę kogoś, na którego ramieniu będę mogła się oprzeć, a nie ciągnąć jeszcze gościa za sobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Jakoś nigdy nie przepdałam za romantykami, to zdecydowanie nie jest mój typ faceta. Wiadomo są saytuacje, gdy odrobina romantyzmu jest potrzebna, ale "co za duzo..."
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Chyba romantycy nie cieszą się dużą popularnością wśród kobiet (na Wizażu)
![]() ![]() Też nie lubię - dla mnie facet musi być przede wszystkim męski, a jako że ja sama jestem czasami trochę bardziej męska niż przeciętna kobieta, to romantyk u mojego boku byłby jak ciepłe kluchy, które musiałabym za sobą zbierać bo ciągle się rozsypują. Co nie oznacza, że nie ucieszyłby mnie raz na jakiś czas kwiatek i te sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Gość
|
Moim zdaniem facet powiniem mieć w sobię duszę romantyka, ale też powinien być drapieżnikiem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie przepadam za romantykami, a już na pewno nie trawię takich banalnych i stereotypowych obrazków - róże, zachód słońca, świece rozwiany włos poezja...
Przyszło mi właśnie do głowy, że kobiety może i lubią miieć takich romantycznych adoratorów, co to wzdychają do nich, wystają pod oknem i wzruszają się oglądając duet Meg Ryan-Tom Hanks, ale raczej sie z takim osobnikiem nie zwiążą na całe życie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
nie lubię romantyków....bleee wręcz gardzę nimi
![]() nie rajcują mnie: kolacje czy kąpiele przy świecach, wspólne wzdychanie przy zachodzie słońca, wspólne patrzenie w gwiazdy, pochlipywanie w kinie na romantycznych filmach, słuchanie romantycznych piosenek, czytanie romansideł, przesyłanie sobie słodkich smsków, czy dostawanie na wszelakie okazje czekoladek i bóg wie jakiej ilości róż ( ogólnie nie lubię ciętych kwiatów ).....wolę dobrą książkę czy płytę z ulubioną muzyką i kwiatka w doniczce :p i faceta co czasem na mnie krzyknie czy da klapsa w tyłek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.