|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: golden retriver czy labrador ?
Gdzie najlepiej trzymać goldena? Bo ja niestety nie mam możliwości żeby on mieszkał w domu. Mam za to kojec. Niestety czytałam, że nie powinno się trzymać tej rasy psów w kojcu. Czy to prawda? I gdzie go najlepiej trzymać, jeśli nie w domu?
POMOCY!!!
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Czy jest ktoś na tym forum, kto mógłby mi poradzić??
Prosze poradźcie mi, będę wdzięczna <cmok>
|
|
#33 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Golden to pies rodzinny , musi mieszkać w domu , nie możesz go trzymać na ogródku a tym bardziej w kojcu jak w klatce.. to nie gryzoń tylko twój przyjaciel. Musi mieć przestrzeń , jezeli nie mozesz trzymac takiego psa w domu to musisz niestety zapomnieć o zakupie , bo chyba lepiej żeby piesek trafił do domu gdzie ma warunki niż męczył się w kojcu czy w budzie na ogrodzie. Te psy nie mogą być zamykane.. no i potrzebują dużo opieki podkreślam że na prawdę dużo opieki . Pomyśl raczej o innym mniejszym zweirzaku jeżeli pieska nie możesz mieć.
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Monicą. W sumie to po co Ci pies skoro cały dzień przesiedzi w kojcu?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Nie powiedziałam, że chcę go trzymać w kojcu, tylko, że mam kojec obok domu. Ale nie wykorzystam go...
Pozdro dla wszystkich miłośniczek zwierząt
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Monica_18
(choć to też zależy od osobnika), lubią tropić, aportować. Więc laska_02 do kojca wybierz inną rasę a golden do domku ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem za szukaniem goldenko czy labkopodobnego pieska w schronisku, one naprawdę tam trafiają
![]() zobacz http://www.goldenretriever.pl/do_ado...Goldenopodobne http://www.goldenretriever.pl/do_adop.htm#Goldeny taki psiak ze schroniska nie ejst rasowym goldenem, ale nie kupujesz go od pseudohodowcy, tylko ratujesz biednego psiaka, to wspaniała rzecz ![]() i masz od razu dorosłego psa, a nie szczeniaka-demolkę w domu |
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie ŻADNA rasa nie nadaje się do kojca. To okrucieństwo.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
jesli pies siedzi w kojcu zeby ODPOCZAC, poniewaz np. intensywnie trenuje sport, to wg mnie wszystko jest ok. jesli jest przyzwyczajony to i zostawianie na noc mnie nie przeraza. osobiscie trzymam bc w kojcu w ciagu dnia, na noc oba spia w domu. to idealne rozwiazanie jak wychodzi sie do pracy, szkoly. mozna zwierzowi wrzucic jeszcze konga, wtedy to juz w ogole rewelacja. oczywiscie wszystko to tylko wtedy, kiedy z psem przeprowadzamy TRENING
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
kmq dokładnie. Ale mnie przeraża trzymanie psa w kojcu cały czas albo trzymanie w kojcu i wyprowadzanie raz na ruski rok. Biedny zwierzak...Po pewnym czasie robi się nerwowy.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
eee eeee
![]() Nie zgadzam się. Kojec to miejsce psa. W takim sensie, że to teren, który do niego absolutnie należy, daje poczucie bezpieczeństwa, ma tam schronienie, posłanie i jedzenie i nikt tam nie włazi! (no poza oczywista właścicielem) To lepsze niż posłanie w kuchni czy przedpokoju ;/ choc niektóre psy same wybierają takie "strategiczne" miejsca w domu, skąd mogą obserwować każdy punkt i wszystko co się dzieje. To, że to jest kojec nie oznacza, ze jest zamknięty! Poza tym, ciężko wychować psa stróżującego, jeśli od szczeniaka wszyscy go głaszczą i drapią, nawet obcy ludzie. Dlatego sprawdza się system, dzień w kojcu, noc na podwórku. ( choć mój pies stróżujący marki rotweiler nie doczekał sie nigdy kojaca... słodycz jego spojrzenia rozpuszczała lodowce mieszkał w domu i koniec konców nie był psem pilnującym a pilnowanym )Co prawda są ludzie, którzy kupują psa, zamykają w kojcu a po jakimś czasie już podają jedzenie na patyku... bo pies broni swego terenu i nie wpuszcza obcego, a właściciel, który z psem nie przebywa staje sie obcy. W ten sposób z chyba nawet z yorka można zrobić "ludojada" ![]() Druga sprawa, że kojec kojarzy sie wielu ludziom z brudną klatką, gdzie pies łazi w wlasnych odchodach i jest zamknięty całe życie, czegoś takiego nie pojmę nigdy tak jak trzymania psa na łańcuchu :/ Pozdrawiam
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mimo wszystko ja bym żadnego psa nie zamknęła. Każdy ma swoje poglądy na ten temat |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() podobnie jest z klatka/kennelem - po pewnym czasie pies sam z siebie tam wchodzi z ww powodow. wie, ze ma tam sznse odpoczac w spokoju
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Ja od 1,5 miesiaca jestem posiadaczka 6 miesiecznego goldena ( jego zdjecie jest na avatarku)
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Miłośnicy Retrieverów
Brat męża wczoraj przywiózł małego retriverka. Słodki futrzaczek-puchatek!! Będę patrzała, jak rośnie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Mam 3-miesięczną goldenkę. Jest cudowna
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Moja goldenka skończyła już rok.Jest bardzo kochana,ale strasznie ciągnie na smyczy ,gdy zobaczy jakiegoś psiaka.Tak więc jako posiadaczka retreivera o obcasach muszę zapomnieć.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już ponad trzyletniego goldena
Retrievery są cudne
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!!
![]() Od 2 miesiecy jestem prze szczesliwa posiadaczka 7 miesiecznego goldenka Corteza . Karmię go karmą Purina Pro Plan Puppy Large Breed Robust. Możecie go zobaczyć na moim avatarku. Piszcie i opisujcie swoje zwierzaki:1. Imię i czy ma rodowód. 2. Jaką karma go karmisz 3. Jakieś zdjęcia psiaków Z mila chcecia odpowiem wam na pytania dotyczace tych ras ![]() Jeżeli ktoś ma jakiegoś innego retrievera tez z chcecia przeczytam jego opis i zobacze jego zdjecia. |
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!!...
![]() Jestem posiadaczką psa rasy Golden retriever. Mój pies ma 7,5 miesiąca. Ma na imię Cortez i ma rodowód. Szukam kogos kto takze ma goldena i chcialbym sie podzielic ze mna informacjami. Poprostu szukam właścicieli tych psów, bo chcę z nimi pogadać. Jeżeli ktoś chciałby kupiś pieska tej rasy możecie pisać pytanka ja z chęcią odpowiem bo akurat na tej rasie (nie chcę się chwalić) ale dość dobrze się znam. Wklejajcie zdjęcia waszych psiaczków. A oto mój slodziak:
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Golden retriever
Witam
Nie mam goldena, ale pozdrawiam Twojego pięknego Corteza -właścicielka chow chowa
|
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Pozdrawiam
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleję jak zrobię
ale to za jakiś czas, bo nie mam aktualnie aparatu Drejk pozdrawia Corteza
|
|
|
|
|
#54 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Też mam goldena
bez rodowodu niestety ale i tak jest miłością mojego życia
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mała wyslalam ci PW o karmie Cortezik tez całuje i pozdrawia Drejka Aktualnie śpi Cytat:
virtual_reality powiesz mi cos o szkoleniu goldenkow bo moj umie siadac, dawac glos i prosic. Nie moge go nauczyc lezec mozesz mi z tym pomoc???... I jak się nazywa twój pies/suczka???... i ile ma lat ???...Pozdrowionka dla ciebie i goldisia
Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2008-03-16 o 13:25 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#56 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Moj Biszkopt ma 7 miesiecy
![]() Co do komendy "leżeć" wygląda to w tak: Z komendy "siad" targetuje reką na podłoge, kiedy załapie, nazywam komende "leżeć" + "dobry piesek" + nagroda. My narazie sie uczymy, Biszkopt nie ma głowy to tresury, woli sie bawić Jeszcze głupiutkie to strasznie (podobno goldeny z tego nie wyrastają) ale uczyc sie trzeba Co do tresury polecam "Poradnik bez kantow" swietna ksiazka |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 20 miesiecznego labradora o imieniu Yoghi
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Wklejam teraźniejsze zdjatka mojego psiaka jak ma 7,5 miesiaca
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldi13 słoooodki piesek!
a ja mam 11 miesięczną labradorkę o imieniu Negra. zdjęcia z telefonu więc jakość taka sobie ale ważne, że są ![]() (fotki z baaardzo długiego przeciągu czasu )
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Co to nikt nie pisze???...
virtual reality masz słodkiego psiaczka. Jest cudny a co do tresury to moj pies zna juz podstawowe komendy. Agnieszko Cortez lize Ciebie i Drejka. Mogłybyśmy coś pisać na PW bo mi coś nudno. PozdR_o
Edytowane przez Goldi13 Czas edycji: 2008-02-20 o 22:16 Powód: Coś przekręciłam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

mieszkał w domu i koniec konców nie był psem pilnującym a pilnowanym
)

I jak się nazywa twój pies/suczka???... i ile ma lat ???...