![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Labrador i Golden Retriever - WĄTEK ZBIORCZY
Witam chcialabym kupic pieska rasy Labrador jakie sa koszty utrzymania,no i jaka karme jedza wasze pieski?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Labradory-koszty utrzymania
Takie posty lepiej zakładać na WiZOOż-u, czyli forum o zwierzakach, tam dziewczyny na pewno odpowiedzą na Twoje pytania
![]() A teraz musisz poczekać, aż jakiś mod Cię przeniesie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
podbijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
hmm myśle, ze aby pies był zadbany izdrowy troche kosztów trzeba ponieśc.
Odradam karmy typu chappi,pedigree, gdyż zawierają znikomy procent mięsa, ponoć gdyby nie miały tego specyficznego zapszku psy by ich nie tknęły. To takie psie Fast foody ![]() odradam też Eukanube chociaż firma produkuje specjalistyczne karmy jest na czarnej liście organizacji broniących praw zwierząt. moj pies uwielbia gotowane posiłki, mięsko, lub podroby warzywka, pietrucha ![]() wszystko gotowane, nie moze byc smażone ani przyprawiane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
psy-chopatka
|
Napewno zalezy od sposobu karmienia, ale średni koszt utrzymania labradora to 100-150 zł
Polecam diete BARF która staje sie coraz bardziej popularna http://bernenczyk.com/barf1.htm http://www.z-palacu-cesarza.j.com.pl/zywienie/barf.htm http://www.klubmolosa.pl/modules.php?name=News&fil e=article&sid=145 http://www.dziech.pnet.pl/barf.htm http://www.psy.pl/?O=3802 Natomiast jeśli chodzi o suche karmy to proponuje: Royal, Acana, Nutra, Glipa, Hills. Jestem wprawdzie na forum nowa ale psami interesuje sie juz od dziecka. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
do właścicielek Goldenków
Czy jest wizazanka ktora jest właścicielką Goldena Retriver?
![]() Proszę o charakterystyke i opinie na temat tego pieska.Interesuje mnie przedewszystkim doradztwo czym się sugerować przy zakupie pieska, na co zwracać uwage. Myślimy o zakupie psiaka w przyszlym roku. Rozważamy czy kupić labradora czy goldena, czy suczke czy samca.Piszcie wszystkie za i przeciw ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do właścicielek Goldenków
http://www.labrador.pl/
http://www.goldenretriever.pl/ tu znajdziesz wszystkie informacje o obu rasach, adresy hodowli itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Fajne forum o goldenach: www.goldenretriver.fora.p l
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bardzo dziękuje
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]()
www.feroce.konin.lm.pl - stronka o labradorach
www.korem.cares.pl - stronka/hodowla o goldenach www.goldenlabrador.fora.pl - forum o obu rasach Może troszkę pomogę co do wyboru pieska. ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Witam!
Ja mam labradorke 16- miesieczna i powiem Ci szczerze, ze to super rasa, i nie zaluje ze ja kupilam. Niestety koszty utrzymania sa dosc wysokie, jezeli chcesz oczywiscie o psiaka dbac. Karmy kupuje w 15 kg. workach np. Royal Canin, Boscha, kosztuja one ok40, 50 eu. Starcza na ok. 1,5 miesiaca. Do tego zabawki, smakolyki itd.. Nastepna sprawa szczepienia, choroby , leki.. Nasza sunia niezle nas kosztuje, ale i tak kocham ja nad zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]()
Od ponad roku jestem szczęśliwą posiadaczką Labradora o imieniu Toffi. Zawsze o nim marzyłam. Kocham tą rasę. Jego pasję życia, wieczną energię (chociaż czasem potrafi być męczący), jego miłość do ludzi. Mogłabym wymieniać w nieskończoność.
A jak jest z Wami?? Jest ktoś kto tak jak ja kocha retrievery?? Edytowane przez Aka24 Czas edycji: 2009-02-16 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Miłośnicy Retrieverów
Aka sliczny piesek a jakie fajne imie, takie slodkie
![]() Kocham retrievery a najbardziej goldeny, choc jestem szczesliwa posiadaczka dalmatynczyka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Patiruda moi znajomi mają goldena. Wytarmoś swoją pociechę za uchem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja dopiero będę miała labradora w październiku (już jest zamówiona suczka). Chciałam goldena, ale narzeczony wolał labradora no i taki będzie (czarny). Mi to nie robi różnicy aż takiej dużo bo oba są kochane. A z tej hodowli będzie nasza sunia : http://www.marchwiccy.poznan.pl/. Będzie córką Ilgi-Wilgi i Kruka (Onyx), takie były przynajmniej plany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Golden gratuluję!! Pewnie nie możesz się doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
![]()
Nie da się ukryć, że nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Golden gratuluje z okazji znalezienia milosci na sale zycie
![]() Gdy twoja sunia bedzie juz w domciu to oczywiscie pochwal sie ja na forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
![]()
Oczywiście, że Ją tutaj zaprezentuję. Będzie miała zapewne swój wątek - taka dobra będę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
nie jest tak drogo labrador nas kosztuje kolo2 zl dziennie moze nawet mniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
warto tez pamiętać,że wyższy wydatek- pies z rodowodem (czyli rasowy) oznacza w przyszłości prawdopodobnie duże oszczedności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
![]()
Witam wszystkie miłośniczki psów
![]() Chciałabym przygarnąc szczeniaka i mianowicie mam większy problem z kaską niż z yborem rasy, no ale .... W jaki sposób moge przygarnąć goldenka czy labradorka za darmo albo za symboliczną kwotę ? schroniska ? dobrzy ludzie ?? I czym one własciwie się różnią poza wyglądem ? charakter, usposobienie .... Zapraszam do dzielenia się kazdną drobnostką na ten temat. Pozdrawiam, Hipokryzja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dot.: golden retriver czy labrador ?
Jestem za labladorem
![]() Ale przestrzegam Cię przed kupowaniem z niewadomego źródła i zbyt tanio. Te rasy są bardzo popularne i nieuczciwi hodowcy czasem krzyżuja nawet rodzeństwa dla kasy, poza tym niska cena może iść w parze z wadami rozwojowymi i genetycznymi, choćby dysplazją, która w tej rasie jest plagą. Warto wydać trochę więcej, kupić pewnego psa z pewnego źródła z papierami. To jest ponad 2000, ale warto odrzałować. W schroniskac takich nie ma, są tylko biedne sierotki, chyba, że będziesz miała mega-szczęście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja tez mysle ze lepiej zaoszczedzic troche kasy i kupic pieska z wiadomego zrodla.
Jestem za labradorem! Oto piesek mojej mamy
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
jejunka, jakie Słodziaki
![]() ![]() hmm 2000 PLN to kupa kaski ;( a ja tak bardzo chce pokochać labradorka ![]() a jak mówicie lepiej pies czy suczka ? są jakies różnice w charakterze pomiedzy płcią ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
My zawsze mielismy suczke.Sa delikatniejsze i spokojniejsze (gdy dojrzeja). Ale problem jest bo maja cieczke i wszystko plamia,a i ochote na pieska zawsze tez maja;-)
Moja mama ma pieska (zdiecia powyzej) i jest rowniez slodki rozrabiaka,jak kazdy szczeniak ale samce sa jak prawdziwi faceci - trzeba ich sobie pozadnie wychowac;-) Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
A ja jestem bardziej za Goldenkiem
![]() Posiadam własną hodowlę "Alius" i razem z moją sunią uczestniczę w zajęciach "Dogoterapeutycznych" CZemu Golden? Niestety trzeba się liczyć z kosztami od 1200 zł do 1600 zł , mogę polecić wiele zaufanych hodowli. Goldeny potrzebują mniej spacerów niż labladory koło 2-3 h dziennie, wcale nie sypie się im sierść garściami jak to plotki mówią, są bardziej milusie i przywiązane do właściciela.Wiele można by pisać.. ![]() Poniżej kilka zdjęć mojej DEFY :
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Hipokryzjo
![]() ![]() ![]() ![]() A co do zasadniczego pytania - to jeśli lubisz tony kłaków fruwających po domu - to polecam jak najbardziej Goldena - nie ma kochańszych psów na świecie ![]() Monica_18 - a co to za zdjęcie z grupką goldków? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
pozdrawiamy ja i moja Blondynka ![]() www.tofka.blogspot.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o zdjątko , są to znajomi mojej mamy , którzy również mają Goldeny czasami chodzę razem z nimi . Takie spotkania organizuja na weekendy psy popływają , pobawią się i śpią pół dnia w domu. Czy Twoja sunia jest z jakieś hodowli? Dysplazja niestety często się pojawia więc trzeba mieć już zaufane hodowle w notesiku.
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Niestety nie - suka jest bez rodowodu, dostałam ją 1,5 roku temu. Żeby nie było wątpliwości - jestem w 100% za kupnem rodowodowych psów, ze sprawdzonych hodowli (bo i tez nie wszystkie hodowle niestety, pomimo, że rozmnażają rodowodowe psiaki - powinny nosić tą nazwę...). Z dysplazją to nie jest taka prosta sprawa...hodowla może być ok, psy mogą być badana a i tak potomstwo może być chore na dysplazję. Badanie rodziców i kupowanie szczeniąt w sprawdzonych hodowlach, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób genetycznych - ale niestety nie da się tego wykluczyć w 100%, bo rodowód to nie świadectwo zdrowia, ale świadectwo pochodzenia psa, a mechanizmy dziedziczenia np. dysplazji nie sa do końca poznane. Ważne jest też odpowiednie prowadzenie psa w wieku dojrzewania, bo np. forsując szczeniak też można mu zafundować dysplazję.
![]() Monika - jesteście na LMG? Jak nie to zapraszamy - w Bazie was widziałam ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.